HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2641 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 11. 09:17

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 12:03

Vargenya tápokat lehet, hogy gyűjteni akarok, már van itt belőle kettő. A hely miatt nem is a minél több szemét halmozását célzom meg, hanem a különféle típusokból egyet-egyet. Ez a kettő is különböző. Szóval ne dobd még ki, kérek egy típust, legjobb fénykép a matricáról.  :D

Tipusa LC235ATX

#2642 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 07:05

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 19:16

Akkor vakarjam le az oprendszereket a hozzátok szánt gépekről? :)

NE TEDD!!!!

Majd az aktiváló kódot kicserélem az iskolátol kapottra és akkor máris rendben lesz a dolog.
Az ArhiCAD-s gép meg nem az Ált.Isk-ba megy. Szentesen tanul a fiatalember és nekik nincs licencük, nekik megfelel "bármilyen" kantár.
Sajnálom, hogy az AMD-s gép nem akar összeállni, mert az már tényleg csúcs lett volna a tervezőprogihoz. Különösen úgy, hogy tudok hozzá adni egy ASUS AX 1650PRO/HTD/256M/A AGP-s VGA-t. Ugyanis most vettem ócsón, de sajnos a Win 7 nem szeresse (sehol sem találtam hozzá megfelelő drivbert Win 7 alá és így csak 8 bit színmélységet visel el  :mad: ), az én XP-n meg nem látok jelentősebb javulást a mostani 128 MB-s VGA-hoz viszoinyítva, így mehet majd a nagy gépbe.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2643 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 14:26

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 20:41

... Folyton a "CPU is unworkable or has been changed" üzenetet dobja fel, a BIOS beállítása után is. ...

Ilyen szokott lenni, ha lemerül az alaplapi elem (CR2032). Próbálj elemet cserélni, utánna BIOS procibeállítások.

#2644 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 19:37

Idézet: Tibsó - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 15:26

Ilyen szokott lenni, ha lemerül az alaplapi elem (CR2032). Próbálj elemet cserélni, utánna BIOS procibeállítások.

Az elem feszültsége 2,92 - 2,93V. Nem túl sok, de annyira azért nem alacsony, hogy azonmód felejtene tőle a CMOS RAM.

Szerk.: és beállítva a CPU megkívánta paramétereket, a rendszer valamiért nem indul..de lehet, hogy a PCI vagy az AGP-freki szalad el. Az Abit lapok ebben az időszakban tuningbarátak voltak, nem felhasználóbarátak.

Megnéztem egy saját tulajdonú Abit KG7-Raid alaplapban, és elindult a CPU a gyári 1500 MHz-en. Az alaplap ugyan nem ismerte fel pontosan (csak azt mondta, hogy ez egy Athlon XP 1497 MHz-en), de egy BIOS-frissítés segíthet a dolgon. Visszatérek a KD7-eshez, és megnézem, hogy tudok-e azzal valamire jutni.

Szerkesztette: Telcontar 2009. 11. 12. 20:03 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#2645 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 19:42

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 20:37

Az elem feszültsége 2,92 - 2,93V. Nem túl sok, de annyira azért nem alacsony, hogy azonmód felejtene tőle a CMOS RAM.

Druszám vigyázz! Az elem feszültsége semmi, ha nincs benne kakaó. Hányszor estem pofára menedzserkalkulátorral, amelyikben "jó" volt az elem. Ha tudod, a kapacitást is vizsgáld. Meg hát próba  - cseresznye!

#2646 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 20:05

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 20:42

Druszám vigyázz! Az elem feszültsége semmi, ha nincs benne kakaó. Hányszor estem pofára menedzserkalkulátorral, amelyikben "jó" volt az elem. Ha tudod, a kapacitást is vizsgáld. Meg hát próba  - cseresznye!

Először megpróbálkozom úgy, hogy odafigyelek a PCI/AGP frekvenciára is. :) Aztán kap egy friss(ebb) elemet az alaplap, mert a mostani már amúgy sem húzná tovább fél-egy évnél.

#2647 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 20:29

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 8:05

NE TEDD!!!!

Majd az aktiváló kódot kicserélem az iskolátol kapottra és akkor máris rendben lesz a dolog.
Az ArhiCAD-s gép meg nem az Ált.Isk-ba megy. Szentesen tanul a fiatalember és nekik nincs licencük, nekik megfelel "bármilyen" kantár.
Sajnálom, hogy az AMD-s gép nem akar összeállni, mert az már tényleg csúcs lett volna a tervezőprogihoz. Különösen úgy, hogy tudok hozzá adni egy ASUS AX 1650PRO/HTD/256M/A AGP-s VGA-t. Ugyanis most vettem ócsón, de sajnos a Win 7 nem szeresse (sehol sem találtam hozzá megfelelő drivbert Win 7 alá és így csak 8 bit színmélységet visel el  :mad: ), az én XP-n meg nem látok jelentősebb javulást a mostani 128 MB-s VGA-hoz viszoinyítva, így mehet majd a nagy gépbe.

JÓL VAN, NE KIABÁLJ!!!! :)

A 256 MB-os videokártyádra lehet, hogy pár hét múlva már lesz Windows7 driver, szóval ne herdáld még el. Egy Athlon XP géphez különben is túlzás lenne ekkora VGA, ezek a gépek tipikusan 64 - 128 MB-os videokártyákkal mentek. A te VGA-d a legutolsó AGP-s generációhoz tartozik, AMD vonalon a Socket 939-es procik mellé való, esetleg Socket 754-es mellé.

Van az AMD-s géphez korban hozzáillő kártya. Újabbat nem érdemes beletenni, mert a gép CPU-limitált lesz, és nem fogja kihajtani a VGA-t.

#2648 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 12. 22:56

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 21:05

Először megpróbálkozom úgy, hogy odafigyelek a PCI/AGP frekvenciára is. :) Aztán kap egy friss(ebb) elemet az alaplap, mert a mostani már amúgy sem húzná tovább fél-egy évnél.

Nah. Talán mégis lesz énekes halott ebből. :) Sikerült elindítani a Semprongyot a KD7-Raid alaplapban. Aztán kapott egy friss(ebb) elemet is, és most úgy tűnik, hogy megbecsüli magát. A jövő hét folyamán megpróbálom komplett masinává összeépíteni.

#2649 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 06:29

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 20:29

JÓL VAN, NE KIABÁLJ!!!! :)

A 256 MB-os videokártyádra lehet, hogy pár hét múlva már lesz Windows7 driver, szóval ne herdáld még el. Egy Athlon XP géphez különben is túlzás lenne ekkora VGA, ezek a gépek tipikusan 64 - 128 MB-os videokártyákkal mentek. A te VGA-d a legutolsó AGP-s generációhoz tartozik, AMD vonalon a Socket 939-es procik mellé való, esetleg Socket 754-es mellé.

Van az AMD-s géphez korban hozzáillő kártya. Újabbat nem érdemes beletenni, mert a gép CPU-limitált lesz, és nem fogja kihajtani a VGA-t.

Csak azért kiabáltam, hogy időpben meghaljad.  :D  Nem szeretnék egyböl opouszokkal is foglalkozni.

Hallgatok a tanácsodra és akkor kicserélem a gépemben a VGA-t, igy majd fog lenni a tervezőprogis gépbe egy GeForce 5200 -s 128 MB-s kártyenku, vagy marad tartaléknak nekem, ha mégse lenne driver a 256-hoz.
Talaán ezzel jobban  menne a képalkotás, mint ami nálad van 64 MB-s VGA. Persze Te vagy a mester, én csak sima kontár vagyok.
Egyébként Jahnoval siekrült-e már bótolnod, mármint időpontot egyeztetni?
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2650 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 13:30

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 20:37

Pedig de.
Szerk.: elkestem. :D

#2651 Felhasználó inaktív   hko 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 16:01

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 12., csütörtök - 23:56

Nah. Talán mégis lesz énekes halott ebből. :) Sikerült elindítani a Semprongyot a KD7-Raid alaplapban. Aztán kapott egy friss(ebb) elemet is, és most úgy tűnik, hogy megbecsüli magát. A jövő hét folyamán megpróbálom komplett masinává összeépíteni.

Remélem összejön, drukkolok. :)

#2652 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 16:17

Idézet: hko - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 16:01

Remélem összejön, drukkolok. :)

Gondolkod, hogy én (Mi) nem?  ;)

#2653 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 20:27

:)

:) :)

:) :) :)

#2654 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 20:38

- Abit KD7-Raid alaplap (BIOS-ban letiltott RAID-vezérlővel, mert HDD-k hiányában minek? De amúgy működne...)
- AMD Sempron 2200+ CPU
- 1024 MB DDR RAM (DDR333)
- GeForce4 MX440SE VGA (64 MB)
- 60 GB-os Maxtor DiamondMax9 HDD
- NEC ZIP100 meghajtó
- MSI DVD-ROM 16x
- Sony 8x4x32 CDRW
- DEER 300W tápegység

A tesztágyon összeállt, kantár felment, csak az alaplapi hangkártyához kell drivert túrni (meg az egyéb komponensekhez, ha valakinek nem jó a kantár alapértelmezettje). Kap még egy csinos kuckót, egy kisfloppyt (ugyan az is minek, de oooolyan sok van itt belőlük, hadd fogyjanak :D ), és máris idézhetjük Vörösmarty-t: "Ez jó mulatság, férfimunka volt!".

#2655 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 20:43

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 7:29

Csak azért kiabáltam, hogy időpben meghaljad.  :D  Nem szeretnék egyböl opouszokkal is foglalkozni.

Hallgatok a tanácsodra és akkor kicserélem a gépemben a VGA-t, igy majd fog lenni a tervezőprogis gépbe egy GeForce 5200 -s 128 MB-s kártyenku, vagy marad tartaléknak nekem, ha mégse lenne driver a 256-hoz.
Talaán ezzel jobban  menne a képalkotás, mint ami nálad van 64 MB-s VGA. Persze Te vagy a mester, én csak sima kontár vagyok.
Egyébként Jahnoval siekrült-e már bótolnod, mármint időpontot egyeztetni?

Nem szeretnél egyből opusszal foglalkozni? :o Akkor minek akarod kicserélni a VGA-t egy ugyanolyan gyengére? Csak azért, hogy egyből szophassunk a telepítésével? :D :D

A GeForce FX5200, már megbocsáss, de egy naaaagy...ratyi. Pont ugyanannyira, mint a GeF4 MX sorozat. Igaz, több rajta a memória. Cserébe többet fogyaszt, jobban melegszik. Szerk.: na jó. Még tudja a DX9-et is.

Jahnoval meg nem tudtam egyeztetni, valahol Albániában bujdokol. Vagy Grönlandon. :)

Szerkesztette: Telcontar 2009. 11. 13. 20:46 -kor

#2656 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 13. 21:25

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 21:43

Jahnoval meg nem tudtam egyeztetni, valahol Albániában bujdokol. Vagy Grönlandon. :)

;) Cuba?

#2657 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 14. 07:13

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 13., péntek - 20:43

Nem szeretnél egyből opusszal foglalkozni? :o Akkor minek akarod kicserélni a VGA-t egy ugyanolyan gyengére? Csak azért, hogy egyből szophassunk a telepítésével? :D :D

A GeForce FX5200, már megbocsáss, de egy naaaagy...ratyi. Pont ugyanannyira, mint a GeF4 MX sorozat. Igaz, több rajta a memória. Cserébe többet fogyaszt, jobban melegszik. Szerk.: na jó. Még tudja a DX9-et is.

Nálam az GeForce FX5200 elég régóta jól muzsikál, igaz soha sem volt megizzasztva. Nem is tudtam róla, hogy "ilyen jó széria". :D
A cserét csak arra az esetre írtam, ha nem tudnál valami jobb (ArhiCAD-hoz megfelelő) VGA-t passzintani. Én egyáltalán nem szeretnék egyébként semmit sem illesztgetni, éppen ezért írtam azt is, hogy legfeljebb megmarad tartaléknak.

Alkalmasint majd munkábol hazafelé kerülsz egyet CUBA felé (ahogy Zoltánszól írta) és akkor biztosan tudsz ütközni Jahno-val. :D

#2658 Felhasználó inaktív   kriszt35 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 16. 19:48

Ezt találtam az index, "ingyen vihető holmik" fórumon:
ingyen elviheto 2 monitor Budapest III keruletbol.

Muszaki parametereket ne kerdezzetek,regiek,de tokeletesen mukodnek.
Link: http://forum.index.h...ticle?t=9179295
Üdv: Kriszti

#2659 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 17:49

:offtopic: Didyman!
Kerestelek levélben. Lécci jelentkezz! :respect:

#2660 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 17. 17:55

Idézet: kriszt35 - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 19:48

Muszaki parametereket ne kerdezzetek,regiek,de tokeletesen mukodnek.
Link: http://forum.index.h...ticle?t=9179295
Üdv: Kriszti

Hálás köszönet! hogy az én problémámat is belinkelted arra az oldalra.

Üdv.: Szőke

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.