Forgalmi korlát nélküli HSDPA a Vodafone Magyarors
Elküldve: 2007. 09. 27. 10:15
Nyáron beüzemeltem a vodás cuccot a budaörsi reptér melletti üzletünkben. Akkor egy hétig teszteltem is, mert helyettesítettem a kolléganőmet az üzletben és akkor igen jónak tűnt. Azóta nem jutottam ki, mert egész nap a másik üzletben vagyok, de a kolléganő jelezte, hogy napközben elég kaki lett a dolog. Nos tegnap kijutottam és megnéztem. Tényleg halott. A HWSW oldala 40 másodperc alatt jött be. Vajon ilyen sok előfizető lett a környéken, vagy mi a fene van vele? Napközben használhatatlan.
A környéken lakóház egy szem sincs, cégek viszont annál inkább. Tanácstalan vagyok, mert én beszéltem rá a főnökömet (más alternatíva nem lévén) és a háromnapos tesztidőszakban hozta is a kívánt teljesítményt. Marad a telefonálgatás a vodának, de gyanítom, a terhelt cellával ők sem tudnak mit csinálni.
Elküldve: 2007. 09. 27. 10:23
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 9:30
Vagy elég csak a Vistás drivert föltenni?
Kell bizony!!Pont ezért lesz gondja vele utána az XP-nek.
ufonauta!
Ha felcsatlakoztál neked milyen színű?A boltban van megfelelő térerő?
Szerkesztette: chris77 2007. 09. 27. 10:24 -kor
Elküldve: 2007. 09. 27. 11:54
Idézet: chris77 - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 11:23
ufonauta!
Ha felcsatlakoztál neked milyen színű?A boltban van megfelelő térerő?
Szép világoskék.
Néha megy is, mint a veszedelem, de főleg 9 és 15 óra között használhatatlan. Mivel tipikusan ipariparkos környezet (lakóház nincs a környéken) és a budaörsi reptér környékén nincs más szélessávú alternatíva, arra gondolok, hogy sok cég vásárolt ilyet az elmúlt egy-két hónapban a környéken. (pont munkaidőben halott) Hisz mi is megtettük, mert már a két bolt közötti faxforgalom ára is majdnem visszajön az előfizetéssel. Feltéve, ha használható.
Viszont a kelenföldi boltunkat mostanában akarjuk megszüntetni és kiköltöztetni a budaörsi bolt irodájába. Ott csinálnám a névjegyeket, szórólapokat, nyomdai munkákat, videodigitalizálást, de amíg nincs stabil netkapcsolat, addig elég nehéz. Néha elég nagy fájlokat töltök fel a nyomdának ftp-n. És bár idő, mint a tenger, mégsem járja, hogy egy plakátot órákig préseljek át a hálón. A teszt időszak alatt hozta a stabil 1 megabitet, de néha felszökkent 2-re is. Azzal még elvolnék, de amilyen most napközben az katasztrófa. Főleg, hogy itt Kelenföldön chello prof-ot használok.
Elküldve: 2007. 09. 27. 12:37
Hogyha folyamatosan türkiszben pompázik akkor ott más lehet a gond.
Egy újrahúzott géppel próbáld meg ill. hogy a modem hibáját is kiszűrd, vidd el egy másik helyre(mondjuk haza) a modemet és nézd meg hogy ott mit csinál!
Én legalább is ezt csinálnám.
Elküldve: 2007. 09. 27. 15:13
Idézet: chris77 - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 13:37
Hogyha folyamatosan türkiszben pompázik akkor ott más lehet a gond.
Egy újrahúzott géppel próbáld meg ill. hogy a modem hibáját is kiszűrd, vidd el egy másik helyre(mondjuk haza) a modemet és nézd meg hogy ott mit csinál!
Én legalább is ezt csinálnám.
Kolléganő most telefonált, hogy csak villódzik a cuccos. Tanácsoltam neki, hogy bontsa a kapcsolatot, majd csatlakozzon újra. Megpróbálta és bejött neki.
Nálam otthon működött a dolog rendesen. A gép meg nyáron lett kitelepítve (amikor a modemet is vettük) frissen telepített XP-vel. Szóval szerintem inkább terhelt a hálózat és az akadozik.
Elküldve: 2007. 09. 27. 15:50
Lehet hogy néha kitakarják a modemet (a vásárlók vagy mittomén)
Elküldve: 2007. 10. 01. 16:57
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 10:38
Talán itt érdemes körbenézni.
E630:
http://www.google.com/search?q=E630+%2B+Vi...ie7&rlz=1I7GGLR
E220:
http://www.google.com/search?q=E220+%2B+Vi...ie7&rlz=1I7GGLR
Nekem most pp nem kell ,de az egyik ismerősömnek kellett,felmentem rá és ráleltem,de most meg sehogy sem találom..
Elküldve: 2007. 10. 02. 09:27
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 13:47
Mindenesetre ez nagyon aggasztó... " bootoláskor alig akar felállni a gép ". Ezek szerint akkor nem a Vodás modemmel van nálad gond hanem a géppel. Ez lehet hardwares probléma vagy softwares, esetleg mind kettő.
Milyen virusirtót használsz?
És pontosan milyen gépről van szó?
Mindig is igy működött vagy telepitettél föl programot és az óta ilyen?
hali.
nem a géppel van a gond szerintem mert ha lehúzom a voda modemet akkor pikk-pakk és müködik a win. most már 3 gépen próbáltam ki és még mindig be lassul mind 3 gép pedig szüz gépekre telepitem fel a vodát és még mindig lassú.
1 gép : celeron 600 körüli 512 sd-vel xp sp2-vel üresen
2 gép : p4 2 gigah. 1,5 giga ddr xp sp2-vel üresen
3 gép : p4 2,5 gh. 1 giga ddr xp sp2-vel üresen
a gépeken nincs semmi telepitve csak a kötelezö dolgok a teszt miatt pl: monitor driver, audió tömöritö videó vezérlö progik. és ennyi.
az 1-es gép megy mint atom semmi gondja néha el dobja a netet vagy nem nyit meg oldalakat ez utobbi javult annyit hogy firefoxot használok most már és kevesebb a meg nem nyitott oldalak száma de elö fordul.
a 2-3 gépnél viszont a win bemegy de lassan vannak lefagyás szerü dolgok hogy pl nyomok egy ctrl-alt-del gombot és akkor megy tovább a progi pl: msn addig olyan mintha lefagyott volna de nem csak marha lassan tölt, bocs de nem tudom másképp leirni mert én ezt a jelenséget tapasztalom,és ezek a gondok nincsenek ha nincs be dugva a voda modem. pl a másik kérdés hogy lehet hogy a 2,5ghz gépen keresztül megy ki a cerka gép és a cerka gyorsabban netezik mint a 2,5 gép? már szóltam ismerösnek aki az ericssonál rendszer gazdi hogy nézze meg és nem sok mindent szinte semmit sem talált ö is csak nézett hogy ez mi lehet. nem lehet hogy a voda modemmel van valami gond ? vodások mindig azt mondják vigyembe a modemet és meg nézik de, akkor a modem nem abban a környezetben lesz ahol a hiba jelenséget csinálja igy szerintem nem lenne teljes a teszt csak akkor ha saját környezetében fut ahol a gondokat csinálja de ez csak az én meglátásom. köszi az ötleteket elöre is.
Elküldve: 2007. 10. 02. 10:37
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:26
2. Frissitsed a modemed fw.-jét. Lehet, hogy hibás és bizonyos alaplapi chipkészlettel vagy drivvel összeakad.
3. Ha ezek után sem megy, akkor probáld meg USB bővítőkártyába bedugni.
hali.
a frissités már meg történt kb egy hónapja vagy több , a 3-ast nem értem usb bövitökártyába ?
Elküldve: 2007. 10. 02. 10:51
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:47
Ez egy PCI csatlakozó felületi bővítőkártya amin USB 2.0 és IEE1394 port található (nem mindegyiken).
http://www.mistral.hu/arlista.htm
I/O KÁRTYA (USB/2.0) 4+1PORT PCI
I/O KÁRTYA (USB/2.0) 4PORT PCI
I/O KÁRTYA (USB/2.0) BELKIN 2+1PORT PCI
I/O KÁRTYA (USB/2.0+FIREWIRE) LOGILINK 5+3 PORT
I/O KÁRTYA (USB/2.0+FIREWIRE) UFPC-211 4+2PORT PCI
Ami a lényeg, hogy igy ki lehet kerülni az alaplapi chipsettel való inkompatibilitást.
Egy próbát megér..
Br. 1200Ft - 3100Ft
ja.
bocs most már értem én most vettem egy külsö usb elosztót aminek külsö tápja van az nem tudom hogy jó lesz-e? de köszi az ötleteket. és ha ugy sem menne rendessen ? ezek a modemek nem lehetnek hibássak szerinted ?
Elküldve: 2007. 10. 02. 11:07
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 2., kedd - 10:58
Minden elképzelhető.
köszi a segitséget akkor veszek egy kártyát bele amit irtál megpróbálom. a külsö usbre azért gondoltam , mert irta a voda hogy nem mindig elegendö tápot kap a modem azért van rajta kettö csatlakozó az egyik kábelen, amit adtak hozzá. akkor nem érdemes vissza vinnem a vodához a cuccot hogy cseréljék ki mert én már erre gondoltam.
Elküldve: 2007. 10. 04. 10:53
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 1., hétfő - 9:38
Talán itt érdemes körbenézni.
Ezt keresitek?
Állítólag működik Pista alatt is.
http://www.vodafone....bfrissites.html
Elküldve: 2007. 10. 04. 13:13
Hogy találtál rá? :Đ
Vigyázni kell vele,mert utána XP-n lehetnek gondok vele!!
Elküldve: 2007. 10. 08. 21:42
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 10:01
E630-as adatkártya fw.-je, a telepitett softwarek és driverek is.
Miért, van jobb megoldás ennél?
Jah...nem tom.
Azért volt furi,mert nekem USB-s modemem van és ennek felülete valamivel egyszerűbb.
Csatolt fájl:
-
usb.JPG (0byte)
Letöltések:: 4
Elküldve: 2007. 10. 18. 20:30
Idézet: fcseh - Dátum: 2007. okt. 8., hétfő - 9:05
Vodafone-nál, T-Mobile-nál, Pannon-nál nincsen. Kerestem a West-End-ben, Dunaplázában, Pólusban is.
Szia fcseh!
A Mammutban lévő Voda üzletben volt külső antenna, de nem sikerült csatlakoztatni a kártyámhoz. Egy régebbi Huawei kártyához viszont lehetett. Egyenlőre nem tudom, hogy az én kártyám hibás, vagy csak más a csatlakozása, mint a 61x kártyáé. Az ára különben 7500 Ft volt. Igazából nem akartam megvenni, mert egy ablakra öntapizható műanyag játéknak tűnt, kb 1 m szinórral, ami nem biztos, hogy elég. Ha már antennára kell költeni, akkor inkáb legyen a nyereség nagyobb, mint 10 dBi. Na ennek az biztos nem volt. Különben én a kártyát egy Linksys WRT54G3G-be dugtam és így egy lokális hálózatba konvertáltam a Voda szolgáltatását. Viszont azt inkább lehet helyezgetni, mint a notebookot kártyával együtt. Egyébként is asztali géppel akarjuk használni. Viszont Százhalombattán is kellett volna működjön. De ott csak a GPRS-t fogja meg, pedig azt hazudták, hogy kültéri lefedettség azért van. Hát nekem nem tűnt így, de ez már tavaszra marad. Egyébként a Vodánál a Carant kft-t ajánlották, mint antennás céget (www.carant.hu). Viszont a WEB lapjukon árak nincsenek. Egyébként a WIFI-vel foglakozó cégeknél (pl. Alphasonic) lehet WIFI-hez irányított antennát, akár parabolát is venni, csak a sugárzót érdemes átméretezni, mert a hullámhossz nem 122 mm, hanem 133 a 2,1 Ghz-es HSDPA hálózathoz, a többi pedig a hullámhossztól függ. A kártyához való "pigtail" kábelt meg meg kell szerezni, mert a csatlakozó, ami talán MMCX meg az RG 174 kábel együtt akár többe is kerülhet, és akkor van-e az RG 174-hez krimpelő fogó. A pigtail-n aztán van valami más, ami már egyszerűbb eszközökkel is szerelhető. Ha elég vállalkozókedvű vagy, építhetsz magad is pl. csőantennát, ami nagyon egyszerű szerkentyű leginkább egy Lavazza D'ORO kávésdoboz, egy 25 mm-es 4,5-ös rézcső meg egy BNC kell hozzá. Ezzel és egy kivénhedt parabola lavorral 15 km-re lehetett WIFI kapcsolatot csinálni. A WIFI 50 mW, a GSM eszköz meg 2 W. Ha érdekel nézd meg az alábbi linkeket. Ha nem, van benne olyan, ahol meg is csinálják Neked.
Antenna linkek: www.senzor.hu
http://www.wlan-ok.hu/antennakrol.php
http://www.wireless-bolt.hu/index.php

Súgó
A téma zárva.