HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 05. 08:42

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 15:25

...
soko: nForce2-es alaplapra integrált 5 csatornás audiovezérlőhöz, ATI X800XT-hez lehet drivert találni. MSI StarCam videokamera passz, HP ... suxxx. Meg ez igazából nem a linux hibája, hanem a hw gyártóké. ...

Pontosan ezt akartam mondan én is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1582 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 09:01

Idézet

Na ja. Mert szerinted az OpenOffice-t, a Mozillát, az Apache-ot, a Postgresql-t csupa lelkes amatőr fejleszti szabadidejében... Ezek olyan dolgok amikhez a hozzányúlásához is kőkemény profi kell. És a kőkemény profi viszonylag ritkán működik úgy hogy 8 órát ledolgozik a MacDonald\'s-ben aztán hazamegy apache-ot hegeszteni. És 8 óra mást programozás után pedig aligha fog leülni apacsot fejleszteni valaki.

<--- ezt a kik fejlesztik a linuxot kérdésre jött postokból kaptam ki.

Csak óvatosan a sarkító következtetéssel, ha a kiindulási alap hibás, a vége is az lehet. Az ooo, az apache, a mysql, ezek bizony mind otthoni berkekben kezdődtek. Más kérdés, hogy mára már több hivatásos dolgozik rajtuk, ettől azonban talán semmivel sem rosszabb a helyzet, hisz megmaradt nyílt forrásnak!
S ahogy mondod: kőkemény profik (is) vannak ott. Van ismerős, aki ooo-hoz fejlesztett modult, meg fordítgatott. Azt mondta, ott is megvan a kemény mag, de azok kevesen vannak - mint a kernelnél, meg elvakult fanatikusok sokszor. Akik bizony hazamennek akár a mekiből is, utána estig kódolás. Aki nincs begeekesedve, annak ez érthetetlen. Nekik életforma. Ismerek pár kiváló kódert; gyakran "torzult" egyéniségek, mint pl. az autisták. Kommunikatíve zéró, gondolkodás magas szinten, elhivatottság, stb. Napersze a legtöbb programozó azért nem ilyen. De a legjobbak (ha szabad ilyet mondani) igen.

Amúgy meg nézd meg pl. a demoscene-t. Na nem a magyart... :) Ott full nonprofit ágazat, atombonyolult kódok, 3d-s motorok, stb. Megkérdezném, hogy mégis mit csinálnak azok a kóderek munkahelyen, gondolod, hogy nem hasznosítják a tudásukat, ha szabadidőben ilyeneket alkotnak? (meg a grafikusok, meg a zenészek, stb). Szóval az elhivatottabbak simán megteszik, napi 8 óra munka után is.  :smoker:

Idézet

>azaz a usert miért zavarja, hogy egy csomag telepítésekor a gép 1 perccel többet dolgozik.
Nem az zavarja, hanem ha a csomag régebbi linuxhoz való mint a tiéd (vagy másikhoz) akkor is nekiállna cserélgetni. Vagy ha a te linuxod régebbi, de valamiért nem akarsz frissíteni. Adott linux verzióhoz (disztrib + kiadási verzió) többnyire csak az adott csomag használható. Azaz ha a csomag nem szerepel a hivatalos repo-k valamelyikében akkor jó eséllyel a következő verziójú linuxodon már csak forrásból teheted fel ha a fejlesztő teszem azt nem csinál újabb verziót mert mondjuk nem ér rá.
Na most, ha van egy-két ilyened (és nem tudsz/akarsz forrásból fordítani) akkor kötve vagy az adott verzióhoz - ami viszont azt jelenti hogy az újabbakat nem tudod feltenni.

Ezért jó a windows ahol maga az OS független attól hogy melyik verzióról van szó, ugyanazt a binárist amit win2k-ra csináltál tudod futtatni win7-en is, nem fogja a win32 dll 100 évvel ezelőtti verzióját reklamálni a program. És ez nagyjából minden OS esetén így van, egyedül a linux az ami ezt a különbejáratú dll-poklot létrehozta.

Amúgy windows alatt is megvannak a dll-ek, s egyéb közös komponensek hibái, néha bizony ott is kellhet frissítés, mert a program nem fut. Deplhi-ben azért kódoltunk egy időben, mert nem használta a külső dll-eket, visual c forrást ha portolni akartunk, állandóan a .net-tel kellett vacakolni. Nem azt mondom, hogy rosszabb, csak azt, hogy windows-ban is megvannak ezek a szépségek...

A linuxban azért van ilyen, mert szabad forrású, s attól függően, hogy csomagok vannak egy disztribben, forrásból bármit le lehet fordítani, s akkor az adott rendszeren fut. Ha meg írsz kódot, a forrását át tudod vinni máshova, lefordítani, stb...

Ha már a "pokol" kifejezésnél tartunk, windows-ban meg ott a registry, ami szerez néha egy-egy érdekes percet a usernek... :)

Szóval egyik rendszer sem gyengébb, ami a fejlesztési platformokat illeti, csak kinek milyen az ízlése. Van, akit zavar, ha minden platformon le kell fordítani a kódot. Van, akit ez nem zavar. Azért linuxban is simán hordozhatóak a források.

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 05. 09:22 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1583 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 18:19

Most látom csak, hogy előjött ez a téma.

Warrior: a cikkekről: én a cikkekben semmiféle 90%-ot nem olvastam, azt írta, hogy túlnyomó többsége. Különben pedig szerintem nyilvánvaló, hogy a nagy cégek, akik erőteljesen használják a Linuxot és a köré épített környezetet, fejlesztenek is bele. Ezt letagadni badarság lenne. Azért használják a Linuxot, mert nekik így éri meg. (lásd a Joel on Software ide vonatkozó részét) Arról nem is beszélve, hogy a multik deklaráltan is jónéhány nagy nyílt forrású projekt mögött állnak.

Egyetértünk benne, hogy egyik rendszer sem tökéletes, de legalább az ember választhat. És a Linux nagyon jól használható beágyazott rendszerekbe és olyan helyekre, ahol speciális megoldásokra van szükség, valamint az Internetet kiszolgáló infrastruktúrában, látható, hogy ezeken a területeken a legnagyobb a részesedése. Én otthoni desktop felhasználásra nem ajánlom, de akinek tetszik, tőlem használja.

Idézet

A linuxban azért van ilyen, mert szabad forrású, s attól függően, hogy csomagok vannak egy disztribben, forrásból bármit le lehet fordítani, s akkor az adott rendszeren fut. Ha meg írsz kódot, a forrását át tudod vinni máshova, lefordítani, stb...

Hát ez így szépen hangzik, de nekem még sosem volt ilyen egyszerű ez, mindig szívás volt, ha valamit le szerettem volna fordítani. A kód hordozása sem olyan egyszerű, mint amilyennek így hangzik. Minden esetben meg kell fontolni, hogy ezek költsége egyáltalán megtérül-e (amennyiben nem hobbiról van szó).

#1584 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 18:23

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 4., vasárnap - 15:25

Meg ez igazából nem a linux hibája, hanem a hw gyártóké. De abban igazad van, hogy az átlag felhasználó szemszögéből linux hibának tűnik.

És én teljesen megértem az átlag felhasználó szemszögét. Lehet, hogy ez a hardvergyártó hibája, de hadd ne érdekeljen már ez engem, mint felhasználót, ha az egyik rendszeren megy pöccre a hardver, van normális terméktámogatás, a másikon meg órákig tartó fórum-olvasás után sem tudok rájönni, hogy mi a gond, akkor hagyom a fenébe az egészet. Ez még véletlenül sem flame miatt mondom, csak hogy nekem nagyon gyakran ez a tapasztalatom.

#1585 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 05. 18:28

Idézet: djculture - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 8:43

Amugy ilyen xp meg win2000 dolgokról lassan nem sok értelme lesz dumálni,mert egyik már elavult a másikat meg amint kijön a win7 szintén elfogja lehetetleníteni a microsoft. A kiterjesztett támogatása is csak
a nettopok miatt megy még ,de win7 re lesz külön nettop verzió..
Gyanítom 1 év mulva annyira megyünk vele mint most a win2000 vagy win98se -al...

Nyilván megszünteti a terméktámogatást, mert az ő erőforrásai is végesek. Nekem van egy régi, 200 MHz-es MMX-es procival szerelt laptopom 32 MB RAM-al, azon Win98 van és marad is. Amire használom, arra az is tökéletesen megfelel. De az új gépemre eszem ágában sem lenne azt telepíteni (márcsak azért sem, mert már a telepítője elszáll a korban teljesen ismeretlen hardverek miatt). Szóval ez a támogatás-megszűnés teljesen logikus és érthető dolog. Ha pedig az ember illegális felhasználó, akkor az ilyen sirámok pedig eleve felemásak.

#1586 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 09:34

Idézet: Sipi - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 19:23

És én teljesen megértem az átlag felhasználó szemszögét. Lehet, hogy ez a hardvergyártó hibája, de hadd ne érdekeljen már ez engem, mint felhasználót, ha az egyik rendszeren megy pöccre a hardver, van normális terméktámogatás, a másikon meg órákig tartó fórum-olvasás után sem tudok rájönni, hogy mi a gond, akkor hagyom a fenébe az egészet. ...

Driver-ellátottság ide vagy oda, linux kernelből nem nagyon kerülnek ki a szupportált driverek, windows pedig vistától kezdve jónéhány hardvert nem támogat, pl. az sb live 4.0 kártyákat (emu10k1,16 bit). Amikor megkérdeztem, azt mondták, hogy nem a microsoft hibája.
De azért nem fogom kidobni a karit, főleg, hogy jobb hangja van, mint egy alaplapi egyszerű karinak, nálam sztereóban kell csak. Jobb a jel/zaj viszony. Linux kernele simán támogatja... :smoker:
ps.: van egy tv tunerkarim is, vistában és 7-ben ugyanúgy nincs támogatás. Most akkor azt is dobjam ki, ha "váltani" akarok? A magyarázat az volt, hogy ez a kari már régi (vagy 8 éves). Kész, ennyi... Hát ezen röhögtem. Mert a kifogás olyan, mint a segg: mindenkinek van belőle.
Simán lehetne írni drivert a régebbi hardverekhez is. Ráadáusl a tuner ma is megfog minden adót ami a kábelen bejön, tehát még elavultnak sem mondható, csak legfeljebb kevesen használják.

Szerkesztette: Warrior 2009. 10. 06. 09:36 -kor

#1587 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 09:40

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 9:34

Driver-ellátottság ide vagy oda, linux kernelből nem nagyon kerülnek ki a szupportált driverek, windows pedig vistától kezdve jónéhány hardvert nem támogat, pl. az sb live 4.0 kártyákat (emu10k1,16 bit). Amikor megkérdeztem, azt mondták, hogy nem a microsoft hibája.
De azért nem fogom kidobni a karit, főleg, hogy jobb hangja van, mint egy alaplapi egyszerű karinak, nálam sztereóban kell csak. Jobb a jel/zaj viszony. Linux kernele simán támogatja... :smoker:
ps.: van egy tv tunerkarim is, vistában és 7-ben ugyanúgy nincs támogatás. Most akkor azt is dobjam ki, ha "váltani" akarok? A magyarázat az volt, hogy ez a kari már régi (vagy 8 éves). Kész, ennyi... Hát ezen röhögtem. Mert a kifogás olyan, mint a segg: mindenkinek van belőle.
Simán lehetne írni drivert a régebbi hardverekhez is. Ráadáusl a tuner ma is megfog minden adót ami a kábelen bejön, tehát még elavultnak sem mondható, csak legfeljebb kevesen használják.

Az MS-nak nem feladata drivereket írni, most minden gyártó helyett írja meg az új operációs rendszerekhez a drivert? Ezt hogyan gondoljátok?
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1588 Felhasználó inaktív   Chico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 09:58

Idézet: Sipi - Dátum: 2009. okt. 5., hétfő - 18:19

Én otthoni desktop felhasználásra nem ajánlom...

Miért nem?
Egységben az erő.

#1589 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 13:36

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 10:34

Driver-ellátottság ide vagy oda, linux kernelből nem nagyon kerülnek ki a szupportált driverek, windows pedig vistától kezdve jónéhány hardvert nem támogat,

Igen, ez is igaz és adott esetben szintén megkeserítheti a felhasználó életét. Sajnos az informatika megköveteli, hogy vagy folyamatosan fejlessz vagy mindenből használj régit. Az otthoni gépemben tönkrement az alaplap, ami még Socket A-s. Na ilyen alaplapot találni újonnan már nem egyszerű, bár még lehetséges. Egy ismerősömnek még Slot A-s Athlonja van (az enyém volt  :) ). Na ha abban tönkremegy az alaplap, vagy talál egyet használtan vagy cserélheti ki a memóriát, tápegységet, procit, videokártyát is, mégha azok jók is. Ez sajnos így van. Mindennek van hátránya. De ha új hardvereket szeretnék használni, szerintem jobb a Windows.

Különben nekem is van egy tapasztalatom ezzel. Van egy Diamond MX300-as kártyám. Régebben évekig (!) nem tudtam használni Linux alatt, mert a hozzá való bármely meghajtóprogram véletlenszerűen csonttá fagyasztotta a rendszert. Sok idő telt el, mire az ALSA odáig jutott, hogy most már működik, sőt mivel az XP már csak az alapfunkciókat támogatja, Linux alatt kihasználhatom a hardveres equalizerét, erősítőjét, szinte teljes képességeit. A kocka itt megfordult.

#1590 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 06. 13:38

Idézet: Chico - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 10:58

Miért nem?

Nekem a Linux használata évekig abból állt, hogy konfiguráltam, telepítgettem, a hibák miatt fórumokat bújtam, a Windowst meg egyszerűen csak használtam. Rájöttem, hogy akkor NEKEM fölösleges a Linux. Különben a honlapomon elolvashatod a tapasztalataimat.

Szerkesztette: Sipi 2009. 10. 06. 13:38 -kor

#1591 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 06:34

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 10:40

Az MS-nak nem feladata drivereket írni, most minden gyártó helyett írja meg az új operációs rendszerekhez a drivert? Ezt hogyan gondoljátok?

Hát ebben a konkrét esetben úgy, hogy az MS bizony kiadott hivatalos, wdm drivert a live-hoz, s a 16 bitessel gyakorlatilag nem működik, még sztereóban sem. Pedig ugyanaz a csipszet, mint a későbbiek. Azokkal meg megy... :)

Pontatlanul fogalmazta talán, de itt konkrétan nem az a gond, hogy nincs driver, hanem az, hogy ami van, az nem működik. A végét elharapták ezeknek. S erre írta nekem valamelyik nagyokos anno, hogy dobjam ki a karit. Amikor közöltem, hogy csipszet ugyanaz, mint a későbbi támogatottakban, ráadásul a körítés is hasonló (pl. 24 bites live-ok), arra nem tudott mit mondani. A marketing, a politika, akármi is "ölte meg" ennek a régi karinak a támogatását, mindenesetre egy kiváló minőségű hardvert veszített, ezt semmiképp sem lehet fejlődésnek nevezni, hisz az alaplapiak nem feltétlen "jobbak", max. több csatornások, tehát ez a driver-bug sokféleképpen magyarázható, de szerintem nem lett volna nagy cucc megcisnálni. Kib@szott politika.

#1592 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 07. 06:38

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 7:34

Hát ebben a konkrét esetben úgy, hogy az MS bizony kiadott hivatalos, wdm drivert a live-hoz, s a 16 bitessel gyakorlatilag nem működik, még sztereóban sem. Pedig ugyanaz a csipszet, mint a későbbiek. Azokkal meg megy... :)

Pontatlanul fogalmazta talán, de itt konkrétan nem az a gond, hogy nincs driver, hanem az, hogy ami van, az nem működik. A végét elharapták ezeknek. S erre írta nekem valamelyik nagyokos anno, hogy dobjam ki a karit. Amikor közöltem, hogy csipszet ugyanaz, mint a későbbi támogatottakban, ráadásul a körítés is hasonló (pl. 24 bites live-ok), arra nem tudott mit mondani. A marketing, a politika, akármi is "ölte meg" ennek a régi karinak a támogatását, mindenesetre egy kiváló minőségű hardvert veszített, ezt semmiképp sem lehet fejlődésnek nevezni, hisz az alaplapiak nem feltétlen "jobbak", max. több csatornások, tehát ez a driver-bug sokféleképpen magyarázható, de szerintem nem lett volna nagy cucc megcisnálni. Kib@szott politika.

Az MS kiadta, de lehet, hogy nem is ő írta meg, vagy valaki úgy gondolta, hogy az adott modell már nem olyan széleskörben elterjedt, vagy  az ugyanolyan vason mégis valami eltér. ilyeneket meg lehet etetni, ki lehet próbálni, előrántod az inf fájlt, és belepötyögöd a kártyádnak az eszközpéldány azonosítóját. Ha menni fog vele, akkor nyertél, ha nem, akkor mégis oka van annak, hogy nem támogatják.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1593 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 06:43

Idézet: Sipi - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 14:36

... Sajnos az informatika megköveteli, hogy vagy folyamatosan fejlessz vagy mindenből használj régit. ...

:offtopic: Szerintem ez politika inkább. Mármint külön kell választani a hardveres inkompatibilitást a szeoftveres támogatottságtól.

A modern gépekbe hiába rakom be a régi karikat, sokuk nem megy, pedig ott a slot, csak nincs driver.

A fenti példában a sima 4.0-s live esetén nincs mit fejleszteni, otthonra nem lehet sokkal jobbat venni, sőt, sztereóban az audigy-k sem hinném, hogy odavernének egy live-nak. Amúgy a csipszet is azonos. Csak a drivert nem bírták megírni hogy működjön, bármi miatt is.

Szóval nem vagyok a fejlesztés ellen, de van benne 1 kis konzervativitás, egyszerűen szeretném használni azon technikákat, amikre lehetőség van.
Értelemszerűen ha akkora a fejlődése egy hardvernek, hogy összeférhetetlen a régebbiekkel, OK, az valóban fejlődés, ott tényleg azért veszem meg, hogy új funkciókkal bővüljön. Csak a fenti emu10k1-es probléma böki az orromat, hogy miért kellett megszüntetni a támogatását, amikor még elég sokan használták... Na szerintem az nem fejlődés, hanem politika.

#1594 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 06:45

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 7:38

Az MS kiadta, de lehet, hogy nem is ő írta meg, vagy valaki úgy gondolta, hogy az adott modell már nem olyan széleskörben elterjedt, vagy  az ugyanolyan vason mégis valami eltér. ilyeneket meg lehet etetni, ki lehet próbálni, előrántod az inf fájlt, és belepötyögöd a kártyádnak az eszközpéldány azonosítóját. Ha menni fog vele, akkor nyertél, ha nem, akkor mégis oka van annak, hogy nem támogatják.

Sajnos nem nagyon lehet szóra bírni, külső, 3rd party driver van azóta (kx driver), ami az összes emu10k1-es csipszetet támogatja. Annak meg más hibái vannak, egy ördögi kör. :(

#1595 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 09:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. okt. 6., kedd - 10:40

Ez tok rendben van. Csak akkor a linux disztroknal is legyen ugyanez az allaspont ;)

Mellesleg hogy nem kerul ki regi vas supportja a linuxbol, az sajnos egyre kevesbe igaz. A jelenlegi kernel fejlesztesi model sajnos ennek elegge nem kedvez.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1596 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 10:06

Mekkroa jó lenne, ha farkalan adatbázisok helyett online forrás lenne, egy közös kályha, ahonnét nminden elérhető,a  rendszermag mellé pedig csak a hálózati vezérlők lennének bepakolva, hogy el tudjon indulni net felé keresgélni. Az adatbázist pedig MS, Linus, akárkimás írja, autentikus userek véleményezik, megállapíják. Olyan kurvaegyszerű volna. Vagy én vagyok naív? :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1597 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 10:20

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 11:06

Mekkroa jó lenne, ha farkalan adatbázisok helyett online forrás lenne, egy közös kályha, ahonnét nminden elérhető,a  rendszermag mellé pedig csak a hálózati vezérlők lennének bepakolva, hogy el tudjon indulni net felé keresgélni. Az adatbázist pedig MS, Linus, akárkimás írja, autentikus userek véleményezik, megállapíják. Olyan kurvaegyszerű volna. Vagy én vagyok naív? :D

Ez egy olyan globális innováció lenne, ami több széles körben elterjedt rendszert összefogna, vágső soron mindenkinek jobb lehetne. Naív vagy. :D

#1598 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 10:24

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 11:20

Ez egy olyan globális innováció lenne, ami több széles körben elterjedt rendszert összefogna, vágső soron mindenkinek jobb lehetne. Naív vagy. :D

Hja, a hálókályháknak lenne egy egységes kezelőfelülete, ami extra illesztőprogram nélkül is képes kapcsolatot létrehozni, kezelni, éppúgy, ahogy a specifikus illesztő nélkül, egy vgadrv.sys-szel a videokártya is ad képet. És akkor az is egyszerűbb lenne. Hol a bili? :D

#1599 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 10:35

Idézet: didyman - Dátum: 2009. okt. 7., szerda - 11:24

Hja, a hálókályháknak lenne egy egységes kezelőfelülete, ami extra illesztőprogram nélkül is képes kapcsolatot létrehozni, kezelni, éppúgy, ahogy a specifikus illesztő nélkül, egy vgadrv.sys-szel a videokártya is ad képet. És akkor az is egyszerűbb lenne. Hol a bili? :D

PXE/gPXE? és már oprendszert is bootolhatsz: netboot.me
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1600 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 07. 11:21

Anno az MS-nek volt egy víziója: az NC, a PC utóda lett volna (Network Computer), ami MS-szerverekről bootolt volna. Vagy 8 éve hallottam róla először, s azóta semmit. Eltűnt. Ha volt egyáltalán.

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó