HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2651 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 11:11

Idézet: moq - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 23:38

Vagyunk itt egy páran régiek, akik pontosan tudjuk, hogy kik a fórumon a UPC dolgozók, de azért puffogj tovább. :p

Inkább Dömpert hallgatnám én is, mint téged igazából, mert arra nem reagálsz semmit hogy 2csatornás isdn sebességgel gurul a chellom..
Csak virslizel itt, jóétvágyat. :confused:

#2652 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 11:33

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 7:58

arról sztem hogy valaki nem tudja elolvasni az aszf-et, nem a szolgáltató tehet.
amikor meg valaki aláírja és vállalja hogy ezért ezt kapom, akkor utána már késő sírni.

Hol van az az aszf amit aláírtam sok évvel ezelőtt?
Elárulom sehol!

Szinte havonta módosítanak valamit rajta, a kedves felhasználó pedig dönthet, hogy bekapja (és szív) vagy 8.3 megszünteti az immár papíron is szarabbá tett szolgáltatást.

Mindez persze egy isteni színjáték, mert ezt csak azok tehetik meg, akiknek nincs hűsége, mert abban a pillanatban csak díjváltozáskor lehet bontani. Egyéb esetben akkor sem, ha a megrendelt 20/1Mbit-es csomagból 10k/10k sat csinál papíron a UPC.

Nem vagyok jogász, csak tudom értelmezni, ha megteremtik minden jogi feltételét annak, hogy átverjenek.

Hol van a 2 éve még messze a legkimagaslóbb szolgáltató?
Én még nála kötöttem szerződést (meg sem tudom mondani milyen régen), most meg az egyetlen olyannál vagyok, akinél nem használhatom teljes körűen az internetet. Nem is váltottam szolgáltatót... :think:

#2653 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:45

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 8:39

Honnan vetted,hogy nekem nincs hűségem ? Mivel ilyet nem írtam sehol.

Csak azt mondtam,hogy már nem kell 2 éves hűséget aláírni, elég 1 év is ha vki. olcsóbban akarja kapni.

Akkor elnézést, félreértettem, kérlek tekintsd hozzászólásomat tárgytalannak!

Szerkesztette: Hófogó 2008. 02. 27. 12:47 -kor

#2654 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:21

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 9:54

Nem ártana ha csak saját nevedben nyilatkoznál !

Nekem egyáltalán nem szar, a nap minden szakában hozza a felbruttósított sebességet, nincs szakadozás, ledobás a netről stb.. Azt kapom amiért fizetek. Igaz,hogy nem használok torrentet, de ez talán nem bűn...

Ébresztőő ! A 2 éves hűség sincs már...

Szintén elégedett ügyfél vagyok. Torrenthez meg használom a megfelelő klienst, és kész. És nem vagyok bérfirkász. Volt, hogy én is panaszkodtam a fórumon, de nálam most jó minden, kopp-kopp.

#2655 Felhasználó inaktív   Nézegető2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 13:30

Nekem akkor volt utoljára 16/16 kbit-es a Chellom amikor nem fizettem be a havidíjat...

#2656 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 14:51

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 9:24

Ilyenkor jóváírják automatice a kieső napjaimat vagy nekem kell visítanum a 1221en?

aszf szerint: ha a bejelentest koveto 72 oran belul megoldottak a hibat, nem jar jovairas. ha tobb mint 72 ora volt, akkor 1221 es visitanod kell ;)

#2657 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 15:58

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:33

Hol van az az aszf amit aláírtam sok évvel ezelőtt?
Elárulom sehol!

Szinte havonta módosítanak valamit rajta, a kedves felhasználó pedig dönthet, hogy bekapja (és szív) vagy 8.3 megszünteti az immár papíron is szarabbá tett szolgáltatást.

Mindez persze egy isteni színjáték, mert ezt csak azok tehetik meg, akiknek nincs hűsége, mert abban a pillanatban csak díjváltozáskor lehet bontani. Egyéb esetben akkor sem, ha a megrendelt 20/1Mbit-es csomagból 10k/10k sat csinál papíron a UPC.

Nem vagyok jogász, csak tudom értelmezni, ha megteremtik minden jogi feltételét annak, hogy átverjenek.

Hol van a 2 éve még messze a legkimagaslóbb szolgáltató?
Én még nála kötöttem szerződést (meg sem tudom mondani milyen régen), most meg az egyetlen olyannál vagyok, akinél nem használhatom teljes körűen az internetet. Nem is váltottam szolgáltatót... :think:

Ha tévedek akkor kijavítanak, de én úgy tudom hogy a minimum értékek nem változtak az elmúlt évek alatt, az maradt a 100/32 kbit, csak a max értéke változott.
tehát papíron 2 éve is uezek voltak az értékek mint most...

#2658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 16:25

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:33

ha a megrendelt 20/1Mbit-es csomagból 10k/10k sat csinál papíron a UPC.

Garantált minimum nem sokat változott, de a maximumon emeltek. Kérdés, akkor ez most szarabb-e?
Make love not Wor.

#2659 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 17:10

Idézet: Nézegető2000 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 14:30

Nekem akkor volt utoljára 16/16 kbit-es a Chellom amikor nem fizettem be a havidíjat...

Én sem fizettem be még, de megteszem még a héten.
Btw egy modem restart után 625kbyte/s letöltési sebességet tapasztaltam..

#2660 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 18:14

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 15:58

Ha tévedek akkor kijavítanak, de én úgy tudom hogy a minimum értékek nem változtak az elmúlt évek alatt, az maradt a 100/32 kbit, csak a max értéke változott.
tehát papíron 2 éve is uezek voltak az értékek mint most...

Csakhogy én nem 2 éve írtam alá, hanem jóval régebben... Akkor még csak egy árva 512-es csomag volt.

De akkor (ha nem így van valaki kijavít) azért van ilyen szép cifra rengeteg oldalas aszf, hogyha csak a minimumértéket, és a korlátozást kell belőle figyelembe venni?

A net rosszabbodását pedig úgy értettem, hogy nem hozza a megfelelő szinvonalat, amit a sokéves használat alatt megszoktam. A kapcsolat stabilitása, az adott csomag kihasználhatósága (vagyis hogy igénybe lehet venni a hirdetett sávszélességet) és én döntöm el hogyan gazdálkodok az akkor még 30, most már 250Gb adatmennyiségemmel.

Lehet, hogy a reklámokban nőttek a számok, de a szolgáltatás minősége a megemelt sebességek ellenére is úgy érzem esett.

#2661 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 20:48

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 18:14

Lehet, hogy a reklámokban nőttek a számok, de a szolgáltatás minősége a megemelt sebességek ellenére is úgy érzem esett.

Fene tudja, anno havonta le lehetett kapkodni 90-100 giga/hó mennyiséget, de országosan nézve voltak szakadós lossos területek. Azóta a sebesség nőtt, területi elérhetőségek nőttek, szakadások/egyéb műszaki bajok százalékosan csökkentek.

Mostanság meg 1 nap alatt le lehet kapkodni azt a 100 gigát, amit anno 1 hónap alatt sikerült.
Make love not Wor.

#2662 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 08:16

This Message was undeliverable due to the following reason: 

Each of the following recipients was rejected by a remote mail server.
The reasons given by the server are included to help you determine why
each recipient was rejected.

Recipient: <****@mng.hu>
    Reason:    5.7.1 <****@mng.hu>... Mail from 62.179.121.49 refused - see http://www.dnsbl.sorbs.net/

Please reply to <Postmaster@chello.at> 
 if you feel this message to be in error.

Reporting-MTA: dns; viefep31.chello.at
Arrival-Date: Thu, 28 Feb 2008 08:09:16 +0100
Received-From-MTA: dns; [89.133.89.75]

Final-Recipient: RFC822; <****@mng.hu>
Action: failed
Status: 5.1.1
Remote-MTA: dns; imap.acenet.hu (195.70.54.193)
Diagnostic-Code: smtp; 550 5.7.1 <****@mng.hu>... Mail from 62.179.121.49 refused - see http://www.dnsbl.sorbs.net/

Subject: Re:
From: adam kun <****@qnadam.hu>
Date: Thu, 28 Feb 2008 08:09:16 +0100
To: **** <****@mng.hu>

:mad:

(sőt az óra is el van állítva, mert most sem 8:17 +0100 van hanem 07:17 +0100)

szerk: úgy néz ki, másodszorra nem pattant vissza.

Szerkesztette: qnadam 2008. 02. 28. 08:31 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2663 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 09:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 20:48

Fene tudja, anno havonta le lehetett kapkodni 90-100 giga/hó mennyiséget, de országosan nézve voltak szakadós lossos területek. Azóta a sebesség nőtt, területi elérhetőségek nőttek, szakadások/egyéb műszaki bajok százalékosan csökkentek.

Mostanság meg 1 nap alatt le lehet kapkodni azt a 100 gigát, amit anno 1 hónap alatt sikerült.

Nem kötöszködés, de az idézett szöveg fölött 3 sor szerintem részletesen leírja hogyan értettem. Így kiragadva valóban vitatható, de az egész hozzászólást nézve szerintem nem az.
Nem az adatmennyiséggel van problémám, hanem a sávszélesség elvi jellegével.

Egy weboldal mérete mennyi is? Kell ahoz 10Mbit? Kihasználható? Igen!
Mennyi egy dvd iso? (4.7Gb) Kell ahoz 10Mbit? Kihasználható? Egy szálon történő letöltésnél http-n vagy ftp-n keresztül elvileg igen, gyakorlatilag nincs az a szerver ami bírná. Filecserélő, ahol a visszaosztások miatt nagyobb a kapacitás? Nem, mert ezzel én veszélyeztetek mindenki mást!
(mellesleg biztosan jogvédett, innentől kezdve meg se szólaljak... bíztató, ha az embert bűnzőként kezelik)

Tisztában vagyok vele, hogy a területi bővítésekkel, és a valóban lerongyolt területek megbuherálásával százalékosan javulhatott a szolgáltatás mutatója. Abban az esetben nem is lenne a dologgal problémám, ha eközben nem lennének elfelejtve a régebben jól működő területek, ahol a "bírja még" jegyében hozzá sem nyúltak semmihez, legalábbis látszólag.

Sajnos erre megoldás nem lesz, mert ami a fejlesztésekkel kapcsolatban van az üzleti titok, így nem értesülhet róla a kedves előfizető, hogy most éppen a döglöt vidéki hálózatot csinálták, és az ő környékén még jórészt megfelelő a dolog. Sajnos az ügyfélszolga sem segít ebben, csak sablon szöveg, hogy "nem lát semmit, de azért kábelszex", mert az neki jó!
Ez nem oldja meg a szakadásokat és azokat a problémákat, melyek régebben nem jelentkeztek.

Újpest régen gyakorlatilag az első helyet stabilan tartó Csepel után közvetlenül második helyen állt megbízhatóságban (pár éve írta NSD) amit megerősíthetek. Ellenben Miskolc Diósgyőr és a Sötétkapu környékén valamint Gyöngyösről rendszeresen jöttek a fórumba beírások, hogy éppen aktuálisan miért nincs net.
Az utóbbi időben azért lecsökkent az ilyen problémák száma. Vagy váltottak az illetők, vagy rendbe lett szedve az a rész a legútóbbi fejlesztésekkor, aminek őszintén örülök.

Azért lehetséges, hogy nem akkor kell hozzányúlni valamihez, amikor már minden szétesett, hanem folyamatosan karbantartani fejleszteni. Az ügyfelek is jobban járnának, meg a szolgáltató is az elégedett ügyfelekkel.

#2664 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 14:29

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:21

Szintén elégedett ügyfél vagyok. Torrenthez meg használom a megfelelő klienst, és kész. És nem vagyok bérfirkász. Volt, hogy én is panaszkodtam a fórumon, de nálam most jó minden, kopp-kopp.

detto  :up:

Csak hogy azok is beírjanak, akiknek jó a chello. Mi meg annyira vagyunk bérfirkászok, amennyire a többiek a konkurencia bérrinyálói  :p

#2665 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 19:03

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:21

Szintén elégedett ügyfél vagyok.

Nem torrentezek, és ennek ellenére elégedett chello kuncsaft vagyok :) Komolyabb zűr már pár éve nem volt. Megtanulták az átállásokat levezényelni, legutóbbi két sebességemelés is rendben lement. Ár/érték arányban is elég jó, és van benne perspektíva.

#2666 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 20:33

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 19:03

Nem torrentezek, és ennek ellenére elégedett chello kuncsaft vagyok :) Komolyabb zűr már pár éve nem volt. Megtanulták az átállásokat levezényelni, legutóbbi két sebességemelés is rendben lement. Ár/érték arányban is elég jó, és van benne perspektíva.

Inkább úgy fogalmaznék: nem torrentezel, és ezért elégedett chello kuncsaft vagy. :D

#2667 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 20:50

Mintha vagy 2-3 napja rendesen menne a torrent, nem?
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2668 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 20:51

Idézet: BigDil - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 20:33

Inkább úgy fogalmaznék: nem torrentezel, és ezért elégedett chello kuncsaft vagy. :D

Ha azt mondom, hogy amióta nem én finanszírozom a torrentezők által, előlem fölevett sávszélességét, azóta még inkább elégedett vagyok ;)))
(Néha azért lassúcska, főleg Oroszország, Ukrajna felé, de ez lehet, hogy nem a chello hibája.)

#2669 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 21:05

"Fölevett" sávszélesség..
Haha, itt már bejátszik a jó magyaros a-szomszéd-tehene-nagyobb-és-ez-engem-zavar egymásnak beszólogatósdi.

Engem nem zavar ha a szomszéd kovácspisti 100gigákat tölt le, az érdekel csupán az én vonalam hogyan megy. A nem torrentező, nem letöltő ismerőseim száma is erősen konvergál a 0hoz egyébként, az elégedett chellos ismerőseim száma pedig 1.

Nézegetem a boltokban, összefogdossa 1-1 magyar az 5-6ezer forintos dvd filmeket, aztán hazamegy, és letölti torrentről..

Szerkesztette: deuce 2008. 02. 28. 21:09 -kor

#2670 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 21:08

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 21:05

"Fölevett" sávszélesség..
Haha, itt már bejátszik a jó magyaros a-szomszéd-tehene-nagyobb-és-ez-engem-zavar egymásnak beszólogatósdi.

Hát, ugye éppenhogy nem. De most ebbe nem kezdünk bele, jó :D ?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó