Idézet: szabi - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 13:27
Mi a különbség reset és ki-bekapcsolás között?...
A válasz nem is olyan egyszerű.
Igaz állítás az, hogy a gépnek végsősoron ugyanabba a "logikai" állapotba kellene kerülnie, függetlenül attól, hogy bekapcsolod, vagy reseteled. Az eltérés viszont az áramkörök működéséből adódik. Nem mindegy pl. hogy a bekapcsolási tranziensek hogyan zajlanak le. Ez mondjuk nagyban a táp függvénye. Reset esetében ezen tranziensek egy része elmarad. Tehát bekapcsoláskor viszonylag nagy az áramfelvétel (persze rövid ideig), reset esetében nem.
ps.: a fentebbi pár kép abszolúte videoRAM-hiba. Akár órajelcsökkentés, akár jobb hűtés, akár garis csere. Inkább a legutóbbi. Erre nekem is cserélték a VGA-t, igaz, szervíz bevizsgálta. Leírtam nekik, pontosan, milyen körülmányek között, mit tapasztalétam. Szerencse volt, hogy reprodukálható volt a jelenség.
A VGA-nak zárt házban is mennie kell, alap-órajeleken természetesen. Az underclock jó otthonra, kipróbálni, de ha garira kerülne sor (nem olvastam visszább), akkor én nem mondanám nekik, mert még azt gondolhatják, hogy megtuningolod - hiszen amit lefelé lehet húzni, azt felfelé is, s tuti, hogy előbb az utóbbit próbálja ki az ember... Márpedig ha felmerül a tuning, sok cég azonnal lemond a gariról.
Szerkesztette: Warrior 2008. 06. 23. 11:21 -kor
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."