Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 22:54
A 49/2003-as GKM. rendelet leírja, hogy milyen iratoknak kell készülnie és milyen tartalommal, formai követelményt a vonatkozó jogszabályok nem írnak elő. E tekintetben a fogyasztó és a kereskedő állítása között különbség van. A fogyasztó elmondása szerint az irat, amit adtak nem felel meg a jogszabályban előírtaknak. A kereskedő szerint "átvételi jegyzőkönyv" készült és véleménye szerint a jogszabályoknak megfelelő.
A tudomásom szerint a 49/2003-as GKM. rendelet 5. §-ának megfelelő átvételi elismervénnyel a forgalmazó nem rendelkezik, illetve ilyen iratot nem tud felmutatni. Ezenkívül úgy tudom, hogy a 151/2003-as Korm. rendeletben foglaltaknak sem felel meg maradéktalanul a jótállási jegyük. Amennyiben pedig ez így van, úgy nem kétséges, hogy szabálysértés történt, vagyis nem jogszerűen jártak el. Ezt bízzuk a hatóságra.
Az elállás kérdése kapcsán pedig a BBT határozatnak alávethetik magukat, ha annyira együttműködnek és a peren kívüli megegyezésre törekszenek.
Akkor ezek szerint hiányzik a javított készülék átvételének ideje?
Az, hogy a gyártó milyen jótállási jegyet ad, nem a kereskedő gondja, baja, és nem bírálhatja felül a gyártót ebben.
gondolom erre gondoltál, mikor azt írtad, hogy nem felel meg maradéktalanul a jótállási jegy:
Idézet
3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.
(2) A jótállási jegyet közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven kell megfogalmazni.
(3) A jótállási jegyen fel kell tüntetni:
a) a forgalmazó nevét és címét,
b) a fogyasztási cikk megnevezését, típusát, gyártási számát, továbbá - ahol alkalmazható - azonosításra alkalmas részeinek meghatározását,
c) a gyártó és - külföldről származó termék esetén - az importáló nevét, címét,
d) a fogyasztót a jótállás alapján megillető jogokat, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit,
e) a vásárlás vagy az üzembe helyezés időpontját.
Egy kérdés: Te láttad azt a jótállási jegyet? Lehet, hogy nemis saját jegyet adott a kereskedő, hanem azt, amit a gyártó mellékel. Akkor írja át a kereskedő?
Szerk: Én még nem láttam olyan gyártói vagy egyéb jótállási jegyet, ami a fent nevezett adatokat ne tartalmazta volna.
Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 16. 08:16 -kor