Idézet: 1966 - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 8:14
Windows 7
Elküldve: 2009. 10. 26. 10:41
Elküldve: 2009. 10. 26. 13:59
Az lenne a kérdésem, hogy a felhasználó bejelentkezését, hogy lehet automatikussá tenni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Cilinder
Szerkesztette: Cilinder 2009. 10. 26. 13:59 -kor
Elküldve: 2009. 10. 26. 14:06
Idézet: Cilinder - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 14:59
Az lenne a kérdésem, hogy a felhasználó bejelentkezését, hogy lehet automatikussá tenni?
Válaszokat előre is köszönöm!
Cilinder
Futtatásba beírod, hogy control userpasswords2 és kiveszed a pipát.
Elküldve: 2009. 10. 26. 14:13
Ha jól emlékszem, korábban képpel is illusztráltam itt a fórumon a dolgot!
Ja figyelj oda, hogy a megfelelő felhasználót válaszd ki!
Elküldve: 2009. 10. 26. 15:27
Elszállt az XP-m és gondoltam kipróbálom a Windows 7-et, de lenne pár problémám a programmal kapcsolatban:
- Az egyik legidegesítőbb probléma, hogy túlfut a jobb oldalon az egér, nem áll meg a képernyő legszélénél. A netről a lehető legújabb videókártya (Geforce 6600GT) és monitor (Samsung 931BW) drivert tettem fel, de mégis túlmegy vmiért. Ha teljesképernyőre nyomok egy ablakot, akkor azt helyesen a képernyő legszélére viszi ki, de amikor pl bezárnék valamit, amihez ugye az ember csak simán kinyomja az egeret legszélre, nem is néz oda, akkor sokkal tovább megy és utána húzni kell vissza valamennyit mire visszajön a képernyőre.
- Hogy tudom azt kikapcsolni, hogy ne kelljen mindenhez rendszergazda jogosultság? Pl sokszor másolni se enged. Total Commanderben pl törölni sokszor nem tudok, amíg intézőben simán megy, persze, ha rendszergazdaként teszem. Csak egy user van beállítva. Ki kell nevezni valahogy rendszergazdának?
- Sok driver illetve program kompatibilitási bajaim is voltak/vannak. Többnyire megoldottam, az alaplappal szívtam a legtöbbet. Van egy program, amihez 3 hónapos licencet kaptam a gyártónak elküldött kód alapján, ami elvileg az alaplaphoz kötődik. Most viszont ez nem megy, hogy feltettem a win7-et. Lehet az, hogy azért, mert az alaplaphoz adott telepítőket nem tudtam feltenni, csak néhány ment fel, amit a netről szedtem le? Remélem nem voltam túl zavaros
- Nem találom, hogy hol lehet bekapcsolni a gyorsindítás eszköztárat. Ha jobbklikkelek a tálcára nincs az eszköztárak között.
Ha már voltak ezek a kérdések, akkor bocsi, nekifutottam, hogy végigolvasom a topicot, de egy idő után feladtam
Illetve még egy dolog. Alapvetően tetszik a Win7, nekem egyelőre gyorsabb a gépem, mint az XP-vel, bár az XP se volt rossz, meg tetszik sokminden, igaz sokminden meg nem, többnyire a kompatibilitási gondok zavarnak. Gondolkozom azon, hogy megvenném majd, de egyelőre, ahogy látom, azért még van mit javítani rajta, ezért még inkább várok vele egy kicsit, meg előbb a gépemet is le akarom cserélni 64bitesre. Van valami kedvező csomag, ami ajánlott, vagy azzal még várni kell?
Köszönök előre is minden választ!
Elküldve: 2009. 10. 26. 15:32
Idézet: tbela - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 16:27
Az első szervízcsomag :Đ
Elküldve: 2009. 10. 26. 15:34
Idézet: potyo - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 15:32
Hehe, nagyon igaz
Elküldve: 2009. 10. 26. 16:03
Idézet: tbela - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 14:27
- Az egyik legidegesítőbb probléma, hogy túlfut a jobb oldalon az egér, nem áll meg a képernyő legszélénél. A netről a lehető legújabb videókártya (Geforce 6600GT) és monitor (Samsung 931BW) drivert tettem fel, de mégis túlmegy vmiért. Ha teljesképernyőre nyomok egy ablakot, akkor azt helyesen a képernyő legszélére viszi ki, de amikor pl bezárnék valamit, amihez ugye az ember csak simán kinyomja az egeret legszélre, nem is néz oda, akkor sokkal tovább megy és utána húzni kell vissza valamennyit mire visszajön a képernyőre.
a videokártyád kiterjesztett asztal üzemmódban van, ezért szalad át a nem létező jobb képernyőre. kapcsold ki a 2. megjelenítőt, vagy klónozd a képet.
Elküldve: 2009. 10. 26. 16:59
Idézet: tbela - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 16:27
Elszállt az XP-m és gondoltam kipróbálom a Windows 7-et, de lenne pár problémám a programmal kapcsolatban:
- Hogy tudom azt kikapcsolni, hogy ne kelljen mindenhez rendszergazda jogosultság? Pl sokszor másolni se enged. Total Commanderben pl törölni sokszor nem tudok, amíg intézőben simán megy, persze, ha rendszergazdaként teszem. Csak egy user van beállítva. Ki kell nevezni valahogy rendszergazdának?
- Sok driver illetve program kompatibilitási bajaim is voltak/vannak. Többnyire megoldottam, az alaplappal szívtam a legtöbbet. Van egy program, amihez 3 hónapos licencet kaptam a gyártónak elküldött kód alapján, ami elvileg az alaplaphoz kötődik. Most viszont ez nem megy, hogy feltettem a win7-et. Lehet az, hogy azért, mert az alaplaphoz adott telepítőket nem tudtam feltenni, csak néhány ment fel, amit a netről szedtem le? Remélem nem voltam túl zavaros
- Nem találom, hogy hol lehet bekapcsolni a gyorsindítás eszköztárat. Ha jobbklikkelek a tálcára nincs az eszköztárak között.
Ha már voltak ezek a kérdések, akkor bocsi, nekifutottam, hogy végigolvasom a topicot, de egy idő után feladtam
Illetve még egy dolog. Alapvetően tetszik a Win7, nekem egyelőre gyorsabb a gépem, mint az XP-vel, bár az XP se volt rossz, meg tetszik sokminden, igaz sokminden meg nem, többnyire a kompatibilitási gondok zavarnak. Gondolkozom azon, hogy megvenném majd, de egyelőre, ahogy látom, azért még van mit javítani rajta, ezért még inkább várok vele egy kicsit, meg előbb a gépemet is le akarom cserélni 64bitesre. Van valami kedvező csomag, ami ajánlott, vagy azzal még várni kell?
Köszönök előre is minden választ!
- monitort már írták, hogy mi a megoldás
- Legújabb Total commander-el (7-es verzió vagy úajbb) már menni fog a törlés.
- Az UAC kikapcsolása nem ajánlott, de a biztonsági szintjét egy fokkal lejebb lehet állítai, én is úgy használom. Vezérlőpult\Felhasználói fiókok\felhasználói fiókok felügyelete beállításainak módosítása
- driver és szoftver komaptibilitásra annyit tudok javasolni, hogy mindenből a legújabbat és nem elsznek gondjaid. Az alaplapi telepítő lemezeket meg felejtsd el, gyártó oldaláról a legújabb drivereket ted fel. A drivernek semmi köze a prgoram nem mükődéséhez. viszont az lehet, hogy XP-ben a program első használatkor létrehozott egy egyedi azonosítót és ennek a hiánya miatt nem mükődik.
- A gyorsindítás ezen módja megszünt, házi barkácsolással előhozható, de hajlamos újraindítás után nem elindulni magától. Ajánlott megszokni az új módot.
- Múlt héten október 22-én volt egy bizonyos ideig elérhető nagy mértékű kedvezménnyel egy boltban. Legközelebb október 31-én a Papp László Sportaréna, Budapesten lesz elérhető a Windows 7 hazai premier-jén akció keretében a telepítő ha jól tudom.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2009. 10. 26. 19:18
Konfig: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 1.0 F11 BIOS, AMD Athlon 4850e, 4x1GB DDR2-800, HD4670.
THX a tippekért, ha van valakinek.
Elküldve: 2009. 10. 26. 19:27
Idézet: bon - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 17:59
Ezzel nekem is az volt a tapasztalatom, hogy vagy eltűnt időnként, vagy csak a bele tett programokat tette vissza ABC sorrendbe.
Ezzel szemben egy bármilyen létrehozott gyorsindító-jellegú mappa odalinkelése a tálcára tökéletesen működött, csak a programok nem ajánlották fel telepítéskor, hogy ide is beteszik magukat. Ez mondjuk nem is baj, a gyorsindítóba úgyis betette magát minden, akár akartuk, akár nem.
Javaslom viszont az ObjectDock és Fences ingyenes alkalmazások kipróbálását, messze barátságosabb a felüetük, mint a Windows alapértelmezett megoldása.
http://www.stardock.com/downloads/
Elküldve: 2009. 10. 26. 20:38
Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 8:47
Érdekes! Nem is értettem akkor az okát, olvasva az előzményeket már kezd derengeni.
Nekem ez a speedcommaner is ugyanazt látja mint a tc, ill ugyanazt nem.
Elküldve: 2009. 10. 26. 22:10
Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 20:38
Én buta vagyok és primitív, lehet, hogy ezért nem értem, hogy nekem mért nincsenek ilyen gondjaim
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Elküldve: 2009. 10. 26. 22:20
Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 7:58
Mivel linux is van a gépemen, ezért eredetileg GParted-el akartuk leformázni az egész winyót, érzékelte azt a pendrive-ot, de vmi hiba miatt ne mfutott le...na jó...akk megpróbáltuk haver pendrive-jával, hátha.... Elkezdte szépen a töltögetést, bejött a windows logo, szépen ragyog, aztán bejön a háttér, az egér mellett a kis várakozó jel, aztán elmúlik, és megáll...nem megy sehova...semmilyen gombra nem reagál, a caps-lockot érzékeli, ha kapcsolgatjuk, de amikor bejön a háttér, ott nem cisnál semmit, és nem megy tovább... Ugyanezt eljátszuk egy kiírt DVD-vel, ugyanez, betölt a háttérig, mármitn az install, és megáll, semmi se kép se hang, se semmit nem cisnál... Feladtuk.... Valami ötlet esetleg?? XP van a gépemen, és egy ubuntu linux, lehet h nem a legfrissebb kernellel.... De ez gondolom lényegtelen... Szóval mi lehet a gond?? jogtiszta win7- és megáll install közben.... Előre is várom a válaszokat, mert szeretném, ha felkerülne az új win... Köszi
Freeman
Sziaszotk, esetleg valaki vmilyen megoldást az én problémámra?? Olyat is hallottam valakitől, hogy várni kell sokat, van úgy h v fél órát is...Valakinek hasonló tapasztalata??? Légyszi, ha tudtok segítsetek, szeretnék új rendszert, új oprendszerrel...
Köszi előre is mégegyszer..
Freeman
Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...
Elküldve: 2009. 10. 26. 22:34
Idézet: Dr. Freeman - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:20
Köszi előre is mégegyszer..
Freeman
Floppy meghajtó tiltása a bios-ban próbáltad már? Többeknek segített már.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2009. 10. 26. 22:35
Idézet: zka67 - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:10
32bit-es oprendszert használsz? Mert 64bit-nél vannak eltérések köynvtárban.
Szerkesztette: bon 2009. 10. 26. 22:35 -kor
Elküldve: 2009. 10. 26. 22:49
Idézet: zka67 - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:10
Ezt mond meg te hogy miért.
Pl kikapcsoltad az UAC-ot? Vagy esetleg beállítottad, hogy mutassa a védett rendszerfájlokat.
De az is lehet, hogy csak kitaláltam az egészet, és én magam rejtettem el a könyvtárat, hogy jól lehúzhassam a windows 7-et emiatt, egy alig látogatott fórumon, logikus lenne nem?
Csatolt fájl:
-
Untitled.gif (0byte)
Letöltések:: 5
Elküldve: 2009. 10. 26. 23:17
Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:49
Pl kikapcsoltad az UAC-ot? Vagy esetleg beállítottad, hogy mutassa a védett rendszerfájlokat.
Nem csináltam vele én az égadta világon semmit
Elküldve: 2009. 10. 27. 00:00
Idézet: Mumia - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:49
De az is lehet, hogy csak kitaláltam az egészet, és én magam rejtettem el a könyvtárat, hogy jól lehúzhassam a windows 7-et emiatt, egy alig látogatott fórumon, logikus lenne nem?
Én sem állítottam semmit a windowsban, csak a TC (7.50a) esetében kapcsoltam be a Látszik a rejtett/system fájl opciót, és a zka67 által is posztolt struktúrát látom mind a 15 környezetemben levő Win7-es masinán (Ulitimate/Eneterprise/Pro vegyesen). Azt hiszem itt most Te vagy a helikopter...
Elküldve: 2009. 10. 27. 00:40
Idézet: bon - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 22:34
Ez jó ötlet talán, csak az a baj h nincs floppy meghajtó a gépemben, csak az előzőben....
Free
Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

Súgó
A téma zárva.