HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 29. 19:00

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 18:52

*PIII-Celeron mindahány.
** Nem fér be hat gép a kocsimba. :)
*** De, viszek az AutoCAD-eshez is, egy 19"-ost. Legfeljebb az ottani monitort áttesszük valamelyik másik átadandó géphez.
**** Írtam, hogy sokminden egyszerűen nincs. Ami van, azt viszek.
***** A 64MB-s kártya alatt mit értesz? SD, XD CF és hasonló memóriakártyáim nincsenek.

* Tudomásul véve, így szervezkedünk, de gyengébb nincs? Lásd köv. *
** Mi lenne akkor, ha esetleg tudnánk szekeret keríteni?
*** Ez is tud.véve, és így lészen.
**** Tud.véve.
***** 64 MB-s AGP-s VGA kártyárol regéltem, anno arrol volt szó ott akkor.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2582 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 21:15

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 20:00

* Tudomásul véve, így szervezkedünk, de gyengébb nincs? Lásd köv. *
** Mi lenne akkor, ha esetleg tudnánk szekeret keríteni?
*** Ez is tud.véve, és így lészen.
**** Tud.véve.
***** 64 MB-s AGP-s VGA kártyárol regéltem, anno arrol volt szó ott akkor.

* Van asszem két K6/2-es gép is, valami 450 MHz-esek. Ha köllenek, megvizslatom azokat is. De tudok építeni P2-est is, ha azt kértek.
** Akkor lesz gép is, monitor is, 3+3 darab. :)
***** Van. GeForce2 MX400, vagy TNT2. Mellik legyen?
... a trip back in time is all I need ...

#2583 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 21:57

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 18:12

Magyart, vagy angolt tettél föl?

Meg mernék esküdni, hogy MSDN-en a magyart választottam ki, de valahogy mégis az angol jött le...  :think:  :Đ
Úgyhogy azt tettem fel. Nem gáz, talán jobb is így.

#2584 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 22:05

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 19:56

Mi minimális, és mi a recommended konfiguráció a Windows7 alá (32 biten és 64 biten egyaránt)?

Na ez egy jó kérdés. Amin Vista megy, azon a W7 is (jobban). Nekem Core2Quad Q6600 + 4GB ram + ATi 3600 a konfig, ezen teljesen jó.
Cégnél asszem Core2Duo + 2GB ram + integrált (de Aero-képes) Intel VGA van, azon fut a 32 meg 64 bites W7 Ultimate, méghozzá teljesen jól.
Minimál konfigot max tippelni merek: Pentium4 2.x Ghz, 512 MB ram, 1024x768-at tudó vga. Ezen mondjuk lebutított GUI-val talán elmegy.

Ja, úgy olvastam, hogy holnap lesz valami Game Show vagy mi az "ufó" arénában, ahol ingyen adják a W7-et diákoknak meg tanároknak (meg asszem"mezei" embernek is olcsóbb lesz a show ideje alatt). Nem fizetett le a M$, csak gondoltam szólok, hátha valaki élni akar a lehetőséggel. :)

#2585 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 29. 23:05

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 21:15

* Van asszem két K6/2-es gép is, valami 450 MHz-esek. Ha köllenek, megvizslatom azokat is. De tudok építeni P2-est is, ha azt kértek.
** Akkor lesz gép is, monitor is, 3+3 darab. :)
***** Van. GeForce2 MX400, vagy TNT2. Mellik legyen?

Te jársz arrafelé? Szokásos éves almolás van, P3ból van egy adag, de szerintem lesz kisebb P4, meg ilyesmi is, meg LCD monitor, bigyulák. Mennyire kapkodjak, azon kívül, hogy nagyon?

Vagy lapátoljam össze, amennyire lehet, oszt rakjam meg egyszer az autót?
Make love not Wor.

#2586 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 07:07

Na most Jahnonak is meg Telcontarnak is szól a kérdés, ugyanis Telcontar cimbora nem válaszolt azon felvetésemre, hogy mi lenne, ha mi mennénk a gépekért. A Hívatalnak ugyanis van egy elég nagy mikrobusza, abba akár több m3 cumó is beférne, de természetesen csak használható, átadható konfigokat tudnánk elhozni. Sajna én már kimentem az építési gyakorlatbol, így lehozatal után azonnal passzolnánk is tovább egy nagy közös buli keretén belül át a kiválasztottaknak a Műv.Házban.
Tehát, ha ez a megoldás megfelelne - na meg az időpont is mindkettőtöknek - úgy talán november 7.-n felmennénk és november 8.-n át is adnánk a gépet. Ugyanekkor esetleg FakeJack cimborának a pinyóját is ki tudnánk üriteni. Ami azonnal használható, jöne ide, ami nem azt meg kirámolnánk Telcontarnál.
Persze ehhez hozzátenném, hogy a kocsi még nincs leegyeztetve, de látva a jelelegi pogi (most sem a tepertősröl beszélek  :D ) hozzáállását nagy a bizakodásom, hogy örömmel belemegy az üzletbe.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2587 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 07:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 23:05

meg LCD monitor,

Egy ilyen monnnnyyyyuk nekem is jól jönne a már elég homályos és állandóan (önálló életet élő) lemegnesezésel, foglalkozó böszme nagy TEXAN monitorom helyett.

#2588 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 08:07

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 22:05

Ja, úgy olvastam, hogy holnap lesz valami Game Show vagy mi az "ufó" arénában, ahol ingyen adják a W7-et diákoknak meg tanároknak (meg asszem"mezei" embernek is olcsóbb lesz a show ideje alatt). Nem fizetett le a M$, csak gondoltam szólok, hátha valaki élni akar a lehetőséggel. :)

Gondolom ez csak reklám lesz a campus-nak, hiszen azon belül osztogatnak, abban pedig valóban ingyenes. Persze az nem egészen igaz, hogy ingyenes, hiszen az mi adónkból kapott erre az MS milliárdokat.

No de nem is offolok tovább. Lesznek nálam mindeféle elvihető hardverek. Most csak itt aktív a társaság? Csak mert a felajanlasok.hu-ra küldtem időnként embereket, de mintha nem nagyon frissülne mostanában.

#2589 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 10:24

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 23:05

Na ez egy jó kérdés. Amin Vista megy, azon a W7 is (jobban). Minimál konfigot max tippelni merek: Pentium4 2.x Ghz, 512 MB ram, 1024x768-at tudó vga. Ezen mondjuk lebutított GUI-val talán elmegy.

Nekem p3 1233 on 512 rammal fx5200 on simán használható volt a vista még játszottam is rajta....Egy bajom volt vele azért repült a videó lejátszás nagyon ette a procit.Ha a fürdöszoba javitás után lesz időm megnézem win7 el ugyanezt a konfigot és kiderül.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2590 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 30. 11:43

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 7:07

Tehát, ha ez a megoldás megfelelne - na meg az időpont is mindkettőtöknek - úgy talán november 7.-n felmennénk és november 8.-n át is adnánk a gépet.

Nov 7-8 nekem már kuka, itt sem leszek, addig fél gépek is nehezen lesznek, nem még egybekalapált mindenfélék.
Make love not Wor.

#2591 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 18:27

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 8:07

Na most Jahnonak is meg Telcontarnak is szól a kérdés, ugyanis Telcontar cimbora nem válaszolt azon felvetésemre, hogy mi lenne, ha mi mennénk *a gépekért. A Hívatalnak ugyanis van egy elég nagy mikrobusza, abba akár több m3 cumó is beférne, de természetesen csak használható, átadható konfigokat tudnánk elhozni. Sajna én már kimentem az építési gyakorlatbol, így lehozatal után azonnal passzolnánk is tovább egy nagy közös buli keretén belül át a kiválasztottaknak a Műv.Házban.
Tehát, ha ez a megoldás megfelelne - na meg az időpont is mindkettőtöknek - úgy talán november 7.-n felmennénk és november 8.-n át is adnánk a gépet. Ugyanekkor esetleg FakeJack cimborának a pinyóját is ki tudnánk üriteni. Ami azonnal használható, jöne ide, ami nem azt meg kirámolnánk Telcontarnál.**
Persze ehhez hozzátenném, hogy a kocsi még nincs leegyeztetve, de látva a jelelegi pogi (most sem a tepertősröl beszélek  :D ) hozzáállását nagy a bizakodásom, hogy örömmel belemegy az üzletbe.

* Már hogy a búbánatba ne válaszoltam volna! :) Azt írtam, hogy akkor lesz még gép, amit vihettek, és megírtam azt is, hogy vannak még K6/2-esek készen.
** Ha visztek, hozhattok is. :)

Szerkesztette: Telcontar 2009. 10. 30. 18:29 -kor

#2592 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 18:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 12:43

Nov 7-8 nekem már kuka, itt sem leszek, addig fél gépek is nehezen lesznek, nem még egybekalapált mindenfélék.

Akkor ne aggódj. Mondd meg, hogy a jövő héten melyik este/éccaka/éjfél a jó neked, aztán ott leszek, és hozom ide hozzám, amit küldeni akarsz a Tiszazugba.

#2593 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 18:33

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 9:07

Gondolom ez csak reklám lesz a campus-nak, hiszen azon belül osztogatnak, abban pedig valóban ingyenes. Persze az nem egészen igaz, hogy ingyenes, hiszen az mi adónkból kapott erre az MS milliárdokat.

No de nem is offolok tovább. Lesznek nálam mindeféle elvihető hardverek. Most csak itt aktív a társaság? Csak mert a felajanlasok.hu-ra küldtem időnként embereket, de mintha nem nagyon frissülne mostanában.

Köszönetünk előre is! :respect: Ha időszerű a felajánlás, a profilomban megtalálod a telszámomat (ha budapesti vagy).

Most inkább csak itt, a felajanlasok.hu-ra a magam részéről csak nagynéha pillantok rá.

#2594 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 18:53

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 19:56

Mi minimális, és mi a recommended konfiguráció a Windows7 alá (32 biten és 64 biten egyaránt)?

Windows 7 rendszerkövetelmények
De az én régi gépemen is elfutott: 900MHz Celeroncs, 384MB SDRAM, 12GB HDD, NVidia GeForce 2 videókari 64MB.

Kék halált kétszer produkált, de lehet, hogy miattam. :think: Igaz, az még nem a végleges volt, hanem a Béta verzió, meg az RC.

Szerkesztette: zoltánszól 2009. 10. 30. 18:54 -kor

#2595 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 18:57

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 22:57

Meg mernék esküdni, hogy MSDN-en a magyart választottam ki, de valahogy mégis az angol jött le...  :think:  :Đ
Úgyhogy azt tettem fel. Nem gáz, talán jobb is így.

Szerintem a területi beállításokkal bakiztál. Bár neked nem gond az angol, de nekem?! :eek:

#2596 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 19:02

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 18:56

Az én gépemben Celeron 1,6 GHz-s CPU és 1,5 GB RAM van.
A NET-röl ingyenesen letölthető magyarul is tudó Windows7 Upgrade dvisor-al megvizsgálva a gépem első nekifutásra alkalmatlan volt, a 256 MB-s VGA kártyámra kiabált, hogy nincs hozzá driver. A VGA-t kicserélve 128 MB-ra már csak annyit nyöszörög, hogy a VGA nem alkalmas az aero környezetre. A VGA kártyák tipusát fejböl nem tudom, azt külön meg kellene néznem.
Gábor fiamnak - igaz sokkal komolyabb a gépe, mint az enyém - eddig Vistája volt. Letöltötte a Windows 7 RC változatát és máéár az is gyorsabb nála mint a Vista. Viszont az RC előtt megjelent próbaverziót is letöltötte és az még az RC-nél is gyorsabb, így most megint a próaverzió (pontos nevét nem tudom, de közvetenül az RC előtt megjelent változat) megyí a gépén. Eddig panasza nincs rá és semmi pénzért nem térne vissza a Vistához, pedig előtte csak a Vistát imádta az XP-röl hallani sem akart.
Nekem ennyi a tapasztalatom, mert még lusta voltam felrakni bármelyik próbaverziót is.

#2597 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 19:04

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 23:05

..ahol ingyen adják a W7-et diákoknak meg tanároknak (meg asszem"mezei" embernek is olcsóbb lesz a show ideje alatt).

Hát Fake én már régen a sorok közt olvasok, mert az előző rendszerben megtanítottak rá. Szóval én sorsolást olvastam, nem pedig minden diáknak ingyen oprendszert. ( :offtopic: Majdnem ugrasztottam a lányomat, de visszafogtam magam, mert ezt csak reklámnak gondolom. Sőt azt sejtem, hogy minden darabnak van már gazdája. Részletek a "Legálisszoftver.vagymi oldalon".)

#2598 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 19:09

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 20:02

Gábor fiamnak - igaz sokkal komolyabb a gépe, mint az enyém - eddig Vistája volt. Letöltötte a Windows 7 RC változatát és máéár az is gyorsabb nála mint a Vista.

Zöreg! Szólj az utódnak, hogy a Béta régebbi, mint az RC1. Egy csomó javítást, drivert, stb-t raktak bele az MS-nál. Kicsit lassabb, de jobb is. Azt használja, ha a végleges még nincs meg neki.

Szerkesztette: zoltánszól 2009. 10. 30. 19:10 -kor

#2599 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 19:09

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 18:27

* Már hogy a búbánatba ne válaszoltam volna! :) Azt írtam, hogy akkor lesz még gép, amit vihettek, és megírtam azt is, hogy vannak még K6/2-esek készen.
** Ha visztek, hozhattok is. :)

* Ezek szerint én értelmeztem valamit félre. Bocsi!, de vénül a Zöreg. :D
** Amint fentebbröl láthatod, vinni semmiképpen sem fogunk, legfeljebb FakeJacktol, ha neki is egyáltalán megfelel.
Persze még nem biztos, hogy tudunk menni, mert ma nem volt a pogi.

#2600 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 19:13

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2009. okt. 30., péntek - 19:09

Zöreg! Szólj az utódnak, hogy a Béta régebbi, mint az RC1. Egy csomó javítást, drivert, stb-t raktak bele az MS-nál. Kicsit lassabb, de jobb is. Azt használja, ha a végleges még nincs meg neki.

Gáboromnak a régebbi is remekül működik, ráadásul gyorsabb és így nem fog visszatérni az RC-hez. Legális meg hogyan lenne a szegény parasztnak. Nem is lesz. Addig használja amíg az 1 év le nem telik, utánna vissza a Vistához, mert az jogtisztán meg van nekije (Azt sem vettük, pályázaton nyerte).

Szerkesztette: Szőke 2009. 10. 30. 19:14 -kor

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.