Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 09. 16:52
Mikor meglátogatod a netbank oldalát, akkor meg kéne jelennie a címsor alatt egy sávnak, amin engedélyezni lehet a Javát.
Nincsen ilyen sáv.
Ha mégse jelenne meg semmi, akkor lehet azt is csinálni, hogy jobbklikk valahol az oldalon → Oldal tulajdonságai menüpont → Engedélyek fül → Java pluginnél beállítod, hogy engedélyezés. Harmadik módszer a Java engedélyezésére, hogy meglátogatod az about:permissions oldalt, és ott állítod be, hogy a netbank oldalán, vagy akár minden weboldalon fusson a Java plugin.
Az a baj, hogy a Java egyszerűen nem épült be. Nincsen milyen Java beépülőt engedélyezni/letiltani, mert sem a Firefox beépülő beállításainál, sem az "about:plugins" beírását követően, sem a fent említett két módszer esetén nem látható Java plugin a Firefox-on belül.
Miközben a Java itt van a gépre feltelepítve. A "Vezérlőpult"-ból, és a "Start menü"-ből is el tudom érni a Java saját konfigurációs paneljét. De mint fentebb említettem, hiába pipálom be a "Mozilla family"-t, a következő megnyitáskor már nincsen ott a pipa.
Mintha valamiért a Java "láthatatlan" lenne a Firefox számára.
Szerk.: A Java konzol "Security" füle alatt még a
https://ibank.cib.hu/Applet2.html linket is hozzáadtam az "Exception site" listához. Igaz... ha a plugin alapból nem épült be a böngészőbe, akkor tulajdonképpen mindegy.
Az is lehet, hogy túl régi a Javád, ezért a FF biztonsági okokból letiltotta. A
https://www.mozilla....US/plugincheck/ oldalon ellenőrizheted, hogy friss-e a Javád, ha nem, akkor frissítsed.
Nem lehet túl régi. Tudod... most telepítettem újra a teljes operációs rendszert. Számomra ilyenkor evidens, hogy minden szoftvernek a legújabb változatát telepítem fel. (A Flash és a Java beépülők esetében egyébként is be van állítva, hogy keresse a frissítéseket, így azokat is mindig naprakészen tudom tartani. Ez soha nem volt másként.)
Szerkesztette: Piftuka 2014. 02. 09. 17:38 -kor