HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 30. 16:38

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 13:40

szóval inkább power user vagy ilyesmi). E szint elérése viszont Linux esetén iszonyatos energiákat emésztene fel.

Na igen, mikor egyiknél bind van, a másiknál meg nem tudom mi, nem ott a konfigfile, nem úgy működik. Néha csak update után újra kell hegeszteni a komplett konfigot, vagy a héten megint belefutottem valami jó 3 éves szerverbe, amivel az admin távolról szopott pár napot, aztán közölte, hogy ezt itt akkor inkább újragyártjuk, mert egyszerűbb.

Aztán fél évig nem nyomkodtam valami vasat, kolléga updatelt, már az a parancs nem az a parancs, ezt nem ide kell beírni. Anno talán ez a bind, meg az iptables ami eszembe jutott, mint újítás de minnyá kitalálom mikor is volt évszámilag. Iszonyat erőforrás kell hozzá, meg doksiolvasás, meg szögelés, meg bigyó.

De szerverszinthez aki ért valamit, csináltam egy vpn-es ssh tunnelt a júzer Linuxa, meg a sajátom közt. Júzeré persze ezer éves, azt frissítgetni kellett, variálni vele, ami ilyenkor illik, aztán a júzer helyi lanjáról ha szerver adott portját megcímzi, ott egy olyan adatbázisszerver válaszol, ami a világ tulsó végén van. Megvágni sem szeretném, de nekem ez nyilván nem kis support, meg erőforrás, így kérdezném, átlagban mi a számlásan, minden földi jóval létező piaci ára egy ilyennek, mint egyszeri díj, meg külső vasra a fenntartás, ottani elérések, üzemeltetés, estébé?
Make love not Wor.

#1002 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 16:41

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 16:03

Bizony hiába van a Campus és MSDNAA, ha nem tudnak róla. Nálunk egyetemen szerintem a diákok 0,1%-a tudta mi az a Campus, MSDNAA-ban, ha jól emlékszem maximum 10-en voltunk regisztrálva.

Nagyvállalatoknál, meg ahol mennyiségi Win van, a cég alkalmazottja is vehet otthoni licenszet. Az Office az kb. 30 euró, a WinXP Prof az meg ilyen 10 dolláros nagyságrend. Ezt is jó tudni, de gondolom ha Főtávnál gizike ilyen kérdéssel menne az IThez, akkor lesnének furán, meg elküldenék a vérbe.

A cég licenszétől függően az összes MS szoftverre is van kedvezmény, mint pld. Encarta, Autoroute, vagy hasonlók occsóért.
Make love not Wor.

#1003 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 30. 17:31

Érdekes dolgot tapasztaltam a minap (számomra mindenesetre az)...
Volt egy pár letöltenivaló cucc, akkor belevágtam... Tudni kell, hogy mostanában nem éppen józan a Wi-Fi Netem, úgyhogy eleinte meg sem lepődtem. XP alatt elkezdte tölteni, 200kB/s...majd végül 50-60kB/s körül állandósult, gondoltam csúcsidő vagy terhelt az oldal stb. Kiváncsiságból elinditottam a Linuxot, erre a kezdet az 2700kB/s volt, majd pár másodperc után lement 1600kB/s-ra, végül vagy 5s után állnadósult 200kB/s-nál. Azért nem kicsit gyorsabb a Net rajta...  :D Hozzáteszem, XP-n tűzfal meg hasonló ki van kapcsolva.

#1004 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 17:46

Jahno tudjuk, hogy nálad a Linux-al csak szopás van és Windows-nál még sosem ütköztél problémával... :)

(Bár a múltkori liszensz kérdésnél hülyeségeket beszéltél :) )

Én idáig kb. 8-10 emberkének mondtam el az ADSL beállítást konzolos módon telefonon.
1-2 kérdezte, hogy hol lesz a betárcsázós ikon. Mondtam, hogy itt nem lesz, bekapcsoláskor fellép automatán. A válasz: "De jó!".

Most eszembe jutott megkérdezem, hogy lehetne azt XP alatt beállítani, hogy automatán betárcsázzon? Persze nem arra gondolok, hogy ha elindítom az explorer-t akkor megkérdezze, hogy betárcsázzon-e, hanem valami autorun szerűt.. Idáig 3 Win guru-t kérdeztem senki nem tudta... hátha itt kapok választ....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1005 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 17:46

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:31

Érdekes dolgot tapasztaltam a minap (számomra mindenesetre az)...
Volt egy pár letöltenivaló cucc, akkor belevágtam... Tudni kell, hogy mostanában nem éppen józan a Wi-Fi Netem, úgyhogy eleinte meg sem lepődtem. XP alatt elkezdte tölteni, 200kB/s...majd végül 50-60kB/s körül állandósult, gondoltam csúcsidő vagy terhelt az oldal stb. Kiváncsiságból elinditottam a Linuxot, erre a kezdet az 2700kB/s volt, majd pár másodperc után lement 1600kB/s-ra, végül vagy 5s után állnadósult 200kB/s-nál. Azért nem kicsit gyorsabb a Net rajta...  :D Hozzáteszem, XP-n tűzfal meg hasonló ki van kapcsolva.

Na ez komoly érv a linux mellett.  :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1006 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 17:47

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:46

Jahno tudjuk, hogy nálad a Linux-al csak szopás van és Windows-nál még sosem ütköztél problémával... :)

Én idáig kb. 8-10 emberkének mondtam el az ADSL beállítást konzolos módon telefonon.
1-2 kérdezte, hogy hol lesz a betárcsázós ikon. Mondtam, hogy itt nem lesz, bekapcsoláskor fellép automatán. A válasz: "De jó!".

Most eszembe jutott megkérdezem, hogy lehetne azt XP alatt beállítani, hogy automatán betárcsázzon? Persze nem arra gondolok, hogy ha elindítom az explorer-t akkor megkérdezze, hogy betárcsázzon-e, hanem valami autorun szerűt.. Idáig 3 Win guru-t kérdeztem senki nem tudta... hátha itt kapok választ....

Logon script, rasdial. :) Rossz embereket kérdeztél eddig.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1007 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:10

A hálózatok tulajdonságainál az ADSL csatlakozás ikonját kihúzod az asztalra, ekkor létrejön egy parancsikon. Ezt az ikont berakod a Stat menü - Programok (vagy Minden program) - Indítópult mappába. A hálózatok tulajdonságainál az ADSL-re jobbklikk, tulajdonságok, Beállítások fül, kiszeded a "Név, jelszó, ..." sor előtti pipát. Ezután már nem fogja megkérdezi a jelszót, azonnal tárcsáz az előzőleg beállított adatok alapján. Eredmény: bejelentkezéskor az indítópultnak köszönhetően elindul a tárcsázás, és nem is kell megerősíteni, azonnal fent vagy a neten.
"Légy szerény mint én..."

#1008 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:21

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 4:06

...

Kedvesem Szegeden egyetemista, szüksége volt a laptopján egy Office csomagra, mert azt ismeri. Feltelepítettem neki a 2003-at Campus kulccsal, hiszen mint egyetemista, jogosult rá. Rá is kérdezett, hogy most akkor mi is ez, hogy van, mint van, úgyhogy elmeséltem neki nagy vonalakban, hogy miről is szól ez az egész, és megmutattam a tisztaszoftver weblapját is. Kiderült, hogy ő nem is hallott erről, pedig tudomásom szerint erről a lehetőségről az intézménynek tájékoztatnia kell a hallgatókat. Következő számítástechnika gyakorlaton (mondjuk ez is érdekes, irodai szoftverek, weblapkészítés, adatbáziskezelés, informatikai alapismeretek rendben vannak, de mi szükség van egy közgazdászt Pascal programozásra tanítani mondjuk SAP vagy más vállalatirányítási szoftver tanítása helyett, erre tényleg kíváncsi lennék, nem csak én, de ő is - ha valaki tudja, esetleg tanítja is, megoszthatná velünk :) ) kedvesem rákérdezett a tanárnál a Campusra, és ő egy "ja, igen, van ilyen is" válasszal elintézte. Tanulság: szép dolog a tudás, de a főiskolások/egyetemisták egy jókora része kimarad a buliból egyszerűen azért, mert nem kapja meg a kellő tájékoztatást. Olyan érzésem van, hogy az ilyen intézmények vasvillával szórják ki az ablakon az adóforintokat, hiszen akárhogy nézzük, az a szoftver már ki van fizetve, éppúgy, mint egy zacskó tej, ami felbontatlanul romlik meg a hűtőszekrényben.
...

Nem tudom, én is szegeden járok egyetemre, és kb 4db 50*100as Campus és MSDNAA plakát van kirakva a géptermek mellé...

Mondjuk ez az Irínyi kabinet, nem tudom, hogy a nem info-soknak itt tartják-e az órákat.

#1009 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:22

Naja, lehet nem akartak elgondolkozni a problémán, vagy a fene tudja, mert nem régen meséltük el Digitopikban is, meg ahogy nézem alattam már írtak különféle megoldásokat, küldd el a megkérdezett guruidnak, hogy nesze :-)
Make love not Wor.

#1010 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:25

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:31

Volt egy pár letöltenivaló cucc, akkor belevágtam... Tudni kell, hogy mostanában nem éppen józan a Wi-Fi Netem, úgyhogy eleinte meg sem lepődtem. XP alatt elkezdte tölteni, 200kB/s...majd végül 50-60kB/s körül állandósult, gondoltam csúcsidő vagy terhelt az oldal stb. Kiváncsiságból elinditottam a Linuxot, erre a kezdet az 2700kB/s volt, majd pár másodperc után lement 1600kB/s-ra, végül vagy 5s után állnadósult 200kB/s-nál. Azért nem kicsit gyorsabb a Net rajta...  :D

Ez csak annyit jelent, hogy linux alatt véletlenül kedvezőbb sávszélt, jobb vételt fogtál ki vagy épp XP alatt rosszat, esetleg a wines netbeállítások el vannak nálad cseszve.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1011 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:30

A hálózati kapcsolat tulajdonságainál, ha lehetséges. Ha nem, akkor csinálsz egy parancsikont a használni kívánt hálózati kapcsolatnak, majd beteszed az indítópultba.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1012 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:15

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 18:25

Ez csak annyit jelent, hogy linux alatt véletlenül kedvezőbb sávszélt, jobb vételt fogtál ki vagy épp XP alatt rosszat, esetleg a wines netbeállítások el vannak nálad cseszve.

Már hogy lenne "elcseszve"? Másik jó dolog, hogy egyik torrentem XP-n egész nap 0,1-el töltődött, közben ugyanaz Linuxon lejött 6,5h alatt és egész nap konstanson húzott 30-50kB/s-mal.
Sőt olyat olvastam egy könyvben, hogy van az XP-nél egy beállitás, ami alapból lefoglalja a sávszélesség 20%-át. Megnéztem, mondjuk ez nem volt beállitva, meg hogyha le is venne, akkor aktiváni kellene, de áttettem Disabledre, eddig meg Not Configured-en volt és akkor sem volt gyorsabb a Net, mint most.

#1013 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:24

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:15

Már hogy lenne "elcseszve"? Másik jó dolog, hogy egyik torrentem XP-n egész nap 0,1-el töltődött, közben ugyanaz Linuxon lejött 6,5h alatt és egész nap konstanson húzott 30-50kB/s-mal.
Sőt olyat olvastam egy könyvben, hogy van az XP-nél egy beállitás, ami alapból lefoglalja a sávszélesség 20%-át. Megnéztem, mondjuk ez nem volt beállitva, meg hogyha le is venne, akkor aktiváni kellene, de áttettem Disabledre, eddig meg Not Configured-en volt és akkor sem volt gyorsabb a Net, mint most.

Érdekes könyv lehetett, mert persze ez teljesen kacsa.

#1014 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:31

Na igen, első ADSLem. Linuxos kolléga mondja, hogy csak akkor jön szerver hegeszteni, ha ott egy gép, aztán tuti működik. Júzer vonalat bedugta, Winpoet, reboot, júzernév/jelszó/katt/megy.

Linux alatt aztán szétszoptuk az agyunkat, mert nem csatlakozott vissza, aztán ppdmicsoda bent maradt a memóriában, 5millió load, kurvaélet. Aztán júzer kapott egy 25ezeres routert, ami azóta is működik, XP alatt meg cut&paste megkapják az ADSL beállítást, vagy tényéeg telefonban is el bírom mondani, általában nagy sikerrel.

Linux alatt néha kérdeztem, hogy lehet ADSL-t beállítani, aztán csak megy a hümmögés, hogy a izé, meg a bizé, meg a bigyó, mert jajj azt a disztribúciót annyira nem ismerem, nem szeretem, miért nem Fedora, meg miért nem Debian, meg a meg a. Aztán ezektől szoktam megborulni, mikor itt ködösítenek, mellébeszélnek, júzernek meg nagyságrendi dolgot sem tudom modani, hogy mennyibe kerül, mikor lesz kész, ami komolyabb szervezést igényel, mint egy átlag céges kocsmázás, az meg már bonyás. És akkor még nem is hegesztettünk, csak van egy kanóc/júzer/jelszó, aztán netet kellene rá csiholni.

Arról itt senki nem tehet, hogy te csak hülyékkel találkozol. Biztos menekül tőled minden jóérzésű linuxos. Bocs, nem szoktam ilyeneken kiakadni, de most durrant el az agyam. Linux alatt (debian vagy ubuntu esetén) az adsl belővése annyi, hogy felteszed a pppoe és pppoeconf csomagot, és rootként kiadod a pppoeconf parancsot. Utána néhány kérdésre értelmesen válaszolsz (nem bonyolultak, kb. a usernév és jelszó,valamint hogy akarsz-e állandó kapcsolatot). Na most ha ennyire nem képesek a linuxban 'jártas' ismerőseid, akkor az őket minősíti. Téged meg az, hogy ezek után készpénznek veszed, hogy a linuxon ez hűdekurvabonyolult.

Ja, és nem érdekel a válaszod. Paraszt vagyok, de erre a FUDra nem tudok másként reagálni. Sajnálom.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1015 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 17:38

Na igen, mikor egyiknél bind van, a másiknál meg nem tudom mi, nem ott a konfigfile, nem úgy működik. Néha csak update után újra kell hegeszteni a komplett konfigot, vagy a héten megint belefutottem valami jó 3 éves szerverbe, amivel az admin távolról szopott pár napot, aztán közölte, hogy ezt itt akkor inkább újragyártjuk, mert egyszerűbb.

Aztán fél évig nem nyomkodtam valami vasat, kolléga updatelt, már az a parancs nem az a parancs, ezt nem ide kell beírni. Anno talán ez a bind, meg az iptables ami eszembe jutott, mint újítás de minnyá kitalálom mikor is volt évszámilag. Iszonyat erőforrás kell hozzá, meg doksiolvasás, meg szögelés, meg bigyó.

De szerverszinthez aki ért valamit, csináltam egy vpn-es ssh tunnelt a júzer Linuxa, meg a sajátom közt. Júzeré persze ezer éves, azt frissítgetni kellett, variálni vele, ami ilyenkor illik, aztán a júzer helyi lanjáról ha szerver adott portját megcímzi, ott egy olyan adatbázisszerver válaszol, ami a világ tulsó végén van. Megvágni sem szeretném, de nekem ez nyilván nem kis support, meg erőforrás, így kérdezném, átlagban mi a számlásan, minden földi jóval létező piaci ára egy ilyennek, mint egyszeri díj, meg külső vasra a fenntartás, ottani elérések, üzemeltetés, estébé?

Jól értem, hogy egy mezei ssh tunneling a probléma tárgya?
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1016 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:41

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:15

Sőt olyat olvastam egy könyvben, hogy van az XP-nél egy beállitás, ami alapból lefoglalja a sávszélesség 20%-át.

De melyik sávszélnek? Ha 100 megás kártya van, akkor 100 megából, ha gigabites, akkor abból, amúgy meg kitalálja milyen gyorsan jönne a neted, aztán letagad 20%-ot, Linuxosok meg bevallanák, hogy ilyen intelligens a cucc?

Inkább az automatikus frissítésről olvashattál, de az kicsit más.
Make love not Wor.

#1017 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:43

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:37

Jól értem, hogy egy mezei ssh tunneling a probléma tárgya?

Igen, főleg a díjszabása, meg júzer telephelye és egy hostingos vas közti üzemeltetése, meg a vele járó supportos nyűgök, amit a havi izébe bele szeretnék kalkulálni.
Make love not Wor.

#1018 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 18:22

Naja, lehet nem akartak elgondolkozni a problémán, vagy a fene tudja, mert nem régen meséltük el Digitopikban is, meg ahogy nézem alattam már írtak különféle megoldásokat, küldd el a megkérdezett guruidnak, hogy nesze :-)

Na ennyit az MCP vizsga "erejéről"...

Ennyit ér...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1019 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 19:47

A könyv ide tájolt...

A Description-nél:
http://kepfeltolto.hu/i/?10245

Szerkesztette: cyberman30 2007. 12. 30. 19:54 -kor

#1020 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 20:00

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 19:47

A könyv ide tájolt...

A Description-nél:
http://kepfeltolto.hu/i/?10245

Ismerjük, semmilyen sávszélességet nem foglal le magától. Ez csak priorizálás, de nem írom le huszadszor.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.