HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#661 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 21. 15:53

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:48

persze

Köszi, csak megerősítésképp kérdeztem. :up:

ui: Ugyanis még mindig gondolkodom a Pentaxon. :) Lesegetem az obis oldalakat, árakat. (Kit mellé valami tele)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#662 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 12. 21. 18:59

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 15:53

Köszi, csak megerősítésképp kérdeztem. :up:

ui: Ugyanis még mindig gondolkodom a Pentaxon. :) Lesegetem az obis oldalakat, árakat. (Kit mellé valami tele)

És a jelenlegivel mi a terv? (350D + 100-400 + töltelékáru, ha jól emlékszem, de javíts ki.)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#663 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 19:11

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 16:46

az nagyon nem mindegy, h ekv 300-as vagy 600-as fókusztávot kell kitartani f/5.6 rekesz mellett!
(pláne ha mondom inkább f/8-at, mert alatta valszeg nem szép a képe)

előbbi (1/500 körüli idő - a reciprokszabály erős tele állásban már nem igazán működik, rá kell hagyni) még jó fényben nem gond, utóbbihoz azonban biztonságosan már 1/1000 körüli záridő kellene, és az csak föltekert érzékenységgel fog menni még erős napsütésben is

ilyen obi inkább az E510-hez jó választás, ahol ott a stabilizátor a vázban

Természetesen vállalom, hogy a 300mm-hez vinnem kell az állványt magammal. Egyébként nem adnám el a 40-150-et sem, hanem a 70-300 mellett használnám.

Köszönöm a véleményeket!

#664 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 23:43

Mostanában mennyiért kelhet el egy Olympus MJU 820-as gép "használtan" de bontatlan csomagolás, gari, minden?
szerk: végülis tárgytalan, azért még kíváncsi vagyok

Szerkesztette: DLL 2007. 12. 21. 23:49 -kor

#665 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 23:48

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 18:59

És a jelenlegivel mi a terv? (350D + 100-400 + töltelékáru, ha jól emlékszem, de javíts ki.)

Rosszul emléxel. :) Én "hidas" vagyok. Minolta A1-em van. Most tervezek DSLR-e váltani, de még nem biztos. 
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#666 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 23:54

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. dec. 22., szombat - 0:48

Rosszul emléxel. :) Én "hidas" vagyok. Minolta A1-em van. Most tervezek DSLR-e váltani, de még nem biztos.

Hasonló cipőben járunk :)

Tudom gyermetegnek hangozhat -itt- , de nekem hiányozna a videó 7x-es manuális zoomal, van videokameránk is, de annak lomha a zumja, meg macera áttölteni és nincs mindíg nálam.

#667 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 23. 02:24

Sziasztok!

Ne haragudjatok,de még új vagyok a fórumon!Kicsit visszaolvasgattam,és elég érdekes dolgokról írtok!
Bocsánat,hogy rögtön egy problémával indulok,de szeretnék segítséget kérni tőletek!
Adott egy új,FUJI Finepix A820 gép, 8,3mp 4x optikai zoom!Nos,valamiért eléggé zajosak a képek,a széleknél kicsit elvannak "mosódva" a lefotózott dolgok,pedig mindent jól beállítok (szerintem) ügyelve a fényviszonyokra,ill. a fehéregyensúlyra,habár az érzékenységet automatán hagyom! (Talán ez lehet a baj?) Amúgy a képméret miatt 4mpixelesre van állítva a gép,nekem nem kellene nagyobb kép!
Bárhol bármit fotózok,zajos a kép!Digit zoom kikapcsolva,optikai szintén alapon!
Lehetséges,hogy én várok túl sokat egy ilyen olcsó kategóriájú géptől?

Várom hozzáértő válaszotokat!

Köszönöm!Csaba

Szerkesztette: Berguson 2007. 12. 23. 02:25 -kor

#668 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 02:48

Idézet: Berguson - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 3:24

Sziasztok!

Ne haragudjatok,de még új vagyok a fórumon!Kicsit visszaolvasgattam,és elég érdekes dolgokról írtok!
Bocsánat,hogy rögtön egy problémával indulok,de szeretnék segítséget kérni tőletek!
Adott egy új,FUJI Finepix A820 gép, 8,3mp 4x optikai zoom!Nos,valamiért eléggé zajosak a képek,a széleknél kicsit elvannak "mosódva" a lefotózott dolgok,pedig mindent jól beállítok (szerintem) ügyelve a fényviszonyokra,ill. a fehéregyensúlyra,habár az érzékenységet automatán hagyom! (Talán ez lehet a baj?) Amúgy a képméret miatt 4mpixelesre van állítva a gép,nekem nem kellene nagyobb kép!
Bárhol bármit fotózok,zajos a kép!Digit zoom kikapcsolva,optikai szintén alapon!
Lehetséges,hogy én várok túl sokat egy ilyen olcsó kategóriájú géptől?

Várom hozzáértő válaszotokat!

Köszönöm!Csaba

Igen, sajna elvárásaid plátóiak ebben a kategóriában. 8,3 millió pixel elég sok, ilyen kis területre összesűrítve, lényegében ezért zajos. Az érzékenységet leginkább kézileg állítsd a legkisebb értékre és csak ha muszáj akkor növeld (pl. túl kevés fény miatt bemozdult a kép).
A képszéli mosottság az optika miatt van, a kép sarkai felé belágyul az optika által vetített kép, ehhez jön még nagy valószínűséggel némi hordótorzítás is. Ha zoom-olsz egy kicsit, 1/3-ig vagy a feléig akkor a torzítások jó eséllyel eltűnnek v. csökkennek.

#669 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 23. 03:12

Idézet: DLL - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 2:48

Igen, sajna elvárásaid plátóiak ebben a kategóriában. 8,3 millió pixel elég sok, ilyen kis területre összesűrítve, lényegében ezért zajos. Az érzékenységet leginkább kézileg állítsd a legkisebb értékre és csak ha muszáj akkor növeld (pl. túl kevés fény miatt bemozdult a kép).
A képszéli mosottság az optika miatt van, a kép sarkai felé belágyul az optika által vetített kép, ehhez jön még nagy valószínűséggel némi hordótorzítás is. Ha zoom-olsz egy kicsit, 1/3-ig vagy a feléig akkor a torzítások jó eséllyel eltűnnek v. csökkennek.

Szia!

Köszönöm a gyors választ!Éreztem,hogy nem ezt a gépet kellett volna megvennem...  :think:
Adott volt egy Samsung S85 is illetve egy sony de annak sajna pontosan nem emlékszem a típ.számára!Asszem valami w35.
Mindegyik így 30-40e ft között mozgott...

Szerinted/tek melyikkel jártam volna jobban a 3 típus közül?

Nagyon félek,hogy a Sony-t mondjátok... ;)  mivel az eladó is ezt javasolta!

Köszönöm a választ!

Csaba

#670 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 08:07

Egyikkel sem. Ennyi pénzért ilyent szolgáltatáskupacot kapsz. Ha többre vágysz, szorozhatod az összeget öttel, tízzel, hússzal. :)

#671 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 23. 09:33

"Szerinted/tek melyikkel jártam volna jobban a 3 típus közül?"

Az A 820-nak a kihúzati fényerőcsökkenése F 2,9-6,3 ami azt jelenti hogy kezdő fókuszon 2,9 a fényerő a zoom legnagyobb értékén 6,3-ra csökken. Ez egy nagyon gyenge optika. Egy jobb optika fényerőcsökkenése így néz ki pld: F 2,8-3,3. Ehhez persze hozzájárul az előttem szóló által említett pixelekkel túlzsúfolt érzékelő is. Olyan gép amitől többet várhatsz több mint kétszerennyibe kerülnek.

Szerkesztette: ottokar 2007. 12. 23. 10:32 -kor

#672 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 10:52

azért 40 körül már van imho használható gép...

én 44ért vettem a Olympus mju 780at a barátnőmnek. szerintem nem rossz tesztek alapján. iso400ig nem gáz, stabilizátoros, 5x optikai zoom...

vagy ott a Fujifilm FinePix F31fd is, vagy az f40fd... bár ezek nemtom pontosan mennyibe kerülnek.

Szerkesztette: WiZARD 2007. 12. 23. 11:02 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#673 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 11:20

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 10:52

vagy ott a Fujifilm FinePix F31fd is, vagy az f40fd... bár ezek nemtom pontosan mennyibe kerülnek.

a forgalmazás végén kb annyiért is hozzá lehetett jutni az F30/31-hez, azóta azonban durván fölment a használt példányok ára - pont azért, mert az utódokat hazavágta a fölbontásnöveléssel a Fuji
(hasonló fölbontású, hagyományos CCD-vel szerelt típusokhoz képest még mindig jobbak vmivel - de az elődök dicsőségének már annyi :(

#674 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 11:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 10:52

azért 40 körül már van imho használható gép...

én 44ért vettem a Olympus mju 780at a barátnőmnek. szerintem nem rossz tesztek alapján. iso400ig nem gáz, stabilizátoros, 5x optikai zoom...

Használható van, csak milyen képe lesz? Talán a fuji f31 ahogy mondjátok. Én most jutottam el oda, hogy nem értem mi a lószart kerestem eddig a kompakt kategóriában. Ezek nem képeket készítenek, hanem egy rakás fost. (tisztelet a kivételnek) :D
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#675 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 11:27

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 11:22

Én most jutottam el oda, hogy nem értem mi a lószart kerestem eddig a kompakt kategóriában. Ezek nem képeket készítenek, hanem egy rakás fost. (tisztelet a kivételnek) :D

pár éve dslr gépem van, és csak azokat nézegetem, annak a képeit látom főleg, ezt szoktam meg.
ahányszor ismerősnek/családtagnak gépet kell vennem/ajánlani mindig meglepődök hogy a kompaktok képe mennyire béna...
de ettől függetlenül az emberek nagyrészének tökéletesen megfelel egy picit jobb (maradjunk a témánál és f31fd) kompakt szintű gép, de sokaknak még ez se szükséges.
aki nem monitoron 100%ban nézi a képeket, hanem tvre rákötve, vagy papírképet nyomtatva, vagy lekicsinyítve....
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#676 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 11:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 11:27

pár éve dslr gépem van, és csak azokat nézegetem, annak a képeit látom főleg, ezt szoktam meg.
ahányszor ismerősnek/családtagnak gépet kell vennem/ajánlani mindig meglepődök hogy a kompaktok képe mennyire béna...
de ettől függetlenül az emberek nagyrészének tökéletesen megfelel egy picit jobb (maradjunk a témánál és f31fd) kompakt szintű gép, de sokaknak még ez se szükséges.
aki nem monitoron 100%ban nézi a képeket, hanem tvre rákötve, vagy papírképet nyomtatva, vagy lekicsinyítve....

Én még csak egy hete használok dslr-t, de azt hittem hanyattvágom magam, akkora a különbség, ezek igazi képek. :)

El is adtam gyorsan a TZ3-at. :D

Ez így van! :up:

Szerkesztette: Lauda 2007. 12. 23. 11:44 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#677 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 23. 11:52

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:22

Használható van, csak milyen képe lesz? Talán a fuji f31 ahogy mondjátok. Én most jutottam el oda, hogy nem értem mi a lószart kerestem eddig a kompakt kategóriában. Ezek nem képeket készítenek, hanem egy rakás fost. (tisztelet a kivételnek) :D

Ez olyan mintha egy Trabanttól azt várnád el mint egy 20 milliós autótól. Nem azonos kategória és ár. De fosnak nem kell nevezni mert van aki nem tud drágábbat venni meg nem is akar szuper képeket csinálni, sok dolgot viszont meg lehet vele csinálni és neki az is elég. Jellegtelen és rossz képeket meg milliós géppel is lehet csinálni a technikai tudás csak egy részét képezi a képnek.

Szerkesztette: ottokar 2007. 12. 23. 12:07 -kor

#678 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 11:55

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 11:52

Ez olyan mintha egy Trabanttól azt várnád el mint egy 20 milliós autótól. Nem azonos kategória és ár. De fosnak nem kell nevezni mert van aki nem tud drágábbat venni meg nem is akar szuper képeket csinálni, sok dolgot viszont meg lehet vele csinálni és neki az is elég.

A legtöbb mai 100 ezres kompaktnak és bridge-nek is halál a képe, nézd csak meg! Ehhez képest már a belépő szintű dslr-ek is csoda képet adnak.
Attól meg hogy valaki nem tud drágábbat venni, még nem lesz jobb a képe az olcsónak. :)

#679 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:16

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 12:55

A legtöbb mai 100 ezres kompaktnak és bridge-nek is halál a képe, nézd csak meg! Ehhez képest már a belépő szintű dslr-ek is csoda képet adnak.
Attól meg hogy valaki nem tud drágábbat venni, még nem lesz jobb a képe az olcsónak. :)

Ha megnézed a galériám képeit abban a 80% kompakttal készült. Pld a holdfelvételek. Kiváncsi lennék milyen tükrös felszereléssel lehetne ilyenre megcsinálni? Az árat még saccolni se merem.

#680 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 23. 12:24

Sziasztok!

Nekem is egy Fujifilm A700-as kompaktom van. Hát ennek a képei is elég pocséknak mondhatóak, szerintem ez a széria nagyon el van rontva  :(

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.