Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 16:33
szerintem énis, Janho is meg a többiek is rengeteg észérvet hoztunk fel. a Topiknyitó, CC előadott egy jogi prekoncepciót és permanensen ezt ismételgeti. a jogi okoskodások amik a prekoncepciókon alapulnak bizonyítva nem lettek - azon kívül, hogy a panaszos úgy vélelmezi hogy nem kapott átvételi elismervényt, ennek ténye nem nyert bizonyosságot. a panaszos még aztis vélelmezte hogy cserekészüléket sem akartak számára biztosítani - anélkül, hogy erre rákérdezett volna. elmondták továbbá a termék átvételekor, hogy a javítási idő hosszú lesz, tehát tisztában volt a körülményekkel így azsem áll meg, hogy a 30. napon ébredt rá, hogy őt aránytalan mértékű jogi sérelem érte, stb, stb, stb.
Ennyi hülyeséget még senki nem hordott össze egyetlen hoozzászólásában, mint Te, Drága barátom.
1. Nem kaptam átvételi elismervényt. Ez nem vélelmezés, hanem tény, amit nem lehet megcáfolni, még csak tanakodni sem rajta, hogy vajon igen, vajon nem. 2 papírt kellett volna kapnom: 1 db Jegyzőkönyvet, és 1 db Átvételi elismervényt.
49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet
JEGYZŐKÖNYVRE vonatkozó részei:
3. § (1) A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti:
a) a fogyasztó nevét, címét, ---
cím nincs feltűntetve a Jegyzőkönyvben, de nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget neki
b) a fogyasztási cikk (a továbbiakban: áru) megnevezését, vételárát,
c) a vásárlás időpontját,
d) a hiba bejelentésének időpontját,
e) a hiba leírását,
f) a fogyasztó által érvényesíteni kívánt igényt,
g) a kifogás rendezésének módját.
(2) Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben meg kell adni.
(3) A jegyzőkönyv másolatát a fogyasztónak át kell adni.
(4) Ha a forgalmazó a fogyasztó igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legkésőbb három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót.
4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. ---
No, ilyen tájékoztatást nem kaptam
(2) A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
ÁTVÉTELI ELISMERVÉNYRE vonatkozó részei:
5. § Javításra az árut elismervény ellenében
kell átvenni. Az elismervényen
fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét,
és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti. -- Nemhogy hiányosak ezek az adatok, de egyáltalán nem kaptam átvételi elismervényt. Jóllehet a legtöbb adat szerepel a jegyzőkönyvben is, de mégsem egy dokumentumról rendelkezik a jogszabály, hanem Jegyzőkönyvről, ÉS Átvételi elismervényről. Ez utóbbi legfontosabb pontja az az időpont, amikor a kijavított árut átveheti. Ez hiányzik legjobban a Jegyzőkönyvből.
Ha nem is a 30., hanem a 42. napon döntöttem úgy, hogy a legfeljebb 15 napra való törekvés már jócskán meghaladta a számomra elfogadhatónak ítélt többlet időtartamot, így elálltam a szerződéstől.
Többek voltak kíváncsiak a Jegyzőkönyv formaiságára is. A
Jegyzőkönyv a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség honlapjáról letölthető, ami épp olyan, mint amit kaptam az üzletben.
Szerkesztette: Maksi 2007. 08. 19. 01:43 -kor