Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 01. 10:02
Tömörítsd be (Windows Intézőben jobbklikk, majd küldés tömörített mappa, vagy Total Commanderben), elvileg ez egy text/html file, a tömörítő nagyon össze tudja tömöríteni, szarrá-húggyá. Ha mégse engedné a fórum csatolni, akkor SendSpace.com-ra, vagy Google Drive-ra vagy ilyesmire töltsd fel.
Íme:
AIDA64 Report
Még az Avast gyanús nekem. Ugye az friss verzió, és nem tört? Próbáld meg ingyenes Avasttal, [..]
Természetesen ingyenes, és naprakész az AVAST, csakúgy, mint a Comodo, és Malware Fighter (volt, amíg le nem töröltem órákkal ezelőtt).
Az "MS Security Essentials" szoftvert nem ismerem. Mit kell tudni róla? Megbízhatóak az MS ilyen jellegű szoftverei?
És ha már itt tartunk... "Rosszindulatú Windows szoftverek eltávolítására szolgáló eszköz, x64 – 2013. október (KB890830)" ezt érdemes telepíteni? Korábban ezt mindig kihagytam.
Gondolom erről van szó: Microsoft Windows 7 Ultimate SP1 x64 MSDN HUN, [..]
Arról van szó, és egyik cimborámnak hónapok óta hiba nélkül működik. Amúgy abban szinte biztos vagyok, hogy nem az OS "típusa" a gond, hiszen mint említettem a legelső hozzászólásomban, a régi, Win7 x64 Home telepítéssel is jelentkezett a hiba 3 év után. (Egyébként DAZ 2.2.1.)
Operáról meg tényleg lebeszélnélek. Egyszerűen meghalt, a fejlesztők feladták, [..] Az összes Opera-arc, akit ismerek, mostanra FF-ra váltott.
Szomorúan, és rendkívül csalódottan, de fejet hajtok!

Nagyon kedveltem az Opera-t.
Egyébként én is láttam egy kiábrándító statisztikai adatot arról, hogy világviszonylatban a részesedése 4% alá csökkent, miközben a Mozilla (és kis mértékben a Chrome) "hódít".
Megjegyzem, a Mozilla-t is használom évek óta, az IE-re optimalizált oldalak megjelenítésére, mert ez mindig az Opera gyengéje volt. Pozitívum az is, hogy a MozBackup segítségével könnyen el lehet menteni a beállításait.
De elképezlni sem tudom, hogyan fogom megszokni az Opera-ban megszokott beállítások hiányát, és a drasztikus sebességcsökkenést. (Mert mondhat bárki, bármit... az Opera kapcsán tényleg igaz volt a "villámgyors", és a "világ leggyorsabb böngészője" szlogen.)
Az Opera book-markjaimat, beállításaimat hogyan tudom importálni a Mozilla-ba?
Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 02. 01. 10:15
Linux-ból a legújabb Ubuntu-t töltsd le a hivatalos lapjáról, [..]Persze ezt a linuxozást elég megejteni legutolsó esetben, mikor se az MSE, se a legújabb free Avast, se a Win7 Prof, semmi nem segít. Meg majd előtte megnézzük azt az AIDA64 riportot.
Ahogyan korábban említettem, én is a végére hagynám a külfönféle Live CD-kkel "szórakozást", és intenzív hardver tesztelést.
Elég lenne csak az Avast vagy csak az MS Security Essentials, ha nem IE-t használsz, akkor spyware irtót sem muszáj feltenni. Sőt, ha router mögött vagy, akkor a tűzfalat is elhagyhatod, a routerek tartalmaznak hw-es tűzfalat, igaz csak befelé szűrik a forgalmat, de pont az a legfontosabb. Ha meg a kifelé menő forgalmat is ellenőrzés alá akarod vonni, akkor meg elég a Windows beépített tűzfala router mögött.
Ha egy mód van rá (ha nem az okozza a BSOD-ot, maradok az AVAST-nál. IE-t egyébként nem használok.
A UPC féle "Trio L" csomagomhoz Wi-Fi router-es modemet adtak, de őszintén szólva nem tudom, hogy "aktív-e" ez a funkciója. Én ugyanis semmit nem telepítettem, nem konfiguráltam, csak csatlakoztattam a számítógépemhez az UTP kábellel.
A hálózatot nem osztom meg másik számítógéppel, egyelőre csak az én gépem használja.
Honnan tudom meg azt, hogy van-e hardveres tűzfal használatban, vagy sem?
A Windows tűzfal hatékonyságával kapcsolatban pedig szkeptikus vagyok. Tényleg blokkol mindent? Szóval egy AVAST + Windows tűzfal megfelelő védelem egy otthoni felhasználó számítógépe számára?
(A Comodo tűzfalat egyébként nem "szórakozásból" használom immár közel 5 éve, hanem azért, mert azóta folyamatosan, és toronymagasan az első helyen áll
a Matousec Firewall Challenge tesztekben.)
Persze az is fontos, hogy a Windows Frissítések legyenek fent, nem dísznek vannak, az SP1 óta nagyon sok frissítés született!!!!!!!!!!!!!!!
Tudom. Ezt is írtam az első hozzászólásomban. A Win7, alaplapi driver + LAN driver install-t követően rögtön a Windows Update frissítéseit töltöttem le.
Talán nem jó a sorrend?
Szerkesztette: Piftuka 2014. 02. 01. 15:47 -kor