HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   johnniiiiiii 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:29

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:03

Ezt nem értem, a hdmi-n is lehet manuálisan nyomogatni a képarányt...

Nálam is lehet a képarányt módosítani manuálisan hdmi-n, de szerencsés módon minden adónál müxik az automatikus képarány beállítás, ekkor a legjobb képarányt kiválasztva tölti ki a képernyőt a műsor, néhány adó esetében persze jobb lenne a "nem méretezett" beállításnál maradni, de mivel nem nagy a különbség még a NatGeo HD esetében sem, így maradok az aut. beállításnál.

#2102 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:29

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 22:32

Igen, ez igaz. Egy 300DPI-s scannerrel is elo lehet allitani 1200x1200 DPI-s scannalest interpolacioval, valahogy megsem az "igazi". (t.i. egy bittel sem lesz tobb hasznos informacio benne, max a szemed csapod be vele - szkennernel meg a vinyod)

te ezt ne feszegesd, szemmel láthatóan az alapokkal sem vagy tisztában, ez egy nagybeteg - köze sincs a dologhoz - hasonlat vót ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2103 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:31

valakinek sikerült samsung LCD-vel a távirányítót valamelyik kóddal párosítani? nekem egyik sem működik!

#2104 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:31

Idézet: latency - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 7:22

A 4:3-os képet letterboxolják 16:9-re és ilyenkor két oldalt fekete csík lesz. Mondjuk az talán már alap kellene, hogy legyen, ha már HD-ban adnak akkor ugyan legalább 16:9-es képet konvertáljanak fel.

az ilyet nem letterboxolásnak, hanem pillarboxolásnak híjjuk ;)

#2105 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:32

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 7:43

Hát ha FTP-ről töltögetsz akkor nem. ( Ma már abszolút nem jellemző ) De ha torrentezel ( szerintem ez a domináns) akkor mivel egyidejűleg "megosztasz" is nem csak letöltesz, az már nálunk is az.

:offtopic: ez eddig rendben van, de te a letöltést nevezted illegálisnak ;)

#2106 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:33

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 22:16

Szerintem csak beetetés. :(
Maximum a fimes csatornák és az Eurosport fog átállni HD-re.

De remélem nem lesz igazam.

kérdés melyik csatorna mennyi sávszélességet igényel. elég e 70 csatorna HD bitrátájára... plusz hogy az adott anyag egyáltalán HD minőségben lett e felvéve?

amúgy az tökjó hogy m2 HDre át fog állni az olimpiára, de ez hol lesz elérhető? DVB-T tudja a HDt?

Nekem is megszűnt MINDEN! felvitték az adatlapom :). Van HBO-HBO2. De legalább 2500 helyett 1200ba kerül havonta. ócsó és néha van 1 pár film.. mozijegy árát megéri.

szabvány kérdés: adott csatornára dinamikusan lehet konfigolni a bitrátát vagy fix (és így külöbséget lehet tenni mondjuk a hír és filmcsatornák közt mondjuk)? igazán kíváncsi vagyok hogy a családi csomag mellett pluszban hogy fér el többtucat csatorna akár digitálisan plusz a net.. ha nem tömörítik nulla minőségre azért egy digitális stream is igényel sávszélt... főleg dupla hangsávval..

#2107 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:34

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 14:01

Atyauristen... Krinyo, megse kellett volna kilinkelni ezt a topicot... ;)

Samott

ja. megjjöttek a  sulinetesek :)

#2108 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:44

Idézet: visionbp - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 20:26

Ugyancsak 32"-os Sony Bravián nézem, és semmiféle kódolási zaj nem látszik. Nem tudom, lehet, hogy területfüggő a dolog?
Fájdalmas, hogy HDMI bemeneten gyakorlatilag használhatatlan a cucc, mert a képméret csak a német adóknál vált automatikusan, ahogy az kell. Ezért kénytelen voltam scartra átkötni, és manuálisan nyomogatni a képarányt.

Persze, hogy nem látszik ha SCART-os csatival tolod. :)
Bejön a digi jel a kábelen, a setupboxod áttolja analógra, oszt megy a TV-dre. Hát sok értelme ennek így nincs, ha csak nem a boxos műsorrögzítésre gyúrtál.

Ha már előfizetnék egy digi csomagra, akkor nyilván HDMI csati.
BTW, a SCART szerintem még a HD-t sem tudja analógban áttolni, de javítsatok ha tévedek... ahhoz min. komponens csati köne. :)
RDaneel_hu

#2109 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:50

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 22:33

kérdés melyik csatorna mennyi sávszélességet igényel. elég e 70 csatorna HD bitrátájára... plusz hogy az adott anyag egyáltalán HD minőségben lett e felvéve?

amúgy az tökjó hogy m2 HDre át fog állni az olimpiára, de ez hol lesz elérhető? DVB-T tudja a HDt?

Szerintem a 70 csatornából jó ha egy év belül lesz 8-10 HD adás de attól tartok, hogy ennyi sem lesz. :( De ha felkonvertálva tolják a csatornát, akkor ugye mindegy, mert zabálja a sávszélességet. (gondolom) :)
RDaneel_hu

#2110 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:53

Idézet: djculture - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 22:19

német rtl-en ugyis ugyanaz a szemét megy mint a magyaron. :)

Főleg az F1 miatt néztem a németet.
Nah az legalább 16:9 alapban és nincs Palik-Czolln3r kombó... ez ugye így alapban jobb és ez nemcsak a sportközvetítésekre igaz.

Politizálni meg nem fogok mert Krinyóék kivágnak, de a németen még az ezzel kapcsolatos hírek sem idegesítenek. :)
RDaneel_hu

#2111 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 21:55

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 22:44

Persze, hogy nem látszik ha SCART-os csatival tolod. :)
Bejön a digi jel a kábelen, a setupboxod áttolja analógra, oszt megy a TV-dre. Hát sok értelme ennek így nincs, ha csak nem a boxos műsorrögzítésre gyúrtál.

Ha már előfizetnék egy digi csomagra, akkor nyilván HDMI csati.
BTW, a SCART szerintem még a HD-t sem tudja analógban áttolni, de javítsatok ha tévedek... ahhoz min. komponens csati köne. :)

én is scarttal tolom, mégis látom a kódolási zajt.. szerintem nem nehéz észrevenni, főleg ha tudja az ember mi az mpeg kódolás gyengéje és azt figyeli (pl éles kontúrok - csatorna logo széleinél).

scartnál nincs komponensre lehetőség? (attol fuggetlenul nem tudj a HDt szerintem se) van egy olyan effekt hogy notebooknal s-video kimenet, rákötve TVre, és fekete fehér képet ad.. itt nem az az ok hogy valamelyik komponens van az egyik rossz bemenetre kötve (kompozit?)?

#2112 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:27

még mielőtt eldurran az agyad. a gyártó a terméket TV-nek nevezi vagy számítógép monitornak?  :Đ majd máskor odafigyelsz ha elköltesz fél milliót, hogy legyen benne olyan funkció, HIVATALOSAMN, amit szeretnél.

nincs szebb dolog a tudalanul önérzetes embernél. megsúgok valamit. az nV és ATi, windowsos, linuxos és mekker driverei 90%-ban bitszinten azonosak, az interfészelésük tér el csupán az OS kívánalmainak megfelelően.  :cool:

háppeg azzal kell :)

ilyesmi talán a jövő évtizedben. addigra már a harmadik félmillás tvdet fogod koptatni  :Đ
ccc

A TV-ket kiprobaltam vetel elott a laptopommal. Kizarolag olyat kerestem amin nagy betukkel viritott az 1080p felirat, vagyis elvileg HIVATALOASAN tamogatva van. Egyedul a Sony volt kepes (az alatalam probaltak kozul termeszetesen) jol, zizegesmentesen megjeleniteni a laptop kepet 1920x1080-ban, progressziven. Az agyam meg koszi jol van.

2. tema:  :omg: No comment. Meg lennel lepodve, ha tudnad, hogy hany %-ig azonosak bit szinten. Nem tudom forditottal-e mar C/C++ forrast kulonbozo OS-ek ala, kulonbozo libekkel, majd egyszer probald ki ha lesz idod es hasonlitsd ossze oket bit szinten. (sok sikert egy nvidia driver meretu appnal) Az, hogy a MacOS X i86(_64) architecturan fut csak annyit jelent, hogy ugyanazokat az gepi kodokat hasznalja, de ettol meg egy binaris teljesen mashogy nez ki. (Amire te gondoltal az a forraskod hasonlosaga, amiben valoban van valami, de a hasonlosag nem 90% meg ott sem)

Jah, akkor legyszi magyarazd el a kollegaknak is, hogy azzal kell, mert itt nekem meg lett mondva csunyan, hogy az 1080i-nek marpedig fele akkora savszelesseg kell, mint az 1080p-nek. Mikor mondtam, hogy szerintem nem, na akkor kaptam az egi aldast. Erre most meg azt mondod, hogy megiscsak azzal kell osszehasonlitani... Fasza.

Egyebkent nagyon remelem, hogy valoban :) (Valoban lesz 1080p, es hogy valoban a 3. TV-m koptatom)

#2113 Felhasználó inaktív   jmpi 

• Újonc
  • Pipa

Idézet: dewfah - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:31

valakinek sikerült samsung LCD-vel a távirányítót valamelyik kóddal párosítani? nekem egyik sem működik!

Nekem sikerült. 0648-as kóddal. Igaz a TV OSD-je néha karakterhibás lesz tőle, de müködik minden.

Lenne nekem is két kérdésem: Az UPC-nél azt mondták, hogy Székesfehérváron még nem eléhető NAT HD, ez igaz lehet?
A másik, a konverteres adók nagy részének löttek, amig nem megy a teljes rendszer.  Túl korán gényeltem volna?  :think:

Szerkesztette: jmpi 2008. 04. 02. 21:56 -kor

#2114 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 02. 22:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 21:29

te ezt ne feszegesd, szemmel láthatóan az alapokkal sem vagy tisztában, ez egy nagybeteg - köze sincs a dologhoz - hasonlat vót ;)

"EN" ne feszegessem ? Mar bocs, de ki vagy te, hogy 3 hozzaszolas alapjan mar tudod is, hogy nekem mit szabad feszegetnem es mit nem ? Ha jol emlexem nem tamadtam a szemelyed, szal le lehet szallni rolam, meg a magas lorol is.

Amit mondtam fenntartom, ezek szerint te nem erted a hasonlatot. Interpolacioval az eletben nem fogsz plusz informaciot nyeri. Pont. Elsos anyag az egyetemen, redundancia kerdeskore. Erveket sorakoztass, akkor lehet vitatkozni. Anelkul nehez.

Szerkesztette: tfetng 2008. 04. 02. 22:02 -kor

#2115 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 22:02

Idézet: jmpi - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 20:55

Nekem sikerült. 0648-as kóddal. Igaz a TV OSD-je néha karakterhibás lesz tőle, de müködik minden.

Lenne nekem is két kérdésem: Az UPC-nél azt mondták, hogy Székesfehérváron még nem eléhető NAT HD, ez igaz lehet?
A másik, a konverteres adók nagy részének löttek, amig nem megy a teljes rendszer.  Túl korán gényeltem volna?  :think:

köszi, majd kipróbálom! mondjuk nekem a kód bevitele sem ment igazán, h TV gomb, majd piros és valamelyik, most fejből nem ugrik be! esetleg leírnád, h sikerült?  :lama:

mondjuk én a TV-re akartem felprogramozni az STB-t  :)

#2116 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 22:04

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 20:16

Szerintem csak beetetés. :(
Maximum a fimes csatornák és az Eurosport fog átállni HD-re.

De remélem nem lesz igazam.

Az pont eleg :)

Egyebkent a normal adasok RTL TV2 stb, is sokkal sokkal jobb minoseg igy digitalisan, mint amikor csak ra volt dugva az analog kanoc a TV-re. Meg persze ezt igy egy pillanat alatt ra lehet szurni a kivetitore, es felvenni is lehet egy gombnyomassal barmit. Maximalisan elegedett vagyok.

Na jo par aprosag:
1. nem lehet rendezni a csatornakat csak favoritok vannak
2. allandoan nyomogatni kell a TV-n vagy a vetiton a 4:3-16:9 uzemmodok kozt

Az biztos, hogy jol nyomja a UPC, gyakorlatilag a semmibol elorantottak a HD-t, nem nagyon szamitott erre senki.

#2117 Felhasználó inaktív   masejtik1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 22:09

Először is üdv Mindenkinek!

Tegnap hozták hozzám a beltéri egységet...
Egyébként ennek a dcr7101 a típus száma, és Philips gyártmányú.
Gondolom valami upc-s manager jópézé megszerezte ezt a remek designú cuccost, és gondolom ö maga sem járt rosszul. De talán ez még elhanyagolható lenne, ha az adás kárpótolna...
2 fiatal srác hozta, akiknek alapvetően nem sok fogalma volt az egészhez, de rendesek, és kedvesek voltak. Annyit el kell mondjak, hogy olyan helyen dolgozom, ahol HD Ready-s és Full HD-s Tv-ket árulunk, és egész nap megy a HD-s adás, tehát némi fogalmam van arról, hogy miként is nézhet ki egy HD-s adás.
Szóval a srácok közölték még üzembehelyezés közbe, hogy olyan sokat ne várjak a dologtól, de én azért titkon reménykedtem, hisz a melóhelyen elég kontrasztos a dolog. Ha nézek egy jelenlegi sima analóg adást, és egy HD-st, (ami ráadásúl még a netről is jön, és hát nem elég szélessávon) hát mit mondjak... sírni lehet a különbség láttán. Úgyhogy bizakodtam...
A srácok végeztek 10 perc alatt, és mivel amúgy is az uccsó címük voltak, és vártak is rám, hamar könnyed búcsút vettünk és megnyugtattam őket, hogy elfogok tudni boldogulni a dologgal:-)))
Természetesen azonnal belevetettem magam a szerkezet teljes feltérképezésébe.
Az elég órmótlan távirányító abszolúte nem bonyolult, és rálehet hangolni a Tv-re is. A menüje gyakorlatilag 4 pontból áll... műsorújság, interaktív, rádió, beállítások.
A műsorújság jó mert a jelenlegi tv műsort, a következőt, időt sé egyébb hasznos infókat tartalmaz... proramozható. Én nem találtam benne hibát elsőre...
Interaktív: játszani lehet pézé 130Ft...nevetséges:-))
Rádió: 3db rádióállomás... ????? Nem is értem... Minek, és minek ennyi?... szót sem érdemel.
És hát a beállítások... képarány4:3/16:9, RGB/nem RGB, aminek asszem csak scartnál van értelme (de hát ki az a hülye aki scarttal köti össze, ha van HDMI-je?), hangerő, és auto/720p/1080i... slussz.
Ekkor már kezdtem gyanakodni, hogy itt nem lesz teljesen kerek a dolog... de hát nem szoktam könnyen feladni. Ja hoztak valami eszméletlen szar HDMI kábelt (és mivel tudtam, hogy jönnek én hoztam a melóhelyről egy normálisat), és azzal kötötték össze.
A lényeg... mosott, pixeles, rizsás, bekockásodó, tökéletesn látszik, hogy valami felkonvertált szar, aminek semmi köze a HD-hez. Az egyetlen valódi HD-s forrás az a NG lehet, de annyira levan rontva valamiért (aminek még nem tudom mi az oka, de előbb-utóbb majd kifog ez is derülni), hogy gyakorlatilag nem sok különbség van a sima digitális (?? már abban sem vagyok biztos, hogy a jel valóban digitális, mert láttam nem HD-s Pro7-et mondjuk... digitálisan, és hát zongorázni lehet a különbséget) adás közt.
Szóval az analóg adáshoz képest egy picit kontúrosabb, és talán dinamikusabbak a színek... ennyi. HD adásnak nem nevezném azt amit adnak...
A hangerő olyan különbségeket mutanak egyes adások közt, hogy az kriminális... egy sima eccerű hangkiegyenlítőt képetlen voltak beletenni (vagy csak én nem találtam meg), valamint kifejezetten idegesítő, hogy nem lehet a csatornákat programozni... tehát mondjuk a UPC információs csatorna (amin a nap 24 órájában 12 órán keresztűl egy monoszkóp szerű óra látható) asszem a 8. csatornán érhető el, míg az Echo Tv a 113:-)))
Na hírtelen ennyi, de még tesztelgetem... és lehet, hogy valami csoda folytán megtalálok rajta valami FULL gombot, amit eddig nem sikerült, és akkor minden jó lesz, de úgy néz ki, hogy augusztusban megy vissza oda, ahonnan jött. Addig ingyen van, és hátha sikerül a UPC-nek valami értelmes minőséget kihozni az egészből. Asszem jó magyar szokáshoz híven elmondhatjuk, hogy egy kicsit sárga, egy kicsit savanyú, de mienk .-)))

Sajnálom ha rossz híreket közöltem, de nekem eddig, ennyi sikerült .-))

Üdv Mindenkinek!

#2118 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 22:10

Idézet

HBO HD elmegy, bár most este szerintem a Mennyei Királyság valódi HDban ment,

Beleneztem, sima felkonvertalt volt az is. :) Allits a szemeden egy kicsit. :)

Beetetes? Ez nem beetetes, ez itt van, valosag. Akkor lesz tobb HD-adas, ha lesz csatorna, aki biztosit ilyen anyagot. Addig csak sovargas van. A technika, a platform mar adott.
A T-Kabel sajtotajekoztatojan hangzott el, hogy tessek, feloldottak a 22-es csapdajat, ami eddig volt. Itt a platform (UPC vagy T-Kabel, mind1), eler sokezer haztartasba, most lepjenek a musorszolgaltatok... en remelem, hogy lesz HD m2. Kellene.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2119 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 22:10

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 22:55

én is scarttal tolom, mégis látom a kódolási zajt.. szerintem nem nehéz észrevenni, főleg ha tudja az ember mi az mpeg kódolás gyengéje és azt figyeli (pl éles kontúrok - csatorna logo széleinél).

scartnál nincs komponensre lehetőség? (attol fuggetlenul nem tudj a HDt szerintem se) van egy olyan effekt hogy notebooknal s-video kimenet, rákötve TVre, és fekete fehér képet ad.. itt nem az az ok hogy valamelyik komponens van az egyik rossz bemenetre kötve (kompozit?)?

Milyen TV-d van?
Részemről bazinagy plazma vagy LCD esetében (ezek 16:9-esek) én biztos komponens kábelt vagy HDMI csatit használnék.

A mediaboxon gondolom van HDMI, akkor mindenképpen azt.
Igaz, ha nincs HD csomag előfizetve akkor talán elég a SCART is, de ha azt nézed, hogy a koaxon bejön a digi adás, majd a TV-d és a box között analóg jel megy ami zavarva is van egy kicsit, főleg ha fos a kábel és nincs megfelelően árnyékolva.

Nekem nincs nagy tapasztalatom meg nem is értek hozzá, csak azt írom le amit láttam. :)
HDMI DVD-lejátszóm van, előtte SCART-os volt, egy 42 colos plazmán (HD Ready) ég és föld a különbség a HDMI javára. Sima DVD filmek esetében is.
Állítólag a komponens kábel is kib. jó de azt nem próbáltam.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2008. 04. 02. 22:12 -kor

RDaneel_hu

#2120 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 22:14

Idézet: H.Andras - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 23:04

Az pont eleg :)

Egyebkent a normal adasok RTL TV2 stb, is sokkal sokkal jobb minoseg igy digitalisan, mint amikor csak ra volt dugva az analog kanoc a TV-re. Meg persze ezt igy egy pillanat alatt ra lehet szurni a kivetitore, es felvenni is lehet egy gombnyomassal barmit. Maximalisan elegedett vagyok.

Na jo par aprosag:
1. nem lehet rendezni a csatornakat csak favoritok vannak
2. allandoan nyomogatni kell a TV-n vagy a vetiton a 4:3-16:9 uzemmodok kozt

Az biztos, hogy jol nyomja a UPC, gyakorlatilag a semmibol elorantottak a HD-t, nem nagyon szamitott erre senki.

szerintem hardverileg nem olyan nagy cucc, max drága... optikabol is ez van, a kábelfektetés a durva és időigényes, ha az elején és végén lecseréled a lézert és érzékelőt akkor a sávszélt sokszorosára lehet növelni (ahogy fejlődik a technika)... analóg módon ilyesmi történt most a upc hálózatán...

Sony Braviat en is tamogatom: uncsitesom megjegyezte hogy sokkal szebbek a szinei az övénél.. és most amit én vettem 200ért az most 140ért van kiplakátolva...

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.