HWSW Informatikai Kerekasztal: Debian Linux II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Debian Linux II. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 26. 08:02

ajaj, nagyon mashogy nezhet ki a Te debianod, mint az enyem.. most nincs idom, de majd delutan leirom!
addig egy keresztkerdes: mi annak a linknek a neve, ami "az ilyen böngésző pluginok a etc/alternatives/*böngésző*-pluginsba mutatnak"? es mi tartalmazza ott az "átirányítást"?

(a 2.-es peldaul nalam biztosan hamis: az iceweasel/plugin-ban hiaba allitottam be symlinket hatastalan volt, ha feljebb elolvasod, lathatod! tehat NEM, nem az! valamenyik mozilla.../plugin directoryba kellett belinkelnem! pedig iceweaselem van.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#122 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 10:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 8:02

ajaj, nagyon mashogy nezhet ki a Te debianod, mint az enyem.. most nincs idom, de majd delutan leirom!
addig egy keresztkerdes: mi annak a linknek a neve, ami "az ilyen böngésző pluginok a etc/alternatives/*böngésző*-pluginsba mutatnak"? es mi tartalmazza ott az "átirányítást"?

(a 2.-es peldaul nalam biztosan hamis: az iceweasel/plugin-ban hiaba allitottam be symlinket hatastalan volt, ha feljebb elolvasod, lathatod! tehat NEM, nem az! valamenyik mozilla.../plugin directoryba kellett belinkelnem! pedig iceweaselem van.)

iceweasel/plugins/libjavaplugin_oji.so egy "symlink" (=ezt hívtam átirányításnak csúnya szóval :) :
ide mutat:

oscon@osconsfortress:~$ vdir /usr/lib/iceweasel/plugins/libjavaplugin.so
lrwxrwxrwx 1 root root 41 2008-02-17 19:33 /usr/lib/iceweasel/plugins/libjavaplugin.so -> /etc/alternatives/iceweasel-javaplugin.so
oscon@osconsfortress:~$

Viszont ez is egy symlink, ide mutat:

/usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so

És ez már a "valódi plugin".

Sőt az összes etc/alternativesbeli javaplugincucc ide mutat, nem csak ez:

oscon@osconsfortress:~$ vdir /etc/alternatives/*javaplugi*.so
lrwxrwxrwx 1 root root 68 2008-02-17 19:33 /etc/alternatives/firefox-javaplugin.so -> /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
lrwxrwxrwx 1 root root 68 2008-02-17 19:33 /etc/alternatives/iceape-javaplugin.so -> /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
lrwxrwxrwx 1 root root 68 2008-02-17 19:33 /etc/alternatives/iceweasel-javaplugin.so -> /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
lrwxrwxrwx 1 root root 68 2008-02-17 19:33 /etc/alternatives/midbrowser-javaplugin.so -> /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
lrwxrwxrwx 1 root root 68 2008-02-17 19:33 /etc/alternatives/mozilla-firefox-javaplugin.so -> /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
lrwxrwxrwx 1 root root 68 2008-02-17 19:33 /etc/alternatives/mozilla-javaplugin.so -> /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
lrwxrwxrwx 1 root root 68 2008-02-17 19:33 /etc/alternatives/mozilla-snapshot-javaplugin.so -> /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
lrwxrwxrwx 1 root root 68 2008-02-17 19:33 /etc/alternatives/xulrunner-javaplugin.so -> /usr/lib/jvm/java-1.5.0-sun/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
oscon@osconsfortress:~$

#123 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 15:07

Ezek a Javas dolgok. Anno, amikor még RedHat-ot használtam, volt valami script Netscape-féle Java plugin telepítésére.
"Légy szerény mint én..."

#124 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 20:00

Sziasztok !

Nem nagyon tudom hol feltenni, így hát itt:

Adott a céges LAN. Tiltva sok oldal, többek között iwiw, stb. minden ilyesmi.

Több módszer van arra, hogy átverjük a szisztemet:

1) putty-al csinálok egy socks proxy-t tulképpen. Az otthoni Debian-omra bemegyek úgy, hogy putty alatt tunnel-eknél megadom neki hogy dynamic és ipv4 a destination, portot megadok neki valamit (111 például) és belogolok rá.. MSN-nek és egyéb tiltott dolgoknak pedig innentől kezdve csak annyit adok meg, hogy Socks szervert használjon, 127.0.0.1:111 és kész, szépen megy a móka az ssh tunnel-ben haza, onnan ki netre, vissza, és a céges böngészőbe :D Firefox támogat Socks proxy-t, Opera nem.

2) így hát jött a B verzió: ssh tunnel, de úgy, hogy a debian-on fut egy Squid:3128-on figyel. felépitem a kapcsolatot, erre a squid-re létrehozom a tunnel-t, Operában megadom hogy proxy szerverem localhost:3128 és hopp, sirály ez is :)

A kérdésem itt jön: a cég látja, merre böngészek, vagy nem ? Mert az oké, hogy az adat a tunnel-ben megy, de a DNS query-k ? Lehetséges, hogy a Socks-os megoldásnál a cég DNS-étől kéri le az ip-ket, és utána a tunnelben dolgozik, vagy a Squid-esnél csinálja ugyanezt ? Vagy mindkettőnél, vagy egyiknél sem, és minden a tunnel-ben megy ? :)

No, szakik ! :)
:respect:
Om mani peme hung.

#125 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 23:49

igen, a dns is a proxyn keresztul megy.
ellenben a kerdesed vaskosan "bunugyi"! ugye tudod, ha rajonnek, mit csinalsz akar ki is rughatnak erte?
(engem nem izgat, de hatha Teged igen.. :p)
a forum ma:

#126 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 09:36

na, akkor osszeszedem, hogy mi is van nalam. (az atiranyitast ertettem, a kerdes a file/link nevere vonatkozott..)

Idézet: gekmage - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 0:53

1. Debian etch-el nekem sun-java5-plugin csomaggal 1.5.0-14-1etch1 verzió jön. aptitude install sun-java5-plugin. / non-free section /,
aha! ertem. nekem a non-free nincs a sources.list-ben beirva, akkor ezert nem talaltam ilyet, es ez a csomag nem is volt felinstallalva. ez az egyetlen, ami hasonlonak tunik es fent volt: java-gcj-compat-plugin. es ennek megfeleloen az altalad emlegetett linkek nem is voltak ott! az a link ami nalam megvolt az ez:
libjavaplugin.so -> /etc/alternatives/iceweasel-javaplugin.so

(ami valoban ketszeres atiranyitas, a gcc-vel jovo pluginre mutat, es ezekszerint ez volt 1.4.2-es verzioju..)

Idézet

2. az usr/lib/iceweasel/plugins-ban levőt kezeli az iceweasel böngésző.
biztos, hogy nem! miutan a sun-rol letoltottem a 6-os javat, es felraktam, hiaba linkeltem be oda a megfelelo file-t! (es hiaba linkeltem at meg a fentebb emlitett javaplugin.so-t is!) csak miutan a mozillakba is beraktam a libjavaplugin_oji.so linket hatott a rendszerre, es kezdte el hasznalni a 6-ost a 1.4.2-es helyett. (kozben a javaplugin.so maradt mindenhol a regi.) na erre varj gombot.. ;)

Idézet

Gondolom azért szedik külön a böngészőket, mert ha kézzel felteszel pl. egy naprakész firefoxot az iceweasel helyére/mellé , akkor is meglegyenek a pluginjaid (?), ne kelljen kézzel kozmetikázni.
elvben ja. de hat lathatoan megsem. valahogy nem mukodik ez..

Idézet

Ha kézzel tettél fel firefoxot,
nem ugy tettem fel! nem deb-bol, hanem gyanithatoan binarisbol. nem is ide kerult, hanem a /usr/locals ala.

Idézet

Egyrészt azért teszik több helyre, mert használhatsz többféle böngészőt is. Ezért ahelyett, hogy mindegyik plugins könyvtárába bemásolnák a plugint, mindegyiket átirányítják egy symlinkkel a központi globális java-ra (etc/alternatives).Ha valamelyiket módosítani akarod, elég a etc/alternatives-ben átállítani a symlinkeket.
igen, ez teljesen logikus. ket apro baj van vele. az embernek nincs globalis javaja (mert nem jon ra, hogy a non-free-t is "aktivalni" kene), tovabba valahogy megsem az a konyvtar hat, aminek kene.. vicces!
a forum ma:

#127 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 21:09

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 20:00

Sziasztok !

Nem nagyon tudom hol feltenni, így hát itt:

Adott a céges LAN. Tiltva sok oldal, többek között iwiw, stb. minden ilyesmi.

Több módszer van arra, hogy átverjük a szisztemet:

OpenVPN :confused: :think:
Ez esetben megadható, hogy az a háló adja a DNS-t, internet kapcsolatot, melyre bejelentkeztél (otthon ez esetben).
Mindemellett távoli asztal kapcsolat/VNC segítségével böngészheted az iwiw-et akár az otthoni gépedről is.

Legalábbis egy lehetséges elképzelésnek még ez is elmegy...

Szerkesztette: Mono 2008. 03. 27. 21:09 -kor

Adjon az Isten, szebb jövőt!

#128 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 08:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:49

ellenben a kerdesed vaskosan "bunugyi"! ugye tudod, ha rajonnek, mit csinalsz akar ki is rughatnak erte?

engem se  :D
Om mani peme hung.

#129 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 08:23

Idézet: Mono - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 21:09

OpenVPN :confused: :think:
Ez esetben megadható, hogy az a háló adja a DNS-t, internet kapcsolatot, melyre bejelentkeztél (otthon ez esetben).
Mindemellett távoli asztal kapcsolat/VNC segítségével böngészheted az iwiw-et akár az otthoni gépedről is.

Legalábbis egy lehetséges elképzelésnek még ez is elmegy...

jaja eddig így nyomtam, de nem VPN, mert a natúr VPN-t nem engedi ki, csak ilyen komoly fajtát, RSA, stb..

ssh-ztam router-re, és ebben egy tunnelt beállítottam localhost:5900-ra, ami az otthoni 192.168.111.3:5900-ra mutatott, utána már csak vncviewer és kész  :cool:
Om mani peme hung.

#130 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 08:24

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:49

socks esetén is ?
Om mani peme hung.

#131 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:56

az proxyn keresztul megy?
a forum ma:

#132 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 14:10

ujabb lama kerdesem lenne. debian, iceweasel (firefox). extension-oket szeretnek ra rakni. elmegyek a honlapra, raklikkelek, hogy "download", mire nem telepiteni akarja, hanem szepen lementi.

miert? mit kene csinalnom? hogy tudnam megis telepiteni?
a forum ma:

#133 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 15:10

ujabb lama kerdesem lenne. debian, iceweasel (firefox). extension-oket szeretnek ra rakni. elmegyek a honlapra, raklikkelek, hogy "download", mire nem telepiteni akarja, hanem szepen lementi.

miert? mit kene csinalnom? hogy tudnam megis telepiteni?

Csak tipp: a lementett file-t a file/open paranccsal próbáld megnyitni.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#134 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 10:22

hm.. megjavult! (tegnap, es elotte meg nem mukodott.)
ugy latszik a linux is kezd neha erthetetlenul viselkedni..
a forum ma:

#135 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. Apr. 22., Tuesday - 10:22

hm.. megjavult! (tegnap, es elotte meg nem mukodott.)
ugy latszik a linux is kezd neha erthetetlenul viselkedni..

Kizart. :)

Nemlehet hogy kivolt kapcsolva a libbnullplugin.so?
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#136 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 16:44

en biztgos, hogy nem kapcsolgattam semmit. frissites (szokasos) volt, de semmi mas!
a forum ma:

#137 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 22:03

Forgalom mérő eszköz kellene... :)

Szóval adott egy tűzfal ami a leveleket relay-ezi és proxy-ként működik. Állítólag néha nagyon belassul a net. Szerintem az egyik emberke aktívan töltöget. Ki kellene derítenem, hogy tényleg a töltögetés miatt lassu a nét néha, vagy esetleg a sok spames e-mail forgalom miatt. Mit tudtok ajánlani?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#138 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 13:55

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 23:03

Forgalom mérő eszköz kellene... :)

Szóval adott egy tűzfal ami a leveleket relay-ezi és proxy-ként működik. Állítólag néha nagyon belassul a net. Szerintem az egyik emberke aktívan töltöget. Ki kellene derítenem, hogy tényleg a töltögetés miatt lassu a nét néha, vagy esetleg a sok spames e-mail forgalom miatt. Mit tudtok ajánlani?

iptraf
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#139 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 11:48

Altalaban nem szoktam hireket belinkelgetni, mert minek, de >>ezt<< itt mindenki nezze jol meg, aki uzemeltet debiant. A lenyeg, hogy az openssl debianos maintainere ket eve elkurt valami fixet, amitol a kulcsgeneralaskor hasznalt random szam tartomany a toredekere esett vissza, igy mar bruteforceolhatoak a kulcsok, ha jol ertem, szolval kb az elmult ket evben ezzel generalt openssl, ssh dsa kulcsokat revoke, amit ilyennel alairtal, szinten, es minden olyan egyeb azonositot, amit ilyen csatornan valtoztattal, szinten erdemes lehet. Az elso erintett verzio: 0.9.8c-1
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#140 Felhasználó inaktív   FifiTheReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 10:41

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 12:48

Altalaban nem szoktam hireket belinkelgetni ...

És itt meg szépen leírták, hogy hogyan ellenőrizheted a meglévő kulcsaid, illetve az egyes szolgáltatásoknál hogyan járj el a csere során.

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.