Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 19:26
Egyébként félreértés ne essék nem akarok hitet téríteni.
Pedig úgy tűnik.

(Csak vicceltem.)
No, röviden a lényeg: a Canon belépő váz relatíve drága, rossz(abb) fogású (mint a konkurensek) és gyenge objektívet adnak hozzá, a Canon rendszer viszont jó, mert rengeteg objektív van rá bagóért, köztük igen használható darabok.
Pl. a 85-ös fixed jó vétel volt, Nikonból ugyanez legalább 2x ennyibe kerül, ha egyáltalán el lehet csípni. (Mondjuk portréra annál jobb objektívet nehéz elképzelni.) Megértem valahol Lugosi kollégát is, hogy átáll, de pont azért írtam, hogy nincs univerzális best buy, mert az igények eltérőek. Pl. Canonból össze nem raksz 200 rongyból egy új vázat, és a 18-55+55-200VR-nek megfelelő objektívpárost, és ha belegondolsz, egy hobbistának ez több mint elegendő.
Fixekre egy gondolat erejéig visszatérve: engem is vonzanak, de rájöttem, veszett lusta vagyok ahhoz, hogy ne zoomjaim legyenek. Ha fixet veszek, az csakis makrózni lesz.
A januári Canon bejelentést én is kíváncsian várom, mert a családban van, aki már nagyon be van sózva, úgyhogy ha jobb vétel lesz, mint a D40, akkor azt fogom neki ajánlani.
Szerkesztette: Satriani 2007. 12. 27. 20:16 -kor