Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 13:40
Na igen, mikor egyiknél bind van, a másiknál meg nem tudom mi, nem ott a konfigfile, nem úgy működik. Néha csak update után újra kell hegeszteni a komplett konfigot, vagy a héten megint belefutottem valami jó 3 éves szerverbe, amivel az admin távolról szopott pár napot, aztán közölte, hogy ezt itt akkor inkább újragyártjuk, mert egyszerűbb.
Aztán fél évig nem nyomkodtam valami vasat, kolléga updatelt, már az a parancs nem az a parancs, ezt nem ide kell beírni. Anno talán ez a bind, meg az iptables ami eszembe jutott, mint újítás de minnyá kitalálom mikor is volt évszámilag. Iszonyat erőforrás kell hozzá, meg doksiolvasás, meg szögelés, meg bigyó.
De szerverszinthez aki ért valamit, csináltam egy vpn-es ssh tunnelt a júzer Linuxa, meg a sajátom közt. Júzeré persze ezer éves, azt frissítgetni kellett, variálni vele, ami ilyenkor illik, aztán a júzer helyi lanjáról ha szerver adott portját megcímzi, ott egy olyan adatbázisszerver válaszol, ami a világ tulsó végén van. Megvágni sem szeretném, de nekem ez nyilván nem kis support, meg erőforrás, így kérdezném, átlagban mi a számlásan, minden földi jóval létező piaci ára egy ilyennek, mint egyszeri díj, meg külső vasra a fenntartás, ottani elérések, üzemeltetés, estébé?

Súgó
A téma zárva.