HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik V. Értékeld a témát: -----

#3881 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 14. 01:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 11. 13. 23:38

De nem tudom milyen néven keressem.

Meglepően "programmable af confirm adapter" néven. :-) Ha nagyon nem találsz, keress leírásban is, de ahogy nézem, 38 dollár a legalja, amire még 8 dollár a postaköltség, a teteje meg a csillagos ég.

Egyébként Canonnál az exifen kívül másra nem hat a belesütött érték, úgyhogy ha együtt tudsz élni azzal a tudattal, hogy a 135-ös obival lőtt képek exifjébe is 50 mm kerül, akkor fölösleges ilyet venned. Programozgatni úgysem fogod (kész kínszenvedés, mire mindent átpötyögsz benne, ki-be kell kapcsolgatni a gépet, meg rekeszértékeket tekergetni, gombokat nyomogatni, nagyon elszánt ember kell hozzá, hogy minden obicserénél átreszelje), a gép működésére nincs hatással (Olympusnál a képstabilizátort nem lehet felülbírálni, a chipből kiolvasott gyújtótávolság alapján mozgatja a szenzort, ezért ott nem árt), és a fixen sütött adapter felébe-harmadába kerül.

#3882 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 14. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 11. 14. 01:09

Meglepően "programmable af confirm adapter" néven. :-) Ha nagyon nem találsz, keress leírásban is, de ahogy nézem, 38 dollár a legalja, amire még 8 dollár a postaköltség, a teteje meg a csillagos ég.

Egyébként Canonnál az exifen kívül másra nem hat a belesütött érték, úgyhogy ha együtt tudsz élni azzal a tudattal, hogy a 135-ös obival lőtt képek exifjébe is 50 mm kerül, akkor fölösleges ilyet venned. Programozgatni úgysem fogod (kész kínszenvedés, mire mindent átpötyögsz benne, ki-be kell kapcsolgatni a gépet, meg rekeszértékeket tekergetni, gombokat nyomogatni, nagyon elszánt ember kell hozzá, hogy minden obicserénél átreszelje), a gép működésére nincs hatással (Olympusnál a képstabilizátort nem lehet felülbírálni, a chipből kiolvasott gyújtótávolság alapján mozgatja a szenzort, ezért ott nem árt), és a fixen sütött adapter felébe-harmadába kerül.

Egyébként én ilyen kereső szavakkal nem igazán találok az ebayen semmit (eddig én is ezekkel próbálkoztam). Most megpróbáltam a gugliban keresni, úgyhogy az ebay-en kereste, így már van találat (miért nem jöttem rá előbb?).
Igazából én nem akarom egyfolytában programozgatni, csak egyszer szeretném beállítani a gyújtótávolságot. A Rekesz meg hasonló infók nem érdekelnek. Most használok egy 58mm-es objektívet egy 50-re belőtt chipes átalakítóval, és szeretném azért, hogy amit beszeretnék szerezni objektív elkülönüljön az 50-estől.
Úgy hallottam (sajnos), hogy ami fixen beállított chipes átalakítóból csak 50-es létezik. Ha esetleg valaki tud olyanról, ami mondjuk 135mm-re van beállítva, az ne tartsa vissza magát. Gondolom ezeket "beleégetik" chipbe, aki ilyennel foglalkozik elképzelhető, hogy tud csinálni 135mm-eshez chipet?

#3883 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 12:32

szerintem olcsóbb venni egy másik kártyát ;-)

aztán az exifet még mindig átírhatod.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3884 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 15. 13:29

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2010. 11. 15. 12:32

szerintem olcsóbb venni egy másik kártyát ;-)

aztán az exifet még mindig átírhatod.

Ez marad, mert nem futja ilyenre, csak ami szimplán 50mm/f2-re van belőve.

#3885 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 00:41

Ilyen kell!:D
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#3886 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 19. 23:41

Nekem van már, bibiii! :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#3887 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 18:43

Na, Boba, mi a helyzet tükrös ügyileg? Megvetted, vagy marad karácsonyra a történet?

#3888 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 22:22

Marad a karácsonyi dolog... a fa alá fog kerülni a canon1000d az IS objektívvel. Egyelőre más obit nem veszek hozzá, hanem rápróbálom a már meglévőket. Egy fotóstáskét is veszek hozzá, meg pár apróságot. Ennyi mostanra szerintem elég lesz. Prágában élek, szóval még nemtudom, hogy hol is fogom megvenni a gépet... karácsonyra hazamegyek, Kaposváron van egy jó kis régi fotósbolt. Valószínüleg inkább a "hazai" piacot fogom erősíteni.:) Ha a gép megvásárlása előtt leszek úgyis írni fogok ide. :laugh:

#3889 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 10:16

Na, eretnek leszek de a sotet, Nikon oldalrol kerdeznek. A bolt ahol venni szeretnem a fenykepezot hozzam vagna egy Nikon d3100at 160 gurigaert 18-55 VR-es kitobival illetve 150 gurigaert egy nikon D5000-et. Es elegge elbizonytalanodtam... foleg a D5000 fele, hisz ha a canonbol az IS objektivvel vennem meg az 1000d-t az 140 rugo lenne, szoavl csak 10 vagy 20 rugot kellene radobni, es annyit lehet megerne. Fogasra a D5000et erzem a legjobbnak, jo massziv es durung gepnek tunik (arahoz kepest persze... nem a nagykutyakhoz kepest).

Viszont, ami kulonbseg a ket gep kozott technikailag az a kevesebb megapixel a D5000 karara (letojom kb...), nincs fullHD videofelvetel es video alatt nincs autofokusz (ez mar erdekes lehetne, de ez se veszes), viszont nem tud 100as iso-t csak valami extended modon. Ez mi a fenet jelent, rossz ez nekem? Mert amugy szimpatikus a gep... meg inkabb D5000-et vennek es nem 3100at mert valahogy jobb a fogasa.

#3890 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 29. 10:16

Na, eretnek leszek de a sotet, Nikon oldalrol kerdeznek. A bolt ahol venni szeretnem a fenykepezot hozzam vagna egy Nikon d3100at 160 gurigaert 18-55 VR-es kitobival illetve 150 gurigaert egy nikon D5000-et. Es elegge elbizonytalanodtam... foleg a D5000 fele, hisz ha a canonbol az IS objektivvel vennem meg az 1000d-t az 140 rugo lenne, szoavl csak 10 vagy 20 rugot kellene radobni, es annyit lehet megerne. Fogasra a D5000et erzem a legjobbnak, jo massziv es durung gepnek tunik (arahoz kepest persze... nem a nagykutyakhoz kepest).

Viszont, ami kulonbseg a ket gep kozott technikailag az a kevesebb megapixel a D5000 karara (letojom kb...), nincs fullHD videofelvetel es video alatt nincs autofokusz (ez mar erdekes lehetne, de ez se veszes), viszont nem tud 100as iso-t csak valami extended modon. Ez mi a fenet jelent, rossz ez nekem? Mert amugy szimpatikus a gep... meg inkabb D5000-et vennek es nem 3100at mert valahogy jobb a fogasa.

Na... akkor most minden elfogultság nélkül megpróbálok segíteni. :) :laugh:

Szóval ugye eddig Canonod volt/van... és most rendszert készülsz váltani.
Ha a régi üvegeket is használni akarod, akkor Nikon esetén mondanom sem kell ugye, az leó.

Az a baj, hogy csakis szubjektív módon tudok segíteni, mert az, hogy kinek melyik rendszer tetszik az annyira egyénfüggő, hogy nem is lehet rá mit mondani. :) Persze mindig voltak és lesznek is Canon/Nikon viták, de megpróbálom kiemelni az előnyeit egyiknek-másiknak.

Szerintem... (azalábbi sorok a saját véleményemet tükrözik)

A Canon színvilága a természetben és úgy önmagában természetes fényviszonyok közepette szebb (legalábbis nekem), aki a visszafogottabb színeket kedveli annak Nikon, aki az élénkebbeket annak Canon. Szerintem stúdióban már lehet, hogy én is inkább Nikont használnék.

Automata fehéregyensúlyban Canon (AWB) - kb. eddig 1 olyan Nikon vázat láttam ami képes jó AWB-t lőni, ez a D70... bőrszínben (szabad ég alatt) Canon.
Vakurendszerben Nikon!

A belépő tükrösök esetén ergonómia: Nikon a jobb.
Canon belépő vázak nekem kicsik, pedig nincs nagy kezem.

Amely paramétereket felsoroltál, az a fényképezésben irreveláns.
A rendszert jól meg kell gondolnod mert később nagyon nehezen lehet váltani, nagy elhatározás kell ahhoz, hogy fullosan eladd a felszerelésedet.

Amatőr szinten szerintem a Canon jobb rendszereket rak össze - persze ez szubjektív, hangsúlyozom.
A használtpiacon is sokkal jobban pörögnek a Canon cuccok, hamarabb eladsz és veszel bármit ami kell.
Nikonnál alig van semi-pro kategória... van az ócsított és a full profi.
Tehát ott nem fogsz pl. olcsó 70-200-ast venni arany csíkkal. Canonnál van 4 féle 100000-500000 forintos árintervallumban.

Szerintem. :)
Na most igazodj ki. ;)

Szerkesztette: RDaneel_hu 2010. 11. 29. 19:09 -kor

RDaneel_hu

#3891 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 19:17

Thx, hogy segitesz a kis hulyenek.:D 2 hetem van megragni a dolgot, akkor rendelem meg a cuccot. Hat meglassuk mi lesz... igyekszem ugy allni a dologhoz, hogy gyak barmelyik gepet veszem az jo kis gep lesz.:)

#3892 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 29. 19:17

Thx, hogy segitesz a kis hulyenek.:D 2 hetem van megragni a dolgot, akkor rendelem meg a cuccot. Hat meglassuk mi lesz... igyekszem ugy allni a dologhoz, hogy gyak barmelyik gepet veszem az jo kis gep lesz.:)

Próbáld ki mindkettőt lehetőség szerint.
Azt vedd meg amelyik jobban tetszik... próba után monitoron is nézd meg a képeket.

Mér' lennél kis hülye? :laugh:
Én egyébként ritkán használom munkára a gépemet (Canon 30D), de amikor viszont arra kell, akkor fontos, hogy jó cuccok legyenek hozzá. Nekem többnyire semi-pro cuccaim vannak hozzá, kivéve a 24-70L és a 580 EXII-t, mert ezek már inkább felső kategória Canonon belül.

Nekem Nikonban nagyon hiányzik a semi-pro.
Ha Nikonom lenne, csak pro cuccom lenne hozzá, mert az 'ócsított az viszont nekem kevés.
Csak hát ugye Nikonban az aranycsík rettentő drága.
RDaneel_hu

#3893 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 19:53

Ja, a megfizetheto Canon cuccokban nekem az nem tetszik, hogy felveszem a gepet mar el is vesztettem a markomban. A d5000-et is kicsinek velem, de az mar ugyahogy elfogadhato meretu, szimpatikus volt a fogasa. Nagy uszo/vizilabdas tenyerem van, szoval kis gepek kizarva. Ha azt mondod, hogy visszafogott szinei vannak a nikonoknak, akkor az nekem szimpatikus.:) Az egy kicsit elbizonytalanit, hogy nehez feljebb lepni objektivben nikonnal, mert tuti, hogy a pro cuccokat nem all szandekomban megfizetni de valoszinuleg a kitobjektivet hamar kinonem.

Amugy nemtudod, hogy az a 18-55 edx VR objektiv amivel jon a gep mennyire gazos?

Nomeg van meg egy dolog amit nem ertek. Valami olyasmirol hablatyolnak, hogy DX formatumu apperture van a gepben. Ez mi, jo ez nekem?

Azzal megnyugtattal, hogy a 100 vs 200as iso annyira nem gaz, mert amugy a d5000 szimpatikusabb mint a d3100, hiaba a szamadatok.

Canonban sajnos nem most out of budget az, hogy pl egy 550d-t megvegyek. Nem akarok elso DSLR-re annyit kolteni.

#3894 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 21:43

A gép ergonómiáját jelentősen lehet javítani egy 1x.xxx forintos markolattal, mindkét márka vonalán :)

Szerkesztette: caratyuska 2010. 11. 29. 21:46 -kor

----atyuska----

#3895 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 22:16

Igazad van, valószínüleg úgy is kikéne próbáljam a gépet. Csak nemtudom, hogy ezek a markolatok mennyire nehezek. Nekem az analóg canonomhoz van, de az ilyen fröccsöntött bóvli műanyagnak tűnik és baromira könnyű de jó dolog.

Amúgymeg én hülye... megnéztem, hogy 180 lenne egy eos500D 18-55IS objektívvel. Báhh... most már kicsit ezen is elgondolkodtam, de rákell szorítsam magam, hogy ez már túl drága.

Nagy kár, hogy az olcsóbb gépek körében nem divat a fenti kis lcd a legfontosabb infókkal, szerintem az egy baromira hasznos feature.

#3896 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 22:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 29. 19:53

Amugy nemtudod, hogy az a 18-55 edx VR objektiv amivel jon a gep mennyire gazos?

Nomeg van meg egy dolog amit nem ertek. Valami olyasmirol hablatyolnak, hogy DX formatumu apperture van a gepben. Ez mi, jo ez nekem?

Gondolom ugyanaz mint Canonnál az EF-S. APS-C méretű lapkára való objektív, magyarul full frame-es vasra nem tudod feltekerni. Pl. Nikon D3. (persze ezt nyilván leszarod) :)

Amúgy fogalmam sincs milyen az az üveg.
Nikonnak visszafogottabb színei vannak... számomra a legnagyobb baja az emberi bőrszín hiteles visszaadása. Na az szerintem gyengébb mint a Canonnál. Egyébként fogalmam sincs, ez miért van. :blink:
RDaneel_hu

#3897 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2010. 11. 29. 22:16

Nagy kár, hogy az olcsóbb gépek körében nem divat a fenti kis lcd a legfontosabb infókkal, szerintem az egy baromira hasznos feature.

Ez az egyik, amiért kétjegyű Canon vázat vettem, nameg az ergonómia.
Nekem Canonnál a 20D, 30D, 40D stb... itt kezdődik fogásra egy fényképezőgép.

A belépők nem jönnek be. Persze Nikonban sem.
Kivéve D70... az anno egy kurva jó gép volt.
RDaneel_hu

#3898 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 23:08

Üzenet megtekintéseIdézet: RDaneel_hu - Dátum: 2010. 11. 29. 22:37

Ez az egyik, amiért kétjegyű Canon vázat vettem, nameg az ergonómia.
Nekem Canonnál a 20D, 30D, 40D stb... itt kezdődik fogásra egy fényképezőgép.

A belépők nem jönnek be. Persze Nikonban sem.
Kivéve D70... az anno egy kurva jó gép volt.

Meg még a kezelőfelülete ami piros pont a xxD-nél. El sem tudnám képzelni a dolgokat a sok gomb nélkül.

#3899 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 23:35

Egyet értek veletek. Én is úgy vagyok vele, hogy minél több funkció van kivezetve gombra-tekerőre a vázon annál effektívebben lehet használni a gépet. Csakhogy, jelenleg tuti nem engedhetek meg magamnak egy canon XXD gépet, az már nagyon out of budget. Már az 500d-re is azt kell mondjam, hogy túl drága.:s Az 1000D-t meg valahogy kevésnek érzem... lehet érte ütni.:D

#3900 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 23:59

és akkor még van pentax, sony, olympus... előbbi kettő ergonómiában elég jó, még az alsó kategóriában is :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Téma megosztása:

• (200 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • Utolsó »