A scsi adaptec 2940W-nek mennie kell az 50 és 68-nak egyszerre is! Bármelyik 3 csatiból egyszerre 2, de mindhárom egyszerre nem! Amelyiket használom ezzel nincs gond. Amit adtam, mintha a 68as nem ment volna vagy csak valamilyen kombináció vagy már nem tudom. Legutóbb beraktam tesztre, de csak az 50-esre és azzal nem volt gond.
Közben arra is rájöttem, miért szívtam én folyton eszköz detekt és random reset hibákkal. A zsinóron nem lehet "lógó" használatlan végződés, vagyis se átalakítók magába, se áramtalanított eszköz. Mert nálam eddig úgy voltak felfűzve, hogy több vinyó különböző oprendszer és csak az áramot dugdostam ide-oda, mikor melyik kellett, adatkábel maradt. Ugyanígy felfűzögetve cd-k átalakítóval, ami néha magába rajtamaradt. Nem minden esetben vannak gondok, csak ha már kellően sok eszköz van felfűzve. Jellemzően 3-4-nél már jönnek hibák. Gondoltam biztos a hosszú vagy hibás kábelek miatt. A leghajtépőbb azok szoktak lenni, amikor a cd-k adatátvitel közben véletlenszerűen drive resetet csinálnak, de van olykor bus reset is (minden hdd is resetelődik). CD íráskor elég kellemetlen. Bootoláskori detekteknél meg néha felismeri zökkenőmentesen mindet, olykor pedig megáll egyikmásiknál pl "ID:11" -nél és utána már semmit nem ír ki, csak timeoutol később.
Már nem annyira fordulnak elő a wide negotation hibák vagy a terminátor gondok, ezek is főleg a lógó 68-50 átlakítók vagy hibás kábelek miatt voltak.
Valamikor még tartanom fog kelleni egy sok felfűzött eszköz tesztet, de már eléggé fogyóban vannak.
Tudom, ennek a nagy SCSI topicban lenne a helye, majd azt is átolvasom egyszer ha lesz időm. Csak Telcontarnak adott példánnyal összefüggésében írtam ide, és hogy a többiek is okulhassanak.

Súgó
A téma zárva.