HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 10:27

Idézet: avman - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 10:11

aham. csak azért vedd figyelembe, mennyire negatív reklám volt anno annak a 20-30 embernek a kiszórása... azóta se volt ilyen adsl fronton. tegye fel a kezét az, aki személyesen ismer valakit, akit ilyen miatt szórtak ki adsl alól, vagy kapott felszólítást. ez esetben ugye van egy levél, amit lehet szkennelni. egyedül úgy tartom hihetőnek a dolgot. addig állítólag többen hallották kategória.

Nem alkalmazzák ezt a szankciót már, csak fenntartják a jogot rá. Azóta se történt ez miatt szerződésbontás senkinél...

#2062 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 01. 23. 10:34

Idézet: petne - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 10:27

Nem alkalmazzák ezt a szankciót már, csak fenntartják a jogot rá. Azóta se történt ez miatt szerződésbontás senkinél...

én is így tudtam, de azért nem zárom ki a lehetőségét. csak akkor levélről, felszólításról linket.  :)
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2063 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 10:56

Idézet: avman - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 10:34

én is így tudtam, de azért nem zárom ki a lehetőségét. csak akkor levélről, felszólításról linket.  :)

decemberi forgalmam volt vagy több mint 300GB és semmi se történt
meg nem is fog
legnagyobb torrentoldal fórumán mások 600-800gigás forgalmakat írnak be (még UPC userek is  :D  )
szóval nem kell parázni :respect:

#2064 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 10:58

Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 23:37

A T-Online nekem 700 kbyte/sec körül megy.

nem éri meg váltani és nyugodtan töltögethetsz nem lesz semmi  :up:
ha meg 700KB-al hozza neked akkor igazán nem éri meg váltani mert UPC-nél trükközés nélkül bizony ennek tizedével sem tudnál torrentezni :rolleyes:

#2065 Felhasználó inaktív   janos_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:10

Nem irtam sehol, hogy a webet es minden mast bellasitanak. DE viszont amikor "megy a p2p szures" akkor bizony a pingek 200-250ms (ha ilyenkor torrent is megy akkor meg 300-700ms). Ebbol kifolyolag a web is belassul, pl. normal 1-2 mpes betoltesbol lesz 5-6 mp. De nem is ez a gaz, hanem az online jatekoknak nem epp kedvezo ez a hatalmas ertek. (márha ki nem rugnak addigra a serverrol:) ) En nem elijeszteni akartam az arcot, csak keszuljon fel, hogy nagy a valoszinusege, hogy o is szivni fog vele, sot...

KeyserSoze: A UPC AFSZ-e meg az elmult 1 ev alatt igen sok valtozason ment at.

Visszasirom en neha a chello classicot a 30gb-os korlatjaval. (raadasul nem mertek a chello-chello kozti forgalmat :p ) Szinte nem is volt vele gond, leszamitva a havi fel-1 napos kimaradasokat :D

Szerkesztette: janos_ 2008. 01. 23. 13:12 -kor

#2066 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 15:14

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 11:56

decemberi forgalmam volt vagy több mint 300GB és semmi se történt
meg nem is fog
szóval nem kell parázni :respect:

Kedves jozsef85!
Úgylátom a te forgalmadon is meglátszik, hogy december voilt, hisz karácsony meg szilvezster tájékán biztos te sem ültél a gép előtt, miközben 800-al hasított a torrented lefelé.... :Đ  Hisz gondolom Neked még akkor is minden pöpec, hisz T-Online az hibátlanul meg tud oldani mindent.... :omg:
Amúgy biztos csupa hasznos dologra kellhetett az a 300gb, amit megnéztél/elolvastál/meghallgattál stb.....
(Aztán nehogy azzal gyere nekem hogy 6db 50gigás blu-ray filmre volt szükséged éppen! :Đ )

#2067 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 15:43

Idézet: pzstm - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 15:14

Kedves jozsef85!
Úgylátom a te forgalmadon is meglátszik, hogy december voilt, hisz karácsony meg szilvezster tájékán biztos te sem ültél a gép előtt, miközben 800-al hasított a torrented lefelé.... :Đ  Hisz gondolom Neked még akkor is minden pöpec, hisz T-Online az hibátlanul meg tud oldani mindent.... :omg:
Amúgy biztos csupa hasznos dologra kellhetett az a 300gb, amit megnéztél/elolvastál/meghallgattál stb.....
(Aztán nehogy azzal gyere nekem hogy 6db 50gigás blu-ray filmre volt szükséged éppen! :Đ )

és neked mi közöd ahhoz hogy én téliszünetben mit töltöttem le?
300giga volt és kész, a srácnak írtam hogy ne parázzon ha 150gigától többet tölt mert T-online nem foglalkozik vele :up:

#2068 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 23. 15:52

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 16:43

és neked mi közöd ahhoz hogy én téliszünetben mit töltöttem le?
300giga volt és kész, a srácnak írtam hogy ne parázzon ha 150gigától többet tölt mert T-online nem foglalkozik vele :up:

Biztos text alapú c++ kód volt tömörítve. És soronként ellenőrizted.  :D

#2069 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 16:15

Letöltötte a 300-at.  :D This is Sparta! Egy harcos 1 Gb.

#2070 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 17:30

Eddig nekem is Chello Extreme netem volt, p2p korlátozás volt, kb 60Kb/s volt a letöltés napközben.
Most anyagi okok miatt váltottam minimumra, most mintha nem lenne korlátozás.

Viszont ami nagyon idegesítő és mindkét csomagnál előfordul az utóbbi időben (1-2 hónap, előtte évekig sosem), hogy változó időközönként szakad a net, a modem újra bejelentkezik.
Eddig nem hívtam őket, mert úgy tűnt hogy torrentezés közben fodul csak elő. Először arra gyanakodtam, hogy mikor lekorlátozzák a sebességet ill. visszállítjkák akkor szakad, de egyre inkább az a gyanúm hogy se a torrentnek se a korlátozásnak nincs hozzá köze.

Esetleg találkozott valaki ezzel a szakadás problémával?

#2071 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 17:59

Idézet: tPedro - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 17:30

Esetleg találkozott valaki ezzel a szakadás problémával?

A 65-ödik oldalon olvasd el a hozzászólásomat. ( illetve a korábbiakat. )

#2072 Felhasználó inaktív   ladminka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 23. 18:27

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 10:18

NSD én értem amit mondasz, értem, hogy a routerem sz@r és emiatt szakad/akad a web amikor p2p megy, de azt mond meg nekem, a p2p korlátozás elött ugyan ezzel a routerrel miért nem volt gond?  :think:

én műszaki hibára gyanakszom  :Đ
Ezer oka lehet annak, hogy miért (sz)akadozik a web, mikor a p2p megy, de teljesen biztos, hogy nem a p2p korlátozás miatt van. Egyszerűen a technikai megvalósítás miatt nem érintheti a webes forgalmat.

#2073 Felhasználó inaktív   KeyserSoze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 18:41

wpepi: A napokban végigolvastam pár tucat ÁSZF-et (roppant unalmas olvasmányok, ráadásul jogász sem vagyok, csak az ember vénségére már kiszúr minden potenciális csapdát, mert a legtöbbe már belesétált korábban), sajnos ma Magyarországon nincs olyan szolgáltató, amelyik igazán korlátlan, nem tartja fenn magának akár forgalom megahatározás nélkül a jogot, hogy extrém használatra hivatkozva felbonthassa a szerződést. A Business Telecom még felmerült nálam, ott sincs forgalom meghatározva, most az a legolcsóbb, de azt is sokan szidják, meg nagyon kis cégnek tűnik, és csont amatőr az ÁSZF, tele nevetséges szabályokkal és helyesírási hibákkal. A T-vel végül is a magasabb ára és a forgalompara ellenére elégedett vagyok, van sebesség is, a váltást elhalasztottam határozatlan időre.

avman, petne: Igazatok van, azóta a kiszórás óta senki nem hallott hasonló esetekről, az pedig nagy negatív reklám volt a T-Online-nak, nyilván emiatt más ISP-k sem élnek az ilyen szerződésbontási jogukkal, mert nekik is ártana. Továbbá úgy tudom, azok tényleg extrém esetek voltak, én pedig most decemberig, 14 év netezés alatt nem léptem át a 100 gigát sem (ezért parázok most, hogy mi lesz), sajnos most sok mindent csak DVD5-ben találtam és találok. Hozzáteszem, csak olyat töltök le, ami elég régi, kifizettem rá egyszer a mozijegyet (+ az asszonynak is), egyszer az HBO előfizetést, egyszer a VHS kazetta árát, egyszer a VHS kazettán a backup jogdíjat, felvettem VHS-re, de jobb minőségben, kényelmesebben nézném, ezért kifizetem érte a nyers DVD árát és a nyers DVD backup jogdíját is, sőt a többséget idővel megveszem angol és magyar kiadású DVD-n is, a távoli jövőben pedig gondolom Blu-ray-en is, ennyi tehát szerintem belefér a jogos letöltésbe (mindet leadták az antennával ingyen fogható kereskedelmi televíziók is).

janos_: Bocs, kicsit pontatlanul idéztelek, tehát azt írtad, a web és más forgalom akkor lassul, amikor mellette megy a Torrent, és éppen korlátozzák.

Hmm, kissé elmentem offba, a váltásról tehát letettem, az eredeti kérdésem már tárgytalan.
"tartózkodjon az internethozzáférés túlzott mértékű használatától" - Dennis Hamaker, UPC Magyarország Kft.

#2074 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:25

Idézet

A magenta családban pedig csak az kapja az új előfizetőkre vonatkozó kedvezményeket, akinek a vonalán 3 hónapja nincs ADSL.

Ez igaz, viszont általában a szünetmentes szolgáltatóváltásnál alacsonyabbak a havidíjak is.
"Légy szerény mint én..."

#2075 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:30

Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 18:41

wpepi: A napokban végigolvastam pár tucat ÁSZF-et (roppant unalmas olvasmányok, ráadásul jogász sem vagyok, csak az ember vénségére már kiszúr minden potenciális csapdát, mert a legtöbbe már belesétált korábban), sajnos ma Magyarországon nincs olyan szolgáltató, amelyik igazán korlátlan, nem tartja fenn magának akár forgalom megahatározás nélkül a jogot, hogy extrém használatra hivatkozva felbonthassa a szerződést. A Business Telecom még felmerült nálam, ott sincs forgalom meghatározva, most az a legolcsóbb, de azt is sokan szidják, meg nagyon kis cégnek tűnik, és csont amatőr az ÁSZF, tele nevetséges szabályokkal és helyesírási hibákkal. A T-vel végül is a magasabb ára és a forgalompara ellenére elégedett vagyok, van sebesség is, a váltást elhalasztottam határozatlan időre.

Nem tudom, hogy milyen ADSL szolgáltatókat néztél meg de pld. nálam (Interware) nincs semmilyen korlátozás azaz annyit töltök le és fel amennyit csak akarok. Se az ÁSZF-ben sem pedig a szerződésemben nincs semmilyen mennyiségi korlát.

#2076 Felhasználó inaktív   CzG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 20:20

Üdv mindenkinek!

Egy gyors kérdés: másnál is fennáll a folyamatos portszkennelés? 5 napja folyamtosan piszkálja valaki a gépemet és már legalább egy kilométeres a log a tűzfalban. Egy hónapja is volt hasonló akkor az ip váltás megoldotta a dolgot de ez most még durvább mint akkor volt. Itt tegnapelött 2500 portszkennt mutatott a log. A másik meg, hogy kinek jó ez? Az Outpost már elképesztő mennyiségű memóriát eszik emiatt.

#2077 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 20:24

Idézet: CzG - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 21:20

Üdv mindenkinek!

Egy gyors kérdés: másnál is fennáll a folyamatos portszkennelés? 5 napja folyamtosan piszkálja valaki a gépemet és már legalább egy kilométeres a log a tűzfalban. Egy hónapja is volt hasonló akkor az ip váltás megoldotta a dolgot de ez most még durvább mint akkor volt. Itt tegnapelött 2500 portszkennt mutatott a log. A másik meg, hogy kinek jó ez? Az Outpost már elképesztő mennyiségű memóriát eszik emiatt.

Esetleg vírus ?
Megosztott mappa?

Vagy használj ipfiltert, no meg persze linux ;)
Keeping the funk alive

#2078 Felhasználó inaktív   CzG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 20:26

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 21:24

Esetleg vírus ?
Megosztott mappa?

Vagy használj ipfiltert, no meg persze linux ;)

Víruskeresés volt, semmit sem talált. Megosztott mappák nincsenek. A linux meg számomra eléggé ismeretlen terület és most nem érzek még késztetést a kiprobálására.

Nekem is Chellom van egyébként. Emlékszem másnak is volt ebben a topikban hasonló gondja tavaly talán.

Szerkesztette: CzG 2008. 01. 23. 20:27 -kor

#2079 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 20:27

Idézet: CzG - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 21:26

Víruskeresés volt, semmit sem talált. Megosztott mappák nincsenek. A linux meg számomra eléggé ismeretlen terület és most nem érzek még késztetést a kiprobálására.

Pedig ha ip váltás után a te géped találják meg megint, akkor ott valami van. Véletlenek nincsenek

szerk.: esetleg a firewall logot megmutatnád, van itt sok okos ember, hátha tudnak segíteni ;)

Szerkesztette: Lazsa 2008. 01. 23. 20:31 -kor

Keeping the funk alive

#2080 Felhasználó inaktív   CzG 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 20:34

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 21:27

Pedig ha ip váltás után a te géped találják meg megint, akkor ott valami van. Véletlenek nincsenek

szerk.: esetleg a firewall logot megmutatnád, van itt sok okos ember, hátha tudnak segíteni ;)

Hm.... lehet hogy valamit elnéztem. :) :) Megnézem mégegyszer mert a Win mindenre képes :D

Megnéztem és tényleg nincs megosztott mappa. Az MSN akarta telepitéskor de azt lekapcsoltam. A logban meg csak a portszkenn-t írja. Más nincs. Egyébként friss rendszer, vasárnap lett újratelepitve. Úgy látszik megint az ip váltás lesz a nyerő.

Szerkesztette: CzG 2008. 01. 23. 20:42 -kor

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.