Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 29., péntek - 0:21
Nem tudom, igazából jó lenne ha Linuxra is fel bírnánk ilyen egyszerűen tenni egy utilt, hogy júzernek küldök mailban egy linket, azt mondja, rákattkor, hogy "igen, akarom", aztán már látom is online a gépét, meg managelhetem, vagy ugyanígy a portán leadott vagy tőlem elvitt gépek, akár mozgó laptop netkávézóban is, ahonnan csak webezni lehet. Ha ilyet tudsz Linuxra, akkor ne tartsd vissza.
nem tudsz ilyen linket adni, mert az ssh-t remelhetoleg mar reg felraktad a gepre! ergo mar regesreg mukodik, ha az sshd-ben beirod, ha kell, hogy engedelyezze az xforward-ingot. (kulonbozo distrokban mas-mas az alapbeallitas!)
onnantol kezdve amikor be-ssh-ztal, mar indithatod is barmelyik grafikus programot nalad fog megjelenni! ennel egyszerubbet nem tudok elkepzelni. (persze egy keves savszel nem art neki.)
(de megall az agyam, komolyan azt gondoltad, hogy a UNIX derivans Linux a tavoli manage-elhetosegben hatrebb tart, mint barmelyik windows? amikor a kliens-server szerkezetu X meg az 1.0-as windows elott megjelent, a mai X11 protokoll 3.0-as elotti, a ma hasznalt X11R6 release meg win95 elotti??? nem hiszem el, hogy ennyire ne lennel kepben a UNIX tortenetevel!!)
a web-en keresztuli elereseket nem tudom, de multkor egy Sun telepitesenel futottam bele valami virtual-lal kezdodo protokollba, aminek a kliense akar egy bongeszoben is futhat, de nem ismerem ezeket, mert soha nem volt ilyenre szuksegem.
Szerkesztette: bogdan 2007. 06. 29. 09:50 -kor