HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 22. 13:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 12:41

De itten ez le van írva kéremszépen, ennek így kell lennie. Miképpen is volt, amit véletlenül megtaláltam, hogy állam feladata az oktatás? Államot már neccesen csesztetjük, meg nem lehetne jókat flamelni, mert vállat vonnak, aztán kész  :cool:

Neked is ugyanazt tudom felajánlani, hogy vagy tudunk értelmesen, mindenféle sallang nélkül beszélni az adott témáról, vagy kurjonghattok együtt magatok.

#2142 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 22. 14:08

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 14:09

Neked is ugyanazt tudom felajánlani, hogy vagy tudunk értelmesen, mindenféle sallang nélkül beszélni az adott témáról, vagy kurjonghattok együtt magatok.

Te fújod a magadét, ami kvázi működésképtelen, nem csak itt, de a világ több más országában is. amúgy igen, velünk van a baj, mert próbálunk reálisan gondolkozni, nem csak azt a 4 mondatot erőlteted, amit nagyjából meghatároz a törvény.
Make love not Wor.

#2143 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 22. 15:04

Idézet: Megapixel - Digitalzoom Kft. - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 0:51

Mivel ön jogi útra terelte az ügyet, mi is megtesszük a megfelelő lépéseket, minden magyarországi törvény, és annak tudatában hogy helyesnen és jogszerűen jártunk el. Az hogy hitelrontásért indítunk-e feljelentést majd elválik, szeretnénk -amennyire lehet- békésen, higgadtan lerendezni ezt az ügyet, és még egyszer tudatosítani mindenkivel, hogy egy ilyen kicsit elhúzódó javítás bármikor bárkivel megtörténhet, az adott cég vagy vállalat nem követ el törvénysértést, lehet ez fényképezőgép, mosógép vagy bármi.

véletlenül keveredtem újra ide, a modis fórumból és eme gyöngyszemet leltem... kicsit régi, de debaj.
azért elébb illett volna egy jogi képviselővel konzultálni, mielőtt a hitelrontásos baromsággal jönnek. hitelrontásért esetleg egy másik céget lehet perelni. magánszemély esetében hírnévrontás illetve rágalmazás létezik, mint olyan. ezek után persze furán hat az egyébként se füle, se farka mondat: "minden magyarországi törvény, és annak tudatában hogy helyesnen és jogszerűen jártunk el", de megsúgom: az elállásra Maksinak minden jogi alapja megvolt, ellentétben a céges hőbörgéssel.
igazából nem gyüvök vissza, mert ahogy nézem ugyanazon a gumicsonton rágódik a díszes társaság, a nem létező érvek, meg a láma álokoskodás a triumvirátus részéről semmit sem változott.
tanácsolom, főleg jahnónak, húzzon el akkor egy olyan országba, ahol a bíróságok nem a hatályos jogszabályokat fogják figyelembe venni, illetve a mindennapi életbe sem avatkoznak be és nincsenek jogtudorok. szóval irány pl. afrika. de láttam én már bíróságon  (büntetőügyben, munkaügyin), illetve hatósági eljárás során, h az ilyen hőbörgő okostónik milyenek kicsire tudnak összemenni pár általuk frappánsnak szánt mondat után, és szépen a helyükre tették őket (legfeljebb otthon, az asszonynak oszthatták utána az észt), meg aztán jobb esetben bírsággal, rosszabban felfüggesztettel gazdagodtak. 
én elhiszem h az itt villógó fórumkrémjeinek feje duzzad a sok hardveres okosságtól, de h szart sem értenek ahhoz, amiről regéket hoztak itt össze, az is biztos. jobb helyeken körberöhögik őket, itt meg osztják az észt. szánalom a köbön.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 22. 15:06 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2144 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 15:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 11:14

A "mindenhol így van EUban" az eléggé üreshalmaz, mert ugye vágtak már ki minket szervizből odaát a nagy EUban, mikor nem eredeti csomagolásban vittük a zsugát.

Megint beidézném azt, amit Captain írt:

Idézet

Aki szerződésszerűen teljesít, annak nincsenek ilyen gondjai, aki pedig szerződést szeg, arra vonatkoznak a szankciók. Ez mindenhol így van EU-ban, a szankciók mértéke és milyensége lehet eltérő, de a szerződésszegésért felelned kell.

Az általad írtak, bár szeretnéd, sehol nem cáfolják meg az idézett részt.

A te analógiád szerint, ha olyan lenne a piac sajátossága, hogy a termék nem vesztene értékéből, hanem nyerne, akkor elálláskor többet kapna vissza a vevő. Egyébként memóriánál akár ez is előfordulhatna. Megnézem én azt a forgalmazót, aki többet adna vissza, mint amennyit elköltött nála a vevő. :respect: Egyébként pedig nem kötelező sz*rt eladni. :p Olyan hosszú az az 1 év, ameddig egy tartós fogyasztási cikknek ki kellene bírnia... :omg:

#2145 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 15:27

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 16:15

Egyébként pedig nem kötelező sz*rt eladni. :p Olyan hosszú az az 1 év, ameddig egy tartós fogyasztási cikknek ki kellene bírnia... :omg:

Én elvileg nem is adok el szart, de akkor mégis Maksi volt a töketlen, mert szar fébnyképezőt szeretett volna venni? Vannak nálam is jó márkák, akármilyen supporttal garival, de megsúgom: kutyát nem érdekli. Kíváncsi vagyok Te mondjuk olyan '97-ben Enermax tápot vettél-e a gépedbe, meg Kingston RAMot. Nekem azok azóta is mennek, csak tudod az árfekvése. Én azóta tartom ezt a vonalat, dobozos Intel lapokat 1 napos futárszolgálattal helyszínen cserélik felém a képviselet is, szóval itt nem vagyok szopatva. Csak nézzél körbe az orsazágban, aztán mutass pár embert, akinek ilyenre van szüksége.

Ezeket kellene megérteni.
Make love not Wor.

#2146 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 15:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 14:27

Én elvileg nem is adok el szart, de akkor mégis Maksi volt a töketlen, mert szar fébnyképezőt szeretett volna venni?

Azonkívül, hogy nem a lényegi részét fogtad meg a mondandómnak, a mondatod elejéből sehogy nem következik a vége.

Idézet

Kíváncsi vagyok Te mondjuk olyan '97-ben Enermax tápot vettél-e a gépedbe, meg Kingston RAMot. Nekem azok azóta is mennek, csak tudod az árfekvése. Én azóta tartom ezt a vonalat, dobozos Intel lapokat 1 napos futárszolgálattal helyszínen cserélik felém a képviselet is, szóval itt nem vagyok szopatva. Csak nézzél körbe az orsazágban, aztán mutass pár embert, akinek ilyenre van szüksége.

Ezeket kellene megérteni.

Kíváncsi vagyok, hogy mi köze van a személyemnek a témához. Személyeskedés helyett inkább a hozzászólásom többi részére reagálj valamit. Fog valaha szerinted visszafizetni a kereskedő többet a fogyasztónak, mint amit otthagyott nála? Ha nem, akkor az "aktuális értéken" történő pénzvisszafizetés is értelmetlen.

#2147 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 16:20

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 16:59

Fog valaha szerinted visszafizetni a kereskedő többet a fogyasztónak, mint amit otthagyott nála? Ha nem, akkor az "aktuális értéken" történő pénzvisszafizetés is értelmetlen.

Amint az új cucc jóval drágább lesz, mint amit a régiért kapott volna, olyan esetben a júzerek nagy része sem fog trükközni, hanem beletörődik egy újabba cserélésbe.
Make love not Wor.

#2148 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 16:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 15:20

Amint az új cucc jóval drágább lesz, mint amit a régiért kapott volna, olyan esetben a júzerek nagy része sem fog trükközni, hanem beletörődik egy újabba cserélésbe.

Megvárom, amíg a kérdésre válaszolsz.

#2149 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 16:45

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 17:41

Megvárom, amíg a kérdésre válaszolsz.

Kár olyat feltételezni, ami egy előtte lévő tényezőtőpl függ, mert ugye jós az sajna nem vagyok. Majd ha az első eset így volt, akkor megmondom, hogy mi történt, miképpen szokott működni.
Make love not Wor.

#2150 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 16:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 15:45

Kár olyat feltételezni, ami egy előtte lévő tényezőtőpl függ, mert ugye jós az sajna nem vagyok. Majd ha az első eset így volt, akkor megmondom, hogy mi történt, miképpen szokott működni.

Akkor felteszem másképp a kérdést: Te adnál vissza több pénzt, mint amennyit a fogyasztó neked fizetett a termékért? Ehhez nem kell jósnak lenned.

#2151 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 17:12

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 17:49

Akkor felteszem másképp a kérdést: Te adnál vissza több pénzt, mint amennyit a fogyasztó neked fizetett a termékért? Ehhez nem kell jósnak lenned.

Én más úton mozgok, de volt már rá példa, úgyhogy a válasz az, hogy igen. Meg olcsóbban kapott nagyobb gépet, meg kisebb gépért több lóvét vissza ja. Ezért írtam az elején, nem éri meg a vevő seggét nyalni, sosem térül meg, inkább 1-2 ilyen kurvaanyázós topik, az belefér az occsóba.
Make love not Wor.

#2152 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 17:20

Számomra elég életszerűtlen, hogy a forgamazók hajlandóak lennének többet visszafizetni a fogyasztónak, mint amennyit az eredetileg fizetett nekik. Főleg annak tükrében, hogy már ugyanannyit se hajlandóak, hanem inkább kitalálnak mindenféle "aktuális árat" a termékre, amit még hajlandóak érte adni.

De örülök, hogy te némileg más vagy, mint akikről általánosságban beszélsz.

#2153 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 17:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 15:20

Csakhogy a forgamazó nem ajánlaná fel az újabbra cserélést, hanem inkább visszafizetné a pénzt, így nem lenne lehetősége a fogyasztónak beletörődni semmibe. Csak azt kéne megérteni, hogy itt egy szerződés hibás teljesítéséről van szó és nem adás-vételről, ahol a vevőnek lehetősége van az árat meghatározni. Aki itt trükközik, az a forgalmazó.

#2154 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 17:40

Nem olyan lépéssel kell kiszűrni az ügyeskedőket, ami sérti a fogyasztók jogait és egyébként is törvénybe(PTK) ütköző. Én azzal tisztában vagyok, hogy ez egyfajta válaszlépés a kereskedők részéről az ügyeskedők kiszűrésére, de ennek nem ez a módja. Az meg végképp nem, hogy ennek érdekében még meg a PTK-t is módosítanánk.

#2155 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 18:33

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 12:57

A teljes jótállási idő alatt nem csak kötelezettség van, hanem lehetőség is, hogy mentesüljön a jótállásái kötelezettség teljesítése alól a kötelezett. A kicserélés tekintetében ott a lehetőség az irányított választás miatt a kijavításra. Az elállás csak második körben joga a fogyasztónak, amikor a kötelezett a kijavítást, ill. kicserélést nem válalta, vagy jogszabályi keretek között kötelezettségének nem tudott eleget tenni.

Az utolsó ismert ár alkalmazása több szempontból is rossz. Először is, teljesen jogszerűtlen. Másodszor pedig, ha megvizsgáljuk a szerződéseket, akkor láthatjuk, hogy a szolgáltatás-ellenszolgáltatás esetén arról beszélünk, hogy a kereskedő teljesítése a termék adása, a fogyasztóé a vételár megfizetése.

CC ezt tudjuk jol. ezert hibasodnak meg a szamtech alaktreszek az elettertamuk 10.-11. honapjaban. es hasonlo okbol van azis, hogy gyorshajtaskor az autonkat nem mi, hanem egy kozeli rokonunk szokta vezetni :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2156 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:00

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 18:20

Számomra elég életszerűtlen, hogy a forgamazók hajlandóak lennének többet visszafizetni a fogyasztónak, mint amennyit az eredetileg fizetett nekik. Főleg annak tükrében, hogy már ugyanannyit se hajlandóak, hanem inkább kitalálnak mindenféle "aktuális árat" a termékre, amit még hajlandóak érte adni.

De örülök, hogy te némileg más vagy, mint akikről általánosságban beszélsz.

a forint az utobbi 6 evben permanensen realfelertekelodott, ergo ha egy termekert 3 evvel ezelott fizettel 20 ezer forintot, akkor ma ugyanazon 20 ezer forint vasarloero paritason tobbet er.

#2157 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 19:03

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 18:40

Nem olyan lépéssel kell kiszűrni az ügyeskedőket, ami sérti a fogyasztók jogait és egyébként is törvénybe(PTK) ütköző. Én azzal tisztában vagyok, hogy ez egyfajta válaszlépés a kereskedők részéről az ügyeskedők kiszűrésére, de ennek nem ez a módja. Az meg végképp nem, hogy ennek érdekében még meg a PTK-t is módosítanánk.

nezd Csaba_20, ha a kereskedok a bankokhoz hasonlatos BAR listakat vezetnenenek be, es adatbazisban rogzitenek a "problemas" vevoket es ezeket az informaciokat megoszatnak egymas kozott, aztan a blotba belepo problemas vevonek aszondanak, hogy onnek nem adok el termeket mert *csak* akkor az meg diszkriminacio lenne :D

amugymeg ugyeskedes azert letezik, mert tudja az ugyeskedo hogy a jog vedelme alatt all. ha ez nem lenne, akkor nem ugyeskedne.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 22. 19:04 -kor

#2158 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 22:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 19:03

nezd Csaba_20, ha a kereskedok a bankokhoz hasonlatos BAR listakat vezetnenenek be, es adatbazisban rogzitenek a "problemas" vevoket es ezeket az informaciokat megoszatnak egymas kozott, aztan a blotba belepo problemas vevonek aszondanak, hogy onnek nem adok el termeket mert *csak* akkor az meg diszkriminacio lenne :D

amugymeg ugyeskedes azert letezik, mert tudja az ugyeskedo hogy a jog vedelme alatt all. ha ez nem lenne, akkor nem ugyeskedne.

Amennyiben ezt jelen pillanatban az érintett hozzájárulása nélkül megteszik, úgy akár büntetőjogi felelősséggel is számolniuk kell! Áruld el kérlek, mi az az ügyeskedés! Jótállási idő alatt meghibásodást, javítani, cserélni kell, bizonyítási lehetőséged megvan! Ameddig nem bizonyítod, addig mondjam én is, hogy rágalmazol? Azt hiszem nincs okom, hogy azt feltételezzem, hogy bizonyítás nélkül, feltételezésekkel olyat állítanál, hogy a 11. hónapban elromlott termékek x%-a ügyeskedés. :)

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 22. 22:06 -kor

#2159 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 22. 23:26

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 16:04

véletlenül keveredtem újra ide, a modis fórumból és eme gyöngyszemet leltem... kicsit régi, de debaj.
azért elébb illett volna egy jogi képviselővel konzultálni, mielőtt a hitelrontásos baromsággal jönnek. hitelrontásért esetleg egy másik céget lehet perelni. magánszemély esetében hírnévrontás illetve rágalmazás létezik, mint olyan. ezek után persze furán hat az egyébként se füle, se farka mondat: "minden magyarországi törvény, és annak tudatában hogy helyesnen és jogszerűen jártunk el", de megsúgom: az elállásra Maksinak minden jogi alapja megvolt, ellentétben a céges hőbörgéssel.
igazából nem gyüvök vissza, mert ahogy nézem ugyanazon a gumicsonton rágódik a díszes társaság, a nem létező érvek, meg a láma álokoskodás a triumvirátus részéről semmit sem változott.
tanácsolom, főleg jahnónak, húzzon el akkor egy olyan országba, ahol a bíróságok nem a hatályos jogszabályokat fogják figyelembe venni, illetve a mindennapi életbe sem avatkoznak be és nincsenek jogtudorok. szóval irány pl. afrika. de láttam én már bíróságon  (büntetőügyben, munkaügyin), illetve hatósági eljárás során, h az ilyen hőbörgő okostónik milyenek kicsire tudnak összemenni pár általuk frappánsnak szánt mondat után, és szépen a helyükre tették őket (legfeljebb otthon, az asszonynak oszthatták utána az észt), meg aztán jobb esetben bírsággal, rosszabban felfüggesztettel gazdagodtak. 
én elhiszem h az itt villógó fórumkrémjeinek feje duzzad a sok hardveres okosságtól, de h szart sem értenek ahhoz, amiről regéket hoztak itt össze, az is biztos. jobb helyeken körberöhögik őket, itt meg osztják az észt. szánalom a köbön.

A következő személyeskedésnél figyelmeztetést adok - tegye azt meg bárki.

#2160 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 22. 23:34

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 22., szerda - 23:01

Jótállási idő alatt meghibásodást, javítani, cserélni kell, bizonyítási lehetőséged megvan! Ameddig nem bizonyítod, addig mondjam én is, hogy rágalmazol? Azt hiszem nincs okom, hogy azt feltételezzem, hogy bizonyítás nélkül, feltételezésekkel olyat állítanál, hogy a 11. hónapban elromlott termékek x%-a ügyeskedés. :)

nézd ezis egy álláspont, meg lehet statisztikát készíteni a jótállási idő előtt magyarországon meghibásodó merevlemezekről és összevetni uezt az amerikában tapasztalható adatokkal. tudom, a klíma teszi, magyarország klimája nem kedvez a számítógépalkatrészeknek :D
de mint írtam törzszászlós barátom szerint a rendőrségi statisztikák eklatánsan kimutatják, hogy gyorshajtás esetén a gépjárművet a tulajdonos valamely rokona vezeti :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 22. 23:37 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110