Idézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 16. 19:46
Felajánlások számára küzdök egy Asus K7M alaplappal, amiben van egy Athlon K7600MTR51B C proci, egy Inno3D GeF2MX200 VGA, némi SDRAM, és egyelőre más semmi. Ez a félkonfig semmilyen más táppal nem hajlandó elindulni, csak a felajánlott cuccosok teszteléséhez használt 185W-os Hipro HP-M1854F3P típusú tápommal, ami viszont sajna nem teljesen ATX szabványú dobozban lakik (ezért tesztelek vele, mert mibe építsem be?). Viszont a Hipróval tutira és bármikor indul. Sosem futottam még össze ilyennel, hogy egy ATX alaplap ATX tápokkal legyen inkompatibilis.
Próbáltam 300W-os Codegenekkel, 250 W-os Azonával és TAX-szal, 145W-os Compaq-kal. Az egyik Codegennel kétszer elindult, aztán azóta se kép, se hang. Mindegyik tápnál felpörögnek a ventik, de képig nem jutunk el. Viszont mindegyik táppal szabályosan le is állítható a bekapcs 4 mp-es "nyomva tartásával" (rövidre zárásával).
A postom írása közben kipróbáltam egy 450W-os Chieftec-kel is, hogy ne csak "gagyi tápok" legyenek, de azzal sincs kép. A Hipróval utána natürlich van.
Ötlet?
Ja hiányzik a -5volt, ami egyes alaplapokhoz kellett ezek szerint ehhez is.Hiproba megvan az is gondolom,mind a 20 pinhez megy vezeték.
Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 16. 19:17 -kor

Súgó
A téma zárva.