HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. Megelőzés, morál, jogi esetek, stb. Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 20:51

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:48

Jártam, azért lényegesen kevesebb helyen kell fizetni mint itt. ;)

debaj: miért raknának ki táblát? Az kinek jó ha nem lehet behajtani? Városvezetés, az mi?  :Đ

Azt végképp nem értem miért kell ott parkolódíjat szedni ahol sokan vannak? A zsúfoltság mióta indok bármiféle dij beszedésére?  Mondjuk azért, mert ott éri meg az automatákból beszedni a pénzt kisebb útvonalon. Visszatartó erő sem lehet, mert kb nem fér el több autó. Innentől kezdve annyi értelme van, hogy néhányan rohadtul meggazdagodjanak a nagy semmin.

Az összes nagyvárosban fizetni kell, azért kevesebb helyen, mert Budapest belvárosa a legnagyobb. Ennyi.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#62 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 20:58

http://www.parkolok.hu/arak.htm

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#63 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:01

Idézet

Bécsben drágul a parkolás és a tömegközlekedés

Nemcsak arról van szó, hogy az eddigi 18 illetve 20 óra helyett 22 óráig kötelező a parkolási díj a kilenc belvárosi és ahhoz közeli kerületben, hanem jelentősen emelkedik a tarifa is.

Még azok a kerületek se boldogok, amelyek támogatták a parkolási díjkötelezettség kiterjesztését este tíz óráig: a bécsi önkormányzat ugyanis be sem várta, hogy az érintettek megszavazzák az előterjesztést, már órákkal előbb bejelentette a döntést.

Utóbbi jó sok pénzt kivesz a bécsiek és a máshonnan érkezők zsebéből. Nemcsak arról van szó, hogy az eddigi 18 illetve 20 óra helyett 22 óráig kötelező a parkolási díj a kilenc belvárosi és ahhoz közeli kerületben, hanem jelentősen emelkedik a tarifa is. Szeptember 1-jétől ötven százalékkal többe kerül a kék, piros, illetve zöld parkolójegy, és persze ugyanígy az egyre elterjedtebb mobiltelefonos megoldás is....

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#64 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:01

Idézet: Harlequin - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 20:51

Az összes nagyvárosban fizetni kell, azért kevesebb helyen, mert Budapest belvárosa a legnagyobb. Ennyi.

Azér ne akard már azt mondani,hogy egy kisebb városban ugyanolyan szar parkolni. Ott leglább mész két sarkot és máris kinn vagy a fizetős zónából. Én eddig ahol voltam vidéken, ott 80%-ban sétával oldottam meg a közelekést és nem volt különösebben megerőltető. Itt ez lehetetlen.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#65 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:04

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 20:51

Mindenkinek. Már rég meg kellett volna tenni. Aki belvárosba megy és nem ott lakik/nem céges ügyben megy, az üljön buszra. Persze ehhez először működő elkerülő utak kellenének, mert jelenleg mindenkinek át kell mennie a belvároson annak is aki nem oda készül.

Ezt már túlragoztuk 1-2 hónapja, ne kezdjük újra  :Đ
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#66 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:05

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:48

Azt végképp nem értem miért kell ott parkolódíjat szedni ahol sokan vannak?

Mert mondjuk ha van tíz ember, és abból csak három dönt úgy, hogy inkább leteszi a kocsit és gyalogol/buszozik, minthogy fizessen/jöjjön a Mikulás, az ezerrel felszorozva máris tízezer helyett hétezer kocsi. Te ugyanúgy zsúfoltnak látod a belvárost, de ennyivel kevésbé kopik az út, ennyivel kevesebb getva kerül a levegőbe, ennyivel kisebb a zaj, ésatöbbi.

#67 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:09

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:01

Itt ez lehetetlen.

Metró, busz, villamos csak a városkép miatt van, meg annak a pár lúzernek, akinek nincs kocsija, mi? Tudom, elmész bevásárolni, és akkor tonnákat kell mozgatnod a polákkal, de gondolom, azt sem csinálod minden nap.

Mellesleg egyszer menj le úgy IGAZÁN vidékre, és keress mondjuk Miskolcon, Debrecenben, de akár Egerben parkolóhelyet a fizetős zónán kívül, aztán hajrá, vedd nyakadba a várost.

#68 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:21

Idézet: debaj - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:05

Mert mondjuk ha van tíz ember, és abból csak három dönt úgy, hogy inkább leteszi a kocsit és gyalogol/buszozik, minthogy fizessen/jöjjön a Mikulás, az ezerrel felszorozva máris tízezer helyett hétezer kocsi. Te ugyanúgy zsúfoltnak látod a belvárost, de ennyivel kevésbé kopik az út, ennyivel kevesebb getva kerül a levegőbe, ennyivel kisebb a zaj, ésatöbbi.

Ezt buktad, mert nincs olyan,hogy 10ezerből 2-3-4-5ezer leteszi a kocsit. Akinek kell vagy autózni akar az úgyis autóval megy és aki csóró az addig trükközik amig lehet. Másrészt ennél több ember nem is tudna kocsival járni mert kb képtelenség. Ha még kb 20%-al több autó lenne akkor már az utak is megtelnének. Fizikailag nem férnének el. Szal ez ami most van ez kb a maximum amit a város elbír.
Második gondoltatodat is buktad, mert közeli simerősöm, igen magasszintű építő társaságnál kivitelező, igen magas posztban. Autópálya építés és társai, és ő szerinte alapból túl vannak méretezve az utak személygépkocsik számára és egyedül a kamionok és buszok rongálják. Ezt támaszta alá amit hallottam, hogy Bécsben pl nem is lehet menni 2 tengelyes busszal mert akkor túl nagy nyomást produkál a jarmű. Szal én hiszek neki  ;)
BMWパワー
Kép

#69 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:22

Idézet: debaj - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:09

Mellesleg egyszer menj le úgy IGAZÁN vidékre, és keress mondjuk Miskolcon, Debrecenben, de akár Egerben parkolóhelyet a fizetős zónán kívül, aztán hajrá, vedd nyakadba a várost.

Én csak így szoktam. Mondjuk hozzáteszem nem sok városban voltam.
BMWパワー
Kép

#70 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:28

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 20:20

Marad a trüközés, aki meg tudja fizetni, az fizessen.
___

Tapló paréj hozzáállás, de nekem jó. 

Aki autót tud fenntartani, az fizesse a parkolást is, vagy álljon be egy P+R-be (vagy bármilyen ingyenes parkolóba) és tömegközlekedjen, vagy bringázzon, vagy költözzön vidékre. Ha lusta vagy gyalogolni 1-2 km-t, meg derogál felszállni a BKV-ra, meg tekerni is lusta vagy, vidéken meg szédülsz a füvön akkora pesti vagy, akkor fizess(en mindenki) a kényelemért. Én sem nagyon fizetek Fehérváron parkolási díjat, mert én is genyóságnak tartom ebben a formában, de nem lecsavarozom a rendszámot, nem trükközök, hanem nem fizetős parkolóba állok és onnan gyalogolok, amennyit kell. Van úgy, hogy sokat. Ha meg " 'szomsesétál " hangulatom van, akkor dobom be serényen az érméket. Mert nem vagyok tapló paréj.

#71 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:29

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:35

1. mindenki lop/csal

Kikérem magamnak.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#72 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:29

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:28

meg derogál felszállni a BKV-ra,

Az nem, de a pénz amit elkérnek érte rablás kategória.

#73 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:29

Mégis megvettem a bérletet, pedig nem mondhatnám hogy gazdag vagyok. De ha használok egy szolgáltatást fizetek érte.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#74 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:33

Azért Budapesten jóval könnyebb olcsóbban közlekedni, mint vidéken... Főleg kisebb települések között, illetve kis településről városokba. Ha vidéken nincs kocsid, akkor sokszor csak 2-5 óránként tudsz helyet változtatni nem önerőből. Ez egy-egy beteg, ill. nyugdíjas ember részére nem túl szerencsés dolog. Budapesten gyakorlatilag teljesen felesleges pénzkiadás a kocsi. Csak akkor van értelme, ha nagy távon akar mozogni az ember, illetve néhány speciális esetben. Én amíg Pesten laktam csak BMV-al, kerékpárral és gyalog közlekedtem. Itt vidéken a kocsi kötelező...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#75 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:36

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 20:35

1. mindenki lop/csal

Csak a magad nevében...

#76 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:37

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:21

Ezt buktad,

Talán inkább Te...

Idézet

A januárban, még a Göran Persson vezette szociáldemokrata kormány kezdeményezésére, hathónapos próbaidőre bevezetett behajtási díj egy átlagos munkanapon 20-25 százalékkal csökkentette Stockholm központjának autóforgalmát. Ezzel egyidejűleg 9-14 százalékkal mérséklődött az autók okozta légszennyezés, és 4,5 százalékkal nőtt a tömegközlekedést használók száma. Az autósoknak napszaktól függően 1-2 eurót kellett fizetniük, ha behajtottak a főváros központjába. A díjat hétköznaponként hajnali 4:30 és délután 16:30 között kellett fizetni, míg hétvégén, ünnepnapokon és éjszaka továbbra is ingyenes volt a behajtás a belvárosba.

http://index.hu/gazd...lag/stok061001/

No mégegy:

Negyedével csökkent a belvárosi autóforgalom

Szerkesztette: Lauda 2007. 07. 12. 21:40 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#77 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:37

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:29

Szerintem egyáltalán nem drága a BKV bérlet... Összehasonlítva egy saját kocsi/motorkerékpár fenntartásának a költségeivel. Talán egy robogó olcsóbb...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#78 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:40

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:33

Azért Budapesten jóval könnyebb olcsóbban közlekedni, mint vidéken... Főleg kisebb települések között, illetve kis településről városokba. Ha vidéken nincs kocsid, akkor sokszor csak 2-5 óránként tudsz helyet változtatni nem önerőből. Ez egy-egy beteg, ill. nyugdíjas ember részére nem túl szerencsés dolog. Budapesten gyakorlatilag teljesen felesleges pénzkiadás a kocsi. Csak akkor van értelme, ha nagy távon akar mozogni az ember, illetve néhány speciális esetben. Én amíg Pesten laktam csak BMV-al, kerékpárral és gyalog közlekedtem. Itt vidéken a kocsi kötelező...

Vidéki városokban a helyijáratos buszok is van úgy, hogy csak másfél-kétóránként közlekednek, de a fél óra-40 perc a minimum. Menetrendjük van, nem úgy megy, hogy kiállok a megállóba oszt' ha 5 percen belül nem jön a busz, már szentségelek, meg szidom a Demszkytől fletón/vikin keresztül az atyaúristent is. Rohadtul el vannak egyesek kényelmesedve és még mellé a szájuk is jár.

#79 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:43

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:29

Ugyanmár... Ha minden nap átlagosan csak 2 liter benyát autózol el (jó kis pesti forgalomban az úgy 20 km), az egy hónapban 60 liter, felszorozva mondjuk 260-al, az 15 600 Ft. Jelenlegi benyaárral számolva pedig 18 000 Ft. Mennyibe kerül a BKV bérlet? Szerk: Az összvonalas arcképes 7350 Ft. Csókolom...

#80 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:44

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:37

Én fordítva értettem, mármint hogy ami most van az lenne az elrettentés (merugye az ingyenes parkoláshoz képets elég elrettentő) és ehhez képest kb maxon van a terhelés. Én már ennél több autót nehezen tudok elképzelni a fizikai korlátok miatt.

Senki nem mondta azt,hogyha kevesebb kocsi lenne akkor nem lenne tisztább a levegő.
BMWパワー
Kép

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.