HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#1001 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 01. 08:30

Segíííítség!

Már a harmadik ADSL-be botlok bele (Pécsett), ahol komoly csomagvesztés van, és így persze nem nagy élmény netezni.

Az van, hogy ha laptopot dugok a DSL-re, akkor szög stabil a kapcsolat, a papíron rendelkezésre álló sávszélesség 90%-át stabilan tudja, és 1000-ből egy csomagot sem veszít.
:angry:

Ha pedig egy TP-Link routert dugok rá, akor egyre rosszabb a helyzet. Az egyre rosszabbat úgy értsétek, hogy az indítást követően még "csak" 1-2 % a csomagvesztés, aztán egyre rosszabb, főleg ha a lan oldalán több gép is szálat indítana kifelé.
Nyilván azt gondoltam, hogy rossz a router, hát kicseréltem másik TP-Link routerre, de szinte ugyanaz.
Van itt a sorban 3 ezer forintos router is, meg 20 ezer forintos is.
Nyilván azt gondoltam, hogy bődületes pechjeim vannak, és zsinórban a 8. router is szar, amit a boltban veszek.
Igen ám, de próbából elvittem őket másik fajta nethez (Digi, mégpedig a PPPOE-s fajta), és lááááááám: tökéletes, nem hibáznak, sehol egy árva elveszett csomag!!!
:-o

Namost a helyi számtech-boltokban szinte csak TP-Link van. Meg egyáltalán, azért szakmaibb magyarázat nagyon jó lenne erre a talányra annál, mintsem hogy szar tépélink. Elég sok időm ráment már a cserélgetésre, hibakeresésre, jó lenne ha valaki felhomályosítana. Annál is inkább, mert most sincsenek még megoldva ezek a kapcsolatok. Mondom, a csereeszközökkel is vacakol a net.
:blink:

A DSL link tulsó végén nem a T-Home áll, hanem alternatív (Interware, Drávanet, Btel, Altanet), de ennek talán nincs jelentősége. A próbált routerek között meg a 20 ezer forintos vezetékes is van: TL-R480T

Szóval: Segíííítség, plz!!!

#1002 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 01. 10:44

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2012. 06. 01. 09:30

Már a harmadik ADSL-be botlok bele (Pécsett), ahol komoly csomagvesztés van, és így persze nem nagy élmény netezni.

Az van, hogy ha laptopot dugok a DSL-re, akkor szög stabil a kapcsolat, a papíron rendelkezésre álló sávszélesség 90%-át stabilan tudja, és 1000-ből egy csomagot sem veszít.

Ha pedig egy TP-Link routert dugok rá, akor egyre rosszabb a helyzet.

Érdekes dolog, bár nem MTUra vall, de azzal játszottál-e?
Make love not Wor.

#1003 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 11:41

Ha pedig egy TP-Link routert dugok rá, akor egyre rosszabb a helyzet. Az egyre rosszabbat úgy értsétek, hogy az indítást követően még "csak" 1-2 % a csomagvesztés, aztán egyre rosszabb, főleg ha a lan oldalán több gép is szálat indítana kifelé.
Nyilván azt gondoltam, hogy rossz a router, hát kicseréltem másik TP-Link routerre, de szinte ugyanaz.

LAN-on wifit használsz vagy madzagot? Mert ha wifit az is okozhat érdekességet. Ha madzaggal produkálja akkor passz.

Idézet

A DSL link tulsó végén nem a T-Home áll, hanem alternatív (Interware, Drávanet, Btel, Altanet), de ennek talán nincs jelentősége.

Nincs, ugyanis a telefonos infrastrustrúra nyilván a matávé..

#1004 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 01. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 06. 01. 12:41

LAN-on wifit használsz vagy madzagot? Mert ha wifit az is okozhat érdekességet. Ha madzaggal produkálja akkor passz.

Nincs, ugyanis a telefonos infrastrustrúra nyilván a matávé..

Az érdekes lenne, ha a wifi is mindenhol minden routeren döglene. Bár azt könnyű kideríteni, lant oldalát kell pingelni.

Amúgy lehet nem MATÁVé, ha Invitel terület vagy hurokátengedés.
Make love not Wor.

#1005 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 01. 18:18

Segíííítség!

MTU

#1006 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 10:52

Segíííítség!

Van itt a sorban 3 ezer forintos router is, meg 20 ezer forintos is.
Nyilván azt gondoltam, hogy bődületes pechjeim vannak, és zsinórban a 8. router is szar, amit a boltban veszek.
Igen ám, de próbából elvittem őket másik fajta nethez (Digi, mégpedig a PPPOE-s fajta), és lááááááám: tökéletes, nem hibáznak, sehol egy árva elveszett csomag!!!

Namost a helyi számtech-boltokban szinte csak TP-Link van. Meg egyáltalán, azért szakmaibb magyarázat nagyon jó lenne erre a talányra annál, mintsem hogy szar tépélink. Elég sok időm ráment már a cserélgetésre, hibakeresésre, jó lenne ha valaki felhomályosítana. Annál is inkább, mert most sincsenek még megoldva ezek a kapcsolatok. Mondom, a csereeszközökkel is vacakol a net.
:blink:

A DSL link tulsó végén nem a T-Home áll, hanem alternatív (Interware, Drávanet, Btel, Altanet), de ennek talán nincs jelentősége. A próbált routerek között meg a 20 ezer forintos vezetékes is van: TL-R480T

Szóval: Segíííítség, plz!!!

Sávszél? Saccra szolgáltató oldali hiba...
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1007 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 18:44

Sziasztok!

Örülök, hogy sikerült felkeltenem az érdeklődéseteket.
:p

Első körben megpróbálom majd holnap az MTU-t alább venni, ez alapján:
Pingelés úgy, hogy nem engedem darabolni a csomagot.
Ha ebből kijön valami profán válasz, hogy például legyen 1342 és fél az MTU, hát Isten uccse', tudatom azonnal.

Valamiért azonban nem hiszek benne. Nem látom be, hogy miért jó a kapcsolat mondjuk 95%-ban, és a maradék 5%-ban miért veszik el egy sima 32 bájtos csomag. Pont abban az öt százalékban gondolná úgy a router, hogy most összevárok egy 1492-es adagot és úgy küldöm el??? Meg egyáltalán, azért az 1492 a mai világban egyáltalán nem nagy! Nehogy már visszafelé fejlesszen a matáv...
:s

WiFit természetesen nem használok WAN irány tesztelésére, nehogy már az legyen a bibi. Azért a kérdést köszönöm.

Holnap jelentkezem...

#1008 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 19:23

Szóval az a baj, hogy egy géppel tök jó, sok géppel meg nem.

több gép is szálat indítana kifelé.

Nyugtass meg: azok a szálak mind pingek.

A próbált routerek között meg a 20 ezer forintos vezetékes is van: TL-R480T

Akkor az ADSL-nek talán mégis lehet köze az MTU-hoz.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1009 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 03. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 06. 03. 19:23

Szóval az a baj, hogy egy géppel tök jó, sok géppel meg nem.
Nyugtass meg: azok a szálak mind pingek.
Akkor az ADSL-nek talán mégis lehet köze az MTU-hoz.

Háát, nem tudom, hogy ilyen-e a dolog természete, hogy több géppel nem klafa.
Igen, olyant még nem próbáltam, hogy a router switch oldalából kihúzom a többi gépet, és olyant sem, hogy a többi gép kifejezetten pingelne.
Egyszerűen azt gondoltam, gondolom, hogy ha egy kliensről pinget indítok, akkor annak oda vissza is kell érnie, attól függetlenül, hogy a többi gép mit csinál.

Vagy te is arra gondolsz ezzel, hogy olyankor, amikor elveszik egy ping, akkor van az, hogy túl nagy csomagot képez a router?

Jól van, megnézem holnap, de amúgy már most jelzem, hogy 1492-re van állítva az MTU, és annak PPPoE esetén elméletileg jónak kéne lennie...
Vagy mégsem?

#1010 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 15:29

http://forums.speedg...SL-MTU-not-1500

http://www.the-screa...dsl_tweaks.html

http://help.expedien...ping_test.shtml

Szerkesztette: Dr. Szöszi 2012. 06. 04. 15:32 -kor

És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1011 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 12. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 06. 04. 15:29

MTU...

Hááát, srácok-lányok, itten valami gebasz van, vagy pedig nem értem az egészet.
Bármennyire teszem az MTU-t, csak nem lesz tökéletesebb.

Az a teszt, amit írtatok, hogy pingeljek kifelé darabolhatatlan csomaggal, és így nézzem meg a kiküldhető legnagyobb méretet, az azt mutatta, hogy 1450. Ezek után hiába állítottam 1422-re a routerben (azt írják, hogy Legnagyobb ping - 28 = MTU), de csak nem lett jó! (Mondjuk az is eszembe jutott, hogy a routerben 1450 volt legutóbb, a ping-teszt előtt, és mivel nem volt az ADSL-modem újraindítva, az talán maga is beállt 1450-re, és ezután talán nem véletlen, hogy 1450 lett a jó MTU méret.)

Azt is írják a fenti linkeken, hogy 1492 az ADSL elméleti határa, és tényleg, 1480-nal már picit jobb a helyzet, de még 1450-nel sem tökéletes a TP-Link router.

Azt is írták a linkeken, hogy a gépek MTU-ja is legyen szabályozva. Hát én még ilyent nem láttam a gyakorlati életben, hogy egy triviális oprendszer (WXP) nem lenne jó egy triviális előfizetésen (DSL), de hát oké, legyen, belemásztam a registry-be is, adtam MTU dword-öt a hálókártya kulcsa alá. Reboot. És nem lett tökéletes. Adtam én 1464-et is (1492-28), meg adtam én 1422-őt (1450-28), nem, nem és nem.

A pingben 2-3-4% csomagvesztés jellemzően befigyel, főleg akkor, ha más folyamatszálat is indítok (pl böngészés). Sőt, ahogy állítgattam, a végén már kissé ötletszerűen is (vagyis igen, a végén már-már kissé belekavarodtam), nos úgy még rosszabb lett az arány, akár 15% is.(Az, hogy még rosszabb lett a netkapcsolat minősége a sok-sok MTU állítgatás után, akár még utalhat is arra, hogy tényleg az MTU-val van összefüggésben a balhé.)

Milyen tesztet végeznétek még?

A szolgáltatót (hajdan interware, most már datanet) felhívtam, és azt kérdezték, hogy router nélkül megy-e? Mondtam, hogy az adsl@test ragyogóan megy. Erre azt mondták, hogy akkor LAN oldali hiba, biztosan ugyanazt a belső IP-t adom mindkét windows-omnak is. Mondtam, hogy köszönöm, akkor keresem tovább a hibát egyedül.
(egyébként tényleg, csak nem azóta van ez a szar hibajelenség, mióta a datanet megvette az interware-t???)

És egyáltalán, miért kell nekem MTU-val foglalkozni? Hát nem úgy van, hogy veszek egy routert a boltban, beírom a PPPoE-ba a user/pass-t és használom???

El vagyok keseredve...

#1012 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 10:35

Másik MODEM segíthet talán?
Mire kell figyelni ha modemet veszek?

#1013 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2012. 06. 13. 11:35

Másik MODEM segíthet talán?
Mire kell figyelni ha modemet veszek?

T-Home pontokban kapható D-Link 360R T1 verzió - fekete színű! - ADSL kezdőcsomagban (vezetékek és szűrő is jár hozzá) olyan 6 - 6,5 ezer Ft-ért, ennél jobb vétel jelenleg nincs! (D-Link 321B modem olyan 9 - 10 ezer Ft lenne.)

Kép

Ha nem zavar, hogy a LED-ek utána nem a valóságot mutatják, akkor érdemes rátenni a DChard féle firmware-t:

http://logout.hu/cik...z/bevezeto.html

Idézet

Előnyök:
- Multi Annex: tartalmazza az Annex A és Annex B ADSL meghajtókat is
- Teljesen finomhangolható: szinte minden fontos ADSL paraméter a webes felületről beállítható és elmenthető (áramtalanítás után is megmarad).
- Beépített SNR és Bitallokációs térkép, kényelmesen hozzáférhető diagnosztikai adatok.
- A platformhoz elérhető legfrissebb ADSL és ATM driverek: a gyártó által biztosított firmware-nél 2-3 évvel frissebbek!
- Alacsonyabb memória fogyasztás, stabilabb működés.
- a DMT diagnosztikai szoftverrel kompatibilis
- Bármikor visszaállítható a gyári firmware

Hátrányok:
- A modemből elsősroban memória hiány miatt kikerült a routing, NAT, tűzfal, és DHCP szerver funckió. Úgy gondolom, hogy aki meg szeretné osztani az internetelérést, az már csak a Wi-Fi miatt is rendes routert vesz és nem a modemet fogja ilyen célra használni.
- Az ADSl led nem működik megfelelően egyelőre.

Szerkesztette: StSanya 2012. 06. 13. 12:37 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1014 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 23:06

És ez a megoldás!!!

StSanya! Köszönöm szépen, épp írni akartam, hogy egy ADSL2-es modemmel megjavult, és csak most látom, hogy már te is megírtad ezt mint javasolt típus.

Szóval képzeljétek el, működik, és sehol egy darab elveszett csomag, a mérhető sávszélesség is 100%. Egyszerűen tökéletes, 1492-es MTU-val is. Mondjuk szakmailag nem jöttem, nem jöttünk rá, hogy akkor a hagyományos D-Link modem + TP-Link router kombináció miért is nem jó, de legalább nem égek tovább az ügyfél előtt.
Úgy történt, hogy a szolgáltatónál tettem még egy próbát, hátha segítenek, és javasolták hogy próbáljam ki másik modemmel is. No, gondoltam, akkor veszek valami legújabb hardvert, úgyis kezd kifogyni a készletem a szürke D-Linkből, téptem tehát egy sorszámot egy közeli T pontban, oszt vásároltam egy új fajta D-Linket 5900 forintért. Az van ráírva, hogy hardver verzió T, kipróbáltam, és ez bizony tökéletes kombinációt ad a TP-Link routerrel. Semmi állítgatás, csak jó.
Megkérdeztem T pontban azt is, hogy az adott helyen milyen DSL hálózat van, és mondták, hogy már olyan fajta, ahol az utcáig optikán megy a dolog és csak az utsó métereken van réz, vagyis VDSL, és ezért akár 25 megabitem is lehetne. Mondtam, hogy nekem elég az 5, csak már menne a routolás! És kérem megy, pont ezzel a modemmel, amit StSanya is írt.
:reszeg:

Összefoglalva: semmi MTU állítgatásra nem volt szükség, csak egy ADSL2-es modemre, még akkor is, ha amúgy csak egy 5 megabites előfizetésről van szó.

Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!!!

Szerkesztette: mckay 2012. 06. 13. 23:08 -kor

#1015 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 23:34

Mondjuk ettől függetlenül az a konfigolás, amit StSanya szintén belinkelt, még mindig érdekes lehet, ugyanis...

...EGY MÁSIK HELYEN NEM EZ A MEGOLDÁS!!!

Fentebb azzal indítottam e beszélgetést, hogy nem megy a DSL routolása TP-Link routerrel, és hogy Pécsett tudok 3 helyet is, ahol gond van. Ebből egy helyen (iménti hozzászólásom) megoldotta a kérdést az ADSL2 modem, de egy másik helyen nem igazán. E másik helyen szó sincsen fejlettebb szolgáltatói hálózatról, szar a környék ebből a szempontból. És hiába vettem még egy ilyen T verziójú D-Link modemet, hiába vittem ki nagy mosolyogva, nem lett tökéletes a routolás. A csomagvesztések első blikkre eltűntek, hurrá, szóval megy a ping hiba nélkül, de bizony 140-2000 ms, jellemzően 140-160ms válaszidővel!!! Ez nem hangzik túl klafán, és bizony hiába beszélünk ezen a helyen egy potom 1,2 megabites előfizetésről, a sávszélességtesztek csak 0,26-öt mutatnak ki, rendre, ezzel az új modemmel is. De legalább már nem ingadozik, fixen 0,26 megabit. Csak hát ez meg kevés.
:hemuveg:

Összefoglalva: bár másutt az ADSL2 modem segített az elvesző csomagok ügyében, itt a sávszélesség nem jött meg.

Na erre varrjunk gombot!

Megkérdeztem a T pontban ezt a helyet is: azt mondták, hogy eszük ágában sincs ezen a környéken (ipari út, céges telephelyekkel) a DSL-t fejleszteni. Várjuk meg, míg a mobiltechnológiák olyan szintre érnek... Szép.

Mondanom sem kell, hogy itt is az a kiinduló helyzet, hogy laptopról közvetlen ADSL kapcsolat esetén megvan az 1 megabit, csupán a TP-Link router behelyezése után lesz gyenge a sáv, pedig már a harmadik routert vittem ki, sorban 4-7-10 ezer forintosat.

Erről a nagy válaszidőről mit gondoltok?

#1016 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 14. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2012. 06. 14. 00:34

Mondjuk ettől függetlenül az a konfigolás, amit StSanya szintén belinkelt, még mindig érdekes lehet, ugyanis...

...EGY MÁSIK HELYEN NEM EZ A MEGOLDÁS!!!

Fentebb azzal indítottam e beszélgetést, hogy nem megy a DSL routolása TP-Link routerrel, és hogy Pécsett tudok 3 helyet is, ahol gond van. Ebből egy helyen (iménti hozzászólásom) megoldotta a kérdést az ADSL2 modem, de egy másik helyen nem igazán. E másik helyen szó sincsen fejlettebb szolgáltatói hálózatról, szar a környék ebből a szempontból. És hiába vettem még egy ilyen T verziójú D-Link modemet, hiába vittem ki nagy mosolyogva, nem lett tökéletes a routolás. A csomagvesztések első blikkre eltűntek, hurrá, szóval megy a ping hiba nélkül, de bizony 140-2000 ms, jellemzően 140-160ms válaszidővel!!! Ez nem hangzik túl klafán, és bizony hiába beszélünk ezen a helyen egy potom 1,2 megabites előfizetésről, a sávszélességtesztek csak 0,26-öt mutatnak ki, rendre, ezzel az új modemmel is. De legalább már nem ingadozik, fixen 0,26 megabit. Csak hát ez meg kevés.
:hemuveg:

Összefoglalva: bár másutt az ADSL2 modem segített az elvesző csomagok ügyében, itt a sávszélesség nem jött meg.

Na erre varrjunk gombot!

Megkérdeztem a T pontban ezt a helyet is: azt mondták, hogy eszük ágában sincs ezen a környéken (ipari út, céges telephelyekkel) a DSL-t fejleszteni. Várjuk meg, míg a mobiltechnológiák olyan szintre érnek... Szép.

Mondanom sem kell, hogy itt is az a kiinduló helyzet, hogy laptopról közvetlen ADSL kapcsolat esetén megvan az 1 megabit, csupán a TP-Link router behelyezése után lesz gyenge a sáv, pedig már a harmadik routert vittem ki, sorban 4-7-10 ezer forintosat.

Erről a nagy válaszidőről mit gondoltok?

Felnyomod a linkelt firmware-t a T1-es modemre, s csinálsz vonaldiagnosztikát, amit belinkelsz DChard-nak, ő meg megmondja a tutit... De ha alapjaiban rossz, nagy távolságokkal terhelt a szolgáltatói vonal, akkor így jártál, sajnos az ADSL az ilyen technológia..

Amit még megtehetsz, az épületen belüli kábelezés átnézése, optimalizálása. Ahol bejön a telefonvonal, rögtön oda a szűrő, modem, épületen belül a CAT5 feletti minőségű hálózati kábelt vezesd, ne a telefonkábelt.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1017 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 00:08

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 06. 14. 11:35

Felnyomod a linkelt firmware-t a T1-es modemre, s csinálsz vonaldiagnosztikát, amit belinkelsz DChard-nak, ő meg megmondja a tutit... De ha alapjaiban rossz, nagy távolságokkal terhelt a szolgáltatói vonal, akkor így jártál, sajnos az ADSL az ilyen technológia..
Amit még megtehetsz, az épületen belüli kábelezés átnézése, optimalizálása. Ahol bejön a telefonvonal, rögtön oda a szűrő, modem, épületen belül a CAT5 feletti minőségű hálózati kábelt vezesd, ne a telefonkábelt.

Köszönöm!
Képzeld el, belelkesedtem azon, amit írtál, és áttanulmányoztam DChard írásait, kimentem a helyszínre, csináltam diagnosztikákat, és felbátorodva szavaidon, tényleg meg fogom keresni őt.
Addig is leírom, hogy magam is fontosnak tartom a jó kábeleket, és persze, ott szűrök, ahol be jön a matáv, és ott modulálok, ott routolok, és ott cserélgetem az eszközöket feszt (ma már az ötödik routert vittem ki, a harmadik modemet, és a második szűrőt), és ami a legfontosabb: ott is tesztelek laptoppal, de valahogy még mindig vannak elveszett csomagok.
Ugyanakkor panaszt meg nem tudok tenni a szolgáltatónál, mert a vállalt kis sávszélességük megvan, letöltési sebességük megvan.
Csak hát éppenséggel ezt nem úgy éri el a szolgáltató, hogy "gyerekek, arra a címre 1 megát tudunk adni, de azt stabilan", hanem ezek szerint úgy adják, hogy "gyerekek, cirka másfél megát tudunk adni, aztán mire odaér, te majd 1 megát érzel". Nem nagy különbség, csak idegesítő.
Meg hát így még semmi sem biztos: lehet hogy hülyeség az előző mondatom, és mégiscsak on-topic ez az ügy is, miszerint a (TP-Link, SMC) router márka nem passzol ahhoz az DSL-hez...
Szóval meg fogom keresni DChard-ot, köszi a tippet.

Addig is beszámolok még egy TP-Link + DSL sikerről:
Egy belvárosi helyen két éve szenvedek/égek az elveszett csomagok miatt, hiába cserélgettem vagy ötször a routert ott is. Nos, a fenti sikeren felbuzdulva ezt a helyet is megközelítettem egy ilyen újfajta, T+ jelű D-Link ADSL modemmel, direkt visszaraktam a két évvel ezelőtti legelső (TP-Link) routert, és voila, csupán egyetlen elveszett csomag az ezerből! Korábban nem így volt... Szóval ez az D-Link modem tényleg jó a TP-Linkhez. És DChard maszek firmware-t még fel sem tettem...

#1018 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 17. 00:40

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2012. 06. 17. 01:08

Köszönöm!
Képzeld el, belelkesedtem azon, amit írtál, és áttanulmányoztam DChard írásait, kimentem a helyszínre, csináltam diagnosztikákat, és felbátorodva szavaidon, tényleg meg fogom keresni őt.
Addig is leírom, hogy magam is fontosnak tartom a jó kábeleket, és persze, ott szűrök, ahol be jön a matáv, és ott modulálok, ott routolok, és ott cserélgetem az eszközöket feszt (ma már az ötödik routert vittem ki, a harmadik modemet, és a második szűrőt), és ami a legfontosabb: ott is tesztelek laptoppal, de valahogy még mindig vannak elveszett csomagok.
Ugyanakkor panaszt meg nem tudok tenni a szolgáltatónál, mert a vállalt kis sávszélességük megvan, letöltési sebességük megvan.
Csak hát éppenséggel ezt nem úgy éri el a szolgáltató, hogy "gyerekek, arra a címre 1 megát tudunk adni, de azt stabilan", hanem ezek szerint úgy adják, hogy "gyerekek, cirka másfél megát tudunk adni, aztán mire odaér, te majd 1 megát érzel". Nem nagy különbség, csak idegesítő.
Meg hát így még semmi sem biztos: lehet hogy hülyeség az előző mondatom, és mégiscsak on-topic ez az ügy is, miszerint a (TP-Link, SMC) router márka nem passzol ahhoz az DSL-hez...
Szóval meg fogom keresni DChard-ot, köszi a tippet.

Addig is beszámolok még egy TP-Link + DSL sikerről:
Egy belvárosi helyen két éve szenvedek/égek az elveszett csomagok miatt, hiába cserélgettem vagy ötször a routert ott is. Nos, a fenti sikeren felbuzdulva ezt a helyet is megközelítettem egy ilyen újfajta, T+ jelű D-Link ADSL modemmel, direkt visszaraktam a két évvel ezelőtti legelső (TP-Link) routert, és voila, csupán egyetlen elveszett csomag az ezerből! Korábban nem így volt... Szóval ez az D-Link modem tényleg jó a TP-Linkhez. És DChard maszek firmware-t még fel sem tettem...

Örülök, hogy valamennyit sikerült előre lépni az ügyben!

Kis háttér infó még, ezeket olvastad?

http://logout.hu/cik...nak/teljes.html

http://logout.hu/cik...zes/teljes.html

A kompatibilitási problémák a műszaki, számtech világban nem ritkák sajnos. Én ilyennek tudom be, a régi, sima ADSL szabványú modem és az újabb, pl. TP-Link router-ek problémáját.

Látni kéne a DMT-ben, illetve a firmware webes felületén megjelenő adatokat, aztán lehet továbblépni a csomagvesztés ügyében... Lehet pl., hogy nagyobb vonali tartalék beállításával nem fordulnának elő. Vagy kiderülne, hogy T-Home-os eszköz hibázik (ilyenre is volt már példa).
"Mindörökké! Enter."

#1019 Felhasználó inaktív   repvez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 09. 10:32

A napokban beszerzésre kerül egy tp-link tl-wr842nd wifi router.

Azt szeretném megtudni, hogy az USB-s részen meg tudom azt csinálni hogy egy pendrive-ot vagy HDD-t rátéve bármikor el érjem rola az adatokat mobilon vagy más gépről? illetve távolról letölteni rá adatokat? De gondolom a torrent nem megy igy .
Olyanra gondolok, hogy mondjuk a mobiltelefonon találok egy letöltö linket akkor a letöltés helyének meg tudom addni a távoli routerre dugodt meghajtót és a letöltés már az otthoni ADSL neten történne meg a mobil net helyett?
Illetve ennek a meghajtónak tudok adni weblap kinézetet, hogy a rámásolt fájlokat igy érje el aki tudja a megfelelő belépési adatokat ?

#1020 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 09. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: repvez - Dátum: 2012. 07. 09. 11:32

A napokban beszerzésre kerül egy tp-link tl-wr842nd wifi router.

Azt szeretném megtudni, hogy az USB-s részen meg tudom azt csinálni hogy ...

Technikailag biztosan megoldható, de (és ezt ne vedd személyeskedésnek) úgy érzem, hogy sokkal nagyobb szakértelem kellene hozzá, mint amivel rendelkezel.

File megosztás témára a dropbox (vagy akármelyik alternatíva) nem jó neked? Elérhető web-en, van telefonos és PC-s kliens, stb. És a belső hálózatodat se kell megnyitnod a nagyvilág felé, ami mindenképp előny.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.