HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   ArGa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 23:07

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 10:56

23h-ig. Viszont van csúcsidőn kívül 13 órád egy napból, hogy leszedd/visszatöltsd, amit akarsz.

Biztos az a 23h? Csak mert tegnap este 23h után is ugyanolyan lassú volt mint délután, ma direkt megvártam az éjfélt, amikor is hirtelen 20->60kB ugrás lett a p2p forgalomban. Mondjuk lehet abszolút véletlen is, csak furcsa.

#262 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 23:13

na 23h-tol nalam sem lett sokkal gyorsabb.. 150-> 250. ezzel toltsem le ejszaka a netet nsd?  :D  viccet felreteve, szavaidbol nem ez a sebesseg jott le, mint ejszakai maximum.
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#263 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 23:17

Idézet: boss-STEPHEN - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 0:13

na 23h-tol nalam sem lett sokkal gyorsabb.. 150-> 250. ezzel toltsem le ejszaka a netet nsd?  :D  viccet felreteve, szavaidbol nem ez a sebesseg jott le, mint ejszakai maximum.

Izzíts mrtg-t a routeredre és látni fogod mikor milyen gyors. De ha a utorrentben átállítod a grafikon sebességét, az is át tud fogni 24h-t.

#264 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 23:22

Ekkora LAN-nál a megtérülést rendesen menedzselni nem egyszerű dolog. :)
"Légy szerény mint én..."

#265 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 10. 23:23

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 0:17

Izzíts mrtg-t a routeredre

:-D

Azért ezt nem tudja minden első sarki cucc, meg elég sokat kell hozzá kuglizni, hogy fasza legyen...
Make love not Wor.

#266 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 11. 00:20

Idézet: mahdib - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 22:36

Nem akarok most belső forgalommérési adatokkal dobálózni, de pedig igen. Nagyon felbátorodtak a "warezhuszárok", napi 30-40G forgalom nem is meglepő. A legszebb, hogy a BIX-en ez nem is nagyon látszik, mert
- ott nem látszik a chellon belüli forgalom
- eddig a veled egy IP tartományon belüli p2p gyorsabb is volt, mint más tartományból

Szóval a válasz: DE IGEN

aztamindenit. ezeknek lenne pofájuk kihasználni a megemelt sávszélt és az átlag 250 gigásra emelt limetet, amit adtak nekik. döbbenet. eccerűen nem fér a fejembe, hogyan is lehetséges ez. és megértem az upc marketingeseit és piárosait, akik valószínűleg nagyjából tisztában voltak vele, h mit bír a hálózat és a műszakiak ugye pedig megnyugtatták őket, h ha bárkinek is eszébe jutna ez az irreális és beteges gondolat, aztán azt pedig tett követné, azért azt C vágányra tudják tenni hamar. persze csak a hálózat és a többi felhasználó érdekében. csakis. mi másért.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#267 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 11. 01:08

Ja az exraprofit, mint demagóg húzás már a vicces határát súrolja. Alulról. Az egész engem egyébként egy példabeszédre emlékeztet a Kiszúrások Könyvéből.
Kiszúrások Könyve, Sokadik Fejezet, Eczeri Yuzer és a Hamis Sárga Isten esete
Eczeri Yuzer, kit csak Töltögetőnek neveztek, mert szerette volt megtöltögetni asszonyának méhét mindenfélével, hogy öröm és kacagás verje fel házukat, minden nap imádkozott. Mert Eczerinek voltak problémái a méretével. Kérte hát az Eget, hogy növelje meg az ő tagjának hosszát, ha már Gondviselés ily rövidséggel verte meg oda s vissza. És egy nap megjelent néki egy szőke ember képében, ki kapitánynak mondta magát, az Sárga Isten, ki ígért nagyobb méretet. Csak arra kérte Eczerit, írjon alá egy ÁSZF nevű pergamentet, lehetőleg minél több évre, és majd ő havonta megjelenik házánál és visz el egy szekérderéknyi búzát.  Eczeri Yuzerünk nem sokat teketóriázott, mit neki egy szekérderéknyi búza az nagyobb méretért, az nagyobb boldogságért, kézjegyével látta hát el azt a varázslatért cserébe. És ekkor mondá az Hamis Sárga Isten:
- Eczeri Yuzer, kit csak Töltögetőnek hívnak, feküdj le, és az innentől számított harmadik napon méreted meghosszabbodik. A Te és Házad népének legnagyobb örömére.
És felkele Eczeri a harmadik napon és látá, hogy mérete hatalmas. Hatalmasabb mint az szomszédé oda s vissza. Öröm és boldogság szálá meg Házát. És a Hamis Sárga Isten sokakat megkörnyékeze, gyűjté a pergameneket, és búzával rakott szekerek hadát víve el.  És felkele Eczeri Yuzer egy napon, felüvölt és rohana az Hamis Sárga Isten Helytartójához és üvölté:
- Nézd, nézd mit tett velem a te Sárga Istened!
Mire a Helytartó így felele néki az magas trónjáról foghegyről:
- Sajnálom Eczeri Yuzer, de pergamen szerint ezt, ha úgy látjuk jónak megtehetjük.
- Ezt? Így? Nekem?
- Ezt. Így. Neked – hangzott a válasz.
- Hol vagyon ez konkrétan leírva?
- Egyelőre sehogy, de a mi nagy Sárga Istenünk már dolgozik rajta. Hidd el, Eczeri, csak te és környezeted érdekében tesszük. Most pedig menj békével. Majd jövünk a búzáért. Menj.
- De helytartó, de akkor most mi lesz a golyóimmal, mikor fogom visszakapni őket?
- Ha úgy látjuk jónak, visszaadjuk a heréidet, ha pedig lejár a pergamen, azt kezdhetsz velük, amit akarsz. Akár más Isteneknek is felajánlhatod. Addig is ne paráználkodj annyit, mondá ki az Mi Szent Belső Utasításunk. Kurvára nem hiányzik nekünk az a rettenet sok gyerek.
Mi ebből a tanulság? Ha sokan nem is tudnak mit kezdeni a golyóikkal, még nem jelenti azt, hogy jó érzés, ha elveszik tőled is. Mert vannak istenek, kiknek alapelve: vedd el a herét és fogd rá a papírra. A papír sokat elbír.

Szerkesztette: avman 2007. 06. 11. 01:10 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#268 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 01:14

Idézet: Gyvi - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 16:16

Hidd el próbáltunk sok mást is, pl van olan ismerősöm aki 2 netet tart otthon (UPC + DSL), de nincs igazán tuti megfejtés.

Az előző 3 hónap tükrében nagyon elkeserítő ez a dolog, csomó belefeccölt idő, energia, pénz válik semmivé pillanatok alatt, és nagyrészt rajtad kívülálló okokból.

Nem tudom mennyi az a pénz és arra is kíváncsi lennék amikor a UPC + DSL egyszerre rohad le. UPC + légből kapott Net? WiFi, HSDPA? Vagy egy bérelt vonal és egy olcsó másik? Ilyesmikre gondolok. Én ismerek egy srácot, az is játszik (pókert :) ), abból él, bérelt + műhód leosztásban nyomja. Ha torrentezni vagy hasonlót akar, arra van egy DSL-je.

Szerkesztette: bean 2007. 06. 11. 01:16 -kor

#269 Felhasználó inaktív   mahdib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 02:28

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 0:20

aztamindenit. ezeknek lenne pofájuk kihasználni a megemelt sávszélt és az átlag 250 gigásra emelt limetet, amit adtak nekik. döbbenet. eccerűen nem fér a fejembe, hogyan is lehetséges ez. és megértem az upc marketingeseit és piárosait, akik valószínűleg nagyjából tisztában voltak vele, h mit bír a hálózat és a műszakiak ugye pedig megnyugtatták őket, h ha bárkinek is eszébe jutna ez az irreális és beteges gondolat, aztán azt pedig tett követné, azért azt C vágányra tudják tenni hamar. persze csak a hálózat és a többi felhasználó érdekében. csakis. mi másért.

Felőlem mindenki azt szed (és tölt vissza) és annyit, amennyit akar. Bár napi 30G az már havi 900G kicsit több, mint 250. De sírhatnékom van, mikor olvasom a szánalmas becsléseket arra vonatkozóan, hogy mennyire lehet terhelt a hálózat. Nem mondom, hogy nem szabad találgatni, de ha valaki nem tud biztosat, akkor nem kellene leírni, hogy "nem lehet" vagy "kizárt dolog" valami.

Szerkesztette: mahdib 2007. 06. 11. 02:40 -kor

"May thy knife chip and shatter!"

#270 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 02:33

Látom megy a sírás-rívás a p2p korlátozás miatt. Mi lesz itt ha a nyugat mintájára (amit páran ismeretlenül is megváltóként emlegetnek) pár éven belül korlátlan csomagokat csak elvétve lehet majd találni, nagyon magas árakon?
Egyébként aki naponta 40-50 gigát tölt le azt én is bekorlátoznám, vagy jóval magasabb árat kérnék tőle. Kb ennyi friss warez anyag jelenik meg naponta, tehát ez a tipikus "letöltök mindent majd jó lesz valamire" hozzáállás. Ez nem normális, aki ezt csinálja, az vagy lusta kiválogatni, hogy mi is kell neki, inkább ész nélkül szed mindent, vagy árulja az írott DVD-ket. :D

#271 Felhasználó inaktív   mahdib 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 11. 02:38

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 22:49

Azért szeretném tudni, hogy az ügyfélszolgálatosok a panaszokat valóban jegyzik-e, vagy pedig ki van adva, hogy bizonyos probléma nem létezik, ilyet felvenni nem lehet....
(legalábbis a korábban említett panaszstatisztikád szerint)

Azt tudom mondani, hogy (kizárólag az elv miatt) azért jól esne, ha én dönthetném el mikor mit akarok a neten használni. Most szerencsére nincs a használhatatlanság szintje alatt!
Ha feltételezzük egy pillanatra, hogy a szolgáltató ugye elismerten...bocsánat... láthatóan déltől limitál, akkor az arra napra eső előfizetési díjat meg én limitálom... persze ugye ez nem jogos, limitálni igen...fejleszteni nem...
Érdekes világ! Én is profitorientált vagyok, mint a szolgáltatók! Csak engem pont ők nyúlnak le!

maxt

A panaszokat jegyzik, ha a "jegyzik" alatt azt érted, hogy a bejelentést és a javasolt megoldást rögzítik a saját nyilvántartási rendszerbe (ÁSZF-ben is benne van). Ezért is kezded azzal, hogy begépeled az ügyfélszámod, még ha csak annyit is szeretnél megtudni, hogy nincs-e véletlenül országos hiba.

A kommunikáció minden szervezetnél olyan, hogy van egy álláspont, amit képviselni kell. Ehhez nem kell belsős munkatársnak lenni, hogy tudd: MINDENHOL van olyan, amit el lehet mondani és mindenhol van olyan, amit nem. Hol nincs már olyan, hogy "kommunikációs igazgató" vagy "sajtóreferens"? :) Az pedig hogy nézne ki, hogy ez az ember nyilatkozik, aztán betelefonálsz az ügyfélszolgálatra, ahol az ügyintéző elmeséli, hogy az nem egészen úgy van, ahogy a TV-ben volt? Persze ettől még lehet, hogy nem így van, de szerintem ez a legnyilvánvalóbb.

Ha nem akarod kifizetni, akkor tegyél hivatalos, rendes számlapanaszt. Akkor majd tájékoztatást kapsz arról, hogy miért gondolod rosszul, hogy nem fizeted ki a teljes díjat.
"May thy knife chip and shatter!"

#272 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 07:57

Idézet: mahdib - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 2:38

Felőlem mindenki azt szed (és tölt vissza) és annyit, amennyit akar. Bár napi 30G az már havi 900G kicsit több, mint 250. De sírhatnékom van, mikor olvasom a szánalmas becsléseket arra vonatkozóan, hogy mennyire lehet terhelt a hálózat. Nem mondom, hogy nem szabad találgatni, de ha valaki nem tud biztosat, akkor nem kellene leírni, hogy "nem lehet" vagy "kizárt dolog" valami.

...

A panaszokat jegyzik, ha a "jegyzik" alatt azt érted, hogy a bejelentést és a javasolt megoldást rögzítik a saját nyilvántartási rendszerbe (ÁSZF-ben is benne van). Ezért is kezded azzal, hogy begépeled az ügyfélszámod, még ha csak annyit is szeretnél megtudni, hogy nincs-e véletlenül országos hiba.

A kommunikáció minden szervezetnél olyan, hogy van egy álláspont, amit képviselni kell. Ehhez nem kell belsős munkatársnak lenni, hogy tudd: MINDENHOL van olyan, amit el lehet mondani és mindenhol van olyan, amit nem. Hol nincs már olyan, hogy "kommunikációs igazgató" vagy "sajtóreferens"? :) Az pedig hogy nézne ki, hogy ez az ember nyilatkozik, aztán betelefonálsz az ügyfélszolgálatra, ahol az ügyintéző elmeséli, hogy az nem egészen úgy van, ahogy a TV-ben volt? Persze ettől még lehet, hogy nem így van, de szerintem ez a legnyilvánvalóbb.

Ha nem akarod kifizetni, akkor tegyél hivatalos, rendes számlapanaszt. Akkor majd tájékoztatást kapsz arról, hogy miért gondolod rosszul, hogy nem fizeted ki a teljes díjat.

Aki naponta 30Gb-ot tölt, azt vágják ki a rendszerből, mert ez tényleg irreális. Talán a cég kicsit (nem kicsit) túllőtte az ígéreteit a lehetőségein. A találgatások azért vannak, mert nincs nyilvánosan hozzáférhető statisztika. Sírhatnék majd akkor jöhet amikor valós számok ferdítése, magyarázása jön. így csak a tippelés marad, és jobb híjján ezeken alakul itt a beszélgetés.

Külön köszönöm, hogy hozzászólásodban elismerted, hogy a reklám nem egyezik a valósággal, nem mintha ezt eddig nem tudtuk volna, de jólesik őszinte szót hallani!
Sajnos az ügyfélszolgálatos meg nem tud mit csinálni, hazudik parancsra, mert különben kirúgják... ez van...

Tisztában vagyok vele, mint ahogy te is, hogy nekem mint ügyfélnek kuss, van, hiába teszek panaszt, a legjobb esetben egyszer visszahívnak, de egyébként megy minden a kukába, és nem történik semmi. (nem véletlenül kételkedem a panaszok teljeskörű rögzítésében)
Mindíg az ügyfél gondolja rosszul, és mindíg az ügyfél fizet!
De azzal, hogy fizet el is tartja a céget, és annak összes dolgozóját!

A "hagyd bekapcsolva a gépet" érveléssel pedig egy csepp környezettudatossági problémám van, ugyanis ha nincs rá szükség miért menjen... Tölthet amikor használom, ha nem, akkor ne fogyasszon feleslegesen energiát!

(és mégegyszer mondom, jelenleg már szerencsére csak elvi a fejtegetésem, ugyanis a szolgáltatás újpesten használható megfelelően... ha legalább így marad, akkor nincs gond, de ez alá nem örülnék, ha menne.)

maxt

#273 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 07:59

Idézet: Laci082 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 3:33

Ez nem normális, aki ezt csinálja, az vagy lusta kiválogatni, hogy mi is kell neki, inkább ész nélkül szed mindent, vagy árulja az írott DVD-ket. :D

Vagy árulja a DVD-ket !
Tegnap is láttam a vásárba 800-1.000 Ft /dvd 1 filmért.
Nem is sajnálnám az ilyet ha kivágnák a szolgáltatótól.

#274 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 08:20

hülyeség. rájöttem.
bocs :D

Szerkesztette: asdasd23 2007. 06. 11. 08:21 -kor

0dB.

#275 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 08:54

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 8:57

A "hagyd bekapcsolva a gépet" érveléssel pedig egy csepp környezettudatossági problémám van, ugyanis ha nincs rá szükség miért menjen... Tölthet amikor használom, ha nem, akkor ne fogyasszon feleslegesen energiát!

Akkor meg hogy felesz meg a p2p elvárásoknak, hogy ne csak leszedj, hanem vissza is adj?
Bizonyos oldalakról ki is raknak, ha nem érsz el valami értelmes arányt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#276 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:01

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 9:54

Akkor meg hogy felesz meg a p2p elvárásoknak, hogy ne csak leszedj, hanem vissza is adj?

Izzitsatok be egy p2-es kisgépet, ami osztja a netet, és futtat egy torrentklienst, és tölt felfelé 50k val mondjuk éjjel-nappal. Nálunk 30 wattot fogyaszt az egész mindenestül. 24 óra alatt eszik annyit mint a másik 2 alatt és megvan a havi 130 giga uppod.

Szerkesztette: asdasd23 2007. 06. 11. 09:02 -kor

0dB.

#277 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:04

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 8:54

Amíg a gép be van kapcsolva, addíg részemről mehet a progi. A feltöltés limitálva van, ennyi adatforgalom még a hálózatot sem befolyásolja szerintem. Annyit meg nem töltök le, hogy 2 kiszemelt dolog között ne csorogjon vissza annyi, hogy meglegyen az 1es arány.

maxt

#278 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:07

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 9:01

Izzitsatok be egy p2-es kisgépet, ami osztja a netet, és futtat egy torrentklienst, és tölt felfelé 50k val mondjuk éjjel-nappal. Nálunk 30 wattot fogyaszt az egész mindenestül. 24 óra alatt eszik annyit mint a másik 2 alatt és megvan a havi 130 giga uppod.

Bocsánat az összforgalmam családdal együtt mindenestől erős hónapokban a 30at ha eléri... minek nekem ennyi up?

maxt

#279 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:10

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 10:07

Bocsánat az összforgalmam családdal együtt mindenestől erős hónapokban a 30at ha eléri... minek nekem ennyi up?

maxt

Jah 'csánat. Mindig magamból indulok ki.. segiteniakartamhüphüp :)
0dB.

#280 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:21

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 9:10

Jah 'csánat. Mindig magamból indulok ki.. segiteniakartamhüphüp :)

Köszönöm! :D
De nálunk ez erős túlméretezés lenne...
maxt

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16