HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 18. 18:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 19:30

avvan, hogy szelektiven olvasol. NEM irt ilyet. semmi konkretumot nem irt. olvass vissza, ha nem hiszed!

annyit irt le most is, mint anno, amikor eloszor nyilatkozott errol: "ismerem az ugy reszleteit". semmi tobbet. akkor nem hittetek neki, most hisztek. pedig semmi nem valtozott. :p

az viszont egy masik kerdes, hogy a "kodosites" ( © wpepi) mogott mi van. en nekem vilagos az elejetol, hogy ez igy is van, hogy tenyleg ismeri. persze lehet, hogy menetkozben ismerte meg, azert nem irt errol a legelejen. (lement par emeletet az irodajabol, hogy elkerje az ugy anyagait, miutan felkeltette az erdeklodeset. mondjuk.) de lehet, hogy teljesen mas a tortenet, sot az is lehet, hogy hazugsag az egesz. tenyszeru bizonyitekunk nincs rola.

szerintem pedig jól olvastam. tételesen felsorolta az ügy maksinál fellehető írásos dokumentumait.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1942 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 18:35

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 19:29

Nem is neked kell szükségességét látnod. Egyszerűen megkértek, hogy most te bizonyíts. Fordult a kocka, most te vagy a f*sz rosszabbik felén. ;)

A topic témájával kapcsolatban van valamilyen érdemi hozzászólásod is vagy csak azért jöttél, hogy jól kikötözködd magad?

#1943 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 18:36

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 19:33

hm... nem is rossz. de talan inkabb, ha a forumnal maradjunk inkabb adj mindenben igazat specialnak az itanium es a ps3 topicban! :p

a problema amugy nem az, hogy nem vetted eszre, hogy mar regen leirta, hogy ismeri a reszleteket, hanem az, hogy Te ezt meg akkor sem lattad, amikor korusban irtuk. sot, "sikeresen" ala is tamasztottad.

nem ertelek...

#1944 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 18:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 19:35

A topic témájával kapcsolatban van valamilyen érdemi hozzászólásod is vagy csak azért jöttél, hogy jól kikötözködd magad?

szerintem az érdemi hozzászólásait megtette. én igen sokat tanultam belőlük cca 1 óra leforgása alatt.

#1945 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 18:38

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 19:34

szerintem pedig jól olvastam. tételesen felsorolta az ügy maksinál fellehető írásos dokumentumait.

igen, de egyikrol sem allitotta, hogy olvasta volna! csak azt kerdezte, hogy Te olvastad-e. majd a vegen megjegyezte, hogy o viszont, veled szemben, ismeri a reszleteket. ugyanazzal a szofordulattal, mint korabban. azt nem allitotta, hogy ezeket olvasta volna!

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 18. 18:39 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1946 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 19:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 19:38

igen, de egyikrol sem allitotta, hogy olvasta volna! csak azt kerdezte, hogy Te olvastad-e. majd a vegen megjegyezte, hogy o viszont, veled szemben, ismeri a reszleteket. ugyanazzal a szofordulattal, mint korabban. azt nem allitotta, hogy ezeket olvasta volna!

de felsorolt olyan iratokat is, amelyeket maksi nem.

#1947 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 19:22

nezd, abbol, amit a legelejen hozzaszolasaiban irt (pl. milyen torvenyelokeszito munka folyik az eljovendo fogyasztovedelmi szabalyozas tekinteteben) egyertelmu, hogy a munkaja valamilyen modon kapcsolodik a fogyasztovedelemhez. peldaul a fofelugyelosegnel dolgozik. azaz almabol felkeltve is el tud sorolni egy iratcsomagot, ami ilyenkor keletkezik.

de felre ne erts: szamomra mar regesreg vilagos, hogy o konkretan ismeri az ugyet a legaprobb reszletekig. csak azt jeleztem, hogy amikepp az elejen sem irt konkretumot most sem tette. amit a legelejen sem allitotta ezt biztosra (ebben nemikepp igaza van wpepinek, mas kerdes, hogy jogos-e a felhaborodasa), ugy most sem tette ezt.

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 18. 19:30 -kor

a forum ma:

#1948 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 19:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 20:22

de felre ne erts: szamomra mar regesreg vilagos, hogy o konkretan ismeri az ugyet a legaprobb reszletekig. csak azt jeleztem, hogy amikepp az elejen sem irt konkretumot most sem tette.

most elbizonytalanodtam. akkor mi is az amit most pontosan tudunk?

#1949 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 19:35

hat nezd, ez nem logikai kerdes mar!
vannak, akik empatikusabbak es inkabb hiszenek a masik embernek (lehet, hogy rosszul teszik persze), ok nagyjabol CC 2.-3. hozzaszolasa utan elhittek Neki, hogy ismeri az ugy reszleteit. sokminden alatamasztja ezt az olvasatot, peldaul maga a titkolozas is(!), ami tipikus jogaszi beszedmod: nem mondunk felesleges dolgokat.

lehetnek olyanok is, akik csak konkret bizonyitekok utan hisznek el barmit, azok szamara a kerdes nyitott.

amugy meg nem az a kerdes, hogy mit "tudunk", hanem inkabb az az erdekes, hogy mi tortent, es mi fog tortenni. a tudasunk eleve toredekes ebben a kerdesben, es ez igy termeszetes. ebbol a resztudasbol epitkezunk. van aki tobbet tud (mert mondjuk van jogi ismerete, vagy mert mondjuk dolgozott szervizben, netan az ugy erintetje maga), es van aki kevesebbet. ennyi. pontosan meg nem tudunk semmit, mert ez a vilag rendje! ;)

az viszont, hogy CC valoban ismeri-e az ugyet reszleteiben szinte erdektelen! vagy elhiszed neki, vagy nem. senki, meg o sem kerte, hogy hidd el ezt. allitasai enelkul is jok, legfeljebb azt mondod rajuk, hogy alatamasztatlanok. ez szived joga. egyet nem mondhatsz: azt, hogy ez hamis allitas, hiszen a hamissagat nem tudod bizonyitani.

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 18. 19:39 -kor

a forum ma:

#1950 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 19:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 18:22

peldaul a fofelugyelosegnel dolgozik. azaz almabol felkeltve is el tud sorolni egy iratcsomagot, ami ilyenkor keletkezik.

Ez már spekuláció, de egyértelműen látszik, hogy kompetensebb a témában, mint az őt kritizálók. ;)

#1951 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 19:56

Bodgan: Nem dolgozom a felügyelőségen. :)

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 18. 19:57 -kor

#1952 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 20:13

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 20:35

egyet nem mondhatsz: azt, hogy ez hamis allitas, hiszen a hamissagat nem tudod bizonyitani.

nem állt szándékomban az állításait hamis színben feltüntetni, ha ez így jött volna le akkor minden topiklakót megkövetek.

amúgymeg az eltelt másfél órában megelpően sokat megtudtam.

Érdekes lesz a békéktető tárgyalás eredménye, a részleteket tűkön ülve várom :Đ

#1953 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 20:30

persze, hogy spekulacio! de ettol meg akar igaz is lehet.

latom megsem igaz.. hat ennyit a tippemrol! :)

Szerkesztette: bogdan 2007. 08. 18. 20:34 -kor

a forum ma:

#1954 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 20:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 21:30

persze, hogy spekulacio! de ettol meg akar igaz is lehet.

nézd én nem állítok jelenleg semmit, azt leszámítva hogy megdöbbentően sokat tudok mostmár.

Izgatottan várom a békéltető tárgyalás eredményét. :D

#1955 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 20:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 21:13

nem állt szándékomban az állításait hamis színben feltüntetni,

hatarozottan allithatom, hogy abban a szinben tunt fel a hozzaszolasaidban.

de akkor most mar megnyugodhatunk, mindenki szamara vilagosak a leosztasok.
a forum ma:

#1956 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 20:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 21:35

hatarozottan allithatom, hogy abban a szinben tunt fel a hozzaszolasaidban.

de akkor most mar megnyugodhatunk, mindenki szamara vilagosak a leosztasok.

CC jogi argumentációi helyesek voltak, csak én azt tételeztem fel, hogy e jelen esetre nem minden tekintetben alkalmazhatóak. végülis ez egy felesleges kétkedés volt, mostmár látom.

jelen tudásom birtokában izgatottan várom a békéltető tárgyalás eredményét!

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 18. 20:55 -kor

#1957 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 22:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 20:54

CC jogi argumentációi helyesek voltak, ...

Ez is csak egy vélemény, nem több, mint a tied, vagy másé. :) A többit majd a fejlemények eldöntik, én bízom benne, hogy mindkét fél számára megnyugtatóan oldódik meg az ügy.

#1958 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 22:56

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 23:25

Ez is csak egy vélemény, nem több, mint a tied, vagy másé. :) A többit majd a fejlemények eldöntik, én bízom benne, hogy mindkét fél számára megnyugtatóan oldódik meg az ügy.

úgy bizony. a felekben még nem vagyok biztos, dehogy megoldódik az ügy az héstzentség! :)

#1959 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 01:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 16:33

szerintem énis, Janho is meg a többiek is rengeteg észérvet hoztunk fel. a Topiknyitó, CC előadott egy jogi prekoncepciót és permanensen ezt ismételgeti. a jogi okoskodások amik a prekoncepciókon alapulnak bizonyítva nem lettek - azon kívül, hogy a panaszos úgy vélelmezi hogy nem kapott átvételi elismervényt, ennek ténye nem nyert bizonyosságot. a panaszos még aztis vélelmezte hogy cserekészüléket sem akartak számára biztosítani - anélkül, hogy erre rákérdezett volna. elmondták továbbá a termék átvételekor, hogy a javítási idő hosszú lesz, tehát tisztában volt a körülményekkel így azsem áll meg, hogy a 30. napon ébredt rá, hogy őt aránytalan mértékű jogi sérelem érte, stb, stb, stb.

Ennyi hülyeséget még senki nem hordott össze egyetlen hoozzászólásában, mint Te, Drága barátom.

1. Nem kaptam átvételi elismervényt. Ez nem vélelmezés, hanem tény, amit nem lehet megcáfolni, még csak tanakodni sem rajta, hogy vajon igen, vajon nem. 2 papírt kellett volna kapnom: 1 db Jegyzőkönyvet, és 1 db Átvételi elismervényt.

49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet

JEGYZŐKÖNYVRE vonatkozó részei:

3. § (1) A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:

a) a fogyasztó nevét, címét,  --- cím nincs feltűntetve a Jegyzőkönyvben, de nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget neki

b) a fogyasztási cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát,

c) a vásárlás időpontját,

d) a hiba bejelentésének időpontját,

e) a hiba leírását,

f) a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,

g) a kifogás rendezésének módját.

(2) Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni.

(3) A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni.

(4) Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.

4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.    --- No, ilyen tájékoztatást nem kaptam

(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

ÁTVÉTELI ELISMERVÉNYRE vonatkozó részei:

5. § Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti. -- Nemhogy hiányosak ezek az adatok, de egyáltalán nem kaptam átvételi elismervényt. Jóllehet a legtöbb adat szerepel a jegyzőkönyvben is, de mégsem egy dokumentumról rendelkezik a jogszabály, hanem Jegyzőkönyvről, ÉS Átvételi elismervényről. Ez utóbbi legfontosabb pontja az az időpont, amikor a kijavított árut átveheti. Ez hiányzik legjobban a Jegyzőkönyvből.

Ha nem is a 30., hanem a 42. napon döntöttem úgy, hogy a legfeljebb 15 napra való törekvés már jócskán meghaladta a számomra elfogadhatónak ítélt többlet időtartamot, így elálltam a szerződéstől.

Többek voltak kíváncsiak a Jegyzőkönyv formaiságára is. A Jegyzőkönyv a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség honlapjáról letölthető, ami épp olyan, mint amit kaptam az üzletben.

Szerkesztette: Maksi 2007. 08. 19. 01:43 -kor

#1960 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 01:36

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 17:39

Ismered a szerződési feltételeket? Tudod mi szerepel a kötelezett által adott jótállási jegyen?

Te ismered?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »