HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 20. 17:16

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 17:34

Na én ilyenkor szoktam azt csinálni, hogy a BIOS-ban (ha van rá lehetőség) SMART kikapcs.
A jelenlegi (még) saját gépemben is ilyen megy kb. 3 éve. Ráadásul ezen van az opusz is. Probléma eddig egy sem. kopp, koppp, kopppp.  :)

Ja én is ezt csinálom de vannak olyan kafa lapok ahol hiába kapcsolod ki minden inditáskor rinyál érte.Ilyen pl az asus p4p800-sx is de van még sok:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2842 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 18:03

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 17:16

Ja én is ezt csinálom de vannak olyan kafa lapok ahol hiába kapcsolod ki minden inditáskor rinyál érte.Ilyen pl az asus p4p800-sx is de van még sok:)

Hú de jó, hogy ebben a gépben lévő alaplaprol hiányzik az "S",  ;)  ugyanis ebben is P4P800-X van, és nem rinyál, de már találkoztam olyannal amelyiknél nem lehetett semmit sem tenni.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2843 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 20. 18:08

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 16:34

Na én ilyenkor szoktam azt csinálni, hogy a BIOS-ban (ha van rá lehetőség) SMART kikapcs.

Az rendben, de az ilyen átadott vasak amúgy is eléggé kókányolva vannak, jobb nem kísérteni az ördögöt még ezzel is, aminél ráadásul egyértelmű, hogy baj van.
Make love not Wor.

#2844 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 18:23

Telcontar! Nézzed a postaládádat, mert 4 napod van a küldemények letöltésére.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2845 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 21:31

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 19:03

Hú de jó, hogy ebben a gépben lévő alaplaprol hiányzik az "S",  ;)  ugyanis ebben is P4P800-X van, és nem rinyál, de már találkoztam olyannal amelyiknél nem lehetett semmit sem tenni.

Adj' Isten pálinkás jóestét! (Nekem már megvolt most este a nyomjelzős, fincsi abádszalóki kisüsti szilvapálesz, ezer hála érte Krisz35 istenasszonynak! :respect2: )

Nálam a - jelenleg tesztlapként funkcionáló - Asus P4P800-X rinyált érte. Igaz, nem kaccsoltam kija bijoszban a szmártot.

Nade akkor ált. táj.!

Túl vagyok az idei utolsó gépátadáson. A. Mátyás, A. Péter és A. Mercédesz nagy szemekkel fogadták azt a konfigot, amit a kislányom felajánlásának köszönhetően kaphattak meg. A gép nagyon komoly összeállítás, de tekintve, hogy a két 13 éves fiú ötös informatikából (egypetéjű ikrek lévén lehet, hogy csak az egyikük... ;) :p :D ), és a 9 éves kislány nagyon érdeklődő viselkedést tanúsított (értsd: rögtön elkezdett játszani a géppel, a két bátyját a közelbe se engedte :D ), úgy vélem, hogy hasznos lakótársa lesz még évekig a tápiószecsői (csonka) családnak.

A gép:

Abit BD7-II
Celeron 2,40 GHz
512 MB RAM
ATi Radeon 9550
LG DVD-kombó
Sony CD-ROM
5,1 GB + 13 GB HDD

Nnna. Idénre ennyi volt, most már csak tesztelgetni akarok, építeni csak jövőre (már ha kibírom :p ). Januárban viszont a csapat első 64 bites gépével szeretnék indítani. A többit meg majd meglátjuk.
... a trip back in time is all I need ...

#2846 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 19:08

Az rendben, de az ilyen átadott vasak amúgy is eléggé kókányolva vannak, jobb nem kísérteni az ördögöt még ezzel is, aminél ráadásul egyértelmű, hogy baj van.

A kókányolást azt kikérem magamnak! :) Ezek a vasak kontárolva vannak!!! :D

Nade amit ténylegesen mondani akarok: megpróbálom majd a vinyót élesíteni egy konfigban. Először is: jelenleg a legnagyobb vinyó, ami nálam leledzik. (Igaz van, még egy 60 GB-os IBM Deskstar, de azt már hatalmas "Totalcar" felirattal kaptam Szőkétől.) Másodszor: halottnak hitt vinyót a közelmúltban is támasztottam fel a Powermax segítségével, egy 20 GB-os slim Maxtort. Advanced test után a program hibát jelzett, és felajánlotta, hogy kijavítja. Csináld! - mondtam neki, és helyrerakta. Utána zerofill és egy újabb Advanced test, mindkettő zöld lámpával végződött. Azóta már particionálva, formázva is volt. Tudom, hogy ez a S.M.A.R.T. command failed teljesen más jellegű hiba, de hátha nem zavarja meg a mindennapi használatot. Egybites júzer úgyis ritkán vizslatja a S.M.A.R.T. értékeket az Everestben.

Másfelől az összes átadott gépünk olyan, és ezt mindig el is mondjuk, hogy bármelyik pillanatban bemondhatják az unalmast. Garancia meg nyista. Ha egyszer ez a 30 GB-os vinyó lesz az oka, akkor ez lesz. De addig ugyanúgy eltelhet 2, vagy 20 nap, mint 2, vagy 20 év.

#2847 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 22:47

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 19:23

Telcontar! Nézzed a postaládádat, mert 4 napod van a küldemények letöltésére.

:respect: Köszönöm, már le is szipkáztam! :respect:

#2848 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 06:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 18:08

Telcontar korábbi hozzászólásával maximálisan egyetértve egy népi mondás jut az eszembe.
Szegény ember abbol főz, amilye van.
Na mi is így vagyunk. Azt "kontárkodjuk" be a vasakba amit kapunk. Csak hibátlan vinyóra várva (vagy egyéb hw elemre) soha sem tudnánk nyilván gépet átadni.
Sajnos ilkyeneket kapunk, ezeket kell, hogy szeressük, még akkor is, ha sokat kell velük alkalmasint szívni, de ezt vállaltuk anno.

#2849 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 06:49

HELP!

Igaz már csak a jövő kedvéért és főleg az én tanulásom végett.

A tegnapi napon sikeredett beizzítanom a HP e-PC C10 tip. minigépet,  mert a leányzótol aki pontosan egy éve kaspott tőlünk egy notit sikerült ideiglenesen visszakérnem a 19 V-s tápot. Hozzá a most Telcontar által hozzám lejutattott MAG Innovision 17"-s LCD monitor fog menni.
Sajnos a gép a telepítés után sehogyan sem akart a monitorral összhangba dolgozni. A problémát az jelentette, hogy a minigépbe integrált VGA a telepítés során (nem kelett neki külön driver) eleve nagyobb frissítést akart a monitornál, mint amire az eleve képes. :think:
Próbálkoztam csökkentett üzemmódban a frekin változtatni, de mivel a VGA drivere ilyenkor nem töltődik be erre nem volt lehetőségem, csak az alapértelmezett frissítést fogadta el. Ucu kitörölve a VGA kártya a rendszereszközök közül, majd felismeri az ujraindítás során és akkor hátha jó frekit ad ki a moncsinak. Mondanom sem kell, hogy uganúgy a frekvencia túllépés felírat (persze englisül, még jó, hogy a Gáborom idehaza volt és tolmácsolt) jelent meg a moncsin. :confused:  :mad:  Ami csak eszembe jutott mindet kipróbáltam, hogy a képfissítés értékét csökkentsem, de semmi sem jött össze. Végül csak az segtett, hogy a Gábor hagyományos monitorát rákötve már nem csökkentet módban elindult a gép és ott lejebb tudtam venni a képfrissítést. Ezek után már simán elindult az LCD-vel is.

Esetleg van-e olan módszer amivel régi monitor nélkül is megoldható ez a probléma? :think:  :think:  :think:

Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 21. 06:58 -kor

#2850 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 06:57

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 21:31

Nade akkor ált. táj.!

GRATULA!

:respect:  :respect:  :respect:

#2851 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 08:07

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 7:49

HELP!

Esetleg van-e olan módszer amivel régi monitor nélkül is megoldható ez a probléma? :think:  :think:  :think:

Van. A registry-hez hozzá lehet férni csökkentett módban is. A HKEY_CURRENT_CONFIG/System/CurrentControlSet/VIDEO/ útvonal alatt levő könyvtárakban kell kutatni (azért nem írom tovább, mert szerintem innen gépenként változik az elérési út). Lényeg, hogy valahol a legalsó szinten fogsz találni ilyen elnevezésű értékeket:

DefaultSettings.BitsPerPel - ez a színmélység,
DefaultSettings.VRefresh - ez adja meg a képfrissítési frekit,
DefaultSettings.XResolution - ez a vízszintes felbontás,
DefaultSettings.YResolution - ez meg a függőleges.

Ezeket kell átírni. Aztán remélem, hogy máshol nem kell (nem M$ VGA-driver használata esetén lehet, hogy máshol is kell turkálni), de azért érdemes átnézni a többi útvonalat is, ahol előfordul a VGA gyártójának vagy a kártyának a neve.

Egy kis bölcsesség Fodor Ákostól:

Idézet

0

Ha a 0 a helyén áll, az igen helyes,
sőt, tiszta haszon, mit megszerezni érdemes!
Mert hisz a 0 az 1-ből egyből 10-et csinál,
ha érdeme szerint szerényen a sor végére áll:
értékét meg-10-szerezi az a világ,
mely önnön 0-inak elébe vág;
ámde minden tüstént 1/10-ére lappad,
hol a 0 arcátlanul az élre kaptat:
ha 0-nk a sornak e-végére áll,
az minden értéknek: 9/10 halál...

Fenti 10 sor arról szólt, hogy minek hol jó lenni, s ezek során tán kiderült, hogy a 0 nem épp semmi!

#2852 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 09:11

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 8:07

Van. A registry-hez hozzá lehet férni csökkentett módban is. A HKEY_CURRENT_CONFIG/System/CurrentControlSet/VIDEO/ útvonal alatt levő könyvtárakban kell kutatni (azért nem írom tovább, mert szerintem innen gépenként változik az elérési út). Lényeg, hogy valahol a legalsó szinten fogsz találni ilyen elnevezésű értékeket:

DefaultSettings.BitsPerPel - ez a színmélység,
DefaultSettings.VRefresh - ez adja meg a képfrissítési frekit,
DefaultSettings.XResolution - ez a vízszintes felbontás,
DefaultSettings.YResolution - ez meg a függőleges.

Ezeket kell átírni. Aztán remélem, hogy máshol nem kell (nem M$ VGA-driver használata esetén lehet, hogy máshol is kell turkálni), de azért érdemes átnézni a többi útvonalat is, ahol előfordul a VGA gyártójának vagy a kártyának a neve.

Egy kis bölcsesség Fodor Ákostól:

Köszönöm válaszod. Már el is mentettem a megörzendő dolgokhoz, hogy a késöbbiek filyamán is meglegyen.

Ma - ha minden összejön - a sajt gépem is átalakításra kerül (Nagy karbantartás, puceválás,) és az is ujra lesz telepítve az általad hozott másik moncsival és majd meglátom, hogy annál fog-e rinyálni.
Azt még nem próbáltam ki, de lehet, hogy ez az FX 5200 VGA többet tud, mint  a "minibe" integrált.
Na majd meglátjuk.

#2853 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 09:27

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. dec. 15., kedd - 16:49

Emberek!

Kinel van mukodo, de patrontalan HP nyomtato? Nyakamba szakadt egy rakas patron, kezdeni kene vele valamit. Akinel az alabbiakbol van mukodo, szoljon es kuldom a patronokat:

HP DeskJet:
350cbi
600, 660c, 670c
610c, 630c, 640c, 656c
690c, 692c, 694c, 695c
710c, 720c, 830c, 880c, 890c, 895cxi
930c, 950c, 960c, 970cxi, 990cci, 1180c, 1220c, 1280, 6122, 9300
1000cxi
1120c, 1125c
1600c, 1600cm
3320, 3325, 3420, 3535, 3550, 3744, 3745
3650, 3845

HP All-in-One:
590 630, 635
710, 725
4110
4255
G55, G85, G95, K60, K80
Pro 1150c
Pro 1170c, 1175c
r45, r65, t45, t65

HP PSC:
1210
1315

HP Photosmart:
P1000, P1100, P1215, P1218

Végre sikeredett lekérdeznem a HP tulajokat. Sajnos mindösze már csak 2 db. + 1 db. amit a Telcontar hozott van (illetve lenne) üzemben.

Ezek: HP deskjet 3520 Patronok hozzá: HP 27 és HP 28
         HP psc 1210               "             : HP 56; HP 57 vagy HP 28
         HP officejet 4215        "             : HP 56 vagy HP 27; HP 57 vagy HP 28; HP 58

Amennyiben ilyen patronok vannak (a Telcontar által hozottban sincs működő patron, viszont adapter nem kell hozzá) azokat szívesen fogadnánk.
Amennyiben a 4215-höz nem lesz patron, úgy nem is adom át a géppel, mert megvenni úgysem tudja az új tulaj.

Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 21. 09:28 -kor

#2854 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 09:33

Szőke!

A tesztmóni milyen (mekkora fesz., amper) adapterrel használható?

#2855 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 11:59

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 18., péntek - 6:29

A teszteletlen monitorhoz ne hozz semilyen kábelt, mert annak a csatija valami különleges. Én már adtam át ilyen csatis moncsit és majd elkérem kölcsönbe a csatit egy próba erejéig. Egyébként a moncsi emlékeim szerint 19-20" körüli böhöm nagy készülék, ezért most nem viszem részedre.

Komponens kábel BNC csatlakozókkal? Nekem van egy olyan kábelem, amit vagy odaadtam Telcontarnak vagy nem. Ha nem, akkor előtúrom és posta.

#2856 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:03

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 11:17

Ha egy merevlemezre a BIOS a POST során a S.M.A.R.T. ellenőrző részben azt írja ki, hogy "Command failed", az mit jelent? Attól még lehet jó? Merjem gépbe rakni? Egy 30 GB-os WD Caviar 307AA.

Lehet jó, de nem kockáztatnék (kapcsold ki biosban a SMART ellenőrzést). Azok a régi WD-k rettenetesen rosszak, ellentétben a maiakkal. Persze nem vagyunk úgy eleresztve vinyóval, hogy válogathassunk...

#2857 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:15

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 10:27

Végre sikeredett lekérdeznem a HP tulajokat. Sajnos mindösze már csak 2 db. + 1 db. amit a Telcontar hozott van (illetve lenne) üzemben.

Ezek: HP deskjet 3520 Patronok hozzá: HP 27 és HP 28
         HP psc 1210               "             : HP 56; HP 57 vagy HP 28
         HP officejet 4215        "             : HP 56 vagy HP 27; HP 57 vagy HP 28; HP 58

Amennyiben ilyen patronok vannak (a Telcontar által hozottban sincs működő patron, viszont adapter nem kell hozzá) azokat szívesen fogadnánk.
Amennyiben a 4215-höz nem lesz patron, úgy nem is adom át a géppel, mert megvenni úgysem tudja az új tulaj.

Ez igy nagyjából hibátlan, HP 27 és 28 megy le hozzád, ami marad az meg pont komplettírozza a nálam levő nyomeszt (az még nem tudom, hogy jut le).

#2858 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 12:49

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 13:15

Ez igy nagyjából hibátlan, HP 27 és 28 megy le hozzád, ami marad az meg pont komplettírozza a nálam levő nyomeszt (az még nem tudom, hogy jut le).

Ha minden igaz, acws megy Szőkéhez a két ünnep között.

#2859 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:19

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 9:33

Szőke!

A tesztmóni milyen (mekkora fesz., amper) adapterrel használható?

Én sima univerzális (állítható feszültségű) adapterrel 12 V egyenárammal üzemeltettem. A középső rész a "+". Áramerősséget nem tudok.

#2860 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 13:59

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 11:59

Komponens kábel BNC csatlakozókkal? Nekem van egy olyan kábelem, amit vagy odaadtam Telcontarnak vagy nem. Ha nem, akkor előtúrom és posta.

Nem BNC kábeles a csatija. A BNC-s csatis moncsikknak általában van D-Dub csatijuk is (Legalábbis én eddig amit láttam minden volt). Valami nagy böszme gyugó van a kábele végén amely inkább a Nyomiporthoz hasoinlít (de ne az). A nevét nem tudom, pedig anno (talán még a csipetkés korszakban)
volt itt is szó róla, mert akkor is volt egy ilyen moncsi. Kaptam is mindenféle átalakítót hozzá, de végülis csak a legutolsó lett jó. A többi már felment Andráshoz, Telcontarhoz, vagy valahova.
A probléma egyébként megoldódott, mert az archívumombol előkerstem, hogy ki kapta azt a moncsit és szerencsére az még moist is üzemképes. Ma hozza ki a csatit/átalakítót (amelyet a teszt idejére kölcsönkértem) Gáborom és még ma este letesztelődik ez a moncsi is.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.