HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1671 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 12. 20:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 21:34

Naja, ott másnap foglalkoznak vele, meg ha kész van, akkor vissza is 2 nap alatt ér. Ebből így átlagban mérve 5 nap csak a hozomviszem logisztika.

Aztan a szerviz tokol rajta 2 hetet, vegeredmeny 20 nap, de szerintem az meg belefer a "torekszunk a 15 napra"-ba.

#1672 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 20:41

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 21:15

Persze hogy nezi, hogyan tudna a sajat veszteseget csokkenteni, mert ha nem nezne, akkor elobbutobb lehuzhatna a rolot/ehenhalna, hiszen egy atlag alkatreszen 5k-nal tobb haszna sincsen.
Ebbe boven nem fer bele, hogy DHL-lel kuldozgesse az orszag masik vegebe, meg vissza, sot meg az odavissza benzinpenze sem terul meg belole.

Pesti boltnak edesmindegy, hiszen a szerviz "keznel" van, legrosszabb esetben a varos masik vegeben, pont ezert irtam videki peldat, mert ott ezek a koltsegek hatvanyozottabban elojonnek.

Azért a vidéki üzleteknél sem ilyen borús a helyzet, mert a legtöbb megyeszékhelyen vannak hivatalos szervízek, vagy ha az nincsen akkor leadó pont.

Maksi:  "DE azt még véletlenül sem feltételezhetjük, hogy a szegény, ártatlan kereskedő nem igyekszik a kötelességeit teljesíteni, önnönös anyagi érdekei miatt, ugye?"

Ezt mint kereskedő kikérem magamnak. Ha vmivel gáz van, mindig az az első, hogy minél hamarabb rendezve legyen az ügy, hisz csak így lesz elégedett a vásárló.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1673 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 00:30

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 21:41

Ezt mint kereskedő kikérem magamnak. Ha vmivel gáz van, mindig az az első, hogy minél hamarabb rendezve legyen az ügy, hisz csak így lesz elégedett a vásárló.

Nincs szükség rá, hogy bármit kikérj magadnak, hiszen nem feléd irányult a feltételezésem, hanem csak általánosságban próbáltam elképzelni, hogy esetleg létezhet netántán talán egy olyan kereskedő, aki nem rohan hanyatt-homlok a tisztelt vásárló nyavajáit intézni, hogy megspórolhasson pár ezrest...

Hozzáteszem, ennek a topicnak már akkor nagy haszna volt/lesz, ha akik olvassák, mind fogyasztóként, mind kereskedőként másként, sokoldalúbban, jobban látják majd a dolgokat e fura viszonyban egymással.  :respect:

#1674 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 21:41

Lehet hogy jó lenne egy olyan törvény amiben előírnák hogy azon gyártók termékei esetében aminek van nálunk hivatalos forgalmazása/supportja, az ezeket a termékeket forgalmazó boltok a honlapjukon és a boltban tüntessék fel hogy hivatalos forrásból forgalmazzák e az adott terméket vagy sem. És akkor a vevő el tudná dönteni egy adott helyen vásárol e olcsóbban vállalva a kockázatot, vagy sem.
Bár ez lehet a versenytörvénybe vagy hogyhívják, ütközik, hiszen azok hátrányba kerülnének akik szürekeimportoznak.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1675 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 08:46

Ez sajnos egy olyan dolog, hogy azt ír a honlapra amit akar. Mondjuk ha váltasz az adott céggel mondjuk e-mailt vagy faxot, amiben érdeklődsz, hogy hivatalos magyar disztribútortól származik-e a termék, majd a garival verkődnek, te fel tudod mutatni, hogy adott esetben félretájékoztattak.
Sztem abszolút nem kerülnének hátrányba, mert hidd el nagyon sok olyan ember van, aki inkább utazik 200km-t 10.000ft-ért.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1676 Felhasználó inaktív   attilav 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 15:29

Igaz hogy azt írnak ki amit akarnak, de azért lehetne ezt szankcionálni, ha nem a valóságnak megfelelő dolgokat. Meg aki tájékozatlan az azt nézi hogy hol olcsóbb és nem kérdezősködik, szvsz indokolt lenne leglább a honlapokon feltüntetni a termék hivatalos/szürke mivoltát.
Ha akkora hátrányba nem is kerülnének, de feltételezem azért egy jelentékeny fogyasztói kört elvesztenének az biztos, az emberek túlköltekeznek hitelből vásárolnak, és ha előre megtudják hogy gond lehet a garral akkor nem sajnálnak még némi pluszpénzt, (legalábbis egy részük biztosan átpártol a hivatalos forrásra). Mivel a szürkéknek ez is pénz, ezért tiltakozni fognak a versenyjogra/alkotmányra stb, hivatkozva.

Megoldás lehetne az is ha a szürkék a partnereikkel úgy egyeznének meg hogy a user vihesse/küldhesse(pl dhl egyéb gyorsposta stb) közvetlenül a kinti szervízbe a cuccot. Ez nyilván a user pénzébe kerül, de aki nem ér rá az elhúzódó gar intézésre az a zsebébe nyúlna.
Abit IC7, Kingmax MPXD42F-D8KT4B 400Mhz 2x1GB,
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S

#1677 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 15:53

Én azt mondom, hogy aki nem kérdez rá ilyen alap dolgokra az meg is érdemli, hogy szopjon. Ez tudom köcsögség, de akkoris így gondolom. Annyi magához való esze legyen már mindenkinek, hogy ne toljon ki magával.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1678 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 22:43

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:53

Én azt mondom, hogy aki nem kérdez rá ilyen alap dolgokra az meg is érdemli, hogy szopjon. Ez tudom köcsögség, de akkoris így gondolom. Annyi magához való esze legyen már mindenkinek, hogy ne toljon ki magával.

Ezt szerintem te sem gondolod komolyan. Az szopjon, aki jóhiszeműen azt feltételezi, hogy a jogszabályokat betartják a kereskedők? Jól érzed, hogy ez "köcsögség", - nevezzük inkább butaságnak, vagy naív rosszindulatnak - hiszen, ha mindenről a negatív dolgokat feltételezzük, akkor rosszfelé halad a világ.

Árnyaltabban gondolod szerintem ezt te is. Mert érezni lehet, hogy valahol van egy határ, ami egy bizonyos bizalmatlanságot megkövetel, és igyekezni kell elejébe menni a számítható dolgoknak, de mindent, mindenkor nem lehet kivédeni és túlzott paranoiát meg nem várhatunk el általánosan a fogyasztóktól. Ezért van, hogy egy alap bizalommal rendelkezni kell, és ez így egészséges. Nem?

#1679 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 23:40

a durva hangnemen tul en egyetertek lordrolee-vel. a vasarlo igenis nezzen utana, hogy a garanciat mikeppen tudja ervenyesiteni. (hany szerviz van az orszagban, stb, stb..)

az egy masik kerdes, es itt igazabol nem volt erintve, hogy a szervizeles gyorsasaga ettol fuggetlen. de ettol meg annak "minosege" mar utanajaras kerdese.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1680 Felhasználó inaktív   Megapixel - Digitalzoom Kft. 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 23:51

Tisztelt Uram!

Mint illetékes nem szándékoztam ill nem szándékoztunk hozzászólni ehhez a topic-hoz, de úgy gondoltuk az itt jelenlévők tudhatják a másik oldal véleményét is. Először is hangsúlyozni szeretnénk, hogy sajnáljuk ezt a kellemetlenséget, nem célunk a vásárlók ilyen helyzetbe hozása, de mint azt levélben is hivatalosan megírtuk Önnek, a törvényeknek megfelelően megjavítottuk a készülékét.
A készülékre 24 hónap telejeskörű garanciát vállaltunk, mely gondolom a vásálásnál is fontos tényező volt. (Az hivatalos Magyarországi szervízben (Camera Kft.) is mindössze 12 hónap a garancia a Canon készülékekre, tehát ezen felül biztosítunk további egy évet a gépre. Ez egyébiránt teljesen mellékes az ügy szempontjából csak tájékoztatásként írjuk le.) Ezen két éves időszak alatt romlott el a készülék, melynek átvételéről hivatalos átvételi jegyzőkönyvet kapott, melyet a helyszínen alá is írt. Ekkor, még segítségül, szóban is tájékoztattuk, hogy a javítás időtartama minden esetben az alkatrészellátottságtól függ, és természetesen lehet több is mint 15 nap, de törekszünk a mihamarabbi elkészülésre. A készüléket természetesen, nem saját, hanem minden esetben márkaszervízben javíttatjuk még akkor is ha ez a cégnek bármilyen költséget jelent. A készülék javítása valóban meghaladta a 30 napot is, de sajnos aki kicsit is otthon van a kerekedelemben és garanciális javításokban valamint szervízkérédsekben, annak ez cseppet sem meglepő. Az, hogy Ön nem kereskedő, és nem ismeri egyátalán az ilyen jelelgű hátteret, természetesen nem probléma. A törvény nem ír elő konkrét határidőt és ezt minden kereskedő és szervíz pontosan tudja, valamint a Fogyasztóvédelem is tisztában van vele. Rendkívüli esetekről tudnánk beszámolni, hivatalos magyarországi szervízek javítási határidőiról, elég ha megemlítjük, hogy talán a Nikon tartja a rekordot a maga 8 hónapos javításával, amely privát és nem céges tapasztalat volt. De a további márkák is "kitesznek magukért" néha, 15 nap alat nagyon kevés javításról tudunk. Hangsúlyozzuk, hogy itt minden esetben dig. fényképezőgépekről van szó, nem érdemes autókkal, meg kerekes székekkel hasonlítgatni.
Felmerült a cserekészülék kérdése is, erről csak egy mondatot írnánk. Ha Ön igényelt volna tőlünk cseregépet, biztosítottuk volna a javítás idejére, a gépéhez minőségben legközelebb álló, szabad cseregépünket. Erről szó sem esett az Ön részéről, azt pedig megértheti, hogy a több ezer garanciális ügyfélnek nem ajánlhatunk fel mi egyenként cserekészüléket.
Az, hogy a kollégák nincsenek tudatában a törvénynek és kötöszködnek egyszerűen nem igaz, ugyanis érdeksség képpen mikor Ön a boltunkban járt megmutattuk Önnek az összes magyarországon lévő márkaszervíz (Nikon, Canon, Olympus stb. ) hivatalos átvételi lapját, melyre Ön kifejtette hogy egyik sem felel meg a törvénynek és mind törvénysértő. Kérem javítson ki ha nem így történt. Ez, megbocsásson, de már ott nevetségesen hatott. Továbbá azt is elmagyarázta nekünk, hogy ha pl. 3-4 nap alatt Önnek kellemetlensége van abból hogy nem javítunk ki egy készüléket garanciálisan, akkor akár 3-4 nap után elállhat a szerződéstől ha akar és kérheti vissza a vételárat. Kérem, ismét javítson ki ha nem ezt mondta.
Azt már csak egy plusz dologként jegyeznénk meg, hogy a készülék nincs is kifogástalan állapotban, de erről sem ejtettünk szót, pedig mint tudjuk a szervízek hajlamosak a legkisebb karcolás miatt is visszadobni a készülékeket garanciális javításról.
Eddig rengeteg garanciális problámát orvosoltunk sikeresen, 17 boltunkból álló hálózatban nagyon sok elégedett vásárlónk van, de sajnos mindig van aki nem az. A cégnek valóban az az érdeke, hogy mindenki maradéktalanul jól járjon és jól érezze magát, de egy elromlott készülék könnyen tud elégedetlenséget okozni.
Mivel ön jogi útra terelte az ügyet, mi is megtesszük a megfelelő lépéseket, minden magyarországi törvény, és annak tudatában hogy helyesnen és jogszerűen jártunk el. Az hogy hitelrontásért indítunk-e feljelentést majd elválik, szeretnénk -amennyire lehet- békésen, higgadtan lerendezni ezt az ügyet, és még egyszer tudatosítani mindenkivel, hogy egy ilyen kicsit elhúzódó javítás bármikor bárkivel megtörténhet, az adott cég vagy vállalat nem követ el törvénysértést, lehet ez fényképezőgép, mosógép vagy bármi.
Utolsó mondatként, pedig ismételten megkérjük, hogy fáradjon be az immár jópár hete nálunk heverő javított készülékért.

Köszönettel.

#1681 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 00:00

koszonjuk a masik oldalnak is.

"a törvényeknek megfelelően megjavítottuk a készülékét."
gondolom ez most a kerdes, nem? talan meg kene varni legalabb a bekelteto testulet allasfoglalasat!

a javitott keszulek atvetelere felszolitast meg egyszeruen nem ertem. az nem csak akkor lenne esedekes, ha Onoknek adnanak vegul igazat? nem kene megvarni vele az ugy befejezeset?

(a magam reszerol amugy hitelrontast nem nagyon latok. latok egy erthetoen haborgo vevot, es annak a tenynek a kozleset, hogy borzalmasan sokaig tartott a javitas. ezt Onok sem tagadjak, igy hol lenne ez hitelrontas? az aprobb korulmenyek es felfutott hangulat persze nem kellemes, ezt elfogadom.)

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 15. 00:02 -kor

a forum ma:

#1682 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 15. 00:20

Idézet: Megapixel - Digitalzoom Kft. - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 0:51

mikor Ön a boltunkban járt megmutattuk Önnek az összes magyarországon lévő márkaszervíz (Nikon, Canon, Olympus stb. ) hivatalos átvételi lapját, melyre Ön kifejtette hogy egyik sem felel meg a törvénynek és mind törvénysértő. Kérem javítson ki ha nem így történt. Ez, megbocsásson, de már ott nevetségesen hatott. Továbbá azt is elmagyarázta nekünk, hogy ha pl. 3-4 nap alatt Önnek kellemetlensége van abból hogy nem javítunk ki egy készüléket garanciálisan, akkor akár 3-4 nap után elállhat a szerződéstől ha akar és kérheti vissza a vételárat.

Hőőőj, meghallgattatott a másik fél is. Az idézetre meg fentebb tippeltem, hogy a T. Vevő nem éppen a legbájosabb mosolyával, meg jóindulatával lépett be az ajtón. Alakulhat errefelé is.
Make love not Wor.

#1683 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 00:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 1:00

Onok sem tagadjak, igy hol lenne ez hitelrontas? az aprobb korulmenyek es felfutott hangulat persze nem kellemes, ezt elfogadom.)

Azt majd a bíróság eldönti, hogy hol hitelrontó. Ezek érdekes dolgok, mikor tárhelyért nem fizetnek 10 hónapig, de nekem 1 évig szolgáltatni kell, vagy ha ide leírom az _igazságot_, hogy pld. a Firm Kft nekem nem fizetett, akkor az biza hitelrontás a javából.
Make love not Wor.

#1684 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 00:28

en csak kerdeztem, hogy miben latjak ok a hitelrontast..
a forum ma:

#1685 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 00:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 1:28

Miben is látjátok a nem megfelelő törekedést?
Make love not Wor.

#1686 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 01:47

Meglepő fordulat a másik fél, megjelenése, komolyan. kicsit kezd bonyásodni a dolog Maksi azon állítása körül hogy nem kapott átvételi elismervényt. azis árnyalja a dolgot, hogy már az elején közölték, hogy lehet, hogy 15 napot megfogja haladni a javítás és tájékoztatták hogy ez a kérdéses iparcikk esetében sajnos tipikus. a beadott gép korántsem volt makulátlan állapotú és a másik fél elmondása alapján azsem áll meg, hogy a cserekészülék biztosításától elélltak volna.
hát én ezt a bíróságon nagyon 2esélyesre venném - mertmég azis lehet a vége, hogy a meghibásodás nem rendeltetésszerű használat következménye volt...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 15. 01:49 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1687 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 06:13

Érdekesen alakul a dolog.

#1688 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 06:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 1:28

Mondjuk abban, hogy Maksi bizonyíték nélkül vádaskodik. Anélkül állít fel rosszindulatú képet a cégről, hogy kezében lenne bármi kézzelfogható. Mint ahogy azt már írtam az a 42/52 nap önmagában nem bizonyíték arra, hogy nem akarták betartani a törvényt.

#1689 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 08:08

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 23:43

Ezt szerintem te sem gondolod komolyan. Az szopjon, aki jóhiszeműen azt feltételezi, hogy a jogszabályokat betartják a kereskedők? Jól érzed, hogy ez "köcsögség", - nevezzük inkább butaságnak, vagy naív rosszindulatnak - hiszen, ha mindenről a negatív dolgokat feltételezzük, akkor rosszfelé halad a világ.

Árnyaltabban gondolod szerintem ezt te is. Mert érezni lehet, hogy valahol van egy határ, ami egy bizonyos bizalmatlanságot megkövetel, és igyekezni kell elejébe menni a számítható dolgoknak, de mindent, mindenkor nem lehet kivédeni és túlzott paranoiát meg nem várhatunk el általánosan a fogyasztóktól. Ezért van, hogy egy alap bizalommal rendelkezni kell, és ez így egészséges. Nem?

Asszem megint félreértettél, mint mindig :D. Nem azt írtam, hogy a jogszabályok betartásával szopjon vki, hanem azt, hogyha tudja, hogy szürkeimportos, akkor hosszabb javítási időre számíthat.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1690 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 08:09

wpepi: Maksi fo allitasa az volt, hogy kegyetlenul sokaig nem javitottak ki a gepet. ez az allitas igaznak bizonyult. o ez alapjan festett negativ kepet (ha jol emlekszem valami ilyesmi volt: "csak addig erdekli a vevo penze,amig megveszi az arut", ez hatarozottan a hosszu javitasi ido miatti allitas volt.) mas tekintetben szerintem nem vadaskodott, legfeljebb elofeltetelezesekkel elt, ami szerintem meg nem vadaskodas, es a tulfutott hangulatnak koszonheto.

de vegyuk eszre, az amit a kerdesemre irtal egyszeruen nem valasz, hiszen semmi konkretat nem adtal pedig en pont konkretumot kerdeztem! ahhoz, hogy az ember hitelrontasert pereljen valakit explicite kell megmondania, hogy ezt mivel kovette el, az szerintem nem eleg, hogy hangulatot keltett egy forumon.. (raadasul minimum reszben jogosan.)

SFIJ: velemenyem szerint amiket irtal, azok 3/4-e irrelevans. az, hogy mar az elejen varhatoan 15 napon tuli lesz a javitas onmagaban nem jo pont. az, hogy milyen allapotu a keszulek teljes mertekben irrelevans, hiszen csak es kizarolag a hiba szamit. az meg egyenesen lehetetlen, hogy az deruljon ki, hogy nem a rendeltetesszeru hasznalat okozta a hibat: ezt mar reg kozolni kellett volna, nem most elovenni. a cserekeszulek biztositasa meg egy lehetoseg, amirol a torveny nem beszel (regen beszelt!), igy ez a pont abszolute lenyegtelen jogilag.

hm. ha jol latom egyedul a jegyzokonyv maradt erdemi kerdes, ami vagy ugy van, vagy nincs ugy. amigy az meg szamomra teljesen erdektelen. oszinten szolva nem mindegy mit kap az ember egy bizonyos ponton tul? engem ez a pont biztos, hogy nem erdekelne ugy, mint Maksit.

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 15. 08:16 -kor

a forum ma:

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87