HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 31. 21:52

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:32

btw, azért abban énis bíztam hogy a box is látni fogja az analógokat, és nem kell majd 2 távirányítóval toszogatni :(

Nem kell 2 távirányító,mert amit adnak a boxhoz az kezeli a tv-t is +dvd-t is.
A hozzáadott leírásban vannak 4 jegyü kódok hozzájuk.

#1882 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 21:54

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:39

Na és ahol eddig konveter volt, ott mi lett? :)

A konvertert elvitték és helyette jött a box.

#1883 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 21:59

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 21:54

A konvertert elvitték és helyette jött a box.

És ha volt nem konverteres vételi helyed, vagy kevesebb médiaboxot fizetsz, mint aháy konverter, ott nézheted mind az összes alap, izé bronze csatornát..?

#1884 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 22:09

A cikk jó, csak úgy ömlik belőle a hurrá optimzmus, ez nyílván a UPC-t dicséri, hogy nyitásra sikerült előállniuk egy nem félkész szolgáltatással. Azonban valahogy hiányzik belőle a "szakmaiasság", mehetett volna akár blog-ra is, mindenesetre egy rövid ismertetőnek jó volt.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1885 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 22:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 20:08

Ez nem árukapcsolás hanem műszaki követelmény hiszen az IPTV-hez internet kell, az ADSL-hez meg telefonvonal. IPTV nincs internet nélkül, ugyanúgy ahogy DSL sem lehet telefonvonal nélkül.

es UPC telefon sincs internet nelkul, meg kabel nelkul, megis lehet CSAK telefonra elofizetni. ergo megiscsak meg lehet oldani, hogy nem szamlazzak ki azt a szolgaltatast, amit nem hasznal az illeto, fuggetlenul attol, hogy mi a muszaki kovetelmeny...
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1886 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 22:11

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:59

És ha volt nem konverteres vételi helyed, vagy kevesebb médiaboxot fizetsz, mint aháy konverter, ott nézheted mind az összes alap, izé bronze csatornát..?

Igen.

#1887 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 22:22

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 21:52

Na, ez is valami. Szerdán kiderül,azért várom egy kicsit. A BL meccset már digitális minőségben szeretném látni.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1888 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 22:26

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 21:44

Sztem ez nem átverés, hiszen előre lehetett tudni, hogy a digitális csatornák egy része csak július 1-től lesz elérhető vidéken. Nekem amúgy 2-án hozzák az SD boxot, majd készítek DV aviban tesztfelvételt, a minőség miatt.

:respect:

Nézegettem a UPC oldalát... Silver HD csomag nincs?  :confused:

#1889 Felhasználó inaktív   Strezi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 22:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 20:08

Ez nem árukapcsolás hanem műszaki követelmény hiszen az IPTV-hez internet kell, az ADSL-hez meg telefonvonal. IPTV nincs internet nélkül, ugyanúgy ahogy DSL sem lehet telefonvonal nélkül.
Viszont UPC kábelTV lehet olcsón hűséggel UPC telefon és/vagy UPC internet nélkül is mert ezek nem függenek egymástól. Ez pedig árukapcsolás mert ha kábelTV-re kell a kedvezmény akkor be kell vállalni egy másik olyan szolgáltatást melynek a kábelTV-hez semmi köze.

Nekem nem igazán vilagos, hogy 20Mb/s UPC kábeles interneten miért nem lehet IPTV-zni. Az IP csomagok igenis atmennek, kellő számban. Gondolom, kellene egy direkt 10+Gb-es kapcsolat másik szolgáltató felé . . .
Otthon: Apple iMac 20" C2D, LG50PC1DA plazma, Marantz DV6600 DVD, Technics SADX930, Preludium hangfalak
Munka: Intel Core i7 965 Extreme + Q6600, Intel X25 SSD, Dell 3007FPW

#1890 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 31. 22:56

Nekem ma szereltek, hat enyhen szolva nem vagyok elajulva. Harom hete rendeltem, akkor azt mondtak, hogy 3 media box kozul lehet valasztani, kertem a HD felvevot. Erre ma hozzak a sima HD-s Philips-et. Holnap lesz anyazas az ugyfelszolgalaton...

Philips HD felvevos STB-vel kapcsolatban:
- Mire jok az ethernet csatik hatul ? Ki tudja osztani LAN-ra a box a felvett tartalmat ? (vagy ki tudna, csak UPC korlatozza?) Ha muxik, akkor hogyan ? (SMB, FTP, akarmi)
- Detto USB ? Lehet ra meg vinyot kotni ?
- A HD felvevos Philips tamogat 1080p kimenetet ? (tudom, hogy a jel csak 1080i, de ettol fuggetlenul fullHD TV-n sokkal szebb ha 1080p-vel hajtod, sokkal elesebb a kep) Kis Philips csak 1080i-t tud kikohogni magabol...
- Van arra barmi esely a jovoben hogy legalis/illegalis uton a TV-be epitett DVB-C tunert hasznaljam ehelyett a csunya box helyett ? (tudnatok par tippet adni pls ? :) )
- Venti/vinyo mennyire zavaro ? (cikkbol csak az derul ki, hogy hangos)
- Doboz le van ragasztva ? Vagy azert egy esetleges venti csapagyasodas utan (ami gondolom kb fel ev) lehet szerelni manualisan ? ;)

Kritika igy par ora utan:
- A box UI valami borzaszto gany. Miert kell nekem 2008-ban egy nem antialiasolt, alacsonyfelbontasu font-al elrontani a szemem ? Iszonyu csunya, mintha egy 1997-es progit latnek.
- A taviranyito egy kalap ****. (Anyagminoseg, ergonomia)
- Par ora alatt is sikerult jopar bugot talalni. (egyszer lefagyott, sikerult "undefined" allapotba hoznom a boxot tobbszor is, baromi lassu bizonyos esetkben)
- HD egy vicc. Angol nyelvu NatGeo (ami tenyleg szep) fizessek 8-10k-t havonta ? EuroSport majd talan lesz (gondolom csak angolul ez is felirat nelkul) HBO HD-nel anyaztam eloszor nagyot - es akkor meg itt volt a szerelo - hogy ez bazzeg nem HD.
Egyenlore 1:0 UPC vs. en. Messze nem azt kaptam, amire szamitottam.

Uff, ennyi.
Elore is koszi a valaszokat.

#1891 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 31. 23:07

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 20:52

remélem felismeri a Samsung LE32R81-et a távirdája!

#1892 Felhasználó inaktív   p_zsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 31. 23:33

Sziasztok,

az új UPC oldalról nekem nem derül ki, hogy a HD-s és felvevős STB-ért kell e fizetni  + 10000Ft-t belépési díj gyanánt vagy nem. A telefonos rendeléskor említették ezt, de az oldalon semmi ilyet nem látok csak ha + boxot akarok rendelni.
Ha van infótok köszönöm a segítséget.

#1893 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 02:01

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 14:27

:offtopic: nem akarlak bántani, de ettől te sokkal jobb cikkeket szoktál írni ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1894 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 02:17

Idézet: Strezi - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:32

Nekem nem igazán vilagos, hogy 20Mb/s UPC kábeles interneten miért nem lehet IPTV-zni. Az IP csomagok igenis atmennek, kellő számban. Gondolom, kellene egy direkt 10+Gb-es kapcsolat másik szolgáltató felé . . .

azért nem mert ban 1 platformjuk a docsis ez visz át a netet is és a DTV-t is. jelenleg ez még Layer2 szinten szeparált, ha ma megnézed a DTV boxokat van rajtuk LAn csati is (tehát kábelmodemek egyben). Az késöbbre várható, docsis 3.0 után hogy minden full IP(v6) lesz és nemlesz szeparálva a kettő. amúgy joost-ot dusz nezni a 20 megabites neteden, nem? :)

#1895 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 02:26

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:56

- A HD felvevos Philips tamogat 1080p kimenetet ? (tudom, hogy a jel csak 1080i, de ettol fuggetlenul fullHD TV-n sokkal szebb ha 1080p-vel hajtod, sokkal elesebb a kep) Kis Philips csak 1080i-t tud kikohogni magabol...

1080i-ben kűdik a jelet, nem p-ben... Megválaszoltad. Ennyi.

#1896 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 02:29

- Van arra barmi esely a jovoben hogy legalis/illegalis uton a TV-be epitett DVB-C tunert hasznaljam ehelyett a csunya box helyett ? (tudnatok par tippet adni pls ? :) )

Korábban már valaki leírta, hogy a kártya és a mediabox össze van rendelve, ezért  :(  .

#1897 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 02:30

- Mire jok az ethernet csatik hatul ? Ki tudja osztani LAN-ra a box a felvett tartalmat ? (vagy ki tudna, csak UPC korlatozza?) Ha muxik, akkor hogyan ? (SMB, FTP, akarmi)
Az 1ik kiváltja a szeparált kábelmodemet. 1 dobozból jön ki a tvkép és a zintenet :D

- Detto USB ? Lehet ra meg vinyot kotni ?
azis internet, van akik útálják az uTP-t vagy nincs nekik a gépükben ellenben usab csati van.

az adások 1080i-ben vannak. ergo nincs az 1080p támogatva a gyakorlatban.

a kártya a box-szal van párosítva, más egységekben nem működik (vannak okosítható boxok, pl dreambox, ott megoldható hogy megyegessen, de a dreambox csak SDt tud) Tv-be rakott DVB-C tunert felejtsd el, illetve ez onnantól lehetőség, ha az UPC tervbe veszi komplett TV készülék árusítását, bérelhetőségét. Lesz ilyen 1-2 év mulva.

- Venti/vinyo mennyire zavaro ? (cikkbol csak az derul ki, hogy hangos)
egyéni preferencia hogy kinek mi a hangos.

- Doboz le van ragasztva ? Vagy azert egy esetleges venti csapagyasodas utan (ami gondolom kb fel ev) lehet szerelni manualisan ? ;)
valszeg nincs ragasztva, de chasis intrusion detection simán lehet, annak minden folyományával 1ütt.

- A box UI valami borzaszto gany. Miert kell nekem 2008-ban egy nem antialiasolt, alacsonyfelbontasu font-al elrontani a szemem ? Iszonyu csunya, mintha egy 1997-es progit latnek.
sajnos mind ilyenek. monopolista beszállítók, nincs verseny nem választhatsz 10-20 darab HD boxból az upcnél.

- A taviranyito egy kalap ****. (Anyagminoseg, ergonomia)
lásd előző

- Par ora alatt is sikerult jopar bugot talalni. (egyszer lefagyott, sikerult "undefined" allapotba hoznom a boxot tobbszor is, baromi lassu bizonyos esetkben)
sajnos a thomson féle sky digiboxot lis lehet, pedig ott ki kell csngetned a 320GBP-t.

- HD egy vicc. Angol nyelvu NatGeo (ami tenyleg szep) fizessek 8-10k-t havonta ? EuroSport majd talan lesz (gondolom csak angolul ez is felirat nelkul) HBO HD-nel anyaztam eloszor nagyot - es akkor meg itt volt a szerelo - hogy ez bazzeg nem HD.
HBO-ról beszéltünk érdemi HD szeptembertől. most van az indulás. várj 1 évet olcsóbb is lesz meg bejáratottabb.

PS: 2004 óta nem tvzek, semmilyen szinten és nemis hiányzik. a tv oldskool, multszázadi dolog  ;)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 01. 02:31 -kor

#1898 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 02:33

Ha elromlik, akkor szvsz kicserélik, mivel Te nem veszed meg, csak a szolgáltatás igénybevételéhez kapod.
(Amikor én bekapcsoltattam az HBO-t, akkor használt konvertert kaptam. Tehát, ha esetleg majd cserélnek, nem biztos, hogy újat kapsz...  :p )

#1899 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 02:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 2:30

Az 1ik kiváltja a szeparált kábelmodemet. 1 dobozból jön ki a tvkép és a zintenet :D

De ez remélem nem azt jelenti, hogy a korábbi modemet elviszik?

#1900 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 02:44

Idézet: p_zsolt - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 23:33

Sziasztok,

az új UPC oldalról nekem nem derül ki, hogy a HD-s és felvevős STB-ért kell e fizetni  + 10000Ft-t belépési díj gyanánt vagy nem. A telefonos rendeléskor említették ezt, de az oldalon semmi ilyet nem látok csak ha + boxot akarok rendelni.
Ha van infótok köszönöm a segítséget.

Pedig oda egyértelműen le van írva. Kell fizetni.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.