HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#7081 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 02. 09. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 09. 16:28

Az a probléma, hogy az Opera 11.50-hez képes nem "cammog", hanem egyenesen áll. (Más kérdés, hogy pl. Facebook-ot rég óta Firefox alól kell olvasnom, mert az Opera hibásan jeleníti meg annak gördítő sávjait, és a görgetés maga is teljesen bug-os.

Ráadásul jelenleg nem tudtam a Java-t működésre bírni alatta, ami probléma, mert a CIB internetbank-ot is Firefox alól kell(ene) használnom. (11.50-es Opera alatt valamiért nem akar működni a netbank Java plug-inja.)

Így egyelőre nem tudok bankolni, pedig már minden megoldást kipróbáltam, amelyre a Google alapján rátaláltam. Van valakinek ötlete arra, hogy Firefox 27.0 alá hogyan lehet "aktiválni" a Java plug-int?

:blink: Rendben. :-) Köszi a figyelmeztetést! Lelkiekben felkészülök rá. ;-)

Sok a szívás a nettbankokkal, mert komolyan kell venni a támogatott böngészőkre vonatkozó kitételeiket. Sokszor nem is követik úgy a fejlődést, ahogy kéne, s valami jóval korábbi verziót támogatnak.

Java ügyben ezt próbáld meg:

Csatolt fájl  java.jpg (181,15K)
Letöltések:: 23

De pl. egy ismerősnek csak IE11 alatt ment egy java alapú online ulti oldal, bármit csinálhattam...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7082 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 16:48

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 02. 09. 16:43

Java ügyben ezt próbáld meg:

Csatolmány java.jpg

Ezt már próbáltam. Sajnos nem működik! :-( A fenti ablak minden újabb megnyitásakor hiányzik a pipa a "Mozilla family" elől, szóval úgy tűnik, nem jegyzi meg.

Furcsa, mert a Win7 reinstall előtt (még a korábbi, ~3 évig használt telepítéssel) jó volt. Mint említettem mindig Firefox alól netbankoltam. Azt olvastam, hogy Mozilla-ék módosítottak valamit a Java beépülő beállításain a FF-on belül... eltávolították a Java beállító panelt, vagy mit...

Nem is igazán értem, hogy miért volt rá szükség!?

Ha a fentivel kapcsolatban bármi megoldás eszetekbe jut, hálásan megköszönöm! Nagyon fontos.

Szerkesztette: Piftuka 2014. 02. 09. 16:57 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#7083 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 09. 16:28

Ráadásul jelenleg nem tudtam a Java-t működésre bírni alatta, ami probléma, mert a CIB internetbank-ot is Firefox alól kell(ene) használnom. (11.50-es Opera alatt valamiért nem akar működni a netbank Java plug-inja.)

Így egyelőre nem tudok bankolni, pedig már minden megoldást kipróbáltam, amelyre a Google alapján rátaláltam. Van valakinek ötlete arra, hogy Firefox 27.0 alá hogyan lehet "aktiválni" a Java plug-int?

Mikor meglátogatod a netbank oldalát, akkor meg kéne jelennie a címsor alatt egy sávnak, amin engedélyezni lehet a Javát. Ha mégse jelenne meg semmi, akkor lehet azt is csinálni, hogy jobbklikk valahol az oldalon → Oldal tulajdonságai menüpont → Engedélyek fül → Java pluginnél beállítod, hogy engedélyezés. Harmadik módszer a Java engedélyezésére, hogy meglátogatod az about:permissions oldalt, és ott állítod be, hogy a netbank oldalán, vagy akár minden weboldalon fusson a Java plugin.

Az is lehet, hogy túl régi a Javád, ezért a FF biztonsági okokból letiltotta. A https://www.mozilla....US/plugincheck/ oldalon ellenőrizheted, hogy friss-e a Javád, ha nem, akkor frissítsed.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7084 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 09. 16:52

Mikor meglátogatod a netbank oldalát, akkor meg kéne jelennie a címsor alatt egy sávnak, amin engedélyezni lehet a Javát.

Nincsen ilyen sáv.

Ha mégse jelenne meg semmi, akkor lehet azt is csinálni, hogy jobbklikk valahol az oldalon → Oldal tulajdonságai menüpont → Engedélyek fül → Java pluginnél beállítod, hogy engedélyezés. Harmadik módszer a Java engedélyezésére, hogy meglátogatod az about:permissions oldalt, és ott állítod be, hogy a netbank oldalán, vagy akár minden weboldalon fusson a Java plugin.

Az a baj, hogy a Java egyszerűen nem épült be. Nincsen milyen Java beépülőt engedélyezni/letiltani, mert sem a Firefox beépülő beállításainál, sem az "about:plugins" beírását követően, sem a fent említett két módszer esetén nem látható Java plugin a Firefox-on belül.

Miközben a Java itt van a gépre feltelepítve. A "Vezérlőpult"-ból, és a "Start menü"-ből is el tudom érni a Java saját konfigurációs paneljét. De mint fentebb említettem, hiába pipálom be a "Mozilla family"-t, a következő megnyitáskor már nincsen ott a pipa.

Mintha valamiért a Java "láthatatlan" lenne a Firefox számára. :think:

Szerk.: A Java konzol "Security" füle alatt még a https://ibank.cib.hu/Applet2.html linket is hozzáadtam az "Exception site" listához. Igaz... ha a plugin alapból nem épült be a böngészőbe, akkor tulajdonképpen mindegy.

Az is lehet, hogy túl régi a Javád, ezért a FF biztonsági okokból letiltotta. A https://www.mozilla....US/plugincheck/ oldalon ellenőrizheted, hogy friss-e a Javád, ha nem, akkor frissítsed.

Nem lehet túl régi. Tudod... most telepítettem újra a teljes operációs rendszert. Számomra ilyenkor evidens, hogy minden szoftvernek a legújabb változatát telepítem fel. (A Flash és a Java beépülők esetében egyébként is be van állítva, hogy keresse a frissítéseket, így azokat is mindig naprakészen tudom tartani. Ez soha nem volt másként.)

Szerkesztette: Piftuka 2014. 02. 09. 17:38 -kor

#7085 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 17:55

Piftuka, nem nagyon olvastam vissza, de a Java beállításokat rendszergazda jogkörrel babrálod? Mert annélkül nem maradnak meg a beállítások (például régebben a mindenkit idegesítő javaupdate is csak így volt kikapcsolható).

#7086 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 18:06

Üzenet megtekintéseIdézet: SuMMeR - Dátum: 2014. 02. 09. 17:55

Piftuka, nem nagyon olvastam vissza, de a Java beállításokat rendszergazda jogkörrel babrálod?

Természetesen. ;-)

#7087 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 09. 18:06

Természetesen. ;-)

Akkor ez itt megint faszán X-akta. Uninstalláld az egész Javát, és tedd fel ezt: http://javadl.sun.co...?BundleId=83383
(windowsos offline telepítő, v7 update 51-es verzió)

UAC-ban is engedd meg, hogy módosításokat hajtson végre a gépen, és rendszergazdai joggal telepítsd. Telepítés előtt minden böngészőt zárj be. Be kell épülnie abba a nyomorult FF-ba, nekem még soha nem csinálta egyszer sem, egyik gépe sem, hogy ne épült volna be a fent lévő böngészőkbe. Nálad még az is bezavarhat, hogy valami védelmi szoftver van szigorúra állítva és nem hagyja a Javát rendesen települni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7088 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 09. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 09. 18:30

Akkor ez itt megint faszán X-akta. Uninstalláld az egész Javát, és tedd fel ezt: http://javadl.sun.co...?BundleId=83383
(windowsos offline telepítő, v7 update 51-es verzió)

Igen, közben magamtól is arra jutottam, hogy eltávolítom, majd az offline változatot telepítem. Ez bejött! Ezek szerint az online telepítővel volt probléma. (Annak ellenére, hogy az Opera alatt vissza is igazola a "Verify" a sikeres telepítést, és a Java konzol is teljeskörűen települt.) Igen... ez megint "X-akta". Na mindegy. A lényeg, hogy most működik.

#7089 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 02. 09. 23:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 09. 19:11

Igen, közben magamtól is arra jutottam, hogy eltávolítom, majd az offline változatot telepítem. Ez bejött! Ezek szerint az online telepítővel volt probléma. (Annak ellenére, hogy az Opera alatt vissza is igazola a "Verify" a sikeres telepítést, és a Java konzol is teljeskörűen települt.) Igen... ez megint "X-akta". Na mindegy. A lényeg, hogy most működik.

Ha ez megnyugtat, a Java online frissítése nálam 3 gépen sem működik (1 Win7 (64bit) Home premium, 2 Win7 (64bit) Prof), csak az offline telepítő.
Nem jöttem rá, hogy mi nem jó, mit kéne beállítani, hogy online is működjön.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#7090 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 10. 08:22

Lehet azzal függ össze, hogy 32 bit vs 64 bit. Ugye az operációs rendszer 64 bites, de a böngészők, kiemelten most a FF-t, az csak 32 bites. Így ha a 64 bites Java-t telepíted, azt nem fogja "látni" a 32 bites böngésző.

Én emiatt mindkét Java-t telepítem, s az offline van mindig letöltve, mert pl. az Abevjava 64 bites oprendszer alatt meg nem indul el, ha csak a 32 bites Java van telepítve... :banghead:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#7091 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 10. 10:59

Azert erre meg a Java oldala is figyelmeztet, hogy hiaba hasznalsz 64 bites oprendszert, a bongeszok nagy resze a 32 bites Javat keri. Ezert nalam mindig 32 bit, 64 bit, JDK a sorrend...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#7092 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 10. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 02. 09. 23:22

Ha ez megnyugtat, a Java online frissítése nálam 3 gépen sem működik (1 Win7 (64bit) Home premium, 2 Win7 (64bit) Prof), csak az offline telepítő.
Nem jöttem rá, hogy mi nem jó, mit kéne beállítani, hogy online is működjön.

Rendes vagy, hogy együttérzel! :-) Egyébként nem nyugtat meg, mármint... én akkor lennék elégedett, ha mindenkinél úgy működne, ahogyan kell. És tudod mit? Nem is nekünk kell rájönnünk, hogy miért nem működik az online telepítő.

Van egy operációs rendszer, van egy szoftver, és mindkettő esetében van egy-egy felelős fejlesztőcsapat. Oldják meg ők!

#7093 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 02. 10. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 02. 10. 08:22

...
Én emiatt mindkét Java-t telepítem.
...

Én is, de a 32bites se frissül online.
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#7094 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 02. 12. 18:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2014. 02. 09. 19:11

Igen, közben magamtól is arra jutottam, hogy eltávolítom, majd az offline változatot telepítem. Ez bejött! Ezek szerint az online telepítővel volt probléma.

Ha az update nem megy, akkor Java bug, nem is kell uninstallni a régit, megnyomod az új telepítését és kész. Ha jogosultság bajos, akkor vagy 2szer indítsd el rendszergazdai joggal, vagy valami egyéb Java alkalmazást, ott ablakot pipáld be, hogy mindig fusson, jó idő.
Make love not Wor.

#7095 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 12. 19:23

a korábbi kérdésre a válasz: a fentebbiek miatt nincs java a gépemen. meg mert lassú és szar :) ha nagyon muszáj, akkor valamelyik virtuális gépen fent van.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7096 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 12. 22:56

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 02. 10. 08:22

Lehet azzal függ össze, hogy 32 bit vs 64 bit. Ugye az operációs rendszer 64 bites, de a böngészők, kiemelten most a FF-t, az csak 32 bites. Így ha a 64 bites Java-t telepíted, azt nem fogja "látni" a 32 bites böngésző.

Én emiatt mindkét Java-t telepítem, s az offline van mindig letöltve, mert pl. az Abevjava 64 bites oprendszer alatt meg nem indul el, ha csak a 32 bites Java van telepítve... :banghead:

Epp ezt szoptam be ket hete, de van valami par file valamelyik konyvtarban, amiket egyenkent lefuttatva letrehozza a 64 bites szarokat, es elindul.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#7097 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 13. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2014. 02. 12. 19:23

a korábbi kérdésre a válasz: a fentebbiek miatt nincs java a gépemen. meg mert lassú és szar :) ha nagyon muszáj, akkor valamelyik virtuális gépen fent van.

Én sem tenném fel már, a hátam közepére nem hiányzik már ez az arökölös szar, de egyrészt a pdfsam nevű pdf manipuláló programot sokat használom, és annak kell, meg a LibreOffice Base adatbázisokhoz sem jön rosszul. Illetve a keepvid.com-ot is rendszeresen használom, plusz 1-2 sakkos oldalon is van Java-alkalmazás, úgyhogy nekem egyelőre még fel kell tennem.

#7098 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 15. 15:33

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 02. 10. 20:27

Én is, de a 32bites se frissül online.

Így van. Ez egy bugos vacak.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 02. 12. 18:36

Ha az update nem megy, akkor Java bug, nem is kell uninstallni a régit, megnyomod az új telepítését és kész. Ha jogosultság bajos, akkor vagy 2szer indítsd el rendszergazdai joggal, vagy valami egyéb Java alkalmazást, ott ablakot pipáld be, hogy mindig fusson, jó idő.

Köszi, Jahno, de már megoldódott! ;-) (Egyébként sem update volt, hanem friss telepítés.)

Egyébként a frissítéseket már mindig úgy szoktam felpakolni, hogy a régit írom felül.

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2014. 02. 12. 19:23

Értem én. Viszont - mint említettem - az internetbank használatához nélkülözhetetlen, viszont csak erre a feladatra nem fogok egy virtuális gépet telepíteni.

#7099 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 15. 20:32

En meg sosem hasznaltam ilyen online java update loszart. Nekem mindig sokkal egyszerubb es biztosabbnak tunt, hogy letoltom a 3 install file-t es miutan uninstall megvolt mindent ujra felrakok. Persze nekem ilyen fura elkepzeleseim vannak dolgokrol, igy valoszinu en vagyok a helikopter. ;)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#7100 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 02. 15. 21:58

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2014. 02. 15. 20:32

En meg sosem hasznaltam ilyen online java update loszart. Nekem mindig sokkal egyszerubb es biztosabbnak tunt, hogy letoltom a 3 install file-t es miutan uninstall megvolt mindent ujra felrakok. Persze nekem ilyen fura elkepzeleseim vannak dolgokrol, igy valoszinu en vagyok a helikopter. ;)

Én megnyomtam az updatét, szokott működni. Most pár gépnél nem ment, aztán ennyi. Azt sem uninstalltam, fenét.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 353
  • 354
  • 355
  • 356
  • 357
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.