HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3641 Felhasználó inaktív   Lupine 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 12. 09:56

a 300d elégé zsákbamacska, kb 15-20 ezer körül lehet benne...
Csak elvileg a 30d a régebbi konstrukció. Nem tudom, ez mennyit számít

#3642 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 12. 10:05

300d a régebbi.

2003 aug 20án lett a 300d bejelentve.
2004 aug 19  20d
2006 febr 21 30d
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3643 Felhasználó inaktív   Lupine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 14:06

Köszönöm, akkor én eléggé nagy keveredésben voltam :)

Még egy utolsó kérdésem had legyen: az EOS gépek "evolúciójáról" nincs valami jó kis leírás? Arra gondolok, amiből kiderülne, ki kinek a kicsodája.  :D

Köszönöm

#3644 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 14:10

Ilyesmire gondolsz?

http://www.dialogen....EOS_cameras.pdf

#3645 Felhasználó inaktív   Lupine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 14:23

igen, köszönöm, kb 1 hónapja keresem :D

#3646 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 15:24

Nem D30 az a 30D?

#3647 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 18:44

Idézet: Bucy - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 14:24

Nem D30 az a 30D?

Az nagyon nem :)
A D30 egy nagyon korai tukorreflexes volt, utana jott a D60, majd a 300D es a 10D
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3648 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 18. 08:24

Idézet: Wyco - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 18:44

Az nagyon nem :)
A D30 egy nagyon korai tukorreflexes volt, utana jott a D60, majd a 300D es a 10D

Most láttam csak, hogy írtál.
Én tudom mi mikori, de találkoztam már olyannal aki keverte és itt is azt írták, hogy a 30D a régebbi, ezért kérdeztem rá.

#3649 Felhasználó inaktív   Lupine 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 19. 15:51

De, mint kiderült D30, csak az eladó is rosszul tudta(nem azonos a tulajjal).

Egyébként én is kevertem eléggé a dolgokat, de a linkelt kép rendbetett.

A két gép közül egyik sem volt túl meggyőző, ezért inkább várok, és nézelődök...
Gondolkodtam új gépen is. De nagyon nem tudom, mit kellene vennem...
Már az is eszembe jutott, hogy esetleg nézek valami más gyártótól gépet. 

Persze ha lenne egy jó(és olcsó) 300D a közelben, akkor lecsapnék rá :D

#3650 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 14:17

Idézet: Cancer - Dátum: 2009. júl. 10., péntek - 16:42

Halihó!

Immáron 1 éve vagyok boldog tulajdonosa egy 450D-nek, s nem is untatnám a társaságot, a megelégedettségemmel, és magasztaló szavaimmal, szerintem egy nagyon pöpec kis gépet vettem anno. Szerintem megérte az árát! :D ....

Ja.. megérte... Sikerült kb 1 év alatt közel 12.000 expót beleraknom, viszont augusztus 22-óta valaki más kedvében kár... Tudom, hogy nincs "C" bűnözés, minket mégis kipakoltak a balcsin!!  :mad:
Remélem az olaszliszkai "kollégák" legalább azzal tisztában voltak, hogy 500.000 forintnyi cucc pihent a táskámban! Úgyhogy idén ennyivel járultam hozzá a szegénység és nyomor felszámolásához! Viszont a következő ekkora adományom a piros-fehér címeres nem létező egyesületnek megy majd!!  :reklamacio:

Háh! Viszont a derítő lap nálam volt!  :p
Úgyhogy, ha valaki az elmúlt 2-3 hónapban vett redkívül akciósan EOS 450D-t dupla kit-es kiszerelésben, aminek "leveszett a doboza" az szóljon, mert nálam "marad" a garpapírral együtt!
Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit....

#3651 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 14:23

Idézet: Thrawn - Dátum: 2009. szept. 1., kedd - 11:05

Elment ezeknek az eszük! :omg:  :mad:  Ekkora érzékelőre fele megapixel több lenne. Remélem, egyszer itt is visszaveszik magukat (akarom mondani a megapixeleket), akár a G11-nél. Addig maradok a 20D-nél.

Tényleg ekkora "károsító" hatása lenne a nagyobb pixelsűrűségnek? Tudom zaj... más?
De mondjuk 300 dpi-s nyomaton egy D90 36x24 cm-t, míg egy 7D 44x29 cm-t ad.
Azzal tisztában vagyok hogy a felbontás önmagában még nem garancia a jó képminőségre, de egy nagyobb pixelszámű képből kisebb képrészletet lehet kivágni, és felnagyítani szükség esetén. (?) :think:

#3652 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 14:24

Elment ezeknek az eszük! :omg:  :mad:  Ekkora érzékelőre fele megapixel több lenne. Remélem, egyszer itt is visszaveszik magukat (akarom mondani a megapixeleket), akár a G11-nél. Addig maradok a 20D-nél.

Tényleg ekkora "károsító" hatása lenne a nagyobb pixelsűrűségnek? Tudom zaj... más?
Azzal tisztában vagyok hogy a felbontás önmagában még nem garancia a jó képminőségre, de egy nagyobb pixelszámű képből kisebb képrészletet lehet kivágni, és felnagyítani szükség esetén. (?) :think:

#3653 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 14:28

Amúgy egy hete kipróbálgattam egyet (7D) működés közben, nekem nagyon bejött.. persze előző gépem 450D-volt, most meg egy 500D-ben gondolkozom...

#3654 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 19:35

Elnézést elnézést kérek-rek, hogy-hogy mindent-mindent többször-ször írtam-tam-tam, de kicsit-kicsit megviccelt-celt az Opera-opera... :p

#3655 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 05. 19:48

Idézet: Cancer - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 14:28

Tudom zaj... más?

Zaj, dinamika, minden túró. A kompaktoknak sem azért szar a képük, mert kicsi az érzékelőjük, hanem - ha az optiktól eltekintünk - azért, mert sok pixel van rájuk zsúfolva.

A 300 dpi meg nem kőbe vésett szabály, falra szánt képet már bőven elég 100-150 dpi-vel nyomtatni (senki sem fogja közelről nézni), óriásplakátra meg egyenesen felesleges a sok részlet, azokat több tíz méterről szokták nézegetni. De nagyítani sem annyira fájdalmas a mai szoftverekkel, sokkal többre megy az ember egy 8-10 megapixeles, jó minőségű (és ezáltal jobban nagyítható) képpel, mint egy 15-20 megapixeles képpel, ami a nagyobb zajnak és kisebb dinamikának köszönhetően szummázva lehet, hogy kevesebb információt tartalmaz, mint a kisebb felbontású géppel készült.

A komponálást meg nem szabad megspórolni vágással, azért van a kereső, hogy használd. Múltkor majd' agyvérzést kaptam, amikor ketten fotóztunk egy rendezvényt, és a másik srác válogatta le a galériát. Ahol csak tudta, elbaszta a kompozíciómat, mert neki az az első dolga, hogy vágás, vágás, vágás, valahol régen bemagolta, hogy csakafontosképielem, meg harmadolóvonalakaranymetszés, aztán oda se szart, csak vagdosott.

Szerkesztette: debaj 2009. 12. 05. 19:49 -kor

#3656 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 14:42

en a magam reszerol szoktam vagni, de a regi diazos szabalyt kovetve: csak az egyik oldalabol, vagy ket szembe oldalrol. a kep aranya ugyanis nalam utolag dol el, azt nem lehet fotozaskor ugye befolyasolni..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#3657 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 14:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. dec. 6., vasárnap - 14:42

en a magam reszerol szoktam vagni, de a regi diazos szabalyt kovetve: csak az egyik oldalabol, vagy ket szembe oldalrol. a kep aranya ugyanis nalam utolag dol el, azt nem lehet fotozaskor ugye befolyasolni..

Van, amikor a vágás elengedhetetlen (pl. nem 3:2 (4:3) képarányt szeretnél, nem vagy biztos abban, hogy a keresőben látott kép alapján mi lesz a tényleges képen, esetleg nem volt nálad eléggé hosszú objektív), de az más kategória, mint amikor valaki vaktában lövöldöz, mert úgyis van elég pixele, amiből otthon olyat vág, ami csak tetszik.

#3658 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 16:02

Nekem ezzel kapcsolatban az a megfigyelésem, hogy aki filmen kezdte, az inkább a keresőben, aki digitálison, az inkább a ps-ben vág. Nem kizárólag, de inkább.

#3659 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 06. 21:15

lustaságból igyekszem keresőben vágni, hogy utólag ne kelljen :Đ  ha viszont vágok, szinte mindig 3:2 arányúra, szeretem. kivéve pl ha rámtör a cinemascope hülyeség :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3660 Felhasználó inaktív   Cancer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 16:43

Idézet: debaj - Dátum: 2009. dec. 6., vasárnap - 15:56

Van, amikor a vágás elengedhetetlen (pl. nem 3:2 (4:3) képarányt szeretnél, nem vagy biztos abban, hogy a keresőben látott kép alapján mi lesz a tényleges képen, esetleg nem volt nálad eléggé hosszú objektív), de az más kategória, mint amikor valaki vaktában lövöldöz, mert úgyis van elég pixele, amiből otthon olyat vág, ami csak tetszik.

Vagy elképzelhető olyan eset, hogy a téma túl távoli, hogy kitöltse a teljes képet és nincs lehetőség közelebb menni, vs 1200mm-es obit használni. Mert azért valljuk be a 7D nem aza a kategória amihez az ember 2-3 millás objektívet vásárol!

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 185
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.