HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 28. 16:06

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 16:57

Egyébként annyi routert használunk, hogy ha mindre meg kellett volna venni valami MS licencet akkor biztosan nem tudna működni a cég.

Merre én is azt mondom, hogy routernek kifejezetten hülyeség lenne MS-t használni. Nem arra való, mellé még drága is. Venni kell Ciscot, vagy akármi hasonló célvasat, garázscégnek meg Mikrotikos/debianos cucc valami kisvasra, amit írtál, aztán csókolom, mennek azok örökké, ha jól vannak kitalálva. Bár ebből ma már volt hitvitám, mondja itt az arc, hogy azért azt a debianosok is tudják, hogy az igazi linux az a RedHat, mert az a legjobbabb. Mondom ok, nem iszunk inkább egy sört?
Make love not Wor.

#342 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 16:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 12:28

ember te az életben ekkora rendszert sem láttál. 700 ezer online júzer, korporatív. ez kibaszottsok.... ehhez csak logon server (DC) 10 ezeres nagyságrendben kell...

Most jobban belegondolva ADből 1-2ezreset bőven láttam, de 10ezrest is, ott ráadásul némelyiknél jó külföldi leányvállalathoz mérten még a DHCP szerver is a világ másik végén létezett, DCről, proxykról nem is beszélve. Linuxos kolléga szerinte a 10ezres pláne működésképtelen, de én szintén nem így vettem észre :-p

Ezt a részét sosem értettem meg, mikor itthoni biztosítós/bankos noteszek is a 2 megabites céges vonalon keresztül netezhetnek, vagy éppen USA/Németen keresztül lesem az Indexet, mert ezek jók.
Make love not Wor.

#343 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 16:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 17:03

Minnyá meglesem a presst, hogy ott mennyi a hivatalos júzerszám,

Nahh, weben 20 millió van kezdőoldalon, amúgy meg:

3 datacenter, 2millió reggelt júzer:

https://secure.logme...lease.asp?id=45

Friss hír 20millióról, ami havi kb. 1.5millióval nől:

https://secure.logme...lease.asp?id=81

Windowsok szempontjából szerintem Nektek a 2 júzer is már messzemenően reménytelen, vagy ez a cucc fut BSD-n, oszt hazudnak  :think:
Make love not Wor.

#344 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 28. 19:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 17:43

Nahh, weben 20 millió van kezdőoldalon, amúgy meg:

3 datacenter, 2millió reggelt júzer:

https://secure.logme...lease.asp?id=45

Friss hír 20millióról, ami havi kb. 1.5millióval nől:

https://secure.logme...lease.asp?id=81

Windowsok szempontjából szerintem Nektek a 2 júzer is már messzemenően reménytelen, vagy ez a cucc fut BSD-n, oszt hazudnak  :think:

Hát nem tudom min fut, de már keresik a linux programozókat.

Talán elérte az előző rendszer a határait és megvilágosodtak?  :Đ
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#345 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 19:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 17:06

Merre én is azt mondom, hogy routernek kifejezetten hülyeség lenne MS-t használni. Nem arra való, mellé még drága is. Venni kell Ciscot, vagy akármi hasonló célvasat, garázscégnek meg Mikrotikos/debianos cucc valami kisvasra, amit írtál, aztán csókolom, mennek azok örökké, ha jól vannak kitalálva. Bár ebből ma már volt hitvitám, mondja itt az arc, hogy azért azt a debianosok is tudják, hogy az igazi linux az a RedHat, mert az a legjobbabb. Mondom ok, nem iszunk inkább egy sört?

Hát erre szerintem is inkább igyatok.  :D
© 2005-2010. Alfa 75

#346 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 19:51

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 20:25

Hát nem tudom min fut, de már keresik a linux programozókat.

Talán elérte az előző rendszer a határait és megvilágosodtak?  :Đ

Még tán az is lehet hogy Winen fut. Linux programozókat meg lehet az egyik régebbi béta cucchoz:

http://www.remotelya....asp?page=linux

Csak ugye Linuxhoz nem nagyon akartak fizetős proggit a népek, mert konfigolásra van ssh oszt csókolom, ha meg grafikus kell, akkor VNCvel kavartak, vagy mittomén. Aztán sosem tudni, ilyen komplex bigyót szerinte Linuxra portolni a kvázi lehetetlen funkció, de sosem tudni.
Make love not Wor.

#347 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 21:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 28., csütörtök - 20:51

.... vagy mittomén. Aztán sosem tudni, ilyen komplex bigyót szerinte Linuxra portolni a kvázi lehetetlen funkció, de sosem tudni.

X -query 1.2.3.4? ;)

Mindent lehet portolni linuxra, csak nem biztos, hogy érdemes. Linuxok távoli elérésére kismillió módszer áll rendelkezésre.
© 2005-2010. Alfa 75

#348 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 23:09

ugyan, az elavult es nem biztonsagos.

de voltakeppen mi az, amit egy ssh Xforwarding nem fog tudni? Jahno, te evszazadokkal vagy lemaradva a UNIX vilagbol.. ezeket mar akkor is tudtak, amikor meg a Bill Gates azon panaszkodott, hogy a nagy cegek lelicenszelnek mindent, es megfolytjak a versenyt! :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#349 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 23:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 0:09

de voltakeppen mi az, amit egy ssh Xforwarding nem fog tudni?

Nem tudom, igazából jó lenne ha Linuxra is fel bírnánk ilyen egyszerűen tenni egy utilt, hogy júzernek küldök mailban egy linket, azt mondja, rákattkor, hogy "igen, akarom", aztán már látom is online a gépét, meg managelhetem, vagy ugyanígy a portán leadott vagy tőlem elvitt gépek, akár mozgó laptop netkávézóban is, ahonnan csak webezni lehet. Ha ilyet tudsz Linuxra, akkor ne tartsd vissza.

Szerkesztette: Jahno 2007. 06. 28. 23:33 -kor

Make love not Wor.

#350 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 23:34

Szoval Logmein. Valami van ott Linux-ugyben, mert par honapja felvettek oda fejlesztonek, holott csak Linux tapasztalatom volt. :) (Vegul nem oda mentem, de elkuldtem egy havert magam helyett... )
while (!sleep) sheep++;

#351 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 28. 23:37

Idézet: Emvy - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 0:34

Szoval Logmein. Valami van ott Linux-ugyben

Jó kérdés, mert ha MAC lenne, akkor MAC fejlesztőt írtak volna. De az is lehet, Linuxra hirtelen folytatódik a fentebb linkelt Remotely cucc, de lehet a Linuxos PDA/smartphone, vagy éppen a Hamachi, mert ez utóbbi még szerintem full Linuxos meló.
Make love not Wor.

#352 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 08:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 0:21

Nem tudom, igazából jó lenne ha Linuxra is fel bírnánk ilyen egyszerűen tenni egy utilt, hogy júzernek küldök mailban egy linket, azt mondja, rákattkor, hogy "igen, akarom", aztán már látom is online a gépét, meg managelhetem, vagy ugyanígy a portán leadott vagy tőlem elvitt gépek, akár mozgó laptop netkávézóban is, ahonnan csak webezni lehet. Ha ilyet tudsz Linuxra, akkor ne tartsd vissza.

nem tudsz ilyen linket adni, mert az ssh-t remelhetoleg mar reg felraktad a gepre! ergo mar regesreg mukodik, ha az sshd-ben beirod, ha kell, hogy engedelyezze az xforward-ingot. (kulonbozo distrokban mas-mas az alapbeallitas!)

onnantol kezdve amikor be-ssh-ztal, mar indithatod is barmelyik grafikus programot nalad fog megjelenni! ennel egyszerubbet nem tudok elkepzelni. (persze egy keves savszel nem art neki.)

(de megall az agyam, komolyan azt gondoltad, hogy a UNIX derivans Linux a tavoli manage-elhetosegben hatrebb tart, mint barmelyik windows? amikor a kliens-server szerkezetu X meg az 1.0-as windows elott megjelent, a mai X11 protokoll 3.0-as elotti, a ma hasznalt X11R6 release meg win95 elotti??? nem hiszem el, hogy ennyire ne lennel kepben a UNIX tortenetevel!!)

a web-en keresztuli elereseket nem tudom, de multkor egy Sun telepitesenel futottam bele valami virtual-lal kezdodo protokollba, aminek a kliense akar egy bongeszoben is futhat, de nem ismerem ezeket, mert soha nem volt ilyenre szuksegem.

Szerkesztette: bogdan 2007. 06. 29. 09:50 -kor

a forum ma:

#353 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:00

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 9:56

nem tudsz ilyen linket adni, mert az ssh-t remelhetoleg mar reg felraktad a gepre!

Igen, aztán ezt a gépet elviszik tőlem haza, majd az első hotspotnál megáll a júzer, majd mondja, hogy jáááj, ezt meg ezt meg kellene csinálni. Akkor miképpen jelentkezel be rá, ott router meg proxy mögött? Ne csak nagyvasban matekozzál, ahol van 8 szervered, tűzfal a Tied, külső fixIP-k, meg ilyesmi.
Make love not Wor.

#354 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 09:14

megvan a web feletti:
http://en.wikipedia....twork_Computing

amugy erzed, hogy egyre tobb es tobb kriteriumot hozol fel? persze a valasz trivialis: ssh tunelen keresztul, amit a user is indithat olyan kapcsolatot epitesz ki, amit csak akarsz. ergo nem feltetlenul neked kell belepned az  o gepere visszafele is tortenhet ez.

es termeszetes, hogy ez a ket utobbi mar nem a "reg fent van a gepen, semmit sem kell vele csinalnod" kategoria, de azert egy ertelmesebb linuxos osszedobja neked ezt par ora alatt klikkelgetheto telepitore is szerintem. magyaran eloszor Neked kell leulni, hogy specifikald az adott problemat (ami lathatolag osszetettebb egy hozzaszolasnyinal), azutan csoportban specifikalni a kornyezetet (melyik linux, mit akartok, hogy tudjon, melyik gep fogja fogadni a kapcsolatot a "proxy mogott"-esegbol szarmazolag, stb, stb..) majd ezt kiosztani egy linux programozonak, hogy dobja ossze free komponensekbol tobbe-kevesbe distro fuggetlenul. ha jol latom specifikalassal tesztelessel egyutt egy het munka.

a rendszerintegralasert hova kuldhetem a szamlat? ha jol szamolom negyed ora munkam volt vele, manapsag olyan 20e a mernoki oradij, tehat 5e Ft. :D
a forum ma:

#355 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 10:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 10:14

azutan csoportban specifikalni a kornyezetet (melyik linux, mit akartok, hogy tudjon, melyik gep fogja fogadni a kapcsolatot

ha jol latom specifikalassal tesztelessel egyutt egy het munka.

Szóval bonyás meg drága, főleg ha pár fórumon winre már ingyé is kiközvetítettük, így számomra azt is mondhatom, a Linux support biza drágább lesz, amit ha júzer kifizet akkor megoldom továbbra is winnel, fizetős SW nélkül, egyszerűen/rugalmasan.
Make love not Wor.

#356 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:32

se nem latom bonyolultnak, se draganak. mint irtam alapfunkciokban 0 Ft es egy db config file beallitasa.

ha komplexebb funkciokat akarsz, akkor azt termeszetesen meg kell tervezni (hiszen Te most pont az a megredelo vagy, aki meg sem tudja mondani pontosan, mire van szuksege! :p). hogy miert lenne draga egy ilyenbe partizezret belefeccolni, ha ilyen funkciokat szeretnel, azt nem latom. (es azt sem, hogy mitol erv az, ha a sok penzert fejlesztett windowsos eszkoz mar netan ingyenesen is hozzaferheto lenne.) az meg egyszeruen badarsag, ha azt mondod, hogy a support ezaltal dragabb lenne. ez egyszeri fejlesztes. ettol a support nem lesz dragabb!

az egyszeru, rugalmas, fizetos SW nelkuli opciokban egyetertunk. en is errol beszeltem! ;)
a forum ma:

#357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 11:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 12:32

hogy a support ezaltal dragabb lenne. ez egyszeri fejlesztes. ettol a support nem lesz dragabb!

Nekem lehet egyszeri, aztán majd mindig szögelni kell rajt egy kicsit jó pénzekért. Mindegy, ugorjunk, a hálózati analizátorra is jöttek a Linuxos arcok, hogy akkor 2 perc alatt össze lehet ütni, meg jó lesz oda az ethereal is. Hápersze. Ott még elmeséltem a problémát, most lusta vagyok, menjünk inni :-)
Make love not Wor.

#358 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 29. 12:21

menjunk, de nem hivsz! ;)

azonban, bar tevedes joga fenntartva, ez nem a halozatanalizalas problemaja. es ha kesz van nincs rajta mit hegeszteni. ugyanis ez csak egy csatorna: atlatszo. mivel 2-3 nyilt komponensbol all ossze, kodot nem is tartalmaz, amin szogelhetnel barmit is. (egy telepito alkalmazason kivul, mert a "windowsbuzi" megrendelo klikkelgetos valtozathoz ragaszkodott! ;) max azon, de azt sem hinnem tulzottan.)
a forum ma:

#359 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 08:25

Csak a poén kedvéért....megtaláltam Jano windowsos szuperszerverét, ami képes egymaga kiszolgálni 100 000 000 júzert egyszerre ! :D

Íme: szuperszarver

Aki lusta olvasni, annak egy részlet:

"....A gépet Linux vezérli, és több mint több mint 15 ezer darab négymagos AMD Opteron Barcelona processzor dolgozik benne a 105 terabájt memóriában és 1,7 petabájtnyi vincseszteren tárolt adatokkal. A gépen belüli kommunikációt egy InfiniBand switch vezérli, ami 110 terabájt/sec sebességgel terelgeti az adatforgalmat. A gép sebességének elvi maximuma eléri az 1 petaflopsot, amivel csaknem háromszorosan túlszárnyalja a jelenlegi leggyorsabb szuperszámítógépet, az IBM Blue Gene/L-t. A gép fogyasztása túllépi a hárommillió wattot, az ára 59 millió dollár."

#360 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 30. 08:35

Milyen olcsó lehet ennek a liszensze...  :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.