HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#141 Felhasználó inaktív   lorinczti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 03. 13:19

Sziasztok! Kellene segítség valamilyen formában. Vettem egy TP-LINK  TL-W542G routert. A boltban beállították és én itthon a modemhez csatlakoztattam. Rendben is volt pár napig minden. Azt vettem észre hogy mesizés közben megszakad a net kapcsolat. ( asztaligép + laptop van összekapcsolva de a laptop WiFi-vel kapcsolódik a routerhez). Egyszer csak kiírta az asztaligép hogy IP cím ütközésem van. Hogy tudnám a hibát orvosolni vagy mit kellene állítanom. Köszi előre is a segítséget.

#142 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 05. 13:14

Idézet: lorinczti - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 13:19

Sziasztok! Kellene segítség valamilyen formában. Vettem egy TP-LINK  TL-W542G routert. A boltban beállították és én itthon a modemhez csatlakoztattam. Rendben is volt pár napig minden. Azt vettem észre hogy mesizés közben megszakad a net kapcsolat. ( asztaligép + laptop van összekapcsolva de a laptop WiFi-vel kapcsolódik a routerhez). Egyszer csak kiírta az asztaligép hogy IP cím ütközésem van. Hogy tudnám a hibát orvosolni vagy mit kellene állítanom. Köszi előre is a segítséget.

start menu
futtatas
cmd
ipconfig  /renew

Szerkesztette: inter15 2008. 02. 05. 13:15 -kor

<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#143 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 12:29

Idézet: kplussz - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 11:40

Helló!

Nemrég beszereztem egy TL-WR543G routert, melynek segítségével azt szeretném elérni, hogy a fogható nyilvános WIFI jelet felerősítve továbbadja a házban található WIFI-s gépek felé. Azt olvastam, hogy erre a WISP funkcióval van lehetőség. Namármost, első kérédsem, hogy ez az eszköz ténylegesen alkalmas-e erre?

...

Hali,

Tegnap vettem egyet, AP client mode kiválaszt, ablakba kitesz, nyilvános hálózat kiválaszt és megy a net szépen, annyi a gond, hogy ilyenkor a WIFI rész teljesen le van foglalva  az AP módhoz és továbítani már csak vezetéken tudja, de ez akkor is olcsóbb, mint ha egy AP + egy WIFI routert kellene venni.

Régiót én sem tudok váltani.

#144 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 09. 08:13

Első tapasztalatom:
Tp-link 543g  doboz. Dell inspiron1720 noti, dell139x wlan. Gazdagrét, lakótelep.

Router 7db hálózatot lát, a noti meg 18db-ot.

#145 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 01:59

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 9:13

Első tapasztalatom:
Tp-link 543g  doboz. Dell inspiron1720 noti, dell139x wlan. Gazdagrét, lakótelep.

Router 7db hálózatot lát, a noti meg 18db-ot.

Nálam pont fordítva volt. PC lát 2-3 hálózatot, router 12-t

#146 Felhasználó inaktív   tareszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 10:27

Sziasztok!

Kis segítség kellene.

Adott egy router 192.168.3.5-ös IP cimmel. Erre csatlakozik 2 db AP 192.168.3.1 és 192.168.3.2-es IP- vel. Egy darabig megy is mind a kettő, de egy idő után az egyiket elhajítja valamiért és nem tudom miért. Ha számít akkor: titkosítás WPA, és IP-n kívül semmi más nincs beállítva. (értem ezalatt átjárók és egyebek). Az eszközök TP-Linkek
Amíg egy AP volt a roterre rakva semmi gond nem mutatkozott.

Kérem aki tud segítsen.
Köszönöm:Taresz

Szerkesztette: tareszka 2008. 02. 12. 10:28 -kor

#147 Felhasználó inaktív   tareszka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 09:11

Idézet: tareszka - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 10:27

Sziasztok!

Kis segítség kellene.

Adott egy router 192.168.3.5-ös IP cimmel. Erre csatlakozik 2 db AP 192.168.3.1 és 192.168.3.2-es IP- vel. Egy darabig megy is mind a kettő, de egy idő után az egyiket elhajítja valamiért és nem tudom miért. Ha számít akkor: titkosítás WPA, és IP-n kívül semmi más nincs beállítva. (értem ezalatt átjárók és egyebek). Az eszközök TP-Linkek
Amíg egy AP volt a roterre rakva semmi gond nem mutatkozott.

Kérem aki tud segítsen.
Köszönöm:Taresz

Időközben beállt a rend.

#148 Felhasználó inaktív   nea 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 21:23

Halihó!én is vettem 1 ilyen rutert és pikk pakk be is állitottam viszont itt elakadtam:
http://kepfeltoltes.hu/view/080215/Magical_Snap_-_2008.02.15_18.55_-_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

valszeg az itteni beállitások miatt szakad meg a net,mer ha kilépek a böngészöböl és hiába megy vmi letöltés attol még a net megszakad.Vki ha tud segitsen léci!Köszi!

#149 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 07:30

Na leiróm ide is mert látom itt vannak a TP link szakértők és az elöbb rosz helyre irtam.

Van egy gondom amire már én sem tudok gombot varni, talán valaki tud itt segiteni.
Van egy vifis netem, amit megosztok, ithon 2 gép között egy TP-Link r402 routerel, ez nem wifis.
Mivel sokat dolgozok gondoltam hogy megengedem másnak is hogy használja a nettemet ha nekem nem kell a teljes sávszélleség, úgysem sokan használnák. rá akartam kötni egy Gigabyte GN-AP01G Access pointot. No itt kezdötek a gondok, 3 üzemodot tud DHCP enabled, Disabled, Client mod.
Ez a Client mod anyit jelent hogy ijenkor egy másik ezköz DHCP kiszolgálojátol kapja a címet, ez lehet router vagy számítógép is. Na most nekem csak ez az üzem mod jó mert igy tudna a hozzá csatlakozó gépeknek is internetet biztosítani, de a fent emlitet router nem ad neki cimet sőt nem is látja hogy oda van csatlakoztatva ha client modba kapcsolom. Viszont ha számítógépet állitom be dhcp kiszolgálonak attol kap ip cimet meg mindent és be is tudok lépni az AP ba. Az önkormányzati Drytek routeren is müködik rendessen csak az enyémen nem. A legujabb firmwaret is felraktam de nincs ötletem, a TP Linken bekapcsoltam az UPnP valamit is.

Mivel az ap rendesen működik más típusú készülékel így gondolom a TP Linkel lehet valami.
msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#150 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 11:11

Idézet: nea - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 21:23

Halihó!én is vettem 1 ilyen rutert és pikk pakk be is állitottam viszont itt elakadtam:
http://kepfeltoltes.hu/view/080215/Magical_Snap_-_2008.02.15_18.55_-_001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

valszeg az itteni beállitások miatt szakad meg a net,mer ha kilépek a böngészöböl és hiába megy vmi letöltés attol még a net megszakad.Vki ha tud segitsen léci!Köszi!

egyel lejjebb jelöld be a conekt automatikali vagy mi.

#151 Felhasználó inaktív   Timus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 01:37

Sziasztok!

Tudja e valaki hogy ez mikori firmware? wr543g-en-v1-up.rar

Koszi

#152 Felhasználó inaktív   nea 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 21. 18:46

Idézet: haxy27 - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 11:11

egyel lejjebb jelöld be a conekt automatikali vagy mi.

Köszönöm a választ ez a probléma már megoldva,de lett 1 ujabb:akármire állitom az MTU értéket a router lefagy,nem oszt más gépnek ip-ét,és nem is lehet belépni a menüjébe.normál netezésnél még nem tapasztaltam ezt de mihelyt töltök akár ftp-én v. torrenten,de akár csak a böngészövel mindig jelentkezik ez a hiba.Gondolom nem igy kéne müködnie a routernek föleg h vannak cégek amik ezt a net-megosztására használják...

#153 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 07:07

Idézet: nea - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 18:46

Köszönöm a választ ez a probléma már megoldva,de lett 1 ujabb:akármire állitom az MTU értéket a router lefagy,nem oszt más gépnek ip-ét,és nem is lehet belépni a menüjébe.normál netezésnél még nem tapasztaltam ezt de mihelyt töltök akár ftp-én v. torrenten,de akár csak a böngészövel mindig jelentkezik ez a hiba.Gondolom nem igy kéne müködnie a routernek föleg h vannak cégek amik ezt a net-megosztására használják...

Az MTU értékét 1500 ra állítsd ezt használják általában azon jónak kell lennie.
Ez a csomagok méretét vagy számát hataároza meg nem tom pontosan de ha én is el állítom akkor nem megy rendesen nekem sem. Csak ha modositom a winben is de attól a szolgáltatónál még nem tudom modositani és net nincs.

#154 Felhasználó inaktív   Timus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 08:44

Na hat nem birtam csak ratoltam a routerre a firmwaret, majd lesz valahogy alapon :)
Akit erdekel
wr543g-en-v1-up.rar => 3.5.5 Build 071106 Rel.52478n

Szemmel lathato dolgok nem valtoztak a menuben, eddig muxik...

Timus

Szerkesztette: Timus 2008. 02. 22. 08:44 -kor

#155 Felhasználó inaktív   nea 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 14:07

Idézet: haxy27 - Dátum: 2008. febr. 22., péntek - 7:07

Az MTU értékét 1500 ra állítsd ezt használják általában azon jónak kell lennie.
Ez a csomagok méretét vagy számát hataároza meg nem tom pontosan de ha én is el állítom akkor nem megy rendesen nekem sem. Csak ha modositom a winben is de attól a szolgáltatónál még nem tudom modositani és net nincs.

Halihó!Sajnos 1550ra nem lehet állitani de a legmagasabb állitható értékre állitotam-1492-re.Fél órát birt onnantól h elkezdtem tölteni 1 torrentet.Még megprobálom a firmwaret frissiteni hátha lesz vmi eredménye,ha azzal sem akkor viszem vissza.... :mad:

#156 Felhasználó inaktív   every2008 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 09. 18:45

hi!

Hogyan kell megnyitni az: 5566-ps portját a tp-link tl-wr542g routernek?

köszi!

#157 Felhasználó inaktív   kaqkk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 11:09

543G, digi 20/20 -as nettel : a letöltés nagyon ingadozik, speedtesten 2-3 Mb, de torrenttel néha felmegy 10-12 -re. Felfelé viszont nem lassul. A gép kábelen van, routerben legújabb fw. Régi gagyi SMC VBR7004 simán kihajtja a 20/20 -at. Valami ötlet ?

#158 Felhasználó inaktív   mikroprof 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 14:57

Hello! TP-Link TD-W8900GB 54mbites ADSL+ routerrel van némi gondom. VPI/VCI beállítást kéne eszközölnöm, de a megadott értékkel nem megy az adsl. Felh.név-jelszó jó. Kaptam már olyan infót, hogy 1/32-es értékkel kéne mennie, de semmi (próbáltam már 4/32 és 5/32 is). Valakinek vmi ötlete?

#159 Felhasználó inaktív   abibaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 14:13

Sziasztok.

Azt szeretné megkérdezni, hogy neten keresztül lehet valahogy routerre csatlakozni és nézegetni ill állítgatni? Nekem egy TL -WR542G -m van. Ez elött egy belkinem volt, de az közel sem tudott akkora távra nyomni mint ez, ráadásul a belkin jóval nem is de drágább. Megállás hiba ilyesmi még nem volt vele.

#160 Felhasználó inaktív   glugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 12:21

Üdv!

Hozzáértőktől kérdezném: adott egy TL-WR642G router és egy TL-WA601G AP, utobbi repeater módban. Ez esetben tudni fogja a wpa titkosítást is, vagy csak a wep marad? Olvastam a leírásában, hogy ez egy universal/wds repeater mode, máshol pedig azt, hogy ez azt jelenti, hogy tudni fogja a wpa-t.
Manual-ban ezt találtam: "Universal Repeater - Without WDS, more APs can be communicated with in this mode." Ez alapján viszont inkább a TL-WR543G lenne megfelelő, mivel ő tudja a wds-t.
Egyszerűbben: melyik két eszközt válasszam, hogy a jelismétlő megfelelően működjön és a hálózat wpa (vagy wpa2, ez most lényegtelen) titkosítást tudjon használni?
Még nem rendeltük meg, ezért elméleti a kérdés. Nagyjábol ettől is függ, hogy használni fogjuk-e vagy sem. Használ valaki ilyet?

[ Egy kb 300x300 méteres nyílt, tiszta területet szeretnénk lefedni, repeaterrel megsegítve, hogy jobb legyen a jel, NEM wep titkositással. ]

Bocs a körülményes leírásért. :)

Egyébként TL-WR542G-t használok kb 10 hónapja, elégedett vagyok, tökéletesen működik, pedig van forgalom rajta rendesen.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.