HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 09. 11:32

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 10:52

Ott volt a Blaster, a Sasser. Ez elég nagy tömegeket érintett.  :smoker:

Persze, főleg azokat akiknél ki volt kapcsolva az automata frissítés. Nézd meg, kijött javítás, aztán kb. 2 hónap múlva kezdtek el terjedni a gépeken.
Make love not Wor.

#462 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 09. 11:36

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 10:52

Az exploit kicsit "erősebb", ha szabad ilyet mondani, bár állításom inkább elméleti talán. Arra gondolok, hogy amit nem enged a rendszer a usernek, az más kategória, mint az exploit.

Navárjál, egy csomó cucc úgy vágta haza gépet, hogy először anno még a betűtípus meg az activeX is magától telepedhetett, így gonosz emberek erre alapoztak. Akkor úgy vagy 8 éve már az Outlook Express sem futtata magától a mellékletet, aztán gazdai segítséggel is menüből kellett nyomkorászni ha exét kaptunk, nagy Outlookban meg registryt kell hegeszteni.

Ezek mind maguktól elsültek, ahol nem volt karbantartva a rendszer. Blaster/sasser ellen pedig elég volt a router vagy a Win bekattintott tüzesfala.

Szoftverhibánál meg volt olyan, amit júzernek nem engedett volna, aztán hiába volt local júzer, simán telenyeshette bármivela gépet, onnantól meg nincs megállás.
Make love not Wor.

#463 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 09. 12:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 10:43

Ja, nagy okosság kikapcsolni, mert akkor lehet sok lóvét kérni a kézi frissítésekért, vagy mifene?

Nem kell frissíteni, zárt rendszer. Le lehet lakkozni, ha nem hal ki alóla a vas, akkor nem is áll meg...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#464 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 13:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 12:36

... nagy Outlookban meg registryt kell hegeszteni. ...

Az OK, de akkor az Outlook a zároláskor miért nem a fájl formátumát vizsgálja, miért CSAK a kiterjesztést?  Magyarul amelyik fájl neve pl. ".exe"-re végződik, azt automatice lezárolja, s rendesen buherálni kell, hogy hozzáférj, érdemesebb ismét elküldetni, pl. zippelve. Mi lesz, ha a ZIP-be is belenéz, stb? :smoker:

Mi a cégek közt sok ".prg"-t küldünk. Volt is galiba a zárolásokból rendesen. 1 csomó formátum van még, ami "szerintük" veszélyes (ezzel nem is vitázok), de nagyon logikátlan azt egyből kizárni, mindenféle vizsgálat nélkül. Legalább kérdezné meg, vagy ilyesmi.

Látok pár olyan üzenetet is, hogy "...A Windows blokkolta ezt a szoftvert...", rendes, céges programok telepítésekor; volt ezekből is kevés görcs. De érdekes, mert van, amikor rákérdez, hogy tiltsam, vagy feloldjam a tiltást... Az használható. De van, amikor közli, hogy elintézte kérdés nélkül... Ezzel van bajom. Nem technikailag, hanem a filozófiájával.

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 09. 13:27 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#465 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 15:32

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 10:32

Szóval ennyit a csodálatos update-ről. Érdekes, hogy linux-omat folyamatosan update-elem és sose volt még ilyen problémám.. Vajon miért?  :think:  :)

Mázli :) Futottam már bele olyan csomagfrissítésbe, ahol változott a konfig file szintaxisa :( Volt is vele szopás rendesen.

Dist-upgrade-ek után pedig egy átlag serveren minimum öt program konfigját újra kell írni.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#466 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 17:31

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 16:32

Mázli :) Futottam már bele olyan csomagfrissítésbe, ahol változott a konfig file szintaxisa :( Volt is vele szopás rendesen.

Dist-upgrade-ek után pedig egy átlag serveren minimum öt program konfigját újra kell írni.

Ok.

Dist-upgrade azért kicsit más. Ott már én is futottam bele szívás szituba. Bár meg kell mondjam, hogy ott egy stable verziót testing-re.

Azért ha egy 2000-t upgrade-elsz XP-re ott se lesz sétagalopp. Még annó 95-öt 98-ra upgrade-eltünk.
Majndem minden start menü, programok, stb. kétszer volt meg, és rohadt lassú volt. Maradtunk a format c: szűz install-ba.. :)

Én sima security update-be sose "buktam" bele. XP-nél már sajna igen... :(
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#467 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 17:42

duplicate... :(

Szerkesztette: Lenny 2007. 07. 09. 17:43 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#468 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 21:07

Ja, nagy okosság kikapcsolni, mert akkor lehet sok lóvét kérni a kézi frissítésekért, vagy mifene?

:omg: Komolyan.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#469 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 21:34

Mindenki magából indul ki... :)

#470 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 05:32

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 15:32

Linuxnál a dist-upgrade olyan, mint w2k-ról átállni xp-re.
Linuxnál a patch-ek, javítások töltése olyan, mint windows-nál a windows update bekapcsolása.

Ez utóbbi esetben a konfig file-ok szintakszisa a legritkább esetben változik. Az első esetben gyakran, de az első esetet a windowsnál nem nagyon tudod elklövetni, mert belehalálozik. :)

#471 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 07:23

Annak idején Woody alatt (ha jól emlékszem dpkg-vel) leszedtem a glibc-t, minden nagybetűs figyelmeztetés ellenére. Gondoltam, kemény leszek. A hatás nem maradt el. Mindenesetre akkor estem utoljára kétségbe linuxos környezetben.  :smoker:

ps.: akkor még gőzöm sem volt, mi az a glibc. Az eset után megtudtam, hogy a probléma orvosolható lett volna.

Utána értettem meg, hogy pl. az apt-get (vagy a dpkg) egy rendkívül hatékony eszköz, mondjuk meg is kell tanulni kezelni. Pl.: össze sem lehet vetni az MSI-kkel, az otthagyott registry-bejegyzésekkel, néha társításokkal, lib-ekkel, stb. Mondjuk szerintem ez a linuxok/unixok fájlrendszer-struktúrájából is következik: jóval átgondoltabbnak tartom, fejlettebb szervezésűnek, bár ez teljesen kezdő szemnek nem biztos, hogy észrevehető, valójában nem véletlenül "alakultak ki" így a könyvtárak, ahogy vannak ma is.

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 10. 07:35 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#472 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 08:34

Na igen.

Ha pl. felteszel egy deb csomagot, aztán mégsem tetszik, akkor teljesen eltűntetheted a rendszerből.
Próbáld meg win alól registry buzerálás nélkül...

#473 Felhasználó inaktív   Zsugabubus2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:37

Belefutottam már én is jópár update problémába Linuxon, pl. amikor Samba úgy döntött, hogy az emberek másodlagos csoportjait most épp nem nézi...De viszont egyszerű volt visszarakni a régit, köszönhetően a normális csomagkezelésnek.

Ja, eszembe jutott még valami, ami tetszik a Windowsban, és hogy tovább szítsam a tüzet :)
A profilkönyvtárak helyével kissé bizonytalanok Redmondban, NT4-nél volt ugye a WINNT/Profiles, 2k-XP - Documents and Settings, Vista - Users. Következő Winben lehet, hogy Home lesz? :)
És csoda, hogy senki se használja? Max. vállalati környezetben, ahol letiltogatták a c:\ használatát, de bármely egyszerű földi felhasználó (köztük én is) teleszemeteli a c:\-t, netán ha van több particíó, akkor azt. Linuxon meg használom a home-ot, mert ott az sokkal jobban kézre esik.

#474 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 09:40

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 9:34

Na igen.

Ha pl. felteszel egy deb csomagot, aztán mégsem tetszik, akkor teljesen eltűntetheted a rendszerből.

Nekem pl semmi bajom az MSI-vel, a feljesztőink sem rinyáltak még miatta. Normális csomagokat tudok vele készíteni full eltávolítással, upgrade/patch managementtel, kellemes terítési/visszahívási lehetőségekkel. Bár mostanában már döntően a SoftGrid/LanDesk alapú alkalmazás virtualizációt használjuk, ott a sandboxban azt ír a virtuális registrybe és filerendszerbe a legbétább alkalmazás amit akar baj nem lesz belőle. Eltávolítás itt annyi hogy letölrök 1 db file-t... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#475 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 10:11

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 9:34

Na igen.

Az érdekes a dologban az, hogy elvben az uninstallshield is képes lenne ezen műveletekre, de érdekes módon 1 csomó valóban felesleges dolog marad a registry-ben, sokszor. Sokszor "gyári" könyvtár, saját DLL-eket simán otthagyja uninstall után úgy, hogy garantáltan nincs semminek szüksége már rá. Az OK, hogy a user dolgait meghagyja, de simán maradnak "program-részek" is.
A kedvenc az, amikor megkérdezi, hogy MINDENT törölhet-e s utána is maradnak ilyen részek... Még mindig az "őszinteség"-gel vannak gondjaim.  :smoker:

#476 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 10:13

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 10:40

Nekem pl semmi bajom az MSI-vel, a feljesztőink sem rinyáltak még miatta. Normális csomagokat tudok vele készíteni full eltávolítással, upgrade/patch managementtel, kellemes terítési/visszahívási lehetőségekkel. Bár mostanában már döntően a SoftGrid/LanDesk alapú alkalmazás virtualizációt használjuk, ott a sandboxban azt ír a virtuális registrybe és filerendszerbe a legbétább alkalmazás amit akar baj nem lesz belőle. Eltávolítás itt annyi hogy letölrök 1 db file-t... :)

Igen, ha odafigyel a feljesztő, akkor "tökéletesen" működhet. Természetesen nem az MSI a hibás ilyen esetekben...  :smoker:

#477 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 12:44

Idézet: Zsugabubus2 - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 10:37

Linuxon meg használom a home-ot, mert ott az sokkal jobban kézre esik.

Meg persze azért, mert máshová nem nagyon van írási jog.  :)

Szerkesztette: Sipi 2007. 07. 10. 13:26 -kor

#478 Felhasználó inaktív   Zsugabubus2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 14:04

Idézet: Sipi - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 13:44

Meg persze azért, mert máshová nem nagyon van írási jog.  :)

Oda adok írási jogot, ahová akarok. Akkor se a /filmek, /mp3, /svn könyvtárakat (bocs mappákat) használok. Egyszerűen a home használata tűnik természetesnek. Win-en meg nem.

#479 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 15:38

Ismét egy tanulságos eset:

Ügyfél behozza a laptop-ot. Jelenség: mikor elindul az XP a betöltő kép megjelenése után, egyből restart.
Hmm.. gondoltam mem hiba. Teszt lefut hiba nélkül. Linux Sysrescue CD berak, vinyót látom, file-okat látom. Gondoltam csak maga az oprendszer szállt el. Sebaj. Vinyó kiszed, USB rack-be bele, XP-s géphez csatlakoztatom.

Megjelenik mint F meghajtó, de rámenni már nem tudok. Kb. az a helyzet, mint mikor DVD lemez nincs a meghajtóba. :think:

Ugyanazon gépen Ubuntu linux betölt, USB vinyó felcsatol és adatokat lement.

Kérdem én ezt a csodálatos M$-t, hogy a saját maga által kifejlesztett NTFS rendszert (ami lehet hibás lett) miért nem képes olvasni a saját maga által kifejlesztett oprendszere, mikor a "szar linux" meg szó nélkül látta és olvasta?

#480 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 10. 16:22

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 10., kedd - 16:38

a "szar linux"

Nem tudom feltűnt-e hogy ezt a kifejezést rajtad kívül nem sokan használták ebben a topicban, elhivatottságtól függetlenül, hozzáértő ember ilyenekkel nem járatja le magát.
USB-s tárolóeszköz csatolás is lehet bibis valamiért a windowsos gépen (a nincs lemez a meghajtóban ennek tipikus esete). Gondolom WinPE alapú Rescue CD-vel meg nem próbáltad, hogy kiderüljön az igazság... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.