HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. Megelőzés, morál, jogi esetek, stb. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:44

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:24

Hát aki 1 évben egyszer megy be a belvárosba az megteheti. De minden nap bedobálni az akárhány forintot azért kicsit sok.

De mennyit, meg mire? Én rendszeresen járok arrafelé autóval, most töltöttem fel 10 küveccsel az egyenlegem, legfeljebb szólok ha elfogy. Soknak sok, de két lengéscsillapító, téliguma, kutyafasza mellett ezek apró kis kerekítési hibák. Mármint aki hazsnálja is az autót. Ha egy helyre jár az ember, akkor bérlet 20 küvecsért, csókolom.
Make love not Wor.

#82 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:45

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:40

Vidéki városokban a helyijáratos buszok is van úgy, hogy csak másfél-kétóránként közlekednek, de a fél óra-40 perc a minimum. Menetrendjük van, nem úgy megy, hogy kiállok a megállóba oszt' ha 5 percen belül nem jön a busz, már szentségelek, meg szidom a Demszkytől fletón/vikin keresztül az atyaúristent is. Rohadtul el vannak egyesek kényelmesedve és még mellé a szájuk is jár.

Ezzel most teljesen egyetértek. Ezt a pösti mentalitást nem értettem meg sosem. Az ilyenek nem álltak még egy somogyi kis faluban buszra várva térdig hóban 1 órát, aztán 35km-t leutazni 1 óra alatt a tömegben büdösben busszal, majd menni be suliba/dolgozni. Itt az a természetes ha 2 perc után már fel vannak háborodva hogy várni kell.  Tököm kivan az ilyen hőzöngőkkel, aztán még a buszjegyet is cseszik megvenni, de pofáznak hogy nem éri meg.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#83 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:49

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:37

Szerintem egyáltalán nem drága a BKV bérlet... Összehasonlítva egy saját kocsi/motorkerékpár fenntartásának a költségeivel. Talán egy robogó olcsóbb...

A fenntartást nem számolom bele, mert az autó akkor is megvan ha bkv-ra ülök. De benzint számolva egyáltalán nem olcsóbb a bkv sőt.  15350Ft egy hónapra a bérlet. 700km egy hónapban ha kocsival járok. Lehet számolgatni. Nekem ez 60L benzin. 17000ft Menetidő feleannyi, nem kell állni fél órát a héven. Nem kell várni a koszos megállóban, sőt még rádió is van, soroljam még? De ez csak elméleti mert amikor az idő  engedi biciklire ülök, az meg egy büdös garasba nem kerül.

Szerkesztette: Mumia 2007. 07. 12. 21:51 -kor

#84 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:50

Itt, ahol én lakom, a "helyi járat" 3x megy egy nap. Reggel, délben és délután...

A távolsági buszok két üzemben közlekednek. Tanítási időben, elméletileg, óránként, de sokszor meg sem áll a buszsofőr. Tanítási időn kívül (nyáron), nagyjából másfél óránként és még kevésbé állnak meg a buszok. Ha a menetrendben írt időpont előtt jön, akkor nem vár ott senkire, megy tovább, ha nagyon késésben van, meg sem áll. Ha tele van, nem áll meg és nem jön helyette másik. Budapestről ide, az utolsó busz 20:00-kor indul télen-nyáron egyaránt.

Amikor katona voltam és későn engedtek ki, akkor volt, hogy az utolsó buszra csak 1-2 mp híján jutottam fel, de hely már nem volt szinte sosem... Heringek módjára ácsorogtunk, nagyobb fékezések, kanyarok közben egymás hajába, vállába, lábába, karjába, stb. kapaszkodtunk.

Nem értem, hogy néhol miért szüntették meg a vonatot, mert a Volánbusz semmire sem való menetrenddel rendelkezik. Nem tudom mit tesznek, ha bejön a kötelező biztonsági öv... A jelenleginél 3x több buszra volna szükség pl. errefelé.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#85 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:50

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:44

Én fordítva értettem, mármint hogy ami most van az lenne az elrettentés (merugye az ingyenes parkoláshoz képets elég elrettentő) és ehhez képest kb maxon van a terhelés. Én már ennél több autót nehezen tudok elképzelni a fizikai korlátok miatt.

Senki nem mondta azt,hogyha kevesebb kocsi lenne akkor nem lenne tisztább a levegő.

Idézet

Ezt buktad, mert nincs olyan,hogy 10ezerből 2-3-4-5ezer leteszi a kocsit. Akinek kell vagy autózni akar az úgyis autóval megy és aki csóró az addig trükközik amig lehet.

Ellenben egy példa, ami működik:

Idézet

hathónapos próbaidőre bevezetett behajtási díj egy átlagos munkanapon 20-25 százalékkal csökkentette Stockholm központjának autóforgalmát.

Érdekes módon az a 20-25% egyből meg tudta oldani máshogy.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#86 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:51

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:49

A fenntartást nem számolom bele, mert az autó akkor is megvan ha bkv-ra ülök. De benzint számolva egyáltalán nem olcsóbb a bkv sőt.  15350Ft egy hónapra a bérlet. 700km egy hónapban ha kocsival járok. Lehet számolgatni. Nekem ez 60L benzin. 17000ft Menetidő feleannyi, nem kell állni fél órát a héven. Nem kell várni a koszos megállóban, sőt még rádió is van, soroljam még?

És a villamoson nem is lehet bekapcsolni a rádiót vagy az mp3 játszót.... :p

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#87 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:54

Igazából leszarnám a koszosságot, meg a tömeget, meg hogy nem tudok leülni, hogy messze van a megálló mert ez csak lustaság, Ha a menetidő nem a 2x-ese lenne.  Ugyanis az idő viszont pénz. Ha túlórában ledolgozom azt az időt, amit nyerek autóval, már visszajön a benzin ára.

#88 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:43

Ugyanmár... Ha minden nap átlagosan csak 2 liter benyát autózol el (jó kis pesti forgalomban az úgy 20 km), az egy hónapban 60 liter, felszorozva mondjuk 260-al, az 15 600 Ft. Mennyibe kerül a BKV bérlet?

Sztem a 2 liter benya kicsit kevés arra 20km-re, esetleg alapjáraton, de a havi 20-25ezer tankolás az reális(280ft/liter).
Bkv bérlet meg felnőttnek asszem 7-8ezer körül van. Cserébe hóban fagyban esőben melegben várhatsz a buszra, tülekedhetsz a büdös csövesekkel és szardiniakonzervszerűen nyomoroghatsz egyes járatokon. Arról nem is beszélve, hogy csomo busz az koszos, zajos, ráadásul csomo idő elmegy az átszállással. Sok olyan szakasz van, ahol a busz/hév/vili gyorsabb,de ez kb 10%-a egy átlagos útvonalnak.
Éjszakai-esti közelekdésről ne is beszéljünk, mert az kritikán aluli.

Egyedül a metrót tudom pozitivan értékelni, bár ilyenkor az is dögmeleg és füllesztő és nagyon tré a tömegben állni,de legalább gyors. Én speciel utálom mikor egy táskániy helyre a 160 kilós fogyokúrázó nő le akar ülni, meg azon imádkozol hogy a csöves ne hányjon le,dehát havi 7ezerér ez van... Én inkább fizetek 2-3x annyit a kényelemért. Aztán ha sportolni akarok akkor elmegyek biciklizni erdőbe meg dunapartra meg futni meg sétálni,de a közlekedés az nem sport sztem.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#89 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:49

15350Ft egy hónapra a bérlet.

BKV tarifák

:think:

#90 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:55

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:49

A fenntartást nem számolom bele, mert az autó akkor is megvan ha bkv-ra ülök. De benzint számolva egyáltalán nem olcsóbb a bkv sőt.  15350Ft egy hónapra a bérlet. 700km egy hónapban ha kocsival járok. Lehet számolgatni. Nekem ez 60L benzin. 17000ft Menetidő feleannyi, nem kell állni fél órát a héven. Nem kell várni a koszos megállóban, sőt még rádió is van, soroljam még? De ez csak elméleti mert amikor az idő  engedi biciklire ülök, az meg egy büdös garasba nem kerül.

Akkor sokat fogyaszt a kocsid, nekem ugyanannyiba jön ki és a kényelem a bkv és a saját autó között  azért jelentős.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#91 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:56

A fenntartási költség beletartozik a havi költségeidbe. Így nem érdemes számolgatnod. A Te helyzeted ráadásul "speciális", mivel közigazgatási határon kívül laksz, ahonnan valóban jóval drágább a bejárás. Azonban ha csak a Budapesti régiót vesszük figyelembe, akkor a 7 500,- Ft-os havi bérlet egyáltalán nem sok! Mindig lesznek olyanok, akinek nem éri meg (pl. anyagi vagy idő szempontból) a BKV-t választani, de a jelenleg Bp-en lakók 70%-nak szerintem hasznosabb lenne BKV-val, gyalog, kismotorral, kerékpárral és "különleges" esetben taxival közlekedni.
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#92 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:56

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:54

Én inkább fizetek 2-3x annyit a kényelemért.

A belvárosi (zónás) parkolás is kényelem, azért akkor miért is nem fizetsz?

#93 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:58

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:54

Sztem a 2 liter benya kicsit kevés arra 20km-re, esetleg

Egy hónapban 20-22 munkanap van.  Nem 31-el kell számolni. De milyen 2 liter? 700km az út 1 hónapra. Ha kímélem magam, akkor 8-ból elautózok, ha nem, akkor 9 Így jön ki a 60 liter 1 hónapra.

#94 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:58

Ha jól tudom 7xxx ft a bérlet.  A többen igazad van, én is átszoktam kocsira mert gyorsabb, sokkal.
Viszont nem is pofázok hogy drága a benzin/parkolás/tökömbojtja, meg nem is szerelgetem le a rendszámot mint egyesek, akik lopnak csalnak hazudnak.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#95 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 21:59

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:58

(...) én is átszoktam kocsira mert gyorsabb, sokkal.
Viszont nem is pofázok hogy drága a benzin/parkolás/tökömbojtja, meg nem is szerelgetem le a rendszámot mint egyesek, akik lopnak csalnak hazudnak.

Erről van szó.

#96 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:03

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:56

A fenntartási költség beletartozik a havi költségeidbe. Így nem érdemes számolgatnod. A Te helyzeted ráadásul "speciális", mivel közigazgatási határon kívül laksz, ahonnan valóban jóval drágább a bejárás.

Ez valóban igaz, de amíg közigazgatási határon belül laktam röhögve benn voltam a munkahelyen negyed óra alatt biciklivel. Az se volt gond ha esett, ennyit ki lehetett bírni esőkabátban. Most már ez nem megy mert 1 órára nőtt ez az idő, na meg rohadtul fárasztó napi 35km-t tekerni hegyen völgyön át. Így hetente 2x 3x ülök csak biciklire. De nem is az én helyzetemről van szó konrkétan. Amíg benn laktam nem is gondoltam autóvételre.

Az is tény, hogy belvárosba biztos nem mennék be autóval. Semmi kedvem dugóban pügöfni órákat azért hogy még a parkolásért is fizethessek. Szépen lerakom a kocsit valahol ahol még ingyenes a parkolás biciklit meg kiveszem a csomagtartóból. Ha meg nem alkalmas az idő biciklizni még mindig vehetek jegyet.

Szerkesztette: Mumia 2007. 07. 12. 22:04 -kor

#97 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:03

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:54

Igazából leszarnám a koszosságot, meg a tömeget, meg hogy nem tudok leülni, hogy messze van a megálló mert ez csak lustaság, Ha a menetidő nem a 2x-ese lenne.  Ugyanis az idő viszont pénz. Ha túlórában ledolgozom azt az időt, amit nyerek autóval, már visszajön a benzin ára.

Igen, egyetértek veled. Nekem is ez a legnagyobb bajom, hogy a menetidő az minimum 3x-ra növekszik.

Vidéken meg garantáltan nem éri meg buszozgatni. Szerintem. Cserébe nincs is akkora zsúfoltság az utakon. Én néha jobban örülnék ha vidéken élnék és nem itt a városba. Mármint forgalom szempontjából jobb lenne.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#98 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:05

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:58

Ha jól tudom 7xxx ft a bérlet.

Nekem 8000ft HÉV + 7350ft Budapesti általános.

#99 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:06

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:21

Ezt buktad, mert nincs olyan,hogy 10ezerből 2-3-4-5ezer leteszi a kocsit.

De van. Nem kell letennie, elég, ha be se száll. Az, hogy telítettek az utak, csak azt jelzi, hogy rengeteg a birka. Szerinted egy igazi, vérbeli birkát érdekel az, mekkora az utak befogadóképessége? Azt csak az érdekli, hogy beül egyedül a kocsijában, beáll a kocsisor végére, és anyázza a többi birkát, hogy miért nem szállnak inkább buszra, meg hogy miért parkolnak az ő helyére, miért kell két sarkot gyalogolnia a kocsijához. Az, hogy ő szálljon buszra, vagy mondjuk négy másik embertársát is beengedje maga mellé, eszébe se jutna. Közben persze visít, hogy drága a parkolás, de igazából ez csak jó neki, ha 250 forint helyett tíz forint lenne a parkolás, akkor se fizetné be, de így legalább úgy érezheti, hogy alapos indokkal, és jogosan nem fizet.

Idézet

Második gondoltatodat is buktad, mert közeli simerősöm, igen magasszintű építő társaságnál kivitelező, igen magas posztban. Autópálya építés és társai, és ő szerinte alapból túl vannak méretezve az utak személygépkocsik számára és egyedül a kamionok és buszok rongálják.

Arról nem tehetek, hogy hülyeségeket beszél az igen magasszintű építési társaságnál, igen magas posztban dolgozó haverod. Ha már valami rámegy az útra, az már rongálni fogja. Még egy bicikli is. Lehet, hogy nem látványosan, de rongálja. Egy kamion vagy busz természetesen egyszerre nagyobb kárt tesz, mint egy személygépkocsi, de egy átlagos úton nagyságrendekkel több személyautó közlekedik, mint kamion/busz.

#100 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 12. 22:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 21:56

A belvárosi (zónás) parkolás is kényelem, azért akkor miért is nem fizetsz?

Mitől kényelem a parkolás? Az az alap, hogy nincs hova parkolni és azért fizessek, hogy legyen ??? De akkor miért nincs helyem a bolt elött ahova menni akarok? Most akkor hogy is van ez? Az a kényelem, hogy keringhetek parkolóhelyért, ami isten tudja hol van, ráadásul közterület, és ugyanúgy őrizetlen az autóm mintha egy erdőbe hagynám kinn.
Mondtam, parkolóház, fizetős parkoló az kényelem, azért szívesebben fizetnék ,mert nyújt vmi kényelmi szolgálatást, azon felül hogy az utcán áll a kocsim,ahol alapból van jogom lenni. vagy nincs jogom?
BMWパワー
Kép

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.