Sziasztok!
Erőt vettem magamon és a sok személyes, számomra fontos adatot tartalmazó itthoni desktop gépemen is végrehajtottam a sarge -> etch dist-upgradet.
Viszonylag zökkenőmentesen történt a sok változás ellenére (xfree->xorg, udev, latin2 -> utf8), bár néhány kompromisszumot kellett kötnöm
A lényeg, hogy a
dist-upgrade óta csak kb. minden 3-4. boot sikeres, mert a kernel betöltődésekor egyszercsak megáll - nem mindig úgyanott, hibaüzenet nincs, csak vár - és nem reagál semmire csak a magic sysrq segít
Teszi ezt a 2006-10-27 óta szépen működő magam fordította 2.6.18.1-as vanilla kernellel és a frissen fordított 2.6.21.1-es vanilla kernellel is.
Sikeres bootnál látok "DriveReady SeekComplete DataRequest/Error" üzeneteket, de csak boot közben, a rendszer működése közben soha. Ez látszik is a kitett grep_DriveReady_syslog.txt és reboots.txt file-ok összevetéséből. Másoltam sok file-t, néztem filmet, hallgattam zenét, próbáltam terhelni a diskeket, de üzem közben nincs hibaüzenet.
Igen már látom lelki szemeim előtt, hogy sokan bólogatnak, hogy most kell új hdd-ket venni, de ilyen üzeneteket kapok a hda és hdd IDE diskeim mellett a hdb és hdc dvd-rom és dvd-rw eszközeimre is. Azt, hogy melyik eszközre jön ilyen üzenet, abban nem sikerült rendszerességet felfedezni. A SATA diskjeimmel nincs semmi gond.
Az alaplapom kb. fél éves, a tápegység egy 4 éves enermax, a kábelek nem mozdultak el. Az egész gép az alaplap kivételével 2003. júliusa óta szolgál, tehát a diskek sem fiatalok, ezt a smartctl is alátámasztja.
Mégis azért írtam ide, mert olyan nagy véletlennek érzem, hogy csak distupgrade óta csinálja ezt és csak bootkor. Ha feláll a rendszer nincs semmi ilyesmi a syslogban.
Logok
itt találhatók.
Mit tegyek? Induljak hdd-ket venni?
Minden véleményt, tanácsot előre is köszönök!
Bye, Fifi
Szerkesztette: FifiTheReal 2007. 05. 15. 07:43 -kor