HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:24

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 22:20

Konkrétan Ti fejlesztitek? :)

Egészen konkrétan :)

#182 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:26

Nálam a "Biztonságból jeles" kifejezés vet fel némi erkölcsi aggályokat, főleg, hogy nemrégiben mintha az ellentettjét olvastam volna, ugyanitt... A cím általam becsült értékét mi sem mutatja jobban, mint hogy olvasása közben olyan érzésem van, mintha az állatoknak lenne fegyverviselési engedélyük, mert azt olvastam valahol, hogy "lelőtte a menyét"... Persze biztos lehet vitázni, hogy azért 1 kis túlzás nem árt a mai világban (marketing alapok). Sok apró hazugsággal nyomjuk csak szét a drága userek szemeit, attól még nem változik semmi... És épp ez az. Akkor meg minek hazudni? Egymásnak lehet ugrasztani a népet, de attól semmi sem lesz jobb. Mi sem leszünk okosabbak. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#183 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:33

Egyébként amióta ubuntu van azóta tartom igazán használhatónak a linuxot. Nekem volt debian suse majd novell, meg mindenféle egzotikus linuxom is (pl: corel) de az ubuntu az egyetlen amit ha felrakok akkor minden azonnal működik ami nekem kell. Normális a frissítése a kapcsolódó szolgáltatások tsa. A novell az egy nagy szar volt. Olyan feelingem volt mintha windowst használnék. Semmiről sem tudtam, hogy mit miért és hogyan csinál. Pedig bíztam benne, hogy ennyi pénzzel normális szintre tudják emelni a linuxot. De nevetséges amit csinálnak.

Ja az ubuntu telepítéskor felajánlotta, hogy az internetről már frissített csomagokat rak fel. És az ajánlatban ott szerepelt az összes hálózati kártyám. Még a wireless is. Ezen meglepődtem. Mindenhol azzal bombáznak, hogy szarok a driverek.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#184 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 14:03

Csak ki kell találni, melyik mire jó, oszt ha XP Home van, attól még működik az Exchange elérés, filekiszolgálás, mert legtöbb helyen én is így csinálom, de sales akkor is hülye volt, aki gondolom nem expert MS mérnök, hanem sarki kereskedő. Előfordul.

Ott speciel szükség volt a tartomány kezelésére, tehát nem jó a Home.

Sarki kereskedő, előfordul? Azért itt közel 20 gépről volt szó. Hirtelen kiderül, hogy akkor most több mint 600ezerrel többet kell kiadni, nem olyan kis tévedés...  :think:
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#185 Felhasználó inaktív   Zsugabubus2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 17:56

Nagy cégnél még könnyeb. Jó és gyors nagyvasak, redundancia, whql minden, kvázi ugyanaz a szoftverkörnyezet, semmi olyan SW, ami borít. Leglfejebb az opensource spamfilter az Exchange alatt, az már borít ja.

Ilyet a Symantec Mail Security is tud :)
Napi 5-10x-szer crasheli az Exchanget, szerencsére nem veszik észre a userek, mert gyorsan újraindul :)
Van is róla bugreport a Symantecnél, mindig írják is, hogy tedd fel ezt és ezt az újabb verziót (amit persze te nem tudsz letölteni, csak a Symantec partner cégtől tudod beszerezni), de valahogy még nem oldotta meg a problémát...

Egyébként nem is csodálkozom rajta, mert míg mondjuk postfixbe egy külső szűrőt a content_filter=... opcióba be tudsz adni, Exchangebe írhatsz Event Sinket, ami dokumentálva elég szegényesen van.

#186 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:01

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 22:33

Ja az ubuntu telepítéskor felajánlotta, hogy az internetről már frissített csomagokat rak fel. És az ajánlatban ott szerepelt az összes hálózati kártyám. Még a wireless is. Ezen meglepődtem. Mindenhol azzal bombáznak, hogy szarok a driverek.

Vistának meg betoltam a Logitech webkamerát, ami Linux alatt nekem azóta nem működik. Kérdezte, hogy akkor most ehhez nincs driver, de szedjen-e le online. mondom szedjál baze, én meg röhögök, mert 2 perc gondokodás után kiírod, hogy nem nyert, nincs driver. Erre leszedte, felrakta, majd ez röhögött.
Make love not Wor.

#187 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:04

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 22:35

Ott speciel szükség volt a tartomány kezelésére, tehát nem jó a Home.

Sarki kereskedő, előfordul? Azért itt közel 20 gépről volt szó. Hirtelen kiderül, hogy akkor most több mint 600ezerrel többet kell kiadni, nem olyan kis tévedés...  :think:

De ha tudtad, hogy tartomány is kell, akkor miért nem gondolkoztál?

20 gépes rendszerrel még jó esetben nem MCSE mérnökök szoktak foglalkozni, vagy csak akkor lazáznak, ha opciót kapnak, mondván van 20 XP-s gép, mondjatok számot szerverre. MCSE visszakérdez, hogy de ugye XP Profok? Öööö, igen, azok... De ha nem biztos benne, akkor 200+ÁFÁért felmérjük. Nem kell felmérni, _biztos_ XP Profok. Hány ilyennel találkoztam már...

Ugorjunk, úgysem tudod megmagyarázni, mert ha valaki ott admin, aztán tudja, hogy _kell_ a tartomény, akkor nagyjából tisztában kellene lennie azzal is, hogy XP Prof kell. Így adok el kisebb helyekre webedition szervert is, mert első sarki kereskedő nem is hallott róla, közben teljesen jó, meg éppen olcsóbb, mint az SBS...
Make love not Wor.

#188 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:01

Vistának meg betoltam a Logitech webkamerát, ami Linux alatt nekem azóta nem működik. Kérdezte, hogy akkor most ehhez nincs driver, de szedjen-e le online. mondom szedjál baze, én meg röhögök, mert 2 perc gondokodás után kiírod, hogy nem nyert, nincs driver. Erre leszedte, felrakta, majd ez röhögött.

Ja és az ubuntu tehet róla, hogy a gyártó nem készít linuxos drv-t a cuccához.
© 2005-2010. Alfa 75

#189 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:04

De ha tudtad, hogy tartomány is kell, akkor miért nem gondolkoztál?

Nem én intéztem. Nem is mi.
A vezetőnek M$ sales ajánlotta az SBS-t, hogy az mennyire jó és milyen új dolgokat tudnának használni ha lenne. Ember megörült, hogy tényleg milyen jó a naptár funkció, csoportok, jogosultság. (Hozzáteszem erre a syncafe is képes, fax serverre meg egyáltalán nem volt szükségük)
Ezután megrendelte a szoftvert. Csak ezután hívott minket, hogy SBS-re szeretne váltani, elvégezzük-e az átváltást. Kérdeztük, hogy minden megfelelő szoftver rendelkezésre áll-e?
Válasz:igen.

És mikor kint voltunk akkor láttuk a problémát. Ezt egy sales-nek fel kellett volna mérni, hogy jelenleg mik vannak és miket kell venni.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#190 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:15

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:08

Ja és az ubuntu tehet róla, hogy a gyártó nem készít linuxos drv-t a cuccához.

Egyszerű júzert érdekli? Nem. Köcsög számítógép, köcsög admin, szar Linux, aztán üti a billentyűzetet. Erre meg egyre kevésbé vagyok kíváncsi, nagymamát meg nem lehet okítani mit vegyek, kölyöknek "van valami számítógépe" aztán kap gámát, céghez jönnek a PDA-k, GPS-ek, vagy csak szórólapon látott akciós nyomtatók, szkennerek, oszt kisebb irodában is sokszor basznak megkérdezni az admint, vagy szállítsa ő. Vesznek valami bigyót, majd kész téma elé állítanak, ennek ittkell működnie.

Partnercégnél hálózatos Samu nyomtatónál látja a hálóra szkennelést pdf-ben, vagy éppen kártyás beléptető rendszer, termosztátvezérlések, futárok útvonalának meglesése GPS track alapján, HP nyomtatóba integrált kártyaolvasó (elsőre hülyeségnek tartottam, de végüs is királyság), PCről faxolás a hálózatos faxon...

Ezek nagy részét 1.0 júzer is kattkatt fel fogja telepíteni, aztán ha szopik, akkor jó eséllyel rendbeteszem. De tegyük fel valaki közületek desktop supportot vállal, én meg azt kérdezem mennyiért telepíti fel a webkamerám? Win alatt legrosszabb esetben is 7ezer pénz, de abban van új webcam, ha télleg olyan fost vett. Kolléga enyémmel szívott majdnem 2 napot, akkor számoljunk óradíjat, aztán fizessem ki, de legalább az oprendszer ingyé volt?
Make love not Wor.

#191 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:20

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:13

Ember megörült, hogy tényleg milyen jó a naptár funkció, csoportok, jogosultság.

És mikor kint voltunk akkor láttuk a problémát. Ezt egy sales-nek fel kellett volna mérni, hogy jelenleg mik vannak és miket kell venni.

Naptár, csoport, jogosultság még Home alatt is működik, bár tényleg helyszíni dolog, ha mindenképpen domain mellett kell dönteni. Azért az jó dolog bír lenni, betolom gépet domainba, helyi szerverről egyből lemennek az update-ok, központi vírusölő, majd csoport szerint a jogok, beállítások.

Cégnél fordult már elő, hogy csak domainba hajítottam, majd PDAról kocsmából folytattam, ott szépen parancssorból felmászott a távmacerálóproggi, aztán ennyi, mire hazaértem működött :-)

Ennél a történetnél konkrétan a "sales" az erős tényező, az nekem komoly cég hozzáértő emberét jelenti. Itt valami sarki bót lehetett a ludas, eladta a szervert, oszt tag lehet ott is azt mondta, a kliensek már rendelkezésre állnak.
Make love not Wor.

#192 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:20

Ennél a történetnél konkrétan a "sales" az erős tényező, az nekem komoly cég hozzáértő emberét jelenti. Itt valami sarki bót lehetett a ludas, eladta a szervert, oszt tag lehet ott is azt mondta, a kliensek már rendelkezésre állnak.

Úgy tudom három betűs nagyker... :)

#193 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:15

Egyszerű júzert érdekli? Nem. Köcsög számítógép, köcsög admin, szar Linux, aztán üti a billentyűzetet. Erre meg egyre kevésbé vagyok kíváncsi, nagymamát meg nem lehet okítani mit vegyek, kölyöknek "van valami számítógépe" aztán kap gámát, céghez jönnek a PDA-k, GPS-ek, vagy csak szórólapon látott akciós nyomtatók, szkennerek, oszt kisebb irodában is sokszor basznak megkérdezni az admint, vagy szállítsa ő. Vesznek valami bigyót, majd kész téma elé állítanak, ennek ittkell működnie.

Na igen. És azt érdekelni fogja, hogy bizonyos programok pl. Nero nem ír meg rendesen CD-ket, DVD-ket? Akkor jön, köcsög Vista, XP alatt rendesen megírta... :)

PDA-kkal is vigyázzunk, mert hallottunk már olyan kijelentést M$ mérnöktől, hogy ja azt a PDA-t nem is fogja a Vista támogatni. Köszönöm szépen, hogy dobhatom ki a PDA-mat.

Szóval a Vista egy hatalmas melléfogás idáig. Inkább XP, amivel működtek és működnek a programok.

#194 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 17:32

... De akinek sok, az persze használjon Linuxot, de ne nekem akarja megmagyarázni, hogy az nekem miért lenne jó, meg a júzeremnek is.

Aztán mindig valami gonosz MS-hez, meg fúúúúj, zárt forráskódhoz kötünk ki. De könyörgöm, jönnek a csekkek, ha azt akarom, hogy kifizessem a megtermelt szoftveremből, akkor nem tehetem nyílttá. Vagy jöhettek, aztán programoljatok nekem ingyé olyan hálózatos monitorozót :-)

Egyetértek, a legjobb az lenne, ha mindenki saját maga dönthetné el, hogy neki mi a jó. Sajnos ez a gépezet (pedig saját fejünkben van) a mai napig nem mindenhol működik "jól". El vagyunk állítva, vagy mi.

Vannak cégek, akiknek fizetünk a supportért, de linux alatt talán mi magunk vagyunk a support, a telepítő, a  supervisor, stb. Ettől függetlenül lehet külső támogatást kérni; kell is, de mielőtt valaki elítélné a linux "gyengébb" supportját, kissé gondolkozzzon el, hogy mit jelent a "szabadság". Itt egészen más a támogatás funkciója, mint a Microsoft termékeinél, s talán puszta véletlen, hogy épp ugyanazt a szót: "support", használjuk megnevezésére.
Mint ahogy mind tudjuk, lehet jól s rosszul is üzemeltetni a rendszereket. De linux esetén pl. szerintem inkább tőlünk, adminoktól függ minden, már ha csak az adminisztrátori feladatokból indulunk ki, tehát nem foglalkoztunk sem az igényekkel, sem a felhasználók tudásával, se pedig előre tervezéssel.
A linux tehát jóval több olyan eszközt ad a kezünkbe, amit csakis akkor tudunk használni, ha értünk hozzá; ekkor viszont egy igazán hatékony megoldást kapunk (a "kapunk" megint rossz szó, hisz mi "csináljuk meg"). A felhasználók tudása, az adminisztrátorok képességei többet érnek bármilyen supportnál.
Tehát a nyílt forrást sose tévesszük össze az ingyenes termékekkel! A szabadságnak ugyanis nem nagyon van köze az ingyenességhez.
Ha valaki megbízik az MS termékeiben, mert mondjuk már régóta használja őket, akkor valószínűleg ezekkel fog tervezni, s ezekhez fog "igazodni" is. De ha be meri vállalni azt, hogy esetenként jelentős ráfordítást, energiát belefektet, s "építeni akar", akkor kaphat egy olyan rendszert, ami az ő kezáben sokkal hatékonyabban fog működni, mint bármely más. Ennek is nyilván ára van. De a mai üzleti modellekbe ez egyszerűen nem fér bele. Mert sokkal drágább is lehet, sokkal nagyobb energiára lehet hozzá szükség (akkor is, ha a "kommersz" implementációk meglepően egyszerűek; az ember gondolkodását megváltoztatni néha irtózatos energiát jelent).
Tehát vesz egy fizetős oprendszert, s a dolog el van intézve. Látszólag.
Beszéltem már olyan MCSE expert-tel, aki valóban méltó a nevéhez, tényleg oda-vissza képes volt bármilyen felmerülő igényt, problémát megoldani, ráadásul helyben sokszor. De láttam linux-szakértőt is, aki ugyanezt tette, ugyanilyen rugalmasan ki tudta használni a rendszer képességeit.
Kérdések: mi mit szeretnénk, mennyi energiát fektetünk rendszerünk megismerésébe, mennyire szeretnénk kihasználni gépünket, mennyire vagyunk innovatívak, hogyan s milyen módon szeretnénk tudásunkat ápolni, fejleszteni, használni. Ezzel a pár kifejezéssel az oktatásra céloztam, ha nem is tudjuk pontosan, mit is szeretnénk csinálni, akkor is igyekezzünk azt minél hamarabb elkezdeni! Ha tanítanom kéne, iskolában (amit már nem szeretnék), akkor a megfelelő ALAPOK elsajátítása után lehetőséget adnék mindenkinek, hogy azt használjon, amit csak akar. Ebből a 2 dologból sokszor csak 2 hiányzik: az alapok, s a lehetőség. Sokan el sem hiszik; a gyerekek "képzésén" mennyi minden múlik. Nyilván nem szabad őket semelyik irányba eltéríteni (na persze, ne olvassank híreket, ilyesmi... röhej), hanem valahogy hagyni kellene, hogy mindenki saját maga dönthessen... Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Tehát ha windows tanulnak, azt NE azért tegyék, mert a linux-szal valami baju(n)k van (nagy vonalakban fogalmazva), és fordítva is!
Nyilván ettől még Jahno-nál aligha fog a helyzet változni: neki ami bevált, az bevált, s ez nagyon is igaz. A dolog viszont nem csak rajtunk múlik.

A linux meg nem "jobb", mint a vetélytársak, csupán a kezünkbe adja az eszközöket, nyersen, szó nélkül. A kérdés inkább az: MI mit teszünk ezekkel az eszközökkel, hogyan használjuk majd ezeket; ugyanis rendszerünk működése ettől függ majd, bármit is választunk.

Szerkesztette: Warrior 2007. 06. 24. 22:51 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#195 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:15

Partnercégnél hálózatos Samu nyomtatónál látja a hálóra szkennelést pdf-ben, vagy éppen kártyás beléptető rendszer, termosztátvezérlések, futárok útvonalának meglesése GPS track alapján, HP nyomtatóba integrált kártyaolvasó (elsőre hülyeségnek tartottam, de végüs is királyság), PCről faxolás a hálózatos faxon...

Ezek nagy részét 1.0 júzer is kattkatt fel fogja telepíteni, aztán ha szopik, akkor jó eséllyel rendbeteszem. De tegyük fel valaki közületek desktop supportot vállal, én meg azt kérdezem mennyiért telepíti fel a webkamerám? Win alatt legrosszabb esetben is 7ezer pénz, de abban van új webcam, ha télleg olyan fost vett. Kolléga enyémmel szívott majdnem 2 napot, akkor számoljunk óradíjat, aztán fizessem ki, de legalább az oprendszer ingyé volt?

Fentebb írtam, hogy spéci alkalmazásoknál elég szar a helyzet. Nekem is van usbs tv kártyám ami nem megy linuxal. Persze belülről az egy webkamera. Csak a hozzáadott szoftver képes működtetni és azt nem írták meg linuxra.
© 2005-2010. Alfa 75

#196 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:45

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:32

Nyilván ettől még Jahno-nál aligha fog a helyzet változni: neki ami bevált, az bevált, s ez nagyon is igaz. A dolog viszont nem csak rajtunk múlik.

Naja, elvégre én kezemben volt az ország első AntiWindows pólója is, meg a többi. Nálam még lett volna lehetőség, egyik kolléga OS2-őt használt, másiknál 1 sört megért, hogy letörölhessem a Wint a gépéről. Aztán csak maradt a Win, összeszoktunk, működik. Linuxot mikor felrakták hetekig csak login: villogott, majd nagy nehezen lett grafikus felület, ami legalább darabos volt, de egy rendes háttérképet nem bírtam odavarázsolni. Aztán a Hylafaxhoz kellett kliens, több oldal faxolásánál elszállt, majd január 1-el törölte az összes faxot, mert undocumented feature, ha külön nem állítunk be archiválást, akkor így műxik. Nyilván a telepítőszemélyzettől függöt, de mivel win alatt nem követtem el hibákat, Linuxhoz meg egyre inkább nem értettem, így ez van, amíg Win ilyen piaci uralkodó marad, addig nem érdemes komolyabban foglalkoznom vele.
Make love not Wor.

#197 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 22:50

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:37

Fentebb írtam, hogy spéci alkalmazásoknál elég szar a helyzet.

Szóval spéci alkalmazás egy lassan minden háztartásban előforduló GPS? Esetleg ha karácsonyra kapok DV kamerát akkor meg bírjátok nekem írni miképpen lehet működésre bírni Linux alatt, mint ahogy én szoktam a júzereknek, esetleg +10 rugóért videóvágóproggit, szükség esetén magyarul is?

Ezeken pedig sok múlik, minden évben elmondják, most már a Linux húúú, meg hááá, meg már sokkal jobb. Időnként kipróbáltam, most már csak hobbiból gyűjtöm a disztribeket, meg adatmenteni, vasat ellenőrizni. Meg persze a webszerverem Linuxos, mert az jó, és itthon a fileszerver is  :Đ
Make love not Wor.

#198 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 23:07

Senki nem mondta, hogy most ebben az évben már a linux über-über desktop szinten.

De nem lehet letagadni, hogy egyre dinamikusan erősödik desktop szinten.
PDA-k (persze ebben az esetben az M$ épp visszafejlődik), DV kamerák támogatása pedig a HW gyártókon múlik. De pl. a Dell kezdeményezése, hogy Ubuntu-val is szállít desktop gépeket, már egy lépés előre. Illetve egy felhívás a többi gyártónak, hogy érdemes erre a területre is fejleszteni.

#199 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 23:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 23:50

Szóval spéci alkalmazás egy lassan minden háztartásban előforduló GPS? Esetleg ha karácsonyra kapok DV kamerát akkor meg bírjátok nekem írni miképpen lehet működésre bírni Linux alatt, mint ahogy én szoktam a júzereknek, esetleg +10 rugóért videóvágóproggit, szükség esetén magyarul is?

Ezeken pedig sok múlik, minden évben elmondják, most már a Linux húúú, meg hááá, meg már sokkal jobb. Időnként kipróbáltam, most már csak hobbiból gyűjtöm a disztribeket, meg adatmenteni, vasat ellenőrizni. Meg persze a webszerverem Linuxos, mert az jó, és itthon a fileszerver is  :Đ

Ez most kamunak fog tünni, de a főnököm a múltkor előbb rakta fel a debianjára az usb-s gps-t mint a kollégát az xp-re. Csak annyit írt be, hogy lsusb aztán apt-al megkerestette a kiírt adatok alapján a drv-t majd apt-get install.

Egyébként mikor mondtam, hogy otthonra rakjál fel linuxot?

A DV kamerával meg vigyázz mert elég jó vágószoftverek vannak linuxra. A nevét ne kérdezd mert ilyenekkel nem foglalkozom, de ha érdekel meg fogod találni.

Az én mindennapos munkámhoz kiválóan megfelel ahogy egy normál iroda munkájához is.  Csak azért van itthon xp-m mert máson nehezen megy az NFSC. Egyébként van hely a neten ahol azt mondják, hogy megy máson is de nekem erre se időm se kedvem. Ahogy a reinstallok végeláthatatlan sorozatához sem mikor valami teljesen hétköznapi alkalmazás kiakasztja a windowsom.

Ja és most szívok egy webkamerával xp alatt. A saját szoftverével megy de a messenger kifagy tőle. Na vajon miért? Hát mert van tv kártya is a gépen és valahogy nem kedvelik egymást. Pedig mindkettő a gyári drv-vel van fenn.  :Đ

Szerkesztette: Brianm74 2007. 06. 24. 23:12 -kor

© 2005-2010. Alfa 75

#200 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 23:27

Egyszer megkérdezték tőlem, hogy mi lenne, ha nem a windows terjedt volna el ennyire, hanem a linux, s most épp a windows-ra való átállás problémájával kellene szembe nézni. Vajon ebben az esetben is hasonlóan "nehéz" lenne a helyzet?  :smoker:

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.