HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:34

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:25

Nekem most eszembe jutott, hogy a TV-m van olyan intelligens, hogy az egyik inputon (tuner, vagy scart) bejövő jelet ki tudja nyomni a másik scarton a dvd rekorder felé, így közvetlen scart kábel hiányában is ki tudtam próbálni az átjátszást a dvdrekorderre. Működött, felvett és élő adás esetében is :)

Az USB tudtommal ugyanarra lenne jó, mint egy kábelmodemen, pc csatlakoztatására ethernet nélkül. Ugyanis van a boxban egy teljes értékű kábelmodem is, elvileg internetszolgáltatásra is használható lenne.

Erre gondoltam egyébként, hogy ha a telefonos kábelmodemet elviszik, akkor van realitása a médiaboxnak.

Viszont:
Féloff: márc 31-től a chello-s internetcsomagok helyett is upc bronze, silver és gold lesz. Ezekre is ugyanúgy  meg fog szűnni a hűség, mint a silver-es digitv-re?
Vagy itt is-ott is lesz hűség, vagy itt sem-ott sem, vagy tv-nél nem, netnél igen?
Esetleg ha erről is lenne valami info :)

#1022 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:37

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:30

Megint rosszul fogalmaztál. Azt nem engedi hogy a merevlemezen tárolt adásokat digitálisan áttegyük egy másik eszközre. Az analógot éppen most próbáltam, működött.

No, ennyire műszaki jellegű kérdésekben inkább nem foglalok állást többször :D

Nem igazán értem, amit írtál, de inkább nem kérdezek, mert másoknak ez biztos egyértelmű : :Đ

#1023 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:38

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:34

Erre gondoltam egyébként, hogy ha a telefonos kábelmodemet elviszik, akkor van realitása a médiaboxnak.

Ezen az UPC-s verzión nincs telefoncsatlakozó, bár ha jól láttam, a thomson gyárt olyat is.

#1024 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:42

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:38

Ezen az UPC-s verzión nincs telefoncsatlakozó, bár ha jól láttam, a thomson gyárt olyat is.

Gyűlnek-gyűlnek azok a dobozok...
Még jó, hogy netre van router, különben kábelmodemből is több kéne otthonra, és a végén be sem férnénk a lakásba a UPC kütyüktől. (Még jó, hogy a külön kábelmodem és ATA már megszűnt :) )

#1025 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:34

Féloff: márc 31-től a chello-s internetcsomagok helyett is upc bronze, silver és gold lesz. Ezekre is ugyanúgy  meg fog szűnni a hűség, mint a silver-es digitv-re?
Vagy itt is-ott is lesz hűség, vagy itt sem-ott sem, vagy tv-nél nem, netnél igen?
Esetleg ha erről is lenne valami info :)

Szerintem csak akkor szűnik meg, ha ez a módosítás a hűségnyilatkozatban vállalt árat emeli meg.
Ilyen irányú terve meg nem hinném, hogy lenne a UPC-nek, hiszen itt nem történik új technológia bevezetése, ami az áremelkedést indokolttá tenné.  :smoker:

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 01. 15:44 -kor

#1026 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:37

No, ennyire műszaki jellegű kérdésekben inkább nem foglalok állást többször :D

Nem igazán értem, amit írtál, de inkább nem kérdezek, mert másoknak ez biztos egyértelmű : :Đ

Digitális átvitel az lenne ha közvetlenül hozzáférnél az eltárolt mpeg streamhez, amit utána esetleg közvetlenul kiírhatnál DVD-re, vagy lejátszhadnád számítógépen.

Ehelyett működik az hogy a STB által scarton kiadott _analóg_ jelet egy videóval vagy egy dvd rekorderrel, esetleg számítógéppel fölvesyed.

#1027 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:44

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:42

Digitális átvitel az lenne ha közvetlenül hozzáférnél az eltárolt mpeg streamhez, amit utána esetleg közvetlenul kiírhatnál DVD-re, vagy lejátszhadnád számítógépen.

Ehelyett működik az hogy a STB által scarton kiadott _analóg_ jelet egy videóval vagy egy dvd rekorderrel, esetleg számítógéppel fölvesyed.

Ahhh, értem. Köszi az infót. Mindig tanul az ember :D

#1028 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:52

hdd kiemel, tartalom lemásol? :Đ

bár esélyes, hogy a szolgáltatók és gyártók is gondoltak már erre :)

szerk: már azért várom a sok sdtv forrású rilízt :D

Szerkesztette: qnadam 2008. 03. 01. 15:53 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1029 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 15:56

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:52

hdd kiemel, tartalom lemásol? :Đ

bár esélyes, hogy a szolgáltatók és gyártók is gondoltak már erre :)

Valószínűleg gondoltak erre, mivel arra is gondoltak hogy ha fölvettél egy csatornáról egy műsort, és már nem vagy előfizetője ennek a csatornának, akkor nem hajlandó lejátszani :(

Szóval valószínűleg kódolva tárolja el...

#1030 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 18:08

Elnézést a hozzáértőktől, de tényleg elég szellemi árvízkárosultnak érzem magam ebben a témában, bocsánat, ha olyant kérdezek meg újra, ami nyilvánvaló. Cougar, jól értem, hogy a PVR-es boxban felvett anyagot hagyományos, analóg formában (minőségben) a visszajátszásakor át lehet venni videóra vagy egy dvd lejátszó HDD-jére (ahonnan aztán kiírhatom DVD-re)? A minősége ugyan romlani fog (mennyit?), de a rögzítés megoldható?  :confused:

Próbálom megérteni a lehetőségeket, mert ahogy elnézem a következő két évben ennek az átállásnak köszönhetően el kell kezdeni lecserélni az itthoni szórakoztató elektronika jelentős részét, ha élvezni is szeretném, amiért fizetek.

#1031 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 18:20

Idézet: halaci - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 18:08

Elnézést a hozzáértőktől, de tényleg elég szellemi árvízkárosultnak érzem magam ebben a témában, bocsánat, ha olyant kérdezek meg újra, ami nyilvánvaló. Cougar, jól értem, hogy a PVR-es boxban felvett anyagot hagyományos, analóg formában (minőségben) a visszajátszásakor át lehet venni videóra vagy egy dvd lejátszó HDD-jére (ahonnan aztán kiírhatom DVD-re)? A minősége ugyan romlani fog (mennyit?), de a rögzítés megoldható?  :confused:

Próbálom megérteni a lehetőségeket, mert ahogy elnézem a következő két évben ennek az átállásnak köszönhetően el kell kezdeni lecserélni az itthoni szórakoztató elektronika jelentős részét, ha élvezni is szeretném, amiért fizetek.

szia  a PVR box egy direct stream recorder, magyarán azt vési ki a saját HHDjére ami a kábelen bejött. ezt persze a scart-on át rögzítheted vhsre/DVD-re jó esetben. mivel ekkor egy mpeg2 decode-D/A-A/D-mpeg2 encode láncon fut át a kép, túlsok szépre/jóra ne számíts...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1032 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 18:48

Ha videóra. akkor úgyis az lesz a legszűkebb keresztmetszet :)
DVD rekorderre teljesen normális minősegben át lehet pakolni. SD-től különben sem kell csodát várni, a vájtszeműek meg foglalkozzanak a HD-vel :)

#1033 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 19:20

Ha a kimenetén nem ad felvételi tiltójelet, mert az eredeti műsor nem hordozza, akkor legalább DVD "LP" minőségben át tudod rakni, a vhs videót a minőség nem zavarja.

Amit viszont én ehhez kapcsolódóan nem tudok, hogy milyen időalappal megy a kimeneti jel, tehát videó vagy dvd közül melyik tudja ugrálás, villogás, képszél-hiba mentesen felvenni, és kell-e a felvételhez időalap korrektor....

Az elmúlt pár év menő szórakoztató infrastruktúrája között elég sok tiszavirág élettartamű volt, például sok nagy tv, a dvd felvevők jó része.
Marad a jó öreg VHS ;)

#1034 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 20:17

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 19:20

Ha a kimenetén nem ad felvételi tiltójelet, mert az eredeti műsor nem hordozza, akkor legalább DVD "LP" minőségben át tudod rakni, a vhs videót a minőség nem zavarja.

Amit viszont én ehhez kapcsolódóan nem tudok, hogy milyen időalappal megy a kimeneti jel, tehát videó vagy dvd közül melyik tudja ugrálás, villogás, képszél-hiba mentesen felvenni, és kell-e a felvételhez időalap korrektor....

Az elmúlt pár év menő szórakoztató infrastruktúrája között elég sok tiszavirág élettartamű volt, például sok nagy tv, a dvd felvevők jó része.
Marad a jó öreg VHS ;)

FIGY ez full digitális, időalaphiba nincs. maximum macrovision-os védelem. arra meg van orvosság... azért nem kéne félrevezetni az embereket....  :rolleyes:

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 01. 20:19 -kor

#1035 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 20:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 20:17

FIGY ez full digitális, időalaphiba nincs. maximum macrovision-os védelem. arra meg van orvosság... azért nem kéne félrevezetni az embereket....  :rolleyes:

A SCART kimenetre gondolok.
A DVD lejátszó is full digitális, mégis van időalaphiba, ha videóra kötöd, nem?

Úgyhogy, két beszámolót várunk továbbra is, egyet dvd felvevőre, egyet VHS videóra.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 20:36 -kor

#1036 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 20:38

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 20:35

A SCART kimenetre gondolok.

Úgyhogy, két beszámolót várunk továbbra is, egyet dvd felvevőre, egyet VHS videóra.

Ott feljebb írtam hogy dvd rekorderre ment a dolog, igaz, egy tv közbeiktatásával :)

#1037 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 20:49

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 20:38

Ott feljebb írtam hogy dvd rekorderre ment a dolog, igaz, egy tv közbeiktatásával :)

Ok, egy pipa... :)

#1038 Felhasználó inaktív   tihanyil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 20:56

Idézet: DarkDevil - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 16:22

Szeretne valaki tesztelni?

igen, én szeretnék tesztelni, nem késő még?

#1039 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 21:21

Aztán vajon felhív e a upc, hogy van ilyen digitális csoda, és hoznának nekem mediaboxot? Vagy nekem kell majd utánajárni?

Egyébként az HBO-ra a megoldás: torrent, felvételre a megoldás: torrent :) Sose volt videóm, biztos jó valamire, de tv-ből adást felvenni mindig is marhaságnak tartottam, pláne mióta net van.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1040 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 21:25

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 20:35

:offtopic: a DVD játékos kvarcoszcillátor pontos 53.3us-os soridőket produkál, 10^-8 -os pontossággal. igen, van ennél jobb is. cézium atomórának hívják.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »