HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:27

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 21:14

linux alatt is kb ket napot szoptam mire belereszeltem a kernelbe.

2 napot egy 3ezer pénzes cuccért? Fél óra után már levesben a helye, de elmúlt 5 évben annak is, amit nem ismer fel defaultból. De mondom, eléggé bele kell nyúlni, hogy ne ismerje fel, ha igen, akkor ott a chip, oszt drivert alá a gyártótól.
Make love not Wor.

#1522 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:29

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 21:14

USB csak 1.1en ment, mig meg nem kinaltam dirverrel. Ugyanaz a pendrive, ugyanabban a slotban, a firewire meg nem alaplapi, es sose ment konyokbol, mikor meg komolyan hasznaltam linux alatt is kb ket napot szoptam mire belereszeltem a kernelbe.

De azert tok jo, hogy jobban tudod, mi ment es mi nem nekem :)

Még ha azt írtam volna hogy neked... :)
A fw meg nem tudom milyen elfajzott chipes lehet, de nekem (NEC/TI/Via alapon) azzal szokott a legkevesebb gondom lenni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1523 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 21:27

2 napot egy 3ezer pénzes cuccért? Fél óra után már levesben a helye, de elmúlt 5 évben annak is, amit nem ismer fel defaultból. De mondom, eléggé bele kell nyúlni, hogy ne ismerje fel, ha igen, akkor ott a chip, oszt drivert alá a gyártótól.

Foiskola volt, idom volt, penzem meg nem. :) Meg akkor meg hasznaltan belefajt valami 10kba. Aztan utana hogy egyszer kihekkeltem hogy kell, mar masik kernel alatt is osszeraktam secperc.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1524 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:31

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 21:29

Még ha azt írtam volna hogy neked... :)
A fw meg nem tudom milyen elfajzott chipes lehet, de nekem (NEC/TI/Via alapon) azzal szokott a legkevesebb gondom lenni...

Nem azt irtad, de a reakcio erosen olyannak tunt, elnezest :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1525 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 21:26

Akkor Adaptec chipsetes egyébbé matricázott DV kártyával sem sokat futottál össze :-) Vágtam is ki a gépből, mikor ott a Texas, meg a többi. Az úgy cirka a WinME óta megy defaultból?

Hát amit láttam eddig az mind TI csipsetes volt, talán egy Matrox kártyán volt valami saját Adaptec AIC.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1526 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 22:04

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 19:44

Ez a vista minimum req asszem a het vicce :)

igények vannak pénz nincs.Hőbörgés fikázás van tárgyi tudás nuku.Részemről azt csinálsz amit akarsz.
Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#1527 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 22:06

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 23:04

igények vannak pénz nincs.Hőbörgés fikázás van tárgyi tudás nuku.Részemről azt csinálsz amit akarsz.

Haha. Koszi. Ezt most mibol vontad le? De tenyleg?

Abbol hogy arra a konfigra az eletbe nem tennek vistat? Vagy abbol, hogy x eve nem volt hwre valo folosleges penzem?

Es a targyi tudasomat megintcsak kivancsi lennek mibol vontad le? Ismerjuk egymast valahonnan?

De egyebkent kedves, hogy megengedet hogy azt csinaljak, amit akarok. Mar kezdtem szarul erezni magam, hogy esetleg a nagy gyorsrizs engedelye nelkul vettem ma levegot.

Szerkesztette: kroozo 2008. 08. 18. 22:07 -kor

#1528 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 22:16

Tenyleg, egyebkent kertem valamiben segitseget? :think:

#1529 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:21

Idézet: charlie - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 17:32

Winen bonyolultabb saját témát berakni. nomeg KDE esetén bemegyek a vezérlopultba, a megjelenésbe, a témákhoz, és ott a gomb, hogy Új témák letöltése. majdhogynem a seggemet is kinyalja :)

gnome nem tudom, hogy csinalja, én KDE-t használok.

sőt, a 4-es KDE már úgy csinálja, hogy rábökök a tma telepítése gombra, erre egy ablakba belistazza a kde-lookrol a témákat, és egy kattintással telepíthetem.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1530 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:22

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 23:04

állítsad má be az időzónádat a fórumon, he

#1531 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:28

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 20:44

Ez a vista minimum req asszem a het vicce :)

Fel tudod rá telepíteni.. ez a min. req. Aztán, ha használni is akarod, mondjuk netezésre az már más tészta... :)

Egy ilyen konfignak még az XP is sok némely esetben... A win2000 még so-so elmegy rajta, de túl sok programot nem érdemes rajta egyszerre futtani...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1532 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:29

Idézet: charlie - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 9:21

sőt, a 4-es KDE már úgy csinálja, hogy rábökök a tma telepítése gombra, erre egy ablakba belistazza a kde-lookrol a témákat, és egy kattintással telepíthetem.

KDE 4 még sajnos mindig elég bug-os.. legalábbis nekem. 3.5.9 tutkón fut... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1533 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:32

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 9:28

Fel tudod rá telepíteni.. ez a min. req. Aztán, ha használni is akarod, mondjuk netezésre az már más tészta... :)

Egy ilyen konfignak még az XP is sok némely esetben... A win2000 még so-so elmegy rajta, de túl sok programot nem érdemes rajta egyszerre futtani...

Na jo, de ilyen alapon a regi dx100on is fel tudom telepiten a vistat, mert ra tudom tenni a dvdtokot a tetejere, es maris rajta van :)

#1534 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:45

Idézet: charlie - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 8:22

állítsad má be az időzónádat a fórumon, he

Te meg irj magyarul.Trey csókoltat.
Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#1535 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:08

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 9:29

KDE 4 még sajnos mindig elég bug-os.. legalábbis nekem. 3.5.9 tutkón fut... :)

4.1 már faszán megy, nekem bejött. az már a KDE4. Legalábbis az első tagja, mert szeptemberbe jön a 4.1.1

#1536 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 09:09

Idézet: gyorsrizs - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 9:45

Te meg irj magyarul.Trey csókoltat.

nem kell engem csókoltatni, trey nem leányzó :p

#1537 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 10:24

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 9:32

a vistat, mert ra tudom tenni a dvdtokot a tetejere, es maris rajta van :)

:up:  :Đ

#1538 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 11:00

Idézet: charlie - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 10:08

4.1 már faszán megy, nekem bejött. az már a KDE4. Legalábbis az első tagja, mert szeptemberbe jön a 4.1.1

Kompatibilitás? Azaz a KDE 3.x.x progik mennyire szeretik?
Fagyás, bug-ok semmi? Ha van milyen gyakorisággal?

#1539 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 12:08

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 12:00

Kompatibilitás? Azaz a KDE 3.x.x progik mennyire szeretik?
Fagyás, bug-ok semmi? Ha van milyen gyakorisággal?

a programok többségének megvannak már a kde4-es verziójuk, egyedul az amarok2 ami még béta, és a k3b készül. Amugy ezekkel nem tapasztaltam fagyást, stb.
Meg ugye a KDE3-as progiknak fent vannak a kde3-as cuccok is, ha egy ilyen progiból rámész a névjegyre azt is írja, hogy kde 3.5.9

Nekem egy valami fagyott, van egy twitter widget, na az mikor csatlakozott volna a netre, akkor a plasmoid dobott egy hátast.

Amugy teljesen szuper (mondjuk amit én hiányolok, az a kcontrol, ami egy helyen minden megvan. aztán lehet van alternativája, csak még nem találkoztam vele, mivel kubuntu 7.10-re raktam fel külső tárolóból a kde4 csomagot, igy lehet ,hogy valami kimaradt)

#1540 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 12:31

Idézet: charlie - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 13:08

a programok többségének megvannak már a kde4-es verziójuk, egyedul az amarok2 ami még béta, és a k3b készül. Amugy ezekkel nem tapasztaltam fagyást, stb.
Meg ugye a KDE3-as progiknak fent vannak a kde3-as cuccok is, ha egy ilyen progiból rámész a névjegyre azt is írja, hogy kde 3.5.9

Nekem egy valami fagyott, van egy twitter widget, na az mikor csatlakozott volna a netre, akkor a plasmoid dobott egy hátast.

Amugy teljesen szuper (mondjuk amit én hiányolok, az a kcontrol, ami egy helyen minden megvan. aztán lehet van alternativája, csak még nem találkoztam vele, mivel kubuntu 7.10-re raktam fel külső tárolóból a kde4 csomagot, igy lehet ,hogy valami kimaradt)

Lehet bent melóhelyen megpróbálom feltenni. Ott már Hardy van fent.
Az itthoni gépemre még nem bírtam magamat rávenni, hogy feltegyem a Hardy-t és minden hasonló újdonságot, mert annyira jól és stabilan működik minden, hogy az "hihetetlen". Testre van szabva és minden müxik ahogy kell. A benti gépemen néha vannak furcsaságok Hardy-nál. Majd ha ott is minden tutin müxik, akkor talán ráveszem magamat az itthoni upgrade-re.. :)

Elméletileg tud működni párhuzamosan a KDE 3.x.x és a 4? Tehát a csomagok nem nagyon ütik egymást?

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.