HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 18:47

... Rossz embereket kérdeztél eddig.  :Đ

Ezt mondhatjuk Jahno-ról is... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1062 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 15:02

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:33

Reménykedjünk.
Hozhatok neked is egyet, de ez itt  :offtopic:

nekem is hozhatnál :) (próbáltam privát üzenetet küldeni, de megtelt a postaládád :()
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1063 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 15:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:07

Ma már tudja, tán meg is írtam, de könyörgöm, arról volt szó ott is, hogy szar windows, kell gateway, szerver, bigyó,majd jönnek az okos emberek, aztán megfejtik. Engem meg hetekig ütött a júzer, hogy már megint folyamatosan szögelni kell valamit. Másik júzernél meg jó darabig a ppp volt bugos, 9kilobittel ment a net...

Ma működik. Ma talán a fax szerver is működik. De nekem akkor, és ott kellett volna megoldás, emberek sorban jöttek a "van sarokban P2-es, csak 1 FD, aztán kész, hűtő nem kell, bigyó". 1 hét után mondom ember, ez nem ér ennyit. Teljesen jókat lehet varázsolni Linux alapokon, nem véletlenül nem Winek közt emlegettem a fenti ssh tunnelt is, de az ilyen fax szerveres dolgok, meg egyebek szénné szopattak.

Gugli találatot mindenki ad, aztán mikor azt mondom, hogy éppen ez volt a nyűg, az volt a nyűg, akkor csak vállvonogatás, mert sok olyan funkciót mondanának nekem, ami elméletben meg fórumon létezik, gyakorlatban meg nem az igazi. Talán amit Slapicék hajigáltak össze cuccokat, azok voltak igazán a durvák, ment mindig minden, mint a veszedelem. Éves költségben meg kb. 4szer annyiért, amibe egy Win licensz+üzemeltetés kerül...

Akkor is volt megoldás. Amellett pedig terelsz, mindig mást hozol fel, meg azt, hogy mekkorákat szoptál x éve a linuxszal, mert bénák voltak körülötted. Hát egyrészt senkit nem érdekel az egyéni nyomorod, másrészt, az, hogy te mennyit szoptál X évvel ezelőtt, semmit nem jelent a mai minőségről, egyébként pedig nem igaz, hogy korábban megítrtad volna, pont azt hajtogattad, hogy nem tudja, erre rágtam be. Különben beskatulyáztalak volna a többi nemismeremtehátfikázom user közé, de mivel egyértelműen hamis dolgokat írsz folyamatosan, emiatt nem mentem el mellette szó nélkül.

Tudod, ezt hívják FUDnak. Az egyik legaljasabb csúsztatás, amit művelsz. Nem véletlenül akadtam ki tőle.

Na bioszűrő már tényleg bekapcsolva, nem vagyok hajlandó ilyen stílus miatt idegesíteni magam.
Friczy

#1064 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 15:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 15:35

szokott begyűjteni. De ha így értünk, akkor tippeljünk már árat az ssh tunnelre, mennyi annak a piaci értéke :-)

Kb a havi nulla és a 100 ezer közt változhat, Ugyanis amit elmondtál róla, az halvány feladatleírásnak sem volt nevezhető még nyomokban sem. Kb. a hülye user szinje (kell nekem egy vpn mer az jó).
Friczy

#1065 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:45

Szóval szerintem a linux TANÍT... S ebben verhetetlen a windows-zal szemben, ami ELFED.

Nézőpont kérdése mekkorában, meg mit. Gatewayt meg legfeljebb valami céleszközből meglessük, mert otthonra elég egy occsó router, kis irodába is elég, nagyban meg szerintem mi it úgysem mozgunk :-)

A Linuxos terjedésben max. annyi a jó, hogy mostanra majdnem minden sarkon lett valaki hozáértő, csak itt is évek múltán derül ki, hogy mit lehet együttmelózni. Hivatalos céges kivitelben meg akkora számokat mondanak, mint a Windowsosak, oszt akkor nemárne :-)

Nagyban is üzemképes jó Win admint meg kb. reménytelen találni, de még néha az itt hWSW-n advanced júzernk titulált abszolút nem bonyás desktopproblémákhoz is.
Make love not Wor.

#1066 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:06

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:45

Nem hinném.

Ugyanis a gép működése (s még az oprendszerek máködése is) "egységes". Ha magas szintre akarsz eljutni a megismeréssel, linux alatt sem kell több energia, mint windows alatt. Csak más nézőpont. A linux nem "nehezebb". Sőt, gyakran épp könnyebb!
Otthon pl. csináltam 1 gateway-t. 2 NIC, NAT, port forward, tűzfal, squid proxy, dns, dhcp, sshd, ftpd, samba, logolások. Ehhez windows alatt 1 rakás programot fel kellett volna telepíteni, s én mondom: számomra pl. több ideig tartott volna az egészet belőni. Linuxban nem kellett hozzá "semmi", csak alaprendszer (ami kb. 350 mega!!), 1-2 plusz csomag. összesen vagy 10 konfig fájl szerkesztése, ami egyébként bőszen volt kommentezve. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha valaki AKARJA csinálni, linuxban 1 csomó dolgot sokkal egyszerűbben meg tud csinálni. Persze van, akinek a parancssor nem szimpatikus, de azt észre kell venni, hogy az eszközök rendelkezésre állnak; kérdés, hogy MI kihasználjuk-e ezt... Aztán lehet nyafogni.

ps.: ja, az egész gatewayépítés végére sokkal jobban megismertem a hálózat működését, már 1-2 dolgot tcpdump-ból is ki tudok szedni pl.
Szóval szerintem a linux TANÍT... S ebben verhetetlen a windows-zal szemben, ami ELFED. Persze sokan hiszik, hogy ismét csak nyafogok. Amit hálózatilag tudok, annak nagy részét linuxban tanultam meg. Ott ugyanis ott van minden a képernyőn! Más kérdés, hogy otthoni júzernak ez nem kell. De miért ne tanulhatna? Talán lusták vagyunk, vagy mi?

Erre a feladatra Windows vonalon csak szervert használunk, és ott nem is kell telepíteni hozzá semmit. :) Egyébként már a Linux is olyan lett mint a Windows, egyszeri user csak kattintgat, mert GUI van jól, meg minden nagyon hasonló mint Windows-ban. Aki akar tanulni az meg tanul Win alatt is, mert bőven van mit. Ha hálózatot akarok, de komolyan, akkor belépek a Cisco routerbe.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1067 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:06

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 15:10

Kb a havi nulla és a 100 ezer közt változhat, Ugyanis amit elmondtál róla, az halvány feladatleírásnak sem volt nevezhető még nyomokban sem. Kb. a hülye user szinje (kell nekem egy vpn mer az jó).

Fentebb leírtam, júzer lanjáról elér egy hostingos gépen lévő szolgáltatást, mondjuk írhat meg olvashat egy ott lévő adatbázisba, amit aztán weben meg lehet jeleníteni bárhol, bármerre, Wines programkája meg nem a gagyi localhostos SWL izével kommunikál, hanem velünk. Ez működjön 24 órásban. Havi 100ezer az tetszene is egyből :-) De mindegy, hagyjuk, Linuxot frissítgetni kellett, legyen az 20 rugó, VPN konfig még 20ezer, havi díj 20ezer, szép kerek számok :-)
Make love not Wor.

#1068 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:09

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 16:06

Erre a feladatra Windows vonalon csak szervert használunk, és ott nem is kell telepíteni hozzá semmit. :)

Ha hálózatot akarok, de komolyan, akkor belépek a Cisco routerbe.  :Đ

Attól függ milyen az a Cisco, mert van olyan, ami nem bírja, mögötte lévő Win meg igen :-)

Ami nagy hálózathoz közel engedtek, ott is ez a Foundry cucc vált be, pld. nem áll annyit a secu frissítések miatt, srácok supportilag meg kicsit rugalmasabbak, mint a Ciscosok.
Make love not Wor.

#1069 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:10

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 15:07

Hát egyrészt senkit nem érdekel az egyéni nyomorod, másrészt, az, hogy te mennyit szoptál X évvel ezelőtt, semmit nem jelent a mai minőségről,

Na, nagyjából akkor ez igaz arra is, amit a Winekkel szoptok vagy mi :-)
Make love not Wor.

#1070 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 16:09

Attól függ milyen az a Cisco, mert van olyan, ami nem bírja, mögötte lévő Win meg igen :-)

Ami nagy hálózathoz közel engedtek, ott is ez a Foundry cucc vált be, pld. nem áll annyit a secu frissítések miatt, srácok supportilag meg kicsit rugalmasabbak, mint a Ciscosok.

Minden viszonyítás kérdése. Nyílván az ember nem tesz egy kicsi áteresztőképességű Cisco vasat egy sokezer useres hálózatra, bár láttam már ilyet, de füstölt is tőle.  :Đ Meg olyat is látni, hogy pistike rencergarázda diplomával úgy gondolja, elég egy DC is, sőt még tegyünk rá Exchange-et is, de backup plan meg minek. Sok múlik az embereken, mert hiába a jó rendszer meg jó vas, ha hülyék vagyunk hozzá. Ez mind a két oldalra igaz. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1071 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:27

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 16:15

Minden viszonyítás kérdése. Nyílván az ember nem tesz egy kicsi áteresztőképességű Cisco vasat egy sokezer useres hálózatra, bár láttam már ilyet, de füstölt is tőle.  :Đ

Höhö, sokezer. Kolléga itt fapofával benyögte a Cisconak a 2milliót  :Đ
Make love not Wor.

#1072 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:32

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 16:27

Höhö, sokezer. Kolléga itt fapofával benyögte a Cisconak a 2milliót  :Đ

Az is egy szép kerek szám. :)

#1073 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 16:36

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 16:32

Az is egy szép kerek szám. :)

Volt kb. 3 éve, mikor MDFben ittunk rá másik topikkal, meg Cisco mérnökkel. Aztán persze később komolyan vette az EU képviselet, volt ám ott öltöny, meg minden.
Make love not Wor.

#1074 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 17:06

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 13:02

Viszont január-februárban venni fogok egy Asus eee "notebook"-ot és azon vagy rajtahagyom a vasra gyárilag customizált Linuxot vagy Ubuntut teszek rá.

Addig melegíthetsz viruális géppel is. VirtualBox-ra vagy MS Virtual PC 2007-re, amelyek ingyenesek, bármilyen linuxot fel lehet tenni és ha elcseszed, nem teszel kárt a valós gépeden.

Kezdésnek mindenképp debian-t vagy debian alapú disztribúciót ajánlok (ubuntu, kubuntu, stb.) az "apt-get" egyszerű csomagkezelés megszokása miatt. A Damn Small Linux csak 51MB és így gyorsan kipróbálhatsz egy "mini debian"-t. De a (k)ubuntu CD1 730MB-os telepítőjébe sem halsz bele.

LiveCD módba is kipróbálhatók ezek a disztribek, de úgy nem sok mindent lehet rendesen futtatni.
Meg végülis a disztribúció neve majdnem mindegy, mert valahol minden linux tök egyforma. Van egy kernel, hozzá körítve egy programcsomag, ablakkezelő, csomagkezelő, amelyek nem akadnak össze egymással.

Eleinte lehet szopni fogsz, de ha megszokod a linuxot, akkor annyira természetes lesz, hogy a végén azt nem fogod érteni, mit nem értettél ezen eddig. Elolvashatod kezdésnek ezt is: Rövid linux összefoglaló teljesen kezdőknek magyarul.

Ajánlom ezeket Jahno elvtárs figyelm'ibe is, mert ha rákap, nem kényszerül "valaki hozzáértő"-vel történő "együttmelóz"-ásra. 8 év óta a linux rengeteget fejlődött, sok minden egyszerűsödött és forrott ki.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1075 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 17:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 14:35

Amúgy szoktam, főleg ha komolytalan a júzer, aztán nem érdemes még a webes árlistáig sem eljutni, valamit szögelek, csókolom. Vagy alapban túlárazom, aztán jóvan, gépet is szoktam hasra eladni, eddig még nem nagyon szoptam be vele.

Értem, tehát beadod a cégnek, hogy elég lesz 20 ilyen meg olyan CAL vegyen ilyen meg olyan server-t aztán kész?

Ha késöbb kiderül, hogy szart se ér a licenc, akkor a többlet költséget Te állod? Vagy ha túl áraztad, akkor esetleg nem félsz attól, hogy valaki utánanézet és akkor bukta?

Ez ám a "komoly" hozzáállás....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1076 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 17:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 17:06

Fentebb leírtam, júzer lanjáról elér egy hostingos gépen lévő szolgáltatást, mondjuk írhat meg olvashat egy ott lévő adatbázisba, amit aztán weben meg lehet jeleníteni bárhol, bármerre, Wines programkája meg nem a gagyi localhostos SWL izével kommunikál, hanem velünk. Ez működjön 24 órásban. Havi 100ezer az tetszene is egyből :-) De mindegy, hagyjuk, Linuxot frissítgetni kellett, legyen az 20 rugó, VPN konfig még 20ezer, havi díj 20ezer, szép kerek számok :-)

Ja, leírtál egy konfigurációt, de hogy ebből mi az a borzasztó karbantartásigényes dolog, azt nem. Valóban hagyjuk. Szerintem mi ketten más világban élünk (szerencsére).
Friczy

#1077 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 17:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 17:10

Na, nagyjából akkor ez igaz arra is, amit a Winekkel szoptok vagy mi :-)

Én nem szoktam windowszal szopni, és ha mégis, akkor van erre support, igénybeveszem, illetve ha nem, akkor nem fogok odamenni a windowsos szekcióba, és jelezni, hogy szarawindows, mert a win98 mindig lerohadt, meg beszéltem pár nagypofájú csókával, akiket én valamiért gurunak tartottam, de hülyék voltak hozzá.

Ez a különbség köztünk.
Friczy

#1078 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 18:07

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 17:06

Addig melegíthetsz viruális géppel is.

Megtörtént már, de thx. :) Itthon Ubuntu live cd, melóhelyen meg Ubuntu VMware image (van a szoftverünknek egy Java pluginje, aminek Linux alatt is mennie kell).

#1079 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 18:09

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 17:07

Ez ám a "komoly" hozzáállás....

Sztem Jahnonál (egy helyen dolgozunk, nem a levegőbe beszélek) annyira komoly a hozzáállás, amennyire komoly az érdeklődő. Te matekozol 3 napot egy ajánlaton, ha tudod előre, hogy soha többet nem látod az ajánlatkérőt?

#1080 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 18:14

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 18:09

Sztem Jahnonál (egy helyen dolgozunk, nem a levegőbe beszélek) annyira komoly a hozzáállás, amennyire komoly az érdeklődő. Te matekozol 3 napot egy ajánlaton, ha tudod előre, hogy soha többet nem látod az ajánlatkérőt?

Nem, de ha volt valaha komoly ajánlatkérője (állítása szerint hatalmas hálózatokat üzemeltet) akkor szerintem célszerű utána nézni, ohgy mégis melyik licenc-hez mi fér meg stb.

Nekem nem volt ilyen ügyfelem, de mikor a téma előkerült utánanéztem, nemhogy egy nagy project elején. Ha meg utána nézett és már nem tudja, akkor hamar felejt.. :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.