HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - hatodik rész Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#2661 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 01. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 30. 23:58

Legalábbis ezt mondja a marketing. Gondolom procihasználat/wifi nélkül, letekert fényerő, alig forgó vinyó. Én húznám magam után a Periont, oszt jó idő. Csak kocsiba férjen be, nekem mindig ott a kritikus pont a helyszűke miatt.

A marketing 4,5 órát mond, utazó akksi nélkül. A 2+2 órát a boltos mondta, akinél nemrég otthagytam szűk 300 ezret, szerintem nem akart átverni.
Mikor feldobtam, hogy full HD+4 óra, ő is azzal kezdte, hogy sok gép leírásában benne van ez, de ne higgyem el. Mikor rákérdeztem az utazó akksira, akkor felderült a hangja, hogy azzal meglesz a 4 óra. Szerintem nem akart félrevezetni. Aztán lehet, hogy tévedek...

#2662 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 01. 10:14

Üzenet megtekintéseIdézet: raay - Dátum: 2011. 04. 30. 21:42

Sziasztok!

Érdekelne, hogy ti milyen laptopot vásárolnátok, mik a vásárlási szokásaitok. Szerintetek miért jó a Machintosh, főként a MacBook? Miért szeretitek, vagy épp miért nem?
Válaszaitokkal egy egyetemi hallgató szakdolgozatához járulnátok hozzá! Kitöltése maximum 15 percet vesz igénybe az alábbi linkre kattintva:

https://spreadsheets...CcmhIUFUyd2c6MQ

A kitöltés önkéntes és névtelen, a válaszok csak a szakdolgozat elemzéséhez lesznek felhasználva, és csak az összesített eredmények kerülnek publikálásra.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Kitöltöttem, beleírtem, hogy szerintem nem objektív, módszertanilag elég gyenge...

De még lehet javítani rajta, hajrá! :D

#2663 Felhasználó inaktív   raay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 01. 10:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 01. 10:14

Kitöltöttem, beleírtem, hogy szerintem nem objektív, módszertanilag elég gyenge...

De még lehet javítani rajta, hajrá! :D

Köszönöm!

#2664 Felhasználó inaktív   horatio65 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 02. 21:37

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék. A lányom laptopja feladni készül a harcot(HP 530), ami eddig hibátlanul ment 5 évig, és úgy tűnik vennem kellene Neki egyet helyette, egyetemista, szükség van rá. Az a mániája, hogy finom, puha leütésű billentyűzete legyen. Az meg az én mániám, hogy HP, vagy Dell legyen. Már, ha lehet az, garancia, megbízhatóság miatt, nekem Dell van, és évek óta hibátlanul megy. Max. 150 000 ft- ot tudok rászánni. Mit javasoltok? Minden megoldás érdekel, ha esetleg más komoly márka lenne ilyen paraméterekkel, az is gondolkodóba ejtene. Néztem egy Dell Inspiron 5010- et, i3- al, 4 Gb rammal, 500 Gb hdd- vel, de állítólag, kopogós a billentyűje. De ezt a lányom mondta, én nem próbáltam. Az 134 000 lenne, 3 év garral. Mást még nem néztem, illetve nem gépeltem rajtuk. Most itt kicsit tanácstalan vagyok, azért kérem a véleményeteket.

Köszönöm: Robi

#2665 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 05:46

Üzenet megtekintéseIdézet: horatio65 - Dátum: 2011. 05. 02. 22:37

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék. A lányom laptopja feladni készül a harcot(HP 530), ami eddig hibátlanul ment 5 évig, és úgy tűnik vennem kellene Neki egyet helyette, egyetemista, szükség van rá. Az a mániája, hogy finom, puha leütésű billentyűzete legyen. Az meg az én mániám, hogy HP, vagy Dell legyen. Már, ha lehet az, garancia, megbízhatóság miatt, nekem Dell van, és évek óta hibátlanul megy. Max. 150 000 ft- ot tudok rászánni. Mit javasoltok? Minden megoldás érdekel, ha esetleg más komoly márka lenne ilyen paraméterekkel, az is gondolkodóba ejtene. Néztem egy Dell Inspiron 5010- et, i3- al, 4 Gb rammal, 500 Gb hdd- vel, de állítólag, kopogós a billentyűje. De ezt a lányom mondta, én nem próbáltam. Az 134 000 lenne, 3 év garral. Mást még nem néztem, illetve nem gépeltem rajtuk. Most itt kicsit tanácstalan vagyok, azért kérem a véleményeteket.

Nekem 1525N van, de nem kopog a bill. Szerintem maradj a dell-nél. :rolleyes:
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2666 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 07:04

Üzenet megtekintéseIdézet: horatio65 - Dátum: 2011. 05. 02. 22:37

Sziasztok!

Szia,

Merre laktok? A www.notebookstore.hu-n vannak HP Renew cuccok, elég jó diszkonttal. Most néztem meg, éppen nem láttam olyan gépet, ami az igényeidnek megfelelne, de szokott lenne teljes termék skála (most inkább felsőbb kategóriás cuccok vannak)! Ezek jogilag új cuccok, ugyanúgy van rá gari, legtöbb esetben (ezt az eladó tudja) újak a vasak (beragadt készlet, ilyenek), néha picit használtak. Én is ott vettem az enyémet, látszott rajta, hogy a védő fóliákat sem vette le senki soha, szóval új volt ez is, 3 év garanciával.

Nem reklámozni akarom, csak én elégedett voltam/vagyok velük... ;)

#2667 Felhasználó inaktív   horatio65 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 13:39

Ózdon lakunk. A Notebook. hu- t nézegettem már, de ki akarja próbálni a gyermekem, mielőtt megvennénk. De én is hp vagy dell mellett szeretnék dönteni. De lehet ebben az árkategóriában csak kopogós billentyűzetet találunk..... Meglátjuk, szétnézünk, de már így is többet tudok. Az N- es Dell Celeronnal szerelt?

#2668 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: horatio65 - Dátum: 2011. 05. 03. 14:39

Ózdon lakunk. A Notebook. hu- t nézegettem már, de ki akarja próbálni a gyermekem, mielőtt megvennénk. De én is hp vagy dell mellett szeretnék dönteni. De lehet ebben az árkategóriában csak kopogós billentyűzetet találunk..... Meglátjuk, szétnézünk, de már így is többet tudok. Az N- es Dell Celeronnal szerelt?

Notebook.hu nem ugyanaz! Én erre gondoltam!

#2669 Felhasználó inaktív   horatio65 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 19:55

Igen, tudom, megnéztem a notebookstore- t, vannak érdekes és jó dolgok, főleg, hogy Miskolcon is van. Lehet butát kérdezek: Mi az alapvető különbség az Inspiron, Latitude és Vostro kategóriák között? Mindegyikből látok szinte hasonló konfigurációt.

#2670 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: horatio65 - Dátum: 2011. 05. 03. 20:55

Lehet butát kérdezek: Mi az alapvető különbség az Inspiron, Latitude és Vostro kategóriák között? Mindegyikből látok szinte hasonló konfigurációt.

A minősége.

Minden komolyabb gyártónak (HP, Dell, IBM, vagymi már Lenovo) van üzleti és otthoni nótája. Az otthoni (Inspiron) nem kemény nyúzásra van, hanem olyan felhasználásra, hogy a user hazamegy, otthon felnyitja, fészbúkozik kicsit, megnéz valamit tecsőn, aztán lecsukja, napi pár óra használat. Az üzleti (Latitude) pedig arra, hogy hurcolják (könnyű és masszív magnézium váz), állandóan nyitogatják, megy napi 10-12 órát, dokkolható, optika helyére tehetsz vinyót vagy akkut, ilyesmi, cserébe nem fényes a kijelzője és nincs rajta SD foglalat és webcam :)
A Vostro szerintem leginkább félszerzet, KKV-kat céloznak vele, ha jól emlékszem.

Nekem Latitude D630 van lassan 4 éve, nem tervezem lecserélni, remélem nem kényszerít rá. Szerintem eddig többet ment, mint amennyit ki volt kapcsolva. Mondjuk évente 1-2 alkalommal szétszedem és kiporolom, de ezt minden géppel meg kell csinálni.
D szériát már nem gyártanak, E széria van helyette.

#2671 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 08:11

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 05. 04. 23:12

Mondjuk évente 1-2 alkalommal szétszedem és kiporolom, de ezt minden géppel meg kell csinálni.

Ezt nagyon kevesen teszik meg, aztán csodálkoznak, hogy 1-2-3 év után mennyivel hangosabb a venti, mint előtte...
Én sem szeretem szétszedni a gépet, nem vagyok szervizes, annyit tudok tenni, hogy a Win-ben beállítom, hogy inkább az órajelet vegye le, nem a ventit forgassa. Minél kevesebbet megy a venti, annál kevesebb levegő/por járja át a házat...

#2672 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 05. 09:11

Ezt nagyon kevesen teszik meg, aztán csodálkoznak, hogy 1-2-3 év után mennyivel hangosabb a venti, mint előtte...
Én sem szeretem szétszedni a gépet, nem vagyok szervizes, annyit tudok tenni, hogy a Win-ben beállítom, hogy inkább az órajelet vegye le, nem a ventit forgassa. Minél kevesebbet megy a venti, annál kevesebb levegő/por járja át a házat...

Én voltam szervízes, nomeg letölthető a service guide, és a notimhoz egy csillagcsavarhúzó elég, nem kell semmi spec. szerszám.
De egyszer kipucoltam az egyik kollegám HP nótáját, hát nem tudom káromkodtam-e annyit valaha, mint akkor. Volt benne vagy 10 féle csavar, a legkeményebb volt vagy 3 milli hosszú, a feje meg vagy fél centi átmérőjű, és volt vagy 1 milli mély a horony benne, vmi torx féle. Végül egy proliant seggéből vettem ki egy csavarhúzót, azzal bírtam kicsavarni. Természetesen az alaplapot is ki kellett szedni, hogy hozzáférjek a bordához.

Szóval szopós dolog ez, a gyártóknak meg kellene oldani, hogy legalább a venti és a borda között legyen egy kiúzható tálca, hogy a portigriseket ki lehessen szedni belőle. Ugyanis max. 1-2 év alatt egy masszív, összefüggő, vattaszerű porréteg lesz a borda és a venti között, amit annyira össze van állva, hogy egyben ki lehet venni :), szóval fúj a venti, csak épp a bordán nem megy át a levegő, szóval mellette hűlni se tud rendesen.
Én legalábbis 3 általam kitakarított notinál is ezt tapasztaltam.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 05. 05. 16:19 -kor

#2673 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 18:14

Nem hülyültek meg a konstruktőrök.
Csak éppen ma az a legfőbb tervezési szempont, h egy beállított futásidő után menjen tönkre és ne lehessen gazdaságosan megjavítani.

#2674 Felhasználó inaktív   horatio65 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 20:09

Köszönöm a segítséget! Már csak egy kérdésem van, azt hiszem egyenlőre. Két linket raknék fel, ami számításba jöhet árban, és teljesítményben. Arra lennék kíváncsi, hogy ven- e tapasztalatotok, illetve véleményetek, esetleg személyes tapasztalat róluk.

köszönöm: Robi

http://www.notebook....k-4520s-xx758ea

http://www.notebook....10-128709-black

#2675 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 09:26

Na, Full HD vs. 4 óra üzemidő témában újabb fejlemény van, lehet, hogy mégis akar apám gépet venni.
Szerintetek egy 4 magos i7 alapú gép 6 GB DDR3-mal, 500 GB HDD-vel és ATi mobility Radeon HD 5830 VGA-val mennyit megy el 6 cellás, 52 Whr-s akksiról?
Elvileg ilyen van a gépben és adnak mellé egy ugyanekkora utazó akksit is, tehát 12 cellás, 104 WHr-s akksinak kellene bírnia 4 órát...

Nekem most 12"-on, 2 magos i7-tel, 8 GB RAM-mal és 80 GB SSD-vel (integrált Intel VGA) egy 6 cellás 55 WHr-s akksiról öt órát megy a gép. Fele annyi maggal és fele akkora kijelzővel. Hááát.... :think:

#2676 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 15:02

Az ilyen nagy teljesítményű hordozható gépek eleve nem ilyen feladatra készültek hogy hurcolássza az ember összevissza a terepre ki meg be.Nagyon gyorsan szarrá fog menni eleve nem porállóak az meg terepen/gyártó csatrnokoban van elég.Az ilyen célra ipari laptopot kell venni.http://www.arukereso...mek-leiras.htmlEz pl teljesen fasza egyik kolléga ilyet használ megy neki 8 órát simán minden gond nélkül,mondjuk nem is egy erőmű de teljesen jó cucc.

Szerkesztette: djculture 2011. 05. 06. 15:07 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2677 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 06. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 06. 16:02

Az ilyen nagy teljesítményű hordozható gépek eleve nem ilyen feladatra készültek hogy hurcolássza az ember összevissza a terepre ki meg be.Nagyon gyorsan szarrá fog menni eleve nem porállóak az meg terepen/gyártó csatrnokoban van elég.

Ennyi van otthon is. Sőt, legtöbb gyárban tisztább a történet, mint egy átlagos irodában. IBM-em volt már elégmeleg padláson, de kint a hidegben is. Mostani Toshibákat is így képzem kifelé, szemerkélő esőben kertben zene megy róla, hajnalban a pára, este meg a tűzből odaszállt hamut szoktam törölgetni. Van ami elég jól bírja, legfeljebb nem Asusnak és HPnak hívják.

Ami ipari laptop, akkor is lehet venni az árából 2 másikat, ha annyira nem dráma a rendelkezésreállás, és spéci licenszes célszoftver sem fut, amit bonyás átrakni másikra. Az IP65ös Pana meg szép, de kicsi ennek a piaca, ember vesz 200k-ért laptopot, és szinte biztos, hogy legalább 2 évet használja, majd ha poénból bővít, akkor is olcsóbb.
Make love not Wor.

#2678 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 06. 16:02

Az ilyen nagy teljesítményű hordozható gépek eleve nem ilyen feladatra készültek hogy hurcolássza az ember összevissza a terepre ki meg be.Nagyon gyorsan szarrá fog menni eleve nem porállóak az meg terepen/gyártó csatrnokoban van elég.Az ilyen célra ipari laptopot kell venni.http://www.arukereso...mek-leiras.htmlEz pl teljesen fasza egyik kolléga ilyet használ megy neki 8 órát simán minden gond nélkül,mondjuk nem is egy erőmű de teljesen jó cucc.

Szép az ajánlás, de egyrészt ez is baromi drága (HP 300.000 lenne), másrészt KELL a Full HD (pontosabban az 1024 soros megjelenítés)...

#2679 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 06. 10:26

Na, Full HD vs. 4 óra üzemidő témában újabb fejlemény van, lehet, hogy mégis akar apám gépet venni.
Szerintetek egy 4 magos i7 alapú gép 6 GB DDR3-mal, 500 GB HDD-vel és ATi mobility Radeon HD 5830 VGA-val mennyit megy el 6 cellás, 52 Whr-s akksiról?
Elvileg ilyen van a gépben és adnak mellé egy ugyanekkora utazó akksit is, tehát 12 cellás, 104 WHr-s akksinak kellene bírnia 4 órát...

Nekem most 12"-on, 2 magos i7-tel, 8 GB RAM-mal és 80 GB SSD-vel (integrált Intel VGA) egy 6 cellás 55 WHr-s akksiról öt órát megy a gép. Fele annyi maggal és fele akkora kijelzővel. Hááát.... :think:

A kérdés, hogy mit csinálna ezzel az erőművel. Mert ha csak idle megy, esetleg netezik, akkor valszeg elég, de ha mondjuk renderelne végig, akkor azt nem fogja bírni. Ráadásul heroináron van és cipelhet magával jópár kilót.

Illetve nédda, 15-ös dell xps, elvileg van fullhd kijelzővel, 8g ram, i5-i7, 4-8g ram, geforce, van hozzá 9 cellás akksi is, még azzal is 3 kiló alatt marad.

Mondjuk ez is baromi drága

Szerkesztette: xclusiv 2011. 05. 06. 16:45 -kor

#2680 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 06. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 05. 06. 17:44

A kérdés, hogy mit csinálna ezzel az erőművel. Mert ha csak idle megy, esetleg netezik, akkor valszeg elég, de ha mondjuk renderelne végig, akkor azt nem fogja bírni. Ráadásul heroináron van és cipelhet magával jópár kilót.

Illetve nédda, 15-ös dell xps, elvileg van fullhd kijelzővel, 8g ram, i5-i7, 4-8g ram, geforce, van hozzá 9 cellás akksi is, még azzal is 3 kiló alatt marad.

Mondjuk ez is baromi drága

Nem kell neki erőmű. De Full HD kijelzővel csak ilyen van... Amúgy a gép maga 2,35 kg utazó akksi nélkül, szóval az utazóval sem lesz sokkal 3 kg fölött, szerintem az nem sok. 300.000 Ft pedig egy Full HD laptopért szerintem nem heroin ár, sajnos baromi drágák az ilyen kijelzővel szerelt gépek.

Szoftvert fejleszt, nem tudom, milyen nyelven, de nem renderel. És 1280x1024-es a képernyő, amit fejleszt, azt meg kell tudni jeleníteni, ehhez sajnos csak full hd jöhet szóba...

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.