Elküldve: 2008. 04. 02. 22:09
Először is üdv Mindenkinek!
Tegnap hozták hozzám a beltéri egységet...
Egyébként ennek a dcr7101 a típus száma, és Philips gyártmányú.
Gondolom valami upc-s manager jópézé megszerezte ezt a remek designú cuccost, és gondolom ö maga sem járt rosszul. De talán ez még elhanyagolható lenne, ha az adás kárpótolna...
2 fiatal srác hozta, akiknek alapvetően nem sok fogalma volt az egészhez, de rendesek, és kedvesek voltak. Annyit el kell mondjak, hogy olyan helyen dolgozom, ahol HD Ready-s és Full HD-s Tv-ket árulunk, és egész nap megy a HD-s adás, tehát némi fogalmam van arról, hogy miként is nézhet ki egy HD-s adás.
Szóval a srácok közölték még üzembehelyezés közbe, hogy olyan sokat ne várjak a dologtól, de én azért titkon reménykedtem, hisz a melóhelyen elég kontrasztos a dolog. Ha nézek egy jelenlegi sima analóg adást, és egy HD-st, (ami ráadásúl még a netről is jön, és hát nem elég szélessávon) hát mit mondjak... sírni lehet a különbség láttán. Úgyhogy bizakodtam...
A srácok végeztek 10 perc alatt, és mivel amúgy is az uccsó címük voltak, és vártak is rám, hamar könnyed búcsút vettünk és megnyugtattam őket, hogy elfogok tudni boldogulni a dologgal:-)))
Természetesen azonnal belevetettem magam a szerkezet teljes feltérképezésébe.
Az elég órmótlan távirányító abszolúte nem bonyolult, és rálehet hangolni a Tv-re is. A menüje gyakorlatilag 4 pontból áll... műsorújság, interaktív, rádió, beállítások.
A műsorújság jó mert a jelenlegi tv műsort, a következőt, időt sé egyébb hasznos infókat tartalmaz... proramozható. Én nem találtam benne hibát elsőre...
Interaktív: játszani lehet pézé 130Ft...nevetséges:-))
Rádió: 3db rádióállomás... ????? Nem is értem... Minek, és minek ennyi?... szót sem érdemel.
És hát a beállítások... képarány4:3/16:9, RGB/nem RGB, aminek asszem csak scartnál van értelme (de hát ki az a hülye aki scarttal köti össze, ha van HDMI-je?), hangerő, és auto/720p/1080i... slussz.
Ekkor már kezdtem gyanakodni, hogy itt nem lesz teljesen kerek a dolog... de hát nem szoktam könnyen feladni. Ja hoztak valami eszméletlen szar HDMI kábelt (és mivel tudtam, hogy jönnek én hoztam a melóhelyről egy normálisat), és azzal kötötték össze.
A lényeg... mosott, pixeles, rizsás, bekockásodó, tökéletesn látszik, hogy valami felkonvertált szar, aminek semmi köze a HD-hez. Az egyetlen valódi HD-s forrás az a NG lehet, de annyira levan rontva valamiért (aminek még nem tudom mi az oka, de előbb-utóbb majd kifog ez is derülni), hogy gyakorlatilag nem sok különbség van a sima digitális (?? már abban sem vagyok biztos, hogy a jel valóban digitális, mert láttam nem HD-s Pro7-et mondjuk... digitálisan, és hát zongorázni lehet a különbséget) adás közt.
Szóval az analóg adáshoz képest egy picit kontúrosabb, és talán dinamikusabbak a színek... ennyi. HD adásnak nem nevezném azt amit adnak...
A hangerő olyan különbségeket mutanak egyes adások közt, hogy az kriminális... egy sima eccerű hangkiegyenlítőt képetlen voltak beletenni (vagy csak én nem találtam meg), valamint kifejezetten idegesítő, hogy nem lehet a csatornákat programozni... tehát mondjuk a UPC információs csatorna (amin a nap 24 órájában 12 órán keresztűl egy monoszkóp szerű óra látható) asszem a 8. csatornán érhető el, míg az Echo Tv a 113:-)))
Na hírtelen ennyi, de még tesztelgetem... és lehet, hogy valami csoda folytán megtalálok rajta valami FULL gombot, amit eddig nem sikerült, és akkor minden jó lesz, de úgy néz ki, hogy augusztusban megy vissza oda, ahonnan jött. Addig ingyen van, és hátha sikerül a UPC-nek valami értelmes minőséget kihozni az egészből. Asszem jó magyar szokáshoz híven elmondhatjuk, hogy egy kicsit sárga, egy kicsit savanyú, de mienk .-)))
Sajnálom ha rossz híreket közöltem, de nekem eddig, ennyi sikerült .-))
Üdv Mindenkinek!