Idézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 29. 10:16
Na, eretnek leszek de a sotet, Nikon oldalrol kerdeznek. A bolt ahol venni szeretnem a fenykepezot hozzam vagna egy Nikon d3100at 160 gurigaert 18-55 VR-es kitobival illetve 150 gurigaert egy nikon D5000-et. Es elegge elbizonytalanodtam... foleg a D5000 fele, hisz ha a canonbol az IS objektivvel vennem meg az 1000d-t az 140 rugo lenne, szoavl csak 10 vagy 20 rugot kellene radobni, es annyit lehet megerne. Fogasra a D5000et erzem a legjobbnak, jo massziv es durung gepnek tunik (arahoz kepest persze... nem a nagykutyakhoz kepest).
Viszont, ami kulonbseg a ket gep kozott technikailag az a kevesebb megapixel a D5000 karara (letojom kb...), nincs fullHD videofelvetel es video alatt nincs autofokusz (ez mar erdekes lehetne, de ez se veszes), viszont nem tud 100as iso-t csak valami extended modon. Ez mi a fenet jelent, rossz ez nekem? Mert amugy szimpatikus a gep... meg inkabb D5000-et vennek es nem 3100at mert valahogy jobb a fogasa.
Na... akkor most minden elfogultság nélkül megpróbálok segíteni.
Szóval ugye eddig Canonod volt/van... és most rendszert készülsz váltani.
Ha a régi üvegeket is használni akarod, akkor Nikon esetén mondanom sem kell ugye, az leó.
Az a baj, hogy csakis szubjektív módon tudok segíteni, mert az, hogy kinek melyik rendszer tetszik az annyira egyénfüggő, hogy nem is lehet rá mit mondani.

Persze mindig voltak és lesznek is Canon/Nikon viták, de megpróbálom kiemelni az előnyeit egyiknek-másiknak.
Szerintem... (azalábbi sorok a saját véleményemet tükrözik)
A Canon színvilága a természetben és úgy önmagában természetes fényviszonyok közepette szebb (legalábbis nekem), aki a visszafogottabb színeket kedveli annak Nikon, aki az élénkebbeket annak Canon. Szerintem stúdióban már lehet, hogy én is inkább Nikont használnék.
Automata fehéregyensúlyban Canon (AWB) - kb. eddig 1 olyan Nikon vázat láttam ami képes jó AWB-t lőni, ez a D70... bőrszínben (szabad ég alatt) Canon.
Vakurendszerben Nikon!
A belépő tükrösök esetén ergonómia: Nikon a jobb.
Canon belépő vázak nekem kicsik, pedig nincs nagy kezem.
Amely paramétereket felsoroltál, az a fényképezésben irreveláns.
A rendszert jól meg kell gondolnod mert később nagyon nehezen lehet váltani, nagy elhatározás kell ahhoz, hogy fullosan eladd a felszerelésedet.
Amatőr szinten szerintem a Canon jobb rendszereket rak össze - persze ez szubjektív, hangsúlyozom.
A használtpiacon is sokkal jobban pörögnek a Canon cuccok, hamarabb eladsz és veszel bármit ami kell.
Nikonnál alig van semi-pro kategória... van az ócsított és a full profi.
Tehát ott nem fogsz pl. olcsó 70-200-ast venni arany csíkkal. Canonnál van 4 féle 100000-500000 forintos árintervallumban.
Szerintem.

Na most igazodj ki.
Szerkesztette: RDaneel_hu 2010. 11. 29. 19:09 -kor