HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3301 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 22. 13:11

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 12:55

sportra mindenképp az 1D mk III. a többire jó az 5D mk II is, sőt, természetre az a tökéletes választás. esküvőn nem lesz vele gond, de oda általában fujifilm S5 javasolt az elképesztő dinamikatartománya miatt, de arra nincs canon obi.

Egyetértek. Bár szerintem az esküvőkre elég egy Canon váz is. :)
RDaneel_hu

#3302 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 13:46

Idézet: szeder - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 11:43

Van nekik olyan egyáltalán?  Úgy tudom a Canon kamerák is EF bajonettesek, csak a mozis objektívek kisebb kört vetítenek (1/3" talán?).

canonnak nincs filmkamerához készített optikája, bár már láttam eredetileg fd bajonettes üveget, aminek a végén arri pl bajonett volt :D

a cserélhető obis videókameráikon azt hiszem xl-nek nevezett csatlakozó van, amit lehet ef-re alakítani, de (ha jól emlékszem) 5x fókusztávszorzóval kell számolni...

ami szerintem érdekes lehetne, egy ilyen minőségű videót tudó aps-c érzékelős gépen egy ef-pl átalakító, és azon mondjuk egy zeiss ultra prime :cool:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3303 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 13:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 13:46

canonnak nincs filmkamerához készített optikája, bár már láttam eredetileg fd bajonettes üveget, aminek a végén arri pl bajonett volt :D

nyami  :respect:

#3304 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 14:49

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 13:46

Jaja, kellett a képminőség, nem maradt más lehetőség mint faragni.  :Đ

XL asszem 7x szorzó.

Szerkesztette: RiCS 2008. 09. 22. 14:53 -kor

#3305 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 09. 22. 15:06

aha, 7.2
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3306 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 15:17

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 15:49

Jaja, kellett a képminőség, nem maradt más lehetőség mint faragni.  :Đ

én azért azt hiszem, hogy ennek inkább financiális okai voltak ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3307 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 16:18

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 15:06

aha, 7.2

Pont az érzékelőméret nézném meg egyszer közelről az 5D videóképességét...

#3308 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 16:20

Idézet: RiCS - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 17:18

Pont az érzékelőméret nézném meg egyszer közelről az 5D videóképességét...

Itt vannak sample videók. Ugyan konvertálva vannak, de kiindulópontnak megteszi. :)

Szerkesztette: debaj 2008. 09. 22. 16:21 -kor

#3309 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 18:21

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 13:57

Oli: persze, miért ne? :)

:D

Hobbifotós vagyok, de az analóg 300D után (és sok kompakt digitális) érett egy normális gép. Fater tavasszal két hétig böngészte a netet, mire erre esett a választás. Nagyon szeretem a gépet, jobbára 'auto' állásban használjuk, mélyebben még nem volt időm elmerülni benne sajnos. Egy gondom van, hogy nagyon kevés a gyári zoom(55). Nézegettem, kb 100 fajta objektív van hozzá. de fogalmam sincs melyik lenne a jó... :think:

#3310 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 19:31

Idézet: =Oli= - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 19:21

Nézegettem, kb 100 fajta objektív van hozzá. de fogalmam sincs melyik lenne a jó... :think:

Oli minden amin piros csík van! :D :D :D

Én 450D-t vettem dupla kit-tel. Gyakorolni jó lesz, aztán jöhet a millás obibaruházás. Tele, halszem, macro. CsÍkosból simán kiteszi. Bár az még arrébb van. ;)
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#3311 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 19:38

Sziasztok!

Jövőre szeretnék majd venni valami normálisabb (xVA vagy S-IPS) lapos monitort, amihez természetesen kalibrátort is beszereznék. Már nyomoztam ez ügyben és úgy tűnik, hogy megtaláltam az eszközt. Huey Pro néven fut, a középkategóriás Pantone eszközök között szerepel.

Adatlap róla.

A termék használati utasítása.

A használati utasítást végigolvastam és úgy tűnik, hogy ez az kábé, amire szükségem van. Havonta vagy kéthavonta le lehet vele kalibrálni a monitort és még állítani is tudja a fényviszonyoknak megfelelően a kijelzőt. Ha nem olyan EIZO-t vesz az ember, ami ilyenre képes akkor ez hasznos lehet.

Ismeritek ezt az eszközt vagy esetleg javasoltok mást?

Nem vagyok kiemelkedően professzionális, vagyis inkább vagyok közepesen pocsék :)

Tehát nem kívánok nyomdai minőségű eszközbe feccölni sok pénzt, mert nem érdemes disznók elé gyöngyöt dobálni ugye. Viszont míg a CRT valamennyire színhelyes, addig a legtöbb TFT nagyon nem, ezért szeretnék legalább erről az oldalról letudni a veszélyt. Utána persze a saját kifacsart ízlésvilágom szerint huzigatom majd a csúszkákat RAW-konverzió alatt.

Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv!
.
.
.

#3312 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 19:48

Idézet: =Oli= - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 18:21

:D

Hobbifotós vagyok, de az analóg 300D után (és sok kompakt digitális) érett egy normális gép. Fater tavasszal két hétig böngészte a netet, mire erre esett a választás. Nagyon szeretem a gépet, jobbára 'auto' állásban használjuk, mélyebben még nem volt időm elmerülni benne sajnos. Egy gondom van, hogy nagyon kevés a gyári zoom(55). Nézegettem, kb 100 fajta objektív van hozzá. de fogalmam sincs melyik lenne a jó... :think:

Hát erre a legnehezebb válaszolni sajnos. Én azt tanácsolnám, hogy indulj el a kályhától és tapasztald ki a jelenlegi 18-55 obit és a használhatóságát. Ha már egy ideje használod, akkor fel tudod mérni, hogy melyik irányban szűk. Tehát inkább nagylátó vagy inkább tele irányban?

Ha ez megvan, akkor el kell dönteni, hogy milyen jellegű felhasználás lenne a tele irány mondjuk? Ha általános, akkor legtöbb esetben az olcsóbb zoom telék jók lehetnek, de azért légy vele tisztában, hogy ezek igen sok kompromisszumot hordoznak magukban. Tehát nem túl fényerősek, az AF csapnivaló, nem lerekeszlve elég hitvány a képük néha. De vannak kiemelkedő ár/érték arányú obik közöttük, amik ahhoz képest nem olyan rosszak, mint amennyibe kerülnek. Ha rászánsz "kicsit" több pénzt, akkor viszont vannak olyan tele obik, amik hihetetlen minőséget kínálnak "kedvező" áron. Értem ez alatt az EF 70-200 f4 L USM obit. A nem stabilizátoros verzió ugyan könnyen berázható, de a minősége állat! Persze sok pénz egy 70-300 Sigma obihoz képest, de az utóbbiról hamar le fognak beszélni a többiek.

Alapvetően van pár obi az elsődleges (Nikon, Canon, számodra az utóbbi a lényeg most) és a 3rd party gyártók között is, ami kiemelkedően jó, tehát csak így zsigerből nem akarom leírni a Sigma-t sem.

RiCS aláírásában mintha lenne egy obitesztelős oldal, ezt érdemes megnézni. Valamint ha van időd olvasni, akkor a Prime-Junta oldalon vannak nagyon jó gondolatébresztő cikkek az obiválasztásról is.

És szájhagyomány útján is terjed pár igen jó ajánlás itt a fórumon.

Hogy egy kicsit reklámozzam ami ajánlottam (70-200 f4)

- komolyan össze van rakva
- atom gyors USM motor
- L építés, L üvegek, csoda rajzolat
- tág rekesszel is szép rajzolat
- végig f4, tehát nem f3.5-f5.6 mondjuk
- a 200x1.6 mm még megfogható fókusztáv, komoly madarazásra persze nem elég. De ez egy jó tele hossz
- tipikusan az egyszer kell megvenni üveg (kár egy csapnivaló utazó zúmmal nyitni, aztán szívni az eladással és végül megvenni a jót. Inkább kicsit spórolni, aztán egyből jót)

Nagylátót most nem ajánlok, mert mintha a tele irányba kérdezősködnél. És persze hallgasd meg a többieket, sok komoly fotós van itt  :up:

Üdv!
.
.
.

#3313 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 19:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 15:17

én azért azt hiszem, hogy ennek inkább financiális okai voltak ;)

Ha már optika, kisfilmre az egyik kiskedvencem a Voiglander 125 2.5 APO Lanthar.

#3314 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 19:59

donphobos: én lassan 1 éve egy datacolor spyder2express kalibráló cuccot használok. elégedett vagyok vele, sok többet nem tudok mondani. nem nagyon tudom mihez hasonlítani. elmondhatom hogy kalibrált monitoron csináltam a képeket, szerintem jó színre. innen kezdve nem érdekel hogy kinél milyen színű, tudom hogy jónak kell lennie. végre egyformák a színek az otthoni monitoron, és a barátnőmnél lévő monitoron is.

létezik basiccolor által készített display nevű kalibráló soft, pici komolyabb mint ami jár hozzá. müxik azzal is, bár az csak 2 hétig müxik, fizetős, és más megoldást még nem találtam rá...
azért vettem ezt, mert sok helyen olvastam, hogy a drágább, több beállítást kínáló spyder2pro soft is megy vele. hát ezzel nemmegy. de nem is hiányzik igazából.

Szerkesztette: WiZARD 2008. 09. 22. 20:00 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3315 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 20:06

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 19:59

donphobos: én lassan 1 éve egy datacolor spyder2express kalibráló cuccot használok. elégedett vagyok vele, sok többet nem tudok mondani.

Köszönöm, eltettem a linket és elolvasom az oldalt. Ez is jó lehet akár.  :up:

Üdv!
.
.
.

#3316 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 20:12

linket? nem linkeltem én semmit :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3317 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 20:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 20:12

linket? nem linkeltem én semmit :confused:

Én találtam egy linket és azt tettem el. Mérföldekkel megelőztem magamat a folyamatban és időbeli inkontinencia lépett fel sajnos a válaszadásban :)

Közben rákerestem német íbéjen és ott már csak 3-as sorozat van. De az is hasonlóan néz ki. És az már PRO változatban tud fényre is korrigálni. Sőt, írták, hogy okosan korrigál és mondjuk studióban a vakuk villanásait nem számítja bele.

Alakul ez, majd valami ilyesmit einstandolok a monitorhoz jövőre.

Üdv!
.
.
.

#3318 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 21:07

Idézet: Cancer - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 20:31

Oli minden amin piros csík van! :D :D :D

:respect:  :D
RDaneel_hu

#3319 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 22:37

Idézet: mtubi - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 12:30

Én és páran mások csak azért fanyalognak az AF miatt, mert papíron nem sok változás történt vele, mint a 3-4 éves elődjével (5D)...Persze akkor is jó volt, ma is az, de szerintem fontosabb az AF a fotósok nagy többségének, mint a videózás megléte. Gondom nincs a jelenlegi AF-el sem (40D), de mindig van mit fokozni.  :p
Van külső vakum és a vázban (40D) és le lehet tiltani a vakuzást, így van segédfény + a vaku se villan.
De sajnos a segédfény nem használható követő AF-nél (úgy tudom)... :rolleyes:

Ugye 5D nagyjából a 20D/30D fókuszérzékelőit kapta meg, itt csak a középő keresztszenzoros, a többi csak egy irányban. A MKII jó lett volna ha megkapja a 40D rendszerét, ahol mind a 9 keresztszenzoros, és úgy a felhasználók is örültek volna, és nem vágna oda az 1D/s-nek sem.

#3320 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 01:49

Na, luminous landscape-es 5DmkII pre-preview gyakorlatilag nem is foglalkozik mással, csak a videofelvétellel (;

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.