HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#921 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 22. 21:37

Megoldás lehet még, ha a főbérlő 3 antennás routerébe nem a WAN portjába, hanem 1. - 4. valamelyikébe menne be a tőled jövő kábel. Ilyenkor nem router-kedne, hanem csak switch-ezkedne és acces point-kodna az a 3 antennás router...

Csak akkor DHCP letilt, fix IP ad, wan portnak meg valami 10.0 tartomány, hogy ne akarjon arrafelé menni a csomag. Kivéve, ha nincs vállalati VPN megoldásuk.

No meg attól is függ milyen a router. Sajna én öreg vagyok pár hetente lépésről lépésre leírni, ez van.
Make love not Wor.

#922 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 22. 22:05

Sajna én öreg vagyok

Részvétem.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#923 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 08. 22. 21:11

Nincs abból túl sok: http://www.tplink.co...?categoryid=212
Konfigra meg szinte ugyanaz: http://www.tplink.co...port/emulators/

Ez lesz az ami az övé: TL-WR941ND

#924 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 08. 22. 19:13

Azt pedig végképp nem értem, hogy mi a fenének kell 2 wifi router...

Egy wifi nekem az alagsorba. Használom a wifit. Egy neki a felső szinten. Az én wifim jelerőssége nem megy fel az ő szintjére, így vett ő is magának egyet.

#925 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2011. 08. 22. 22:34

Egy wifi nekem az alagsorba. Használom a wifit. Egy neki a felső szinten. Az én wifim jelerőssége nem megy fel az ő szintjére, így vett ő is magának egyet.

Akkor mennüjében lehet van olyan, hogy acces point. DHCP letilt, lan-lan összeköt, kész. Csak IP tartomány legyen más a WAN felé, hátha.
Make love not Wor.

#926 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 28. 22:38

Tiszteletem az Uraknak!

Egy TL-WR841ND (300 Mbps Wireless Router) jószág kb. 1,5-2 hónap működés után WAN porton beadta az unalmast. Ha összedugom az ADSL modemmel, meg sem basszantja a modem "Link" ledjét.
Öcsém nagyon szerette, mert kint a hegyen akár a pince előtt, akár a présház szobájában két réteg betonon keresztül olyankraftttal adta a jelet, mintha a notebook-ja UTP-re lett volna kötve.
Balaton parti (Szigliget) pincéről van szó, boreladás, borkóstolás van, WiFi a környéken egy darab sem, tudna lendíteni csalogatóként is a helyi - bor árban benne foglaltatott - ingyenes WiFi hozzáférés.

Találkozott valaki ilyen jelenséggel, esetleg szériahiba lenne? Jelenleg DHCP-n oszt IP címet, minden funkció működik a WAN kapcsolat kivételével. Esetleg baszakodjak reseteléssel napokig oszt jöjjek rá, hogy úgy is szar?

Pénteken megyek megint Szigligetre, működőképes és erős WiFi-s rotuerrel kéne beállítanom. Csere ugyanilyenre, vagy legyen másik típus?
Mit javasoltok?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#927 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 28. 23:38

Tiszteletem az Uraknak!

Egy TL-WR841ND (300 Mbps Wireless Router) jószág kb. 1,5-2 hónap működés után WAN porton beadta az unalmast. Ha összedugom az ADSL modemmel, meg sem basszantja a modem "Link" ledjét.
Öcsém nagyon szerette, mert kint a hegyen akár a pince előtt, akár a présház szobájában két réteg betonon keresztül olyankraftttal adta a jelet, mintha a notebook-ja UTP-re lett volna kötve.
Balaton parti (Szigliget) pincéről van szó, boreladás, borkóstolás van, WiFi a környéken egy darab sem, tudna lendíteni csalogatóként is a helyi - bor árban benne foglaltatott - ingyenes WiFi hozzáférés.

Találkozott valaki ilyen jelenséggel, esetleg szériahiba lenne? Jelenleg DHCP-n oszt IP címet, minden funkció működik a WAN kapcsolat kivételével. Esetleg baszakodjak reseteléssel napokig oszt jöjjek rá, hogy úgy is szar?

Pénteken megyek megint Szigligetre, működőképes és erős WiFi-s rotuerrel kéne beállítanom. Csere ugyanilyenre, vagy legyen másik típus?
Mit javasoltok?

Milyen fajta modem van előtte? Az működik? Nem tud betárcsázni? (pl. D-Link 321B vagy 360R T1) Nem lehet, hogy valami ménkű szaladt végig a telefon vonalon, amit a WAN portnál állított meg a router?

TP-LINK-nél jobb ár/teljesítményt nem igen kapsz. A 1043-as talán túlzás is lenne a pincébe, még a 9xx-eseket nézd meg.

Szerk: Azért azt a reset-et csináld meg!

Szerkesztette: StSanya 2011. 08. 29. 08:09 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#928 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 09:44

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 29. 09:08

Milyen fajta modem van előtte? Az működik? Nem tud betárcsázni? (pl. D-Link 321B vagy 360R T1) Nem lehet, hogy valami ménkű szaladt végig a telefon vonalon, amit a WAN portnál állított meg a router?

TP-LINK-nél jobb ár/teljesítményt nem igen kapsz. A 1043-as talán túlzás is lenne a pincébe, még a 9xx-eseket nézd meg.

Szerk: Azért azt a reset-et csináld meg!

A modem típust most nem tudom megnézni, az ott maradt Szigligeten, mert működik frankón, én meg itten Bp.-n húzom most az igát.

Áramszünet volt kb. egy hete, akkor a szolgáltató belül újraindította amit újraindított, a modem kapcsolódik, rádugott gép felismeri, meg kap mindent, internyét működik. Ilyen érzéketlenek lennének az ADSL modemek, hogy telefonvonalról keresztül megy rajtuk a ménkü oszt életben maradnak, de a routernek meg leverik a WAN portját oszt switch-et herélnek belőle? :eek:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#929 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 29. 10:44

Ilyen érzéketlenek lennének az ADSL modemek, hogy telefonvonalról keresztül megy rajtuk a ménkü oszt életben maradnak, de a routernek meg leverik a WAN portját oszt switch-et herélnek belőle? :eek:

Láttunk ennél érdekesebbet is, sosem lehet megmagyarázni mi lesz a merre, APnak meg egyébnek jó leeht, de ja, valami TPLinket vigyél helyette, aztán kész.
Make love not Wor.

#930 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 29. 10:44

Ilyen érzéketlenek lennének az ADSL modemek, hogy telefonvonalról keresztül megy rajtuk a ménkü oszt életben maradnak, de a routernek meg leverik a WAN portját oszt switch-et herélnek belőle? :eek:

Pár éve upc kábelen (valószínűleg a mellette futó tetőantennától) jött az áldás, kábelmodem egyben maradt, a 7 portos router 3 portos switch lett, a wan, a bedugott lanok, és alaplapi kártyák az enyészeté lettek.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#931 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 29. 11:01

Láttunk ennél érdekesebbet is, sosem lehet megmagyarázni mi lesz a merre, APnak meg egyébnek jó leeht, de ja, valami TPLinket vigyél helyette, aztán kész.

Egy próbát még teszek vele mielőtt félretenném switchnek. Valami hasonló lesz az utódja kb. Aqua-ból.
(Öcsém vette valahol Zuglóban, de se számlát, se gar.jegyet nem tudja hova tette.)

Szóval akkor ez is beállt az N+1 érdekességek sorába.

#932 Felhasználó inaktív   cozma1989 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 03. 22:38

Olyan valaki segítségét keresném Budapesten, aki ért a WPA2-höz és a Back Track programhoz.

Az informatika biztonság technikájában jártas és szívesen segítene ezzel kapcsolatos biztonság technikai kérdésemben. : )

Egy kérdésem volna, és egy segítség kellene,aki ért hozzá annak 10-20 perc az egész gondolom.

Természetesen nem lennék hálatlan. : ) :) (1ó=10e)

Érd: zoltan30x@gmail.com +++++

#933 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: cozma1989 - Dátum: 2011. 09. 03. 23:38

...

A backtrack (így egybe) tudomásom szerint nem egy program, hanem egy linux disztró, elsősorban pentest/forensics témára.

Ha beírod gugliba a backtrack és a wpa2 szavakat, akkor dob neked tutorialt, howto-t, mindent. Ha ezt nem érted, akkor nem 10-20 perc az egész. Ha pedig ez nem elég, ráadásul akkor valszeg egy igazán komoly szakira lenne szükséged, és nem 10-20 percre. A 10k/ó nem hangzik annyira rosszul, csak egy komoly szaki nem fog feketén 10k (vagyis hát a 10-20 perccel szorozva 10/6-10/3 k között :)) körül segítgetni neked, rendes papíros témához pedig ez ingerküszöb alatti összeg.

Szerintem ha van valami kérdésed, akkor tedd fel nyugodtan, maximum nem tudunk segíteni. Persze javaslok inkább egy másik témát erre, mert itt a "TP-LINK routerek" topic-ban ez eléggé off, bár szórakoztatóbb, mint az oldalanként kétszer megkérdezett "2 wifit akarok használni, hogycsinájjam"...

#934 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 21:43

Sziasztok!

Kérdésem lenne :

Adott két azonos TP-Link wi-fi router (TL-WR940N Router - FIX Antenna) egyiken jönne be a net, és ez lenne kábellal összekötve a másikkal amihez pedig wi-fin lenne kötve egy gép amin neteznének. A kérdésem mivel nem ismerem a tp-link rotereket, meg lehet ezt velük csinálni?

Köszi!

#935 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Lufinyul - Dátum: 2011. 09. 15. 22:43

A kérdésem mivel nem ismerem a tp-link rotereket, meg lehet ezt velük csinálni?

Leírását nézd meg, ha tud AP client router lenni, akkor wlanon fogja a netet, lan felé tolja tovább, működni fog, amit elképzelsz.
Make love not Wor.

#936 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 23:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 09. 15. 22:52

Leírását nézd meg, ha tud AP client router lenni, akkor wlanon fogja a netet, lan felé tolja tovább, működni fog, amit elképzelsz.

Hmm sztem elbeszélünk egymás mellett. A két router kábellel lenne összekötve egymással. Az elsőre jönne be az adsl net, ez van kábellel összekötve a másodikkal aminek pedig wi-fin kéne szórnia a netet.

#937 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 07:00

Gyors kérdésem lenne, melyiket a következők közül:
USB:
TP-LINK TL-WN727N
TP-LINK TL-WN722NC

PCI-e
TP-LINK TL-WN781ND

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#938 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 09. 16. 08:00

Gyors kérdésem lenne, melyiket a következők közül:
USB:
TP-LINK TL-WN727N
TP-LINK TL-WN722NC

PCI-e
TP-LINK TL-WN781ND

Üdv
szabi

Szerintem az utóbbit. De mibe fog kerülni? Router milyen?

#939 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 10:20

Nem esküdnék meg rá talán tp-link router, ASRock A780GXH/128M alaplapba kerül.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#940 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Lufinyul - Dátum: 2011. 09. 15. 22:43

Sziasztok!

Kérdésem lenne :

Adott két azonos TP-Link wi-fi router (TL-WR940N Router - FIX Antenna) egyiken jönne be a net, és ez lenne kábellal összekötve a másikkal amihez pedig wi-fin lenne kötve egy gép amin neteznének. A kérdésem mivel nem ismerem a tp-link rotereket, meg lehet ezt velük csinálni?

Köszi!

Meg kell bogarászni a leírását. Kb. a következőt kell csinálnod. Az elsőt routernek konfigurálod és letiltod a WiFit. Csatlakoztatod a másodikat:
- 1. Wan porton beereszted az elsőt, és Dinamikus Ip-t kapjon. Ekkor ő is routerként fog funkcionálni.
- 2. Lan porton ereszted be az elsőt és letiltod a DHCP-t. Ekkor switch-ként fog működni a második. Ez csak úgy fog sikerülni, ha böngészővel bemászol rá és WEBes felületen konfigolod meg. Az Easy Setup Assstent fityiszt fog mutatni, ha a WAN porton nem érzékel jelet.

El kell próbálkozgatni a kettő összelövésével, de menni fog.

Épp most csináltam a TL-WR841ND routeremből switchet, mert megdöglött a WAN portja. Egy D-Link routerről kapja egyébként most a cuccot.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.