Microsoft kontra linux
Elküldve: 2007. 12. 18. 10:40
bocs, de nem latom a lenyegi kulonbseget. (persze teny, hogy keves az ido egyeb elfoglaltsagokra, epp ezert csodalkozom a tanarnak hallgatok kijelentesen: ott nincs, es nem is lehet ilyen kifogas!)
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2007. 12. 18. 10:40
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 0:25
A te hozzáállásod volt elfogadhatatlan, amikor is minden baj okozójaként a tanárokat állítottad be. Továbbá az a feltételezés, hogy nem hajlandóak újat tanulni. Ez is egy vélemény természetesen, de annyira szélsőséges alapállás, hogy nagyjából vitára sem érdemes. Ez meg az én véleményem volt. Uff, Off. Vége. A témában nem fogok többet hozzászólni, mert nem tartozik a topic témaköréhez.
Elküldve: 2007. 12. 18. 10:43
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 11:26
Akkor ők a rendszer foglyai - a tanárok.
Elküldve: 2007. 12. 18. 12:01
Elküldve: 2007. 12. 18. 12:25
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 13:01
Excel továbbképzést ad a kolleganőknek, újrahúzza a diri gépét, foltozza a gépparkot, én ezt tapasztaltam...
Elküldve: 2007. 12. 18. 12:32
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 12:25
ez a rendszergazda feladata lenne. (no, nem a továbbképzés)
de ez akkor is még mondjuk egy tanár. azért az nagyon kis iskola lehet ahol egy számtech tanár van.
Elküldve: 2007. 12. 18. 13:23
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 13:32
de ez akkor is még mondjuk egy tanár. azért az nagyon kis iskola lehet ahol egy számtech tanár van.
Sajnálatos, hogy a legtöbb helyen (sajnos cégeknél is) egyszerűen fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent a "rendszergazda" szó. Azt sem tudják, mi az "informatikus". Azt viszont tudják, hogy mit jelent a "csicskás" és a "mindenes". <-- nem panasz, de ahogy a tanárnak sincs ideje programoztatni, a rendszergazdának sincs néha ideje szervert adminisztrálni...
Elküldve: 2007. 12. 18. 13:38
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 12:25
a kerdes az volt, hogy vajon "lelepi"-e ot a diak, mert otthon 3x orat ul a gep elott. amiket irsz, az alatt a tanar a gep elott ul, tehat a valasz nem. sot, valojaban amikor tanit, akkor is hasznalja valamennyire tipikusan a gepet. tehat en nem latom, hogy kevesebbet hasznalna a gepet, mint a diak otthon!
Elküldve: 2007. 12. 18. 13:52
Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 10:40
Idézet
es mikozben tiszteletben tartom a "nem irok tobbet" allaspontodat, egy valamire azert kernelek, hogy valaszolj, azt is azert, mert Te kerdeztel! megkerdezted, hogy minek tanuljon egy tanarszakos valamely programozasi nyelvet. en valaszoltam. nem irtad, hogy megfelel-e a valaszom! masfelol en visszakerdeztem, hogy kene-e az altalanos iskolas tananyagon is tul tanulnia valamit, es ha igen, akkor az mi legyen, ha nem programozas. kerlek erre valaszolj meg, ha lehetseges.
Elküldve: 2007. 12. 18. 14:03
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 14:38
Abban az idősávban amikor effektíve tanít, akkor nem képzi tovább magát, ezt az időt nem tudom miért kellene figyelmbe venni ebből a szempontból. Az alapfelvetésem az hogy a gyerkőcök a 3x-óráikat a maguk kdevére oszthatják be, még ha nem is hatékonyan ez több mint amit a tanerő hasonló ismeretszerzésre tud fordítani, és hát valljuk be a srácok gyorsabban is tanulnak...
Elküldve: 2007. 12. 18. 19:17
"A gyerkőcök meg hobbiból lenyomnak heti 3x-órát gép előtt, ezzel nehéz lépést tartani... "
a tanar, ha tanit, akkor is "lenyomja gep elott", tehat az allitas hibas. azt nem mondom, hogy ne lehetne finomitani, de ettol meg hibas.
Elküldve: 2007. 12. 18. 19:50
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:17
"A gyerkőcök meg hobbiból lenyomnak heti 3x-órát gép előtt, ezzel nehéz lépést tartani... "
a tanar, ha tanit, akkor is "lenyomja gep elott", tehat az allitas hibas. azt nem mondom, hogy ne lehetne finomitani, de ettol meg hibas.
a kerdes az volt, hogy vajon "lelepi"-e ot a diak
Lelépi, csavarhatod ahogy akarod...
Elküldve: 2007. 12. 19. 19:43
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 15:03
Nagyon igaz. Ha pedig a tanár nem aknázza ki ezeket a fantasztikus képességeket, akkor igen fiatalon "elpazarlódhatnak".
Láttam tanárt, aki a gyerekeket úgy kezelte, mint 1 hülye bandát. Ilyen esetekben a kiaknázás majdhogynem halott ügy. De megfelelő módszertannal, s hozzáértéssel igen jelentős eredményeket lehet elérni, de az sok energiába kerül minimum.
Mert a végén az lesz, hogy a befőtt viszi a puskát: a diákból lesz tanár, s fordítva. Láttam olyan infótanárt középsuliban, aki rendesen "elveszett" 1 másodikos osztályban, a teljesen hétköznapi gyerekek simán "lenyomták" volna... Szóval ott erősen hiányzott mind a megfelelő szakmai tudás, mind pedig a tanítás megfelelő módszertanának gyakorlata. Az valóban halott ügy volt.
Elküldve: 2007. 12. 19. 19:46
Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:50
Lelépi, csavarhatod ahogy akarod...
Minden gyereknek lehet újat mutatni; kérdés, hogy HOGYAN teszi az ember úgy, hogy ne kelljen mindenkivel külön foglalkoznia. Meg lehet csinálni, ez a tanítás "szépsége", aki csak elméletben tudja, lehet, hogy nem látott mindent.
Ha a tanár alapvetően jó szakember, akkor nem fogják lelépni a gyerekek; aki pedig mégis, annak semmi szüksége az órára, csak gyakorol. Az viszont ritka kellene, hogy legyen. S 2 dolgot lehet tenni: vagy azt mondja a tanár, hogy a gyerek legyen hülyébb, vagy pedig ő maga próbál meg "okosabb" lenni. Sajnos ez utóbbi alapjaiban nem jellemző nálunk!
ps.: nem mondtam, de én az általános és középiskoláról beszélek, azt volt szerencsém megismerni a katedra mindkét oldaláról.
Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 19. 19:47 -kor
Elküldve: 2007. 12. 26. 20:49
Hát nálunk, gimiben sem nagyon jó a helyzet. Azt kell mondjam, a környék egyik, ha nem a legjobban kiépített sulija vagyunk számtech szempontból (CISCO meg ilyek sajna nincsen
Elküldve: 2007. 12. 26. 20:55
Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 20:49
Ha már ilyen készséges, akkor azt nem akarod Tőle megkérdezni, hogy miért nincs Linuxos oktatás? Érdekelne engem is.
Elküldve: 2007. 12. 27. 02:24
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 20:55
Majd megkérdem tőle neked, meg persze magamnak is. De bezzeg van panasz, hogy a Vistát meg kell venni...
Elküldve: 2007. 12. 27. 02:47
Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 20:55
Mert egy ember nem tud megtanítani egy egész iskolát linuxolni, meg nem is akar. Teszem azt felrakja 10 gépre, aztán soha többet nem is tudja őket senki elindítani. Egyébként nincsen benne a tantervben, hogy kötelesek két operációs rendszert oktatni, ezért mindenki a megszokottat választja. Egyébként én már kérdeztem, nem ismerik, nem is akarják megismerni. Röviden ennyi, gondolom máshol is ez van.
Szerkesztette: FlowM@N 2007. 12. 27. 02:47 -kor
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 12. 27. 06:47
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 3:47
Ez így van. És lássuk be, nagyon jó marketing az ms részéről. Adják az iskolásoknak azt hiszem félpénzen a campus csomagban az oprendszert és a full egyéb programcsomagokat, ha jól tudom az iskolák is kedvezménnyel kapják az ms dolgokat. Ezekután más nincs, gyerek ezt rakja fel otthon, ezt tanulja iskolában, ezt fogja az üzleti életben használni ami az ms teljes célja és győzelme.
Nálunk megemlítették a linuxot mint lehetőség és ennyi, nekünk még nem volt campus lehetőség, így csodálatosan open office formátumban adtunk be minden házifeladatot
Ha ennyire ms központú az oktatás, akkor nem lehetne -e, persze nem tüntetni, meg ilyenek, de a minisztérium figyelmét felhívni arra, hogy az msen kívül van még élet a világban, és nem feltétlenül olyan nagyon rossz az, ha valaki megtanulja azt használni, persze még ingyen is van. Ez kb olyan mint a történelmet úgy tanítani, hogy nem, a törökök nem vertek meg minket, mi hívtuk ide őket, a lehetőség se merülhet fel, hogy megvertek minket. Pedig csodálatos lenne pár generációt látni, hogy ők már legalább azt tudják mondani, az irodába jó a linux, mert nem játszunk és ingyen van és sokkal jobban dokumentált mint az ms
Szerkesztette: AndrewBoy 2007. 12. 27. 06:52 -kor
Elküldve: 2007. 12. 27. 08:07
Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 7:47
Nálunk megemlítették a linuxot mint lehetőség és ennyi, nekünk még nem volt campus lehetőség, így csodálatosan open office formátumban adtunk be minden házifeladatot
Ha ennyire ms központú az oktatás, akkor nem lehetne -e, persze nem tüntetni, meg ilyenek, de a minisztérium figyelmét felhívni arra, hogy az msen kívül van még élet a világban, és nem feltétlenül olyan nagyon rossz az, ha valaki megtanulja azt használni, persze még ingyen is van. Ez kb olyan mint a történelmet úgy tanítani, hogy nem, a törökök nem vertek meg minket, mi hívtuk ide őket, a lehetőség se merülhet fel, hogy megvertek minket. Pedig csodálatos lenne pár generációt látni, hogy ők már legalább azt tudják mondani, az irodába jó a linux, mert nem játszunk és ingyen van és sokkal jobban dokumentált mint az ms
Ehh, itt mindenki jön az oktatás így meg úgy dumával. Tegye fel a kezét (főleg az itt markáns véleményt formálók közül), aki tisztában van vele, hogy hány tanóra van általános iskola felső tagozatában számítástechnika témakörben.
Megsúgom: heti fél óra. Ebbe kellene beletenni a hivatalosan leadandó anyagot

Súgó
A téma zárva.