HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 00:28

Egy sokmindent gyűjtögető és kidobni sajnáló emberke vagyok.
Őrizgetem a régi Spectrumomat, meg van egy C=64-es is valahol floppyval. Meg nem valósult építési terveimből Z80 / Z80A proci, Pio, Sio. Van félig kibelezett, TTl-ekkel felépített videojáték panelem is.
XT-m nincs, de vannak 8 bites nagy winhestereim, vezérlőkártyákkal. 286-tól felfele jópár alaplap.
- Segítséget kérek. Ha valaki ismeri a Slot1 procikártyák szvicselését, kérem, segítsen. Nem tudom rávenni az Acorp 6BX/VIA/ZX81 alaplapomat, h az alaplapi szvicselést elfogadja, a prociból kiolvasott frekvenciaadatokkal éled. A procikártyán találtam utalást, h le lehet tiltani rajta a proci adatok olvasását. A gondom, h az 5.5*128MHz-s Plll full procimmal keményen fagyogat. a 10*66-os celeronnal szépen megy.

#382 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 00:53

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 1:28

- Segítséget kérek. Ha valaki ismeri a Slot1 procikártyák szvicselését, kérem, segítsen. Nem tudom rávenni az Acorp 6BX/VIA/ZX81 alaplapomat, h az alaplapi szvicselést elfogadja, a prociból kiolvasott frekvenciaadatokkal éled. A procikártyán találtam utalást, h le lehet tiltani rajta a proci adatok olvasását. A gondom, h az 5.5*128MHz-s Plll full procimmal keményen fagyogat. a 10*66-os celeronnal szépen megy.

Tuningnál nem mindig a CPU a hibás. Ezeknél a régi lapoknál az FSB emelése magával rántja a PCI meg az AGP frekit is, az eredmény meg sokszor a fagyás. Bírnia kell minden PCI-s eszköznek, beleértve az alaplapon integrált cucokat is, meg natürlich a bővítőkártyáknak is a megemelt frekvenciát, ami minőségi cuccokat feltételez. Namármost az Acorp nem az.

A másik, hogy az Intel a PIII-asoknál bevezette a szorzózárat, és innentől a CPU-t rohadtul nem érdekelte, hogy a lap milyen szorzót akart ráerőszakolni, ő csak tolta a sajátjával.

Régi cuccaidról szívesen fogadunk képeket, ha teszel fel párat.  :)
... a trip back in time is all I need ...

#383 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 02:37

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 0:53

Tuningnál nem mindig a CPU a hibás. Ezeknél a régi lapoknál az FSB emelése magával rántja a PCI meg az AGP frekit is,
Régi cuccaidról szívesen fogadunk képeket, ha teszel fel párat.  :)

Nem akarok tuningolni. Simán fagy. Pusztán annyit szeretnék, h jobb eredményem legyen, mint a celeronnal. Én is odajutottam, h az alaplap nem szereti a 128 MHz-t.
Viszont érdekes, h mikor a Biosban a defaultról 100/33-ra állítottam a proci frekvenciát, akkor nem is kezdett éledni, resetelnem kellett a cmost.
A képek felrakásához nem értek. Annyit tudok, közvetlenül nem tudom a hozzászólásomhoz fizikailag berakni. Látok szép szöveg alá rakott linkeket, meg megjelenő képeket. Eddig nem kísérleteztem. Meg vannak valahol tárhelyek is, de avval sem próbálkoztam még. :)
Sokat játszadoztam az öreg winchesterekkel, már nem is tudom, hogyan kell meghívni a vezérlőn levő bios kiterjesztést. Talán a debuggerrel kellett címezni.

#384 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 13:53

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 1:01

háát figy biztos volt valami rendszer, mert ahogy most elnézegettem pár oldschool fekvő házat 386 486 korszakból, a tápok miatt nem mindig fér al aminek a tetején van a cooler.

Nem túl sok rendszer volt...ó, nagyon sokszor futottam bele abba, hogy a CPU a tetejére rakott coolerrel együtt már nem fért el a winchester meghajtóöble alatt, vagy a memóriák akadtak bele...esetleg a tápegység alá kerültek a hátlapi kivezetések és az energiaellátás csatlakozói, vagyis csak a teljes tápkoceka kiszerelése után lehetett ezekhez hozzáférni. Volt akkoriban mindenféle jó, rossz és egyenesen elképesztő párosítás, megoldás is. Csak szabvány, az nem volt. :)

#385 Felhasználó inaktív   Bull Boss 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:08

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 14:53

Nem túl sok rendszer volt...ó, nagyon sokszor futottam bele abba, hogy a CPU a tetejére rakott coolerrel együtt már nem fért el a winchester meghajtóöble alatt, vagy a memóriák akadtak bele...esetleg a tápegység alá kerültek a hátlapi kivezetések és az energiaellátás csatlakozói, vagyis csak a teljes tápkoceka kiszerelése után lehetett ezekhez hozzáférni. Volt akkoriban mindenféle jó, rossz és egyenesen elképesztő párosítás, megoldás is. Csak szabvány, az nem volt. :)

Jah, hát én most egy jó kis AT-s slot lapot akartam belefaragni egy picike 486 fekvő házba, de esélytelenül. a proci egyáltalán nem fért bele, talán a legjobb volt ha a jobb alsó sarokba rakták.  :reklamacio:

#386 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:16

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 3:37

Nem akarok tuningolni. Simán fagy. Pusztán annyit szeretnék, h jobb eredményem legyen, mint a celeronnal. Én is odajutottam, h az alaplap nem szereti a 128 MHz-t.
Viszont érdekes, h mikor a Biosban a defaultról 100/33-ra állítottam a proci frekvenciát, akkor nem is kezdett éledni, resetelnem kellett a cmost.
A képek felrakásához nem értek. Annyit tudok, közvetlenül nem tudom a hozzászólásomhoz fizikailag berakni. Látok szép szöveg alá rakott linkeket, meg megjelenő képeket. Eddig nem kísérleteztem. Meg vannak valahol tárhelyek is, de avval sem próbálkoztam még. :)
Sokat játszadoztam az öreg winchesterekkel, már nem is tudom, hogyan kell meghívni a vezérlőn levő bios kiterjesztést. Talán a debuggerrel kellett címezni.

100 MHz-es FSB helyett 128 MHz, az biza tuning, méghozzá elég kemény. :D PCI frekiben bőőőven 40 MHz fölött jársz már ilyenkor.

Képek feltöltéséhez én a kepfeloltes.hu-t használom, onnan gyorsan és egyszerűen be lehet linkelni ide a thumbnailt, alatta a linkkel a teljes méretű képre. De közvetlenül ide, a HWSW-re is fel lehet tölteni képet - azt nem szeretem, mert a fórummotor átméretezi, ha túl nagy, és elveszhetnek apró, de fontos részletek.

MFM-vezérlő BIOS-ához: az MFM vezérlőknek beépített low-level formattáló programjuk volt. Ebbe a programba a DOS DEBUG-gal lehetett belépni, pl. a G=C800:5 paranccsal (de a pontos belépési cím akár vezérlőről vezérlőre változhatott).

#387 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 14:25

Idézet: Bull Boss - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 15:08

Jah, hát én most egy jó kis AT-s slot lapot akartam belefaragni egy picike 486 fekvő házba, de esélytelenül. a proci egyáltalán nem fért bele, talán a legjobb volt ha a jobb alsó sarokba rakták.  :reklamacio:

A fekvő házak voltak a legrosszabbul szerelhetőek, főleg az R&M-es fekvő, kompakt baby-AT kunyhók. Nem egy vágta el közülük a kezem, mert nemcsak pocsékul voltak megtervezve, de a kivitelezés is az olcsóságra törekedett (hogy finoman fejezzem ki magam).  :reklamacio:

#388 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 16:29

Mindennapi processzorunk rovat:

Ma egy 16 MHz-es SCAT 286-os alaplap segítségével sikerült megnéznem az összes 80287-es koprocimat, hogy működnek-e. Mind elindult, és az alaplap fel is ismerte mindegyiket. Ennek örömére a mai téma ez lesz, plusz egy kép a legkisebb névleges órajelű 287-es koprocimról, egy Intel D80287-6 chipről.

(A kép minőségéért elnézést kérek, reményeim szerint hamarosan lehetőségem lesz nemcsak fényképezni, hanem szkennelni is, akkor talán jobb képek születnek majd.)

Kép

Az Intel 80287 a 80286 családba tartozó mikroprocesszorok lebegőpontos aritmetikai koprocesszora. 1983-ban mutatta be az Intel. A korai 80386-osok mellett szintén gyakran megtalálható volt, mivel együtt tudtak működni, és a 80386-osok gyártásának megkezdése idején a 80387-es tervei még nem voltak készen. Az architektúrája hasonló a 8087-eséhez, és azzal teljesen kompatibilis objektumkód szinten, de természetesen lábkiosztás szinten nem. Az utasítások száma és végrehajtási ideje mindkettőnél nagyjából azonos. A fő különbség a kétféle koprocesszor között a CPU-interfész területén van:

* A 80286-os CPU memóriakezelő és védelmi egysége minden lebegőpontos utasítást validált, mielőtt átadta volna azokat az FPU-nak. Ez egy kis késést is okozott a végrehajtásban. Emiatt azonos órajelen a 80287-es lassabb is volt egy kicsit, mint a 8087-es.
    * Amikor a 80286-os CPU egy lebegőpontos utasítás végrehajtásához ért, ellenőrizte, hogy az FPU foglalt-e. Ha az volt, várt, amíg az FPU felszabadult. Ennek eredményeként többé nem volt szükséges WAIT (FWAIT) utasítások használata a legtöbb 80287-es utasítás előtt.
    * A 80287 képes volt a CPU-hoz képest aszinkron üzemelni. A 80286-os processzor a külső órajelet felezte, míg a koprocesszor harmadolta. Ha mindkét chip ugyanazt a külső órajelet kapta, a koprocesszor a CPU frekvenciájának 2/3-án futott. Az aszinkronitás a másik irányban is működött: dedikált órajelek használata esetén a koprocesszort akár a CPU-énál magasabb órajelen is lehetett hajtani. 

Az Intel a 80287-est 5 és 12 MHz közötti változatokban gyártotta. Más gyártók készítettek 16 MHz-es és 20 MHz-es 80287 klónokat is. További ismert gyártók: AMD, Cyrix, IIT.

A képen levő FPU technikai adatai:

Gyártás ideje: 1987. 34. hét
Gyártási eljárás: N-channel HMOS
Adatbusz: 16 bit
Tokozás: 40 tűs kerámia DIP
Sebesség (MHz): 6
Vcore (V): 5 ± 5%
Min./max működési hőmérséklet (°C): 0 - 70
Max. hőleadás (W): 3

Az Intel C80277XL magja:

Kép

#389 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 19:32

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 14:16

100 MHz-es FSB helyett 128 MHz, az biza tuning, méghozzá elég kemény. :D PCI frekiben bőőőven 40 MHz fölött jársz már ilyenkor.

Tuning az, ha egy 5.5*133-as processzort járatok alapfrekvencián egy a bios szerint 150-ig felhúzható alaplapban?
Tönkremehet-e egy proci úgy, h fagyogatásokat okoz, és az alaprekvencia csökkentésére még nyűgibb lesz?
A biosban visszavettem a memóriabusz frekvenciáját, az sem haszmált. A proc. órajel egy fokozattal való visszavétele is csak rontott. Videokártyát is cseréltem, az sem volt megoldás.
Csak egy érdekesség, a procikártyán is elvileg szvicselni lehet a gép felé adott fsb-t. 66, 100, 133-ra.
A kártya: AA370TS(C0008891150) Kínai.
A Celeron Pll, v. Plll, vagy külön kategória?
Örülök, h még jó emlékaim vannak a 8 bites vinchesterekről. Meg kellett nézni, melyik címtartományban kezdődik, és pár bájttal odébbra beugrani. Ha jól emlékszem, van olyan vezérlőm amelyiknek a talpa is 8 bites, és van olyan AT-s, amelyiket automatikusan felismert a 286-os alaplap és megjelent a meghajtó.

#390 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 20:02

Én leírtam, hogy szerintem mi a baj. Nem a procit tuningoltad, hanem az alaplapi PCI és AGP buszokat, és az azokon levő eszközöket (IDE vezérlők, meg, ha van, alaplapi hang, meg még ami az adott lapon a buszokat használja). Egyetlenegy gyengébb elem is elég lehet, hogy fagyjon minden.

128 MHz-es FSB-nél a PCI osztója 3, vagyis 128/3=42,666...MHz lesz a buszfrekvencia. 37-38 MHz-es PCI frekiknél már simán kifagyhatnak alkatrészek.

#391 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 20:06

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 20:32

A Celeron Pll, v. Plll, vagy külön kategória?

A Celeron az Celeron. :) A Mendocino alapú Celeron-I-esek mindenképpen önálló kategória szvsz., köszönhetően az on-die L2-cache-nek.

A Coppermine alapú Celeronok is eléggé különböztek a valódi PIII-asoktól ahhoz (kisebb FSB és L2 cache), hogy jóérzésű hardverrajongó ne tekintse egybemoshatónak a két csoportot.

#392 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 20:22

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 20:02

Én leírtam, hogy szerintem mi a baj. Nem a procit tuningoltad, hanem az alaplapi PCI és AGP buszokat,

És az lehet, h egy 133-as alapfrekvenciáju proci nem bírja, ha visszaveszik az fbs-t 100-ra?
Mert a biosban megtettem. Ekkor nem is volt hajlandó éledni. Mikor egy fokozatnyit, vettem vissza, akkor sokszori nyektetésre elindult, és ki is írta, h valóban a bios által csökkentett frekvencián megy.

#393 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 20:39

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 21:22

És az lehet, h egy 133-as alapfrekvenciáju proci nem bírja, ha visszaveszik az fbs-t 100-ra?
Mert a biosban megtettem. Ekkor nem is volt hajlandó éledni. Mikor egy fokozatnyit, vettem vissza, akkor sokszori nyektetésre elindult, és ki is írta, h valóban a bios által csökkentett frekvencián megy.

Miből gondolod, hogy a proci a hibás? :) Más nem lehet?

#394 Felhasználó inaktív   amstel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 17. 21:29

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 20:22

100on elvileg el kellene indulnia. 128on tényleg csak ritkán. A zőőd celeront (ha nincs külön megjelölve) PIII-nak kell jumperolni (switchelni) viszont ha nincs rajta procikártyán a PIII felirat, akkor csak a régebbi celeron fog benne menni, a p3 meg nagyon nem, mivel volt olyan átalakító (slotket, mert ez igazából nem cpu kártya, ugye Telcontar? ) ami nem kezelte az FC-PGAt. Ha az átalakító slotba csatlakozó lába nagyon kopott vagy oxidált(ha nem aranyozott akkor biztos h ennyi idő alatt már vége), az sok gubancot okozott. Ha a Slot volt kitágulva, az is. Van több ilyen slotketem is elfekvőben, majd megnézem, ha nem oldódik meg addigra a probléma.
Ha az alaplapon van állítási lehetőség, akkor - ha jól emlékszem - mindent AUTO ra kell állítani az átalakítón, ne kavarjon be.
Anno sok átlakító nem bírta a 133mhzet, a Soltek márkájúban ment viszont 150 körül fsbvel anno a P3am. Ismerős az AA370TS de nem ugrik be, h melyik.
A proci mag nincs lesarkazva? Azaz tidztítás után, tökéletesek a szélei? Az is okozhat fura fagyást, mielőtt teljesen átadja magát az örökkévalóságnak. Meg ugye nem árt ha a hűtő rendesen felfekszik a magra.

#395 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 21:37

Idézet: amstel - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 22:29

...slotket, mert ez igazából nem cpu kártya, ugye Telcontar?...

Pontosan.

A többi észrevételed meg abszolút helytálló.

#396 Felhasználó inaktív   uPmania 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 18. 12:39

Sziasztok CPU Fanok !!
Véletlenül tévedtem ide, hát nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül is vannak hasonló "mániások" :-).
Vmikor élt bennem is egy kis házi PC-CPU fejlődéstörténeti kiálllítás készítésére némi "vágy", de aztán alábbhagyott, viszont egy pár CPU megmaradt. Eredeti elképzelésem szerint kupaktalanítva lettek volna kiállítva adataik feltüntetésével olyan módon, hogy a szilicium mag is látszódjék a mintázattal bekötő huzalokkal. Szóval van 14 db kupaktalanított (a kupakok egyébként megvannak) szépen eltárolt CPU-m. 486-osok és Pentiumok. Ha igaz mind másfajta. Ezen felül van még egy alaplapból szépen kiforrasztott műanyag tokos Amd386DX-40-es (25*25mm). A többi mind kerámiatokos. És egy kuriózum is van, egy Intel Pentium Pro. Aki esetleg nem ismeri annak info h ez egy elég hatalmas (68*62mm)  kerámiatokos proci és 2db chip van benne.
Felajánlanám bárkinek ezeket, ha érdekel vkit. Ha lenne esetleg az illetőnek akkor szivesen elfogadnék cserébe egy AMD K6III-550-es működőképes procit. Budapesten vagyok található.

#397 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 13:06

Idézet: uPmania - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 12:39

Sziasztok CPU Fanok !!
Véletlenül tévedtem ide, hát nem gondoltam volna, hogy rajtam kívül is vannak hasonló "mániások" :-).
Vmikor élt bennem is egy kis házi PC-CPU fejlődéstörténeti kiálllítás készítésére némi "vágy", de aztán alábbhagyott, viszont egy pár CPU megmaradt. Eredeti elképzelésem szerint kupaktalanítva lettek volna kiállítva adataik feltüntetésével olyan módon, hogy a szilicium mag is látszódjék a mintázattal bekötő huzalokkal. Szóval van 14 db kupaktalanított (a kupakok egyébként megvannak) szépen eltárolt CPU-m. 486-osok és Pentiumok. Ha igaz mind másfajta. Ezen felül van még egy alaplapból szépen kiforrasztott műanyag tokos Amd386DX-40-es (25*25mm). A többi mind kerámiatokos. És egy kuriózum is van, egy Intel Pentium Pro. Aki esetleg nem ismeri annak info h ez egy elég hatalmas (68*62mm)  kerámiatokos proci és 2db chip van benne.
Felajánlanám bárkinek ezeket, ha érdekel vkit. Ha lenne esetleg az illetőnek akkor szivesen elfogadnék cserébe egy AMD K6III-550-es működőképes procit. Budapesten vagyok található.

SZia!

Engem érdekelnének a "kupaktalanított" procik + az alaplapból kiforrasztott 386-os.
Pentium Pro-m már van, habár ha az is kupaktalanított, akkor az is jöhet. ;)

Sajnos AMD K6-III 550-em nincs. :( Ami meg van, az mind kisebb, és nem is tudom, hogy működik-e. :rolleyes:

TMexy
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#398 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 16:51

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 20:39

Miből gondolod, hogy a proci a hibás? :) Más nem lehet?

Csak tippelek. A gép a 10*66-os celeronnal műkszik. 133-as ramok. Egy PCI hálókártya, egy AT hangkártya, amiket próbaként kivehetek (még nem vettem) ki.  Egyszer kaptam egy makacs tá-ti-ti-ti post füttyöt, ekkor kicseréltem a videokártyát (AGP), bár lehet, h csak kimozdult.
Ha 133-mon fagyogatva, de megy a rendszer, akkor kissebb frekvencián elvileg stabilabbnak illene lennie. Kívétel, ha valamely memória kifut a minimális frissítési ciklusból.

#399 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 17:14

Idézet: amstel - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 21:29

AA370TS de nem ugrik be, h melyik.

A slotket-et ezekszerint hibásan magyarítottam. :)
A kártya jobb felső sarkában van egy j1 3 tűs jumper. j2-j4 a baloldalon, egymás alatt.  j 1-2 Intel és idegen proci váltó. J 3-4 frekvenciaváltó 66-100-128 MHz.
A processzort fizikailag rendben találtam. Egy kondenzátorpuffadásban elhalálozott Abit VH6-ban szolgált korábban. (ez egy 5.5*133 fullos Plll)
A celeronom 667/128/66/1.65V feketecimkés.

#400 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 18. 17:25

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 21:37

...

Hahó!

Önnek egy új üzenete érkezett  :)

+ mé' nem szó'tá, ho' itt az új klubtopik  :confused:
Elköltöztem :-)

Téma megosztása: