HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 18. 10:40

me' az infotanar hany orat nyom le a gep elott a heti 40 oras munkaidejebol? no meg otthon internetezgetve?

bocs, de nem latom a lenyegi kulonbseget. (persze teny, hogy keves az ido egyeb elfoglaltsagokra, epp ezert csodalkozom a tanarnak hallgatok kijelentesen: ott nincs, es nem is lehet ilyen kifogas!)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#902 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 10:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 0:25

igazad van, maradjunk! az en eredeti magyarazatom nem szolt fakultaciorol, igy arrol ne is beszeljunk. (azert megtenned, hogy ertelmezesbeli kerdesemre valaszolnal? meg mindig nem vilagos kinek a hozzaallasa nem elfogadhato a szamodra! tenyleg.)

A te hozzáállásod volt elfogadhatatlan, amikor is minden baj okozójaként a tanárokat állítottad be. Továbbá az a feltételezés, hogy nem hajlandóak újat tanulni. Ez is egy vélemény természetesen, de annyira szélsőséges alapállás, hogy nagyjából vitára sem érdemes. Ez meg az én véleményem volt. Uff, Off. Vége. A témában nem fogok többet hozzászólni, mert nem tartozik a topic témaköréhez.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#903 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 10:43

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 11:26

Persze, de ahogy elnézem szinte semmi idejük nincs magukat képezni. A gyerkőcök meg hobbiból lenyomnak heti 3x-órát gép előtt, ezzel nehéz lépést tartani... :)

Akkor ők a rendszer foglyai - a tanárok.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#904 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 12:01

a heti 40 orabol kb. 20-at tanit, a maradék azért van, hogy felkészuljon? akkor az ido alatt mit csinal?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#905 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 12:25

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 13:01

a heti 40 orabol kb. 20-at tanit, a maradék azért van, hogy felkészuljon? akkor az ido alatt mit csinal?

Excel továbbképzést ad a kolleganőknek, újrahúzza a diri gépét, foltozza a gépparkot, én ezt tapasztaltam... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#906 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 12:32

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 12:25

Excel továbbképzést ad a kolleganőknek, újrahúzza a diri gépét, foltozza a gépparkot, én ezt tapasztaltam... :)

ez a rendszergazda feladata lenne. (no, nem a továbbképzés)

de ez akkor is még mondjuk egy tanár. azért az nagyon kis iskola lehet ahol egy számtech tanár van.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#907 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 13:23

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 13:32

ez a rendszergazda feladata lenne. (no, nem a továbbképzés)

de ez akkor is még mondjuk egy tanár. azért az nagyon kis iskola lehet ahol egy számtech tanár van.

Sajnálatos, hogy a legtöbb helyen (sajnos cégeknél is) egyszerűen fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent a "rendszergazda" szó. Azt sem tudják, mi az "informatikus". Azt viszont tudják, hogy mit jelent a "csicskás" és a "mindenes". <-- nem panasz, de ahogy a tanárnak sincs ideje programoztatni, a rendszergazdának sincs néha ideje szervert adminisztrálni...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#908 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 13:38

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 12:25

a kerdes az volt, hogy vajon "lelepi"-e ot a diak, mert otthon 3x orat ul a gep elott. amiket irsz, az alatt a tanar a gep elott ul, tehat a valasz nem. sot, valojaban amikor tanit, akkor is hasznalja valamennyire tipikusan a gepet. tehat en nem latom, hogy kevesebbet hasznalna a gepet, mint a diak otthon!
a forum ma:

#909 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 13:52

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 10:40

A te hozzáállásod volt elfogadhatatlan, amikor is minden baj okozójaként a tanárokat állítottad be. Továbbá az a feltételezés, hogy nem hajlandóak újat tanulni.
koszonom a valaszod! persze sarkitva, de valoban ugy gondolom, gyakori igazsag. az meg, hogy nem hajlandok ujat tanulni a tanarszakos egyetemistak tobb mint feltetelezes: az adott idezet mutatja, hogy ilyen bizony van. es sajnos nem ritkan!

Idézet

A témában nem fogok többet hozzászólni, mert nem tartozik a topic témaköréhez.
nem ertek egyet veled! kifejezetten topic tema, amirol beszelgetunk. a kerdes ugye onnan indult, hogy miert nincs vagy ritka a linux oktatas szemben a windows oktatassal ma magyarorszagon. ennek az egyik aspektusat targyaljuk eppen.

es mikozben tiszteletben tartom a "nem irok tobbet" allaspontodat, egy valamire azert kernelek, hogy valaszolj, azt is azert, mert Te kerdeztel! megkerdezted, hogy minek tanuljon egy tanarszakos valamely programozasi nyelvet. en valaszoltam. nem irtad, hogy megfelel-e a valaszom! masfelol en visszakerdeztem, hogy kene-e az altalanos iskolas tananyagon is tul tanulnia valamit, es ha igen, akkor az mi legyen, ha nem programozas. kerlek erre valaszolj meg, ha lehetseges.
a forum ma:

#910 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 14:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 14:38

a kerdes az volt, hogy vajon "lelepi"-e ot a diak, mert otthon 3x orat ul a gep elott. amiket irsz, az alatt a tanar a gep elott ul, tehat a valasz nem. sot, valojaban amikor tanit, akkor is hasznalja valamennyire tipikusan a gepet. tehat en nem latom, hogy kevesebbet hasznalna a gepet, mint a diak otthon!

Abban az idősávban amikor effektíve tanít, akkor nem képzi tovább magát, ezt az időt nem tudom miért kellene figyelmbe venni ebből a szempontból. Az alapfelvetésem az hogy a gyerkőcök a 3x-óráikat a maguk kdevére oszthatják be, még ha nem is hatékonyan ez több mint amit a tanerő hasonló ismeretszerzésre tud fordítani, és hát valljuk be a srácok gyorsabban is tanulnak... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#911 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 19:17

az eredeti allitas igy hangzott:

"A gyerkőcök meg hobbiból lenyomnak heti 3x-órát gép előtt, ezzel nehéz lépést tartani... "

a tanar, ha tanit, akkor is "lenyomja gep elott", tehat az allitas hibas. azt nem mondom, hogy ne lehetne finomitani, de ettol meg hibas.
a forum ma:

#912 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 19:50

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:17

az eredeti allitas igy hangzott:

"A gyerkőcök meg hobbiból lenyomnak heti 3x-órát gép előtt, ezzel nehéz lépést tartani... "

a tanar, ha tanit, akkor is "lenyomja gep elott", tehat az allitas hibas. azt nem mondom, hogy ne lehetne finomitani, de ettol meg hibas.

a kerdes az volt, hogy vajon "lelepi"-e ot a diak

Lelépi, csavarhatod ahogy akarod... :)

#913 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 19:43

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 15:03

... és hát valljuk be a srácok gyorsabban is tanulnak... :)

Nagyon igaz. Ha pedig a tanár nem aknázza ki ezeket a fantasztikus képességeket, akkor igen fiatalon "elpazarlódhatnak".
Láttam tanárt, aki a gyerekeket úgy kezelte, mint 1 hülye bandát. Ilyen esetekben a kiaknázás majdhogynem halott ügy. De megfelelő módszertannal, s hozzáértéssel igen jelentős eredményeket lehet elérni, de az sok energiába kerül minimum.
Mert a végén az lesz, hogy a befőtt viszi a puskát: a diákból lesz tanár, s fordítva. Láttam olyan infótanárt középsuliban, aki rendesen "elveszett" 1 másodikos osztályban, a teljesen hétköznapi gyerekek simán "lenyomták" volna... Szóval ott erősen hiányzott mind a megfelelő szakmai tudás, mind pedig a tanítás megfelelő módszertanának gyakorlata. Az valóban halott ügy volt.

#914 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 19:46

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:50

a kerdes az volt, hogy vajon "lelepi"-e ot a diak

Lelépi, csavarhatod ahogy akarod... :)

Minden gyereknek lehet újat mutatni; kérdés, hogy HOGYAN teszi az ember úgy, hogy ne kelljen mindenkivel külön foglalkoznia. Meg lehet csinálni, ez a tanítás "szépsége", aki csak elméletben tudja, lehet, hogy nem látott mindent.
Ha a tanár alapvetően jó szakember, akkor nem fogják lelépni a gyerekek; aki pedig mégis, annak semmi szüksége az órára, csak gyakorol. Az viszont ritka kellene, hogy legyen. S 2 dolgot lehet tenni: vagy azt mondja a tanár, hogy a gyerek legyen hülyébb, vagy pedig ő maga próbál meg "okosabb" lenni. Sajnos ez utóbbi alapjaiban nem jellemző nálunk!

ps.: nem mondtam, de én az általános és középiskoláról beszélek, azt volt szerencsém megismerni a katedra mindkét oldaláról.

Szerkesztette: Warrior 2007. 12. 19. 19:47 -kor

#915 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 20:49

Üdv!
Hát nálunk, gimiben sem nagyon jó a helyzet. Azt kell mondjam, a környék egyik, ha nem a legjobban kiépített sulija vagyunk számtech szempontból (CISCO meg ilyek sajna nincsen  :(  , de még igy is jobb a helyzet mint máshol). Most is hoztak 10 vadiúj laptopot is Vistával  :down:  meg méregdrága projektort. Csak az a gond, hogy egyre több a gép, viszont nagyon, de nagyon hiányolom a Linux-képzést. 3 éve még volt vagy 3-4 gép Mandrake Linux-szal, de azokat aztán elvitték és hoztak helyébe újakat, vagy pedig átrakták rá az XP-t.  Most van kb. 25 XP-s, 10 Win98-as PC, Linux azonban nincs. A fő az, hogy a suli szervere meg Debiannal működik. Ehhez persze csak a rendszergazda fér hozzá, vagyis csak az egyik infotanár, a többi tanárnak alig van beleszólása a dolgokba. Mondjuk az biztos, hogy igen ért a dolgához, bármikor kérdek tőle akármit szívesen megválaszolja kérdéseimet. Én mégis olyan beállitottságú egyén vagyok, aki igényelné a minnél szélesebbkörű oktatást, azonban nálunk olyan, hogy Linux-oktatás, nem nagyon létezik.  :confused:

#916 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 26. 20:55

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 20:49

Mondjuk az biztos, hogy igen ért a dolgához, bármikor kérdek tőle akármit szívesen megválaszolja kérdéseimet. Én mégis olyan beállitottságú egyén vagyok, aki igényelné a minnél szélesebbkörű oktatást, azonban nálunk olyan, hogy Linux-oktatás, nem nagyon létezik.  :confused:

Ha már ilyen készséges, akkor azt nem akarod Tőle megkérdezni, hogy miért nincs Linuxos oktatás? Érdekelne engem is.
Make love not Wor.

#917 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 02:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 20:55

Ha már ilyen készséges, akkor azt nem akarod Tőle megkérdezni, hogy miért nincs Linuxos oktatás? Érdekelne engem is.

Majd megkérdem tőle neked, meg persze magamnak is. De bezzeg van panasz, hogy a Vistát meg kell venni...

#918 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 02:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 20:55

Mert egy ember nem tud megtanítani egy egész iskolát linuxolni, meg nem is akar. Teszem azt felrakja 10 gépre, aztán soha többet nem is tudja őket senki elindítani. Egyébként nincsen benne a tantervben, hogy kötelesek két operációs rendszert oktatni, ezért mindenki a megszokottat választja. Egyébként én már kérdeztem, nem ismerik, nem is akarják megismerni. Röviden ennyi, gondolom máshol is ez van.

Szerkesztette: FlowM@N 2007. 12. 27. 02:47 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#919 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 06:47

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 3:47

Mert egy ember nem tud megtanítani egy egész iskolát linuxolni, meg nem is akar. Teszem azt felrakja 10 gépre, aztán soha többet nem is tudja őket senki elindítani. Egyébként nincsen benne a tantervben, hogy kötelesek két operációs rendszert oktatni, ezért mindenki a megszokottat választja. Egyébként én már kérdeztem, nem ismerik, nem is akarják megismerni. Röviden ennyi, gondolom máshol is ez van.

Ez így van. És lássuk be, nagyon jó marketing az ms részéről. Adják az iskolásoknak azt hiszem félpénzen a campus csomagban az oprendszert és a full egyéb programcsomagokat, ha jól tudom az iskolák is kedvezménnyel kapják az ms dolgokat. Ezekután más nincs, gyerek ezt rakja fel otthon, ezt tanulja iskolában, ezt fogja az üzleti életben használni ami az ms teljes célja és győzelme.

Nálunk megemlítették a linuxot mint lehetőség és ennyi, nekünk még nem volt campus lehetőség, így csodálatosan open office formátumban adtunk be minden házifeladatot :) ja, hogy nem tudják megnyitni office 2000-rel? elnézést, magánügy.  :Đ

Ha ennyire ms központú az oktatás, akkor nem lehetne -e, persze nem tüntetni, meg ilyenek, de a minisztérium figyelmét felhívni arra, hogy az msen kívül van még élet a világban, és nem feltétlenül olyan nagyon rossz az, ha valaki megtanulja azt használni, persze még ingyen is van. Ez kb olyan mint a történelmet úgy tanítani, hogy nem, a törökök nem vertek meg minket, mi hívtuk ide őket, a lehetőség se merülhet fel, hogy megvertek minket. Pedig csodálatos lenne pár generációt látni, hogy ők már legalább azt tudják mondani, az irodába jó a linux, mert nem játszunk és ingyen van és sokkal jobban dokumentált mint az ms  :up:

Szerkesztette: AndrewBoy 2007. 12. 27. 06:52 -kor

#920 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 08:07

Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 7:47

Ez így van. És lássuk be, nagyon jó marketing az ms részéről. Adják az iskolásoknak azt hiszem félpénzen a campus csomagban az oprendszert és a full egyéb programcsomagokat, ha jól tudom az iskolák is kedvezménnyel kapják az ms dolgokat. Ezekután más nincs, gyerek ezt rakja fel otthon, ezt tanulja iskolában, ezt fogja az üzleti életben használni ami az ms teljes célja és győzelme.

Nálunk megemlítették a linuxot mint lehetőség és ennyi, nekünk még nem volt campus lehetőség, így csodálatosan open office formátumban adtunk be minden házifeladatot :) ja, hogy nem tudják megnyitni office 2000-rel? elnézést, magánügy.  :Đ

Ha ennyire ms központú az oktatás, akkor nem lehetne -e, persze nem tüntetni, meg ilyenek, de a minisztérium figyelmét felhívni arra, hogy az msen kívül van még élet a világban, és nem feltétlenül olyan nagyon rossz az, ha valaki megtanulja azt használni, persze még ingyen is van. Ez kb olyan mint a történelmet úgy tanítani, hogy nem, a törökök nem vertek meg minket, mi hívtuk ide őket, a lehetőség se merülhet fel, hogy megvertek minket. Pedig csodálatos lenne pár generációt látni, hogy ők már legalább azt tudják mondani, az irodába jó a linux, mert nem játszunk és ingyen van és sokkal jobban dokumentált mint az ms  :up:

Ehh, itt mindenki jön az oktatás így meg úgy dumával. Tegye fel a kezét (főleg az itt markáns véleményt formálók közül), aki tisztában van vele, hogy hány tanóra van általános iskola felső tagozatában számítástechnika témakörben.

Megsúgom: heti fél óra. Ebbe kellene beletenni a hivatalosan leadandó anyagot
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47