HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 11. 20:05

Egy példát tudsz mondani?

X vs. Y
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#742 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 11. 21:16

nem kell messzire menni.. Kép VS Kép

de most csak flamelni jöttem.. (urambocsá')
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#743 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 21:18

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 22:16

Erre van már egy másik topic.. :D
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#744 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 11. 21:42

igen  ;)  azért is irtam hogy csak "flame"

na, de hogy ide is ugassak valamit.

véleményem szerint desktop felhasználásra az open source desktop rendszerek elég komolyan felveszik a versenyt a konkurens desktop OS-ekkel szemben. itt most direkt nem irtam ki hogy MS vagy APPLE (csak hogy a 2 legnagyobbat említsem) a dolog ott kezd el bonyolódni, amikor a desktop felhasználó nem marad a szövegszerkesztés, videónézés, internetezés mágikus trilógiájánál, hanem szeretne kódolgatni, megismerni a rendszert, és úgymond "turkálni" benne. na ilyenkor szokott indulni a "áhh az XY az mondta sz*r ez a linux, nem lehet benne semmit se csinálni, vagy "áhh ennyi mindent elolvasni" dehogy is. (* szigorúan csillagozott rész következik: az apple 90%-a pedig nem fog nekiállni a .kextek áthegesztésének, de valahol igazuk is van.. működik, nem bolygatjuk.. {ezt pár éves rendszergazdai gyakorlat alapján megtanultam} igen, most lehet előhozni, hogy az Apple OSX-e is megáll néha, belefagy alkalmazásokba de uraim, mi akik itt csoportosulunk, van némi rálátásunk az informatikára.. az vesse rám, vagy bármelyik OS fejlesztő gárádjára az első követ, aki tökéletes OS írt!.. nézzünk magunkba.. ugye hogy ilyen nem is létezik.. ;).. na honnan is indultam.. jah igen. MS vs Linux.. van ennek egyáltalán értelme? összehasonítgatni? ugyn minek. ezer fórumon ezerszer irtak már arról, hogy ez ezért jó, ez azért jó. azért hogy beszéljünk a rendszerről lehet topikot csinálni, de érdemben érvelni sztem nem lehet, sem egyik, sem pedig másik oldalról. persze lehet, hogy ez ingyenes, ez meg drága, ezen nincs vírus ezért, ezen meg van azért.. ez gyorsabb ezért, ez meg lasabb azért, ez ezért fagy meg, ez meg ezért nem. ehhez csinálnak drájvert ehhez meg nem... lehet az OEM gyártót szdni, magasztalani, lehet a BRAND gyártót szidni vagy magasztalni.. de komolyan... van értelme? most őszintén? lehet tériteni egymást ezért, vagy lehet lebeszélni egymást azért.... én nem akarom egyiket sem. én csak annyit javaslok mindenkinek: próbáljátok ki, tanuljatok minnél többet... és....... make love.. NOT WAR!

na ez istenes nagy káoszra sikeredett, de 2 napnyi melós szopókázós agykiégetés után azért nem is rossz, valljuk be...  ;)
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#745 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 21:51

Idézet: dash - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 22:16

Mondjuk fingom nincs hogy BSD-n van-e mondjuk ext3, de ha már a fájlrendszer-széthullásoknál tartunk, akkor meg kell említeni, hogy linuxon ext3-at háromféleképpen (journal, ordered, writeback) lehet csatolni, és lehet hogy nem a writeback mód nyújtja a legjobb performance-ot, viszont atomstabil. Egyetlen hátránya, hogy ha szétesik a szerkezet, akkor a visszaállításánál esetleg olyan fájlok is visszajöhetnek, amik akkor már nem is léteztek. Szal linuxon ez is "beállítás" kérdése.

korre*ció ON:

Nah, az okosok szerint ezt pont fordítva van.  :Đ Ext3 data-mode mountolás megbízhatósági sorrendje:

1. journal
2. ordered
3. writeback

Szóval pont hogy a writeback a gyorsabb. Állítólag...

/korrekció
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#746 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 07:50

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 22:16

Erre gondoltam én is, igen.

Csak azért flame-ltem én is, mivel igazságtalannak érzem a vitát, hisz ez majdhogynem olyan, mint egy ingyen málhás ló és egy verseny kanca közti párbaj. Mind a kettő megteszi amit elvárnak tőle, a verseny ló a kecsességéről, de annál is inkább az értékéről, eladhatóságáról, a málhás ló pedíg a tűrőképességéről & teherbírásáról híres. De ettől függetlenűl a másik dolgát is tűrhetően el tudják végezni a pompás állatok.

Azt, hogy ki-ki hogyan helyettesíti be a 2 Op. rendszert a két kedves állat személyébe, na az már másik kérdés. :)

üdv
letix

#747 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 27. 11:28

Linuxos nagyvasam januárban volt upgradelve, full 1 napos karbantartás, mert 3 év alatt kinőttük a diszkeket is. Aztán diszkek mellé új kernel, csomagok, új php, sql, ami ilyenkor kell.

Most időnként vannak vele hisztik, emlékeztek, mikro az Apacs fogta magát aztán megállt, most ezt az ssh játssza. Kolléga mondja, ez már régi disztribnek számít, megint nagy karbantartás. Uhhhh.
Make love not Wor.

#748 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 12:18

Office 2003 hiba.

Problémával felkerestük az M$. Válasz:

OEM termékek supportját a viszonteladó vállalja.. Hát persze....

Ennyit ér az OEM....

#749 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 27. 16:50

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 13:18

OEM termékek supportját a viszonteladó vállalja.. Hát persze....

Ennyit ér az OEM....

Pld. ettől is olcsóbb, ezeket vásárlásnál tudni kellene. Ráadásul az itteni viszonyok miatt csomó enduser támogatást megszűntettek. Szerinted kellőképpen tudással felvértezett advanced MS mérnökök mennyit kérnének HD-s szolgálatban, meg úgy általában majd minden lopott wines is odajárna supportért.

Előfordul. De kérdezd meg valami MS fórumon, aztán lehet segítenek.
Make love not Wor.

#750 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 16:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 17:50

Pld. ettől is olcsóbb, ezeket vásárlásnál tudni kellene. Ráadásul az itteni viszonyok miatt csomó enduser támogatást megszűntettek. Szerinted kellőképpen tudással felvértezett advanced MS mérnökök mennyit kérnének HD-s szolgálatban, meg úgy általában majd minden lopott wines is odajárna supportért.

Előfordul. De kérdezd meg valami MS fórumon, aztán lehet segítenek.

Ok, de akkor ugye ne nagyon mondogassuk, hogy MS-nél legalább kapunk supportot. Mert az MS mérnök is ugyanolyan rohadt drága lesz mint egy linux-os.. (sőt)

#751 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 11:16

Van két winchester, rajta négy operációs rendszer. Az elsőn egy  Windows Xp Professional SP2, illetve egy Debian, a másodikon egy Windows 2000 és egy Suse. Mindkettőn az NTFS partició aktív, és Grub rendszerindító van az MBR-ben. Egy alaplapcsere miatt frissítő telepítést végeztem a második lemezen, és a Windows 2000 sikeresen felfrissült, és megőrizte a beállításokat, a GRUb sem változott, az MBR nem lett felülírva. Mindezt úgy végeztem, hogy az elsődleges (Windows Xp+Debian)  winchestert kivettem, ami rackben van. Most az első lemezen szeretném frissíteni a Windows Xp-t.

Kérdésem. A második vinchestert nem szeretném lehúzni. BIOS-ban be tudom állítani, hogy elsőként CD-ről bootoljon, illetve a merevlemezek bootsorrendjét (elsődleges, másodlagos.mindkettő mester) A Windows XP biztos azt a lemezt találja meg előszőr  (elsődleges mester) amin én frissíteni szeretnék, amenyiben a a BIOS-ban ez a sorrend van beállítva? Gyakorlati tapasztalatokat várok: Nem fogja felülírni a Debian Grub-ot?
"Légy szerény mint én..."

#752 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 14:39

Bocsi, 2-szer sikerült ... Ritka.

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 30. 14:48 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#753 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 14:42

Linkelek: Windows telepítés topic, annyit tennék hozzá, hogy az XP installerje látni fogja mindkét hdd-t, neked kell kiválasztani, melyik hdd-re, mely partícióra telepíted.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#754 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 00:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 14:42

Linkelek: Windows telepítés topic, annyit tennék hozzá, hogy az XP installerje látni fogja mindkét hdd-t, neked kell kiválasztani, melyik hdd-re, mely partícióra telepíted.

Köszi. :) Közben már kipróbáltam, a telepítő észrevett a szerinte "sérült"  Windows Xp-t, amit ki akar telepítéssel javítani. Remélehetőleg a Grub-ot nem írja felül. :)

#755 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 00:07

https://www.hwsw.hu/hirek/34417/microsoft_r...ve_ballmer.html

#756 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 04:51

Ó persze. Szinte minden ötlet az M$-től van. Mindenki csak tőlük lop. Mint a FAT file rendszert is le akarta védni mintha Ő tlálta volna fel. Aztán koppant mikor kiderült, hogy a FAT már azelőttt létezett mielőtt Ők megszülettek volna....

#757 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 07:41

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 1:07

Kíváncsi vagyok mikor állnak neki a Bibliát kikezdeni, mert teremteni ők tudnak a más csak másol. Nevetséges.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#758 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 08:14

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 5:51

Ó persze. Szinte minden ötlet az M$-től van. Mindenki csak tőlük lop. Mint a FAT file rendszert is le akarta védni mintha Ő tlálta volna fel. Aztán koppant mikor kiderült, hogy a FAT már azelőttt létezett mielőtt Ők megszülettek volna....

1 kis fröccsenet...

A FAT még szerencsés.

Sajnos az MS sokszor sokkal inkább jogi alapon közelít, a mai lehetőségeket figyelembe véve (ami mint tudjuk, borzalmas, ha feltételezzük, hogy manapság a jogászok s törvényalkotók mennyire értenek az "informatikához"), ezért rengeteg eredményt ért el. 1 csomó szabadalma van. Azt gondolná az utca embere, hogy ez milyen jó is, hisz 1 olyan cég, amelynek sok bejegyzett szabadalma van, biztosan fontos szerepet tölt be a technikai fejlődésben, biztos előre visz minket. Sajnos a valóság kicsit elképesztőbb, ugyanis (aki nem hiszi, nézzen bátran utána) az MS-nek rengeteg olyan szabadalma van, amiket "nem kellett volna" bejegyezni, mivelhogy nem igazán szolgálják ezt a technikai fejlődést, annál inkább szolgálják viszont magának a cégnek az "előrehaladását"; remélem lehet érteni, mert belekavarodtam a végére.

Sokszor szoktam mondani: ilyen szabadalmak pl. a dupla kattintás, a folyamatjelző, hogy csak 2-t említsek a mindennapi életből. Kérdem én, jogállam törvényei szerint (meg persze az alkotmányt már nem is merem említeni, mert háború van), miért kéne minden program után, ami fenti 2 eljárást tartalmazza, szabadalmi díjat fizetni az MS-nek?
Még jó, jogy a billentyű-leütést nem jegyezték be. Ha jogilag megtehetnék, szerintetek mi tartaná őket vissza? A jóindulat? A technikai fejlődés lehetőségének biztosítása?

Gates-nek anno rendkívül nagy volt az az ötlete, hogy "minden háztartásba kerüljön gép", ezek után már csak szoroznia kellett... 1 kérdés, hogy mit teremt, más kérdés, hogy mit tesz lehetetlenné... Tehát a technikai fejlődés ugyebár...
Manapság, a Kínaiakat is ezért "győzködik" (mert egészen egyszerűen sokan vannak, hatalmas bázis - potenciális fogyasztók), s nem nagyon válogatnak az eszközökben. Megtesznek mindent, ami nem szégyen. Csak akkor hol marad a fejlődés? Miért nem jó az MS-nek pl. ha Kína "saját maga fejlődik"? A választ mindenki meg tudja adni.
Ha engem kérdeznek (rosszabb napjaimon főleg), azt mondom: technikai fejlettségnek nem igazán tudom azt nevezni, amikor a mai XXI. századi modernnek mondható otthoni PC-k egyik oprendszere minden hülyeségre kékhalálozik, sz@rik a userre (mert szerinte az adatok fontosabbak), napersze user-központú a dolog. Szóval ez nagyon sántít.
Mi lesz 10 év múlva, az akkori windows-okkal? Service Pack nélkül a start menüre is kékhalál lesz a "válasz"? Szóval én erősen hiányolom az ún. "technikai fejlődést". Napersze annak ellenére, hogy pl. kommunikáció terén tényleg van haladás (kössünk össze minél több embert minél rövidebb idő alatt), a kérdés feltehető: vajon ténylegesen fejlettebbnek mondható-e 1 rendszer, amiben lassan már az alapfunkciók sem működnek csont nélkül? Az MS-nek évtizedeket kellett "várnia", hogy "rájöjjön": pl. a biztonság is létkérdés manapság. Vajon mi mindennel vannak még "elmaradva"? Ebből mi vajmi keveset látunk, napersze a látvány meggyőző, de csak annak, aki "bírja" az idegesítő hibákat.
Szerintem elvárható lenne a mai világban, hogy ne kelljen egy zárt forrású rendszert (amit évekig fejlesztettek) restartolgatni, mert egy naptárba való beírás miatt (amit a cég is beismert, van patch rá) kékhalálozik, amikor a naptár már 20 éve is létezett...

Majd egyszer az MS "rájön" hogy az emberi értelem nem helyettesíthető gépekkel. Ők mindig csak "szolga" üzemmódban futnak (a munkánkat kell, hogy egyszerűsítsék, olyasmit oldjanak meg, ami számunkra lehetetlen), ha egyszer valóban irányítani fognak (esetleg majd gondolkodni, helyettünk döntéseket hozni, stb.), akkor jaj lesz nekünk!
Kíváncsi lennék, ha 1 ilyen jövőbeli "intelligens" számítógép ugyanezeket a primitív "hibákat" fogja produkálni, akkor vajon mi fog történni?
Szóval azt érzékelem, hogy az MS olyan rendszereket épít, amik egyre inkább próbálják átvenni azt a képességünket, amit gépnek nem szabadna: a gondolkodás képességét. Csak érdekes módon nem tűnik fel, hogy a hibák már most is lehetetlenné teszik a "működést".

Windows-zal kapcsolatban pedig nem azzal van bajom tehát, hogy időnként "rosszul működik", hisz más rendszer is rosszul működik időnként, hanem AHOGYAN teszi ezt. Márpedig ez politika, s az MS-nek van belőle jócskán.

Ahogy Macika írta, kicsit bővítve:

Erkölcs...
Lélek...

Technika (!)... ... ...

Pénz, hatalom! Ez már igen! :smoker:

ps.: szerk: helyesírási hibák, mint általában.

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 31. 08:23 -kor

#759 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 09:53

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 9:14

ps.: szerk: helyesírási hibák, mint általában.

jó adag demagógia, nyafogás... ezek bent maradtak :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#760 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 10:17

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 10:53

jó adag demagógia, nyafogás... ezek bent maradtak :)

Akkor hát mi az igazság, s mi az, amit rosszul látok (van benne érzelem, nem tagadom, de láttam már pár hibaüzenetet is)?

Csak példaként (bár lehet, hogy csak a magyar fordítás a ludas), ne mondd, hogy egyszerűen hagyjam figyelmen kívül a képernyőn megjelenő HÜLYESÉGEKET... Attól természetesen tudni fogom kezelni a rendszert, de lassan valóban nem fogom nézni, mi is a hibaüzenet... A kezdőket meg talán könnyebb megtéveszteni, mint azt, aki számára tényleg csak eszköz a gép.
Lehet idézni hasonló idióta hibaüzeneteket linuxból pl.

ps.: ilyen a "katasztrofális hiba" is, megnemmondom mikor, de néha beony előfordul, teljesen atomjól működő rendszeren is. Értem ez alatt a vasat. Nyafogásom lényege az őszinteség. Ebben nem nagyon jó a windows. Ez nem hinném, hogy demagóg álláspont... Jó lenne bizonyítani az ellentétes állítást. A "hibásan" bejegyzett szabadalmak meg hát - nagyon is valóságosak, akármit is mondok.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1.JPG (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: Warrior 2007. 10. 31. 10:38 -kor

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.