HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3821 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 17. 07:02

:offtopic:

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2010. 11. 16. 20:30

Ne hidd! Világtalanoknak a 8 collos flopi is értékesnek tűnhet. Tudod: egy újszülöttnek minden vicc új.

Nam csak azoknak, nekem is. Most is itt fityeg a képem előtt egy illllllen lemezke, mert nekem annyira értékes. :wtf:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3822 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 20. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 11. 17. 07:02

:offtopic:

Nam csak azoknak, nekem is. Most is itt fityeg a képem előtt egy illllllen lemezke, mert nekem annyira értékes. :wtf:

Csipetkék mit csinálnak? :) Lőttem Vaterán jóféle PIII-as félkonfigokat, köztük két-három Tualatint atomstabil Intel alaplapokban. Van vagy összesen 10 db félgép (alaplap, proci, min. 256 MB memória, videokártya). És még lesz is, mert most tesztelek még. Nálam nincs hozzájuk sem ház, sem vinyó elegendő. Sz'al lenne mit építeni az ifjaknak bőven. :)
... a trip back in time is all I need ...

#3823 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 11. 20. 21:13

Csipetkék mit csinálnak? :) Lőttem Vaterán jóféle PIII-as félkonfigokat, köztük két-három Tualatint atomstabil Intel alaplapokban. Van vagy összesen 10 db félgép (alaplap, proci, min. 256 MB memória, videokártya). És még lesz is, mert most tesztelek még. Nálam nincs hozzájuk sem ház, sem vinyó elegendő. Sz'al lenne mit építeni az ifjaknak bőven. :)

Nem kell félni, nem alszanak. Éppen tegnap szabadultam meg 6 db. komplett konfigtol, de edig még nem voltam "képes" beszámolni róla, de ami késik nem múlik.
Sajnos itt a téli szezon, jönnek az ünnepek és a mi falunkban csak egyetlen hely van ahol közös rendezvényt lehet tartani, az pedig a Műv.Ház, ahol mi is kaptunk egy kis kuckót. Viszont alkalmazkodnunk kell az intézmény fő profiljához és rendezvények esetén azon a hétvégén (mi csak hétvégén tudunk közösen dolgozni) nekünk "almás" a közösség. Igy marad szerény hajlékom, itt viszont a tömeges összejövetel anyóka szerint kizárt. A kélsz gépeket elfurikázom ilyenkor a vélszemélyekhoz, vagy azok jönnek egyenként hozzánk.
Tehát melózgatunk, csak ost egy kicsit lasúbb tempóban, mint anno Kunszentmártonban, ahol nem voltunk kötve senkihez sem.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3824 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 11. 21. 10:34

Nem kell félni, nem alszanak. Éppen tegnap szabadultam meg 6 db. komplett konfigtol, de edig még nem voltam "képes" beszámolni róla, de ami késik nem múlik.
Sajnos itt a téli szezon, jönnek az ünnepek és a mi falunkban csak egyetlen hely van ahol közös rendezvényt lehet tartani, az pedig a Műv.Ház, ahol mi is kaptunk egy kis kuckót. Viszont alkalmazkodnunk kell az intézmény fő profiljához és rendezvények esetén azon a hétvégén (mi csak hétvégén tudunk közösen dolgozni) nekünk "almás" a közösség. Igy marad szerény hajlékom, itt viszont a tömeges összejövetel anyóka szerint kizárt. A kélsz gépeket elfurikázom ilyenkor a vélszemélyekhoz, vagy azok jönnek egyenként hozzánk.
Tehát melózgatunk, csak ost egy kicsit lasúbb tempóban, mint anno Kunszentmártonban, ahol nem voltunk kötve senkihez sem.

Ha jön errefelé onnan valaki, meg kellene szervezni, hogy elvigye a félgépeket hozzátok/nektek. Mostanra már több, mint egy tucat van, és még nem fejeztem be a tesztelést. Szerencsére ebből a fogásból alig-alig kellett kidobni valamit. Az egész cucc elfér egy méretesebb dobozban (pl. egy miditorony számítógépház dobozában).

#3825 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 17:10

Bocs Szőke, de én nagyon el vagyok havazva. :( Dec 17 után fogok ráérni.

#3826 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 11. 21. 13:01

Ha jön errefelé onnan valaki, meg kellene szervezni, hogy elvigye a félgépeket hozzátok/nektek. Mostanra már több, mint egy tucat van, és még nem fejeztem be a tesztelést. Szerencsére ebből a fogásból alig-alig kellett kidobni valamit. Az egész cucc elfér egy méretesebb dobozban (pl. egy miditorony számítógépház dobozában).

Egyelőre fogalmam sincs, hogy mikor menne valaki feléd, de majd figyelek.
Egyébként már legújabban 9 gép amiröl talán "képes" is leszek beszámolni, ha egyáltalán időm lenne.
Egyébként a felhasználható moncsikbol is teljesen kifutottunk, már nagyobb szállitmány segithetne a helyzetünkön csak.

Viszont nagyon nagy szükség lenne még a nagy ünnep előtt min.256 MB-s NOTI SD RAM-.ra legalább 2 db. kellene. Ugyanis YceBear cimbora által hozott notikat is szeretném kiadni az ünnepek előtt, de a jelenlegi RM mennyiségük a manapság megszokott kantárhoz kissé karcsú.
Esetleg postán is jól jönne, annyira égető a dolog.

Szerkesztette: Szőke 2010. 11. 27. 18:34 -kor

#3827 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: FakeJack - Dátum: 2010. 11. 27. 18:10

Bocs Szőke, de én nagyon el vagyok havazva. :( Dec 17 után fogok ráérni.

A havazást hagyjuk az időjárásra, bár annak sem örülök. Nagyon sajnáélom, hogy most nem jött ösze (acws, sem jött ma) de reménykedjünk majdcsak egyszer összejön ez a halazás (nem elirás és nem havazás, mert azt ki nem állhatom :laugh: ).

#3828 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 27. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 11. 27. 18:31

Egyelőre fogalmam sincs, hogy mikor menne valaki feléd, de majd figyelek.
Egyébként már legújabban 9 gép amiröl talán "képes" is leszek beszámolni, ha egyáltalán időm lenne.
Egyébként a felhasználható moncsikbol is teljesen kifutottunk, már nagyobb szállitmány segithetne a helyzetünkön csak.

Viszont nagyon nagy szükség lenne még a nagy ünnep előtt min.256 MB-s NOTI SD RAM-.ra legalább 2 db. kellene. Ugyanis YceBear cimbora által hozott notikat is szeretném kiadni az ünnepek előtt, de a jelenlegi RM mennyiségük a manapság megszokott kantárhoz kissé karcsú.
Esetleg postán is jól jönne, annyira égető a dolog.

DDR I vagy DDR II kell? Nálam két db nem tesztelt (!) notiram modul van:

- 256 MB DDR I (PC2700 - DDR 333 MHz), Nanya gyártmány
- 128 MB (256Mx4) DDR II 533, VData gyártmány

Ismétlem: nem teszteltem őket, mert nincs miben. De ha valamelyik (akár mindkettő is) kell, akkor berakom az egyik csipetkés félkonfig dobozába a fényképelőgép meg a memóriakarcsi mellé, oszt hollószárny.

G@byéktól kunyiztam két ATX-es házikót, készül beléjük jófajta meglepi gép. Monitorom sajna alig, talán egy vagy két 14-15 hüvelykes, de azokat sem teszteltem még. De moncsit nem postázok. :)

Igazából a "Rajongás egy számítógép-alkatrészért" topikba kívánkozik, de itt zokogom el: kaptam egy Hercules 3D Prophet 4500 videókártyát. Kyro II GPU - annak idején simán elverte a GeForce 2 MX chipet, nagyobb felbontásokban meg még a GeForce 2 GTS-t is. És sajnos kipurcant (már így kaptam): csálé a kép, és nem is tart ki tovább, mint pár mp., utána már nincs is. Kép

#3829 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 06:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 11. 27. 22:08

* DDR I vagy DDR II kell? Nálam két db nem tesztelt (!) notiram modul van:

- 256 MB DDR I (PC2700 - DDR 333 MHz), Nanya gyártmány
- 128 MB (256Mx4) DDR II 533, VData gyártmány

Ismétlem: nem teszteltem őket, mert nincs miben. De ha valamelyik (akár mindkettő is) kell, akkor berakom az egyik csipetkés félkonfig dobozába a fényképelőgép meg a memóriakarcsi mellé, oszt hollószárny.

** G@byéktól kunyiztam két ATX-es házikót, készül beléjük jófajta meglepi gép. Monitorom sajna alig, talán egy vagy két 14-15 hüvelykes, de azokat sem teszteltem még. De moncsit nem postázok. :)

*** Igazából a "Rajongás egy számítógép-alkatrészért" topikba kívánkozik, de itt zokogom el: kaptam egy Hercules 3D Prophet 4500 videókártyát. Kyro II GPU - annak idején simán elverte a GeForce 2 MX chipet, nagyobb felbontásokban meg még a GeForce 2 GTS-t is. És sajnos kipurcant (már így kaptam): csálé a kép, és nem is tart ki tovább, mint pár mp., utána már nincs is. Kép

* Jelenleg fogalmam sincs, hogy milyen. Tekintettel, hogy ilyen "sűrűn" fordul meg a kezemben ilyen RAM, ezeket még nem tanultam meg. Mindenesetre ma megyek be a gyerkőcökhöz és megnézem, fotózom és felteszem ide.
Viszont a tipustol függetlenül az a dobozka jöhet, mert a tervezett további tartalom még eg ifjoncnak szerezhetne meglepit az ünnepre.

** Üres kunyhó az itt is akadna, de talán belevaló is, csak éppen megjelenitő nélkül nem megyünk vele sokra, de ezügyben is próbálkozom valamit elérni más területen is. Eredményröl - ha sikeres fog lenni - természetesen itt Ált.táj.

*** Ebben sajna nem tudok egyelőre segiteni, de majd nyitva tartom a csipást.

A csomiért meg előre is köszi.

#3830 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 11. 28. 06:17

* Jelenleg fogalmam sincs, hogy milyen. Tekintettel, hogy ilyen "sűrűn" fordul meg a kezemben ilyen RAM, ezeket még nem tanultam meg. Mindenesetre ma megyek be a gyerkőcökhöz és megnézem, fotózom és felteszem ide.
Viszont a tipustol függetlenül az a dobozka jöhet, mert a tervezett további tartalom még eg ifjoncnak szerezhetne meglepit az ünnepre.

** Üres kunyhó az itt is akadna, de talán belevaló is, csak éppen megjelenitő nélkül nem megyünk vele sokra, de ezügyben is próbálkozom valamit elérni más területen is. Eredményröl - ha sikeres fog lenni - természetesen itt Ált.táj.

*** Ebben sajna nem tudok egyelőre segiteni, de majd nyitva tartom a csipást.

A csomiért meg előre is köszi.

*Várom a fotó(ka)t, mert jövő vasárnap még tudok szerezni notiRAM-ot, de tudnom kell, milyet.
** Elkészült a meglepi gép (az egyik). Paraméterei:

- Gigabyte GA-7VT600 alaplap (újra vagyon kondizva, szerintem csak didyman lehetett, olyan ronda munka :p :D -- de megy :respect: )
- AMD Sempron 2200+ processzor
- ATi Radeon 9550 VGA, 128 MB
- 512 MB DDR-I RAM
- 40 GB Maxtor HDD
- TEAC CDRW (írásra nem teszteltem, olvasni olvas hibátlanul, bár néha kicsit lassan)
- 300 W Codegen táp
- Cééép fekete Super Power miditorony (van előlapi USB is, sőt, még be is kötöttem :) )
- 1,44 MB floppy

*** Üres kunyhó ügyben ált. kérdés: vannak maxi tornyok (kettő vagy három). Ezeket merjem-e használni? Szorosan az asztal mellé állítva annak munkafelületét klasszul megnöveli a maxi torony (én két évig használtam így egyet, és jó volt, hogy az egér nem az asztalon kóborolt, meg mindenfélét lehetett pakolni rá). Aztán vannak szép állapotú, modern midi tornyok is ketten még, de az egyik oldallapjuk (a szerelési oldalon levő) hiányzik, és nincs is esély pótolni. Mehet beléjük ettől függetlenül gép? Fal mellé állítva az érintésvédelem megoldható, a szellőzésnek meg kimondottan jót tesz az oldallap hiánya, de azért kisgyerekes helyre nem merném betenni.
Meg van egy Compaq szerverház is (ATX-es). Csipetkék szerverének otthonául esetleg?

Tényleg, hogy áll a szerver? Jól viseli magát a nagy vinyó? :)

#3831 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 06:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 11. 28. 22:42

*Várom a fotó(ka)t, mert jövő vasárnap még tudok szerezni notiRAM-ot, de tudnom kell, milyet.
** Elkészült a meglepi gép (az egyik). Paraméterei:

- Gigabyte GA-7VT600 alaplap (újra vagyon kondizva, szerintem csak didyman lehetett, olyan ronda munka :p :D -- de megy :respect: )
- AMD Sempron 2200+ processzor
- ATi Radeon 9550 VGA, 128 MB
- 512 MB DDR-I RAM
- 40 GB Maxtor HDD
- TEAC CDRW (írásra nem teszteltem, olvasni olvas hibátlanul, bár néha kicsit lassan)
- 300 W Codegen táp
- Cééép fekete Super Power miditorony (van előlapi USB is, sőt, még be is kötöttem :) )
- 1,44 MB floppy

*** Üres kunyhó ügyben ált. kérdés: vannak maxi tornyok (kettő vagy három). Ezeket merjem-e használni? Szorosan az asztal mellé állítva annak munkafelületét klasszul megnöveli a maxi torony (én két évig használtam így egyet, és jó volt, hogy az egér nem az asztalon kóborolt, meg mindenfélét lehetett pakolni rá). Aztán vannak szép állapotú, modern midi tornyok is ketten még, de az egyik oldallapjuk (a szerelési oldalon levő) hiányzik, és nincs is esély pótolni. Mehet beléjük ettől függetlenül gép? Fal mellé állítva az érintésvédelem megoldható, a szellőzésnek meg kimondottan jót tesz az oldallap hiánya, de azért kisgyerekes helyre nem merném betenni.
Meg van egy Compaq szerverház is (ATX-es). Csipetkék szerverének otthonául esetleg?

Tényleg, hogy áll a szerver? Jól viseli magát a nagy vinyó? :)

Fotó helyett (tényleg nincs időm fotóval babrálni) egy link a Jelenlegi RAM -rol. Tekintettel, hogy mindössze egy foglalat van a masingerben - ráadásul az egyik bibis is - elég döcögősen megyeget a jóval is (mindkettőben ilyen van) a jelenlegi kantár, tehát ennél minél izmosabb kellene, ráadásul 2 db.

Toronyházak mondjuk nem nagyon kelendőek, de ha más nincs. Azt eszik amit kapnak.
Oldallap nélkül nem sztivesen adok át gépet. Emlékezz rá, mióta keresek immár két nagyon szép házhoz oldallapot, de igy mégsem adom át, pedig mindkettő fullra kész. Már nagyon azon a ponton vagyok, hogy egy kicsit csúnyácskább kunyhóba költöztetem a bentlévőket a gyerkőcökkel.
Szervergépünk éppen most van alakulóban. Jelenleg minden fontosabb a saját dolgainknál. Ugyanis YceBear cimbora hozott egy szép toronyházat és abba menne bele. Szinte van is hozzá minden. Persze azért arra a kimondottan szerverházra kiváncsi lennék.
A "Cééééép" feketeségnek meg majd gondolkodom megfelelő gazdi ügyben.

A csomagot meg várom.

#3832 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 11. 29. 06:50

Fotó helyett (tényleg nincs időm fotóval babrálni) egy link a Jelenlegi RAM -rol. Tekintettel, hogy mindössze egy foglalat van a masingerben - ráadásul az egyik bibis is - elég döcögősen megyeget a jóval is (mindkettőben ilyen van) a jelenlegi kantár, tehát ennél minél izmosabb kellene, ráadásul 2 db.

Toronyházak mondjuk nem nagyon kelendőek, de ha más nincs. Azt eszik amit kapnak.
Oldallap nélkül nem sztivesen adok át gépet. Emlékezz rá, mióta keresek immár két nagyon szép házhoz oldallapot, de igy mégsem adom át, pedig mindkettő fullra kész. Már nagyon azon a ponton vagyok, hogy egy kicsit csúnyácskább kunyhóba költöztetem a bentlévőket a gyerkőcökkel.
Szervergépünk éppen most van alakulóban. Jelenleg minden fontosabb a saját dolgainknál. Ugyanis YceBear cimbora hozott egy szép toronyházat és abba menne bele. Szinte van is hozzá minden. Persze azért arra a kimondottan szerverházra kiváncsi lennék.
A "Cééééép" feketeségnek meg majd gondolkodom megfelelő gazdi ügyben.

A csomagot meg várom.

Nos, a linkelt RAM sem nem DDR-I, sem nem DDR-II, hanem SDRAM, mégpedig a régebbi PC100-as. Az ilyenek lassan már drágábbak lesznek, mint az arany, főleg a nagyobb kapacitású 256 MB-os, még inkább az 512 MB-os modulok. :( Azért megnézem vasárnap, mit tehetek. Addig nem küldöm a csomagot.

Képek a szerverkuckóról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

#3833 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 19:24

[quote name='Telcontar' date='2010. 11. 29. 20:16' timestamp='1291054617' post='6846259']
Nos, a linkelt RAM sem nem DDR-I, sem nem DDR-II, hanem SDRAM, mégpedig a régebbi PC100-as. Az ilyenek lassan már drágábbak lesznek, mint az arany, főleg a nagyobb kapacitású 256 MB-os, még inkább az 512 MB-os modulok. :( Azért megnézem vasárnap, mit tehetek. Addig nem küldöm a csomagot.

Eleve SD RAM-t irtam. A linkelt az tényleg 100 MHz-s, de a gép kezeli a 133 MHz-t is.
Sajna ezek szerint ez is marad a nyakamont, mint az amelyikhez 19 V-s 3,25 A-s tápegység (18,5 V-l próbáltam de nem megy sajna) kellene.

A "kuckórol" meg majdnem el is feledkeztem. Tetszetős a kicsike. Külsőre legalább annyira, mint az YceBear által hozott, de ez belölröl talán jobban szerelhető, rámolható.
Viszont mindkettőnek azonos a nyűge. Tápom az max. 350 W-s van, na az meg ennyi mindenhez vajmi kevés, tehát egyelőre várandós a dolog.

Szerkesztette: Szőke 2010. 11. 29. 19:27 -kor

#3834 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 02. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 11. 29. 19:24

Eleve SD RAM-t irtam. A linkelt az tényleg 100 MHz-s, de a gép kezeli a 133 MHz-t is.
Sajna ezek szerint ez is marad a nyakamont, mint az amelyikhez 19 V-s 3,25 A-s tápegység (18,5 V-l próbáltam de nem megy sajna) kellene.

SD Ramot sajnalaom hogy csak ennyi van a gepben de ha akad akkor szerzek. Addig szerintem kicsit turelemjatek de lehet hasznalni. Toltobol felre tettem neked 1 20v 4.5A peldanyt hatha az jo lesz. Az egyebek beszerzese meg folyamatban van mert meg csak 16 os tapadot talaltam.

#3835 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 02. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 12. 02. 16:39

SD Ramot sajnalaom hogy csak ennyi van a gepben de ha akad akkor szerzek. Addig szerintem kicsit turelemjatek de lehet hasznalni. Toltobol felre tettem neked 1 20v 4.5A peldanyt hatha az jo lesz. Az egyebek beszerzese meg folyamatban van mert meg csak 16 os tapadot talaltam.

Ne sajnáld, rajtad nem múlott. Sajnos van 2 db. (régebbröl is vannak itt még cumók) "bibis" modul, azok okozzák most a hiányt.
Persze 128-l is majdcsak megyeget szép lassan, a fiatalságnak meg van ideje bőven.
A többi cumó meg majdcsak meglesz, legfeljebb tavaszra.

#3836 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 03. 02:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 11. 29. 19:24

Tápom az max. 350 W-s van, na az meg ennyi mindenhez vajmi kevés, tehát egyelőre várandós a dolog.

Dehogy kevés, világ faszát el tudja vinni. Mit szeretnél rátolni?
Make love not Wor.

#3837 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 06:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 03. 03:33

Dehogy kevés, világ faszát el tudja vinni. Mit szeretnél rátolni?

Az alakulgató új kicsiny csaat szerverét. A kunyhó amit kaptunk asztal magasságú és abban mnden helyet szeretnék kitölteni.
Lészen benne 3,5" és 5,25" FDD és ZIP meghajtó is (okulási célzattal, emlék a múlt felett). Nagy marék SCSI-s HDD és természetesen ugyancsak nagy marék IDE HDD (van hozzá RAID kártya is, ez is okulási célzattal). Beépitett kártyaolvasó, na és egy marék USB is lenne, hogy az mindenki igényét ki tudja elégiteni. Ennyi mindenhez meg a 350 W enyhén szólva is kevéske.
Persze első nekifutásra csak annyi megy bele, amennyit ez az elég silány 350 W (MOdel: KOB AP4350XA) elbir.

Szerkesztette: Szőke 2010. 12. 03. 06:42 -kor

#3838 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 12. 03. 06:41

Az alakulgató új kicsiny csaat szerverét. A kunyhó amit kaptunk asztal magasságú és abban mnden helyet szeretnék kitölteni.
Lészen benne 3,5" és 5,25" FDD és ZIP meghajtó is (okulási célzattal, emlék a múlt felett). Nagy marék SCSI-s HDD és természetesen ugyancsak nagy marék IDE HDD (van hozzá RAID kártya is, ez is okulási célzattal). Beépitett kártyaolvasó, na és egy marék USB is lenne, hogy az mindenki igényét ki tudja elégiteni. Ennyi mindenhez meg a 350 W enyhén szólva is kevéske.
Persze első nekifutásra csak annyi megy bele, amennyit ez az elég silány 350 W (MOdel: KOB AP4350XA) elbir.

Nekem 350w ról duálmagos gép megy 2 vga-val meg 2hdd 2 író...Nem a wattal van ott baj hanem a mercury táppal ami életveszélyes egy cucc.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3839 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Szõke - Dátum: 2010. 12. 03. 06:41

Ne a táp által leadott összes teljesítményt nézd! Ennyi HDD és egyéb meghajtó esetén, mint amit felvázolsz, a +12 V-os és a+5 V-os ágakat külön is figyelni kell! Nem léphető túl büntetlenül az az amperszám, amit a táp a +12 V-on, illetve a +5 V-on tartósan le tud adni.

Pl. van itt nekem egy Chieftec GPS-400AA-101 A típusú PSU-m. Ez ugye max. 400W-ot tud tartósan (és valóban tudja is, mert ez nem gagyi, de ez most más kérdés). A +12 V-on összesen 15 A-rel terhelhető (12×15= 180 W max.), a +5 V-on meg 26 A-rel (26×5 = 130 W max.). De jól bebonyolítja a képet, hogy a +5 V-os meg a +3,3 V-os ágak teljesítményleadása együttesen nem haladhatja meg a 140W-ot (+3,3 V-on max. 28 A lehet az áramerősség, ami legfeljebb 92,4 W). Némelyik alaplap is kér a +5 V-ot a 3,3 mellett, ezzel is kell számolni. Következőleg ezzel a Chieftec táppal is legfeljebb 6-7 db meghajtó lenne biztonságosan ellátható, jó esetben 8-9. Más kérdés, hogy ez a táp valószínűleg jó ideig bírná a túlterhelést is, de azért erre bazírozni nem jó ötlet. Ha "csak" 100% közelében használja az ember, akkor is gyorsabban öregszik a táp, és az elkók gyorsabb kifáradása a maximálisan leadható teljesítményt fogja csökkenteni, ami ördögi spirálba hajszolhatja a tápegységet.

Ha nagyon sok meghajtót akarsz bezsúfolni egy gépbe, akkor oda szervertáp kell, mert azokat eleve úgy tervezik, hogy a +12 V-on és a +5 V-on is nagyobb teljesítmény leadására képesek. És szerverhűtés, mert a keletkező sok hőt el kell szállítani a házból.

Az meg már csak és kizárólag személyes megjegyzésem, hogy nem látom sok értelmét a rengeteg meghajtónak. Sok áramot fogyasztanak. Kaptatok nagy kapacitású vinyót, azt lehet sokfelé particionálni, ha szükséges, akár rejtett, és/vagy jelszóval védett köteteket is lehet rajta csinálni, vagy több önálló rendszerpartíciót pl. Windows-nak, Linux-nak, urambocsá' BSD-nek - okulásul. :) Elég sok cucc fér el azon az 500 gibibájton. Ezenkívül legyen egy kétvinyós RAID1 tömb minél nagyobb vinyókból az életfontosságú adatoknak (hogy SCSI vagy IDE, az nagyjából mindegy, de ha van RAID-képes vezérlő és vinyó, akkor inkább SCSI), aztán jónapot. Ez 3 vinyó, ezek mellé kell egy ODD (ez legyen mondjuk DVD-író, és akkor nem kell több), egy ZIP-meghajtó (jó móka, haszna semmi, de legalább nem fog sokat kajálni), meg két floppy (azok sem kérnek sokat, cserébe szintén haszontalanok, főleg az 5,25 collos). És máris belefértünk az energetikai keretbe még egy jobbféle 300W-os táppal is. Erős és nagy fogyasztású processzor esetén mondjuk 350W, de ilyet úgyse nagyon kapunk (mármint ilyen procit és alaplapot hozzá). Szerver esetében a VGA nem kell, hogy erős legyen, következésképp annak a fogyasztása megspórolható.

Így amondó volnék, hogy ésszel, és csak annyi legyen a szerverben, amennyit ki is használtok. RAID0+1-nek vagy RAID5-nek pl. nem látom értelmét - nem lesz akkora terhelése a szervernek, ami indokolná.

Szerk.: kifelejtettem a kártyaolvasót és a sok USB-t. A kártyolvasók is USB-sek, ennélfogva a +5 V-ot terhelik (mint minden USB-s cucc, aminek nincs önálló tápja). Az általam felvázolt konfigba simán belefér egy kártyaolvasó, és rá lehet még akasztani akár tíz pendrájvot is egyszerre - bár az is a "minek" kategória.

Szerkesztette: Telcontar 2010. 12. 03. 18:30 -kor

#3840 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 03. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 12. 03. 19:23

Ne a táp által leadott összes teljesítményt nézd! Ennyi HDD és egyéb meghajtó esetén

A Kunszenti "csipetkéknél is hasonló volt a szerverünk, mint amit most tervezek. Azt 400 W-s piros CODEGON táp simán vitte.
A jelenlegi legnagyobb tápom a már irt tipusú sajnos 2 SATA és 1 IDE vinyó, valamint egy DVD RW használata esetén már az USB portnak nem adja le az 5 V-t.
Tehát ahogy az előtted szóló (iró) [guga doktor] is mondta, gagyi a táp, ezzel meg nem akarok utólag már vacakolni. Ezért kellene egy jobb táp a szerverhez, persze nem szükségeltetik szervertáp.
Mindenesetre didyman collegával is majd konzultálunk (Ő még nem kuksolta ezt a tápot), mert igérete alapján (persze igérni azt mindig is tudott) a jövő hét végén esedékes a jövése.
Van még itt nekem egy dög erős tápom, csak azzal meg az a baj, hogy a csatija nem megfelelő. A 24 pines nem osztható nincs 4 pines csati, az alaplap viszont ezeket kérné (20 + külön 4 pin).
SCSI-s vinyókbol nincs nagyobb jelenleg, igy inkább SATA vinyókbol, vagy IDE vinyókbol lenne a RAID tömb. Majd meglátjuk melyikböl sikeredik.
Mindenesetre egyelőre szórakoznak vele a gyerkőcök, telik az idő szépen ebben a csúf időjárásban.

Szerkesztette: Szőke 2010. 12. 03. 19:01 -kor

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.