Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 05. 05. 09:11
Ezt nagyon kevesen teszik meg, aztán csodálkoznak, hogy 1-2-3 év után mennyivel hangosabb a venti, mint előtte...
Én sem szeretem szétszedni a gépet, nem vagyok szervizes, annyit tudok tenni, hogy a Win-ben beállítom, hogy inkább az órajelet vegye le, nem a ventit forgassa. Minél kevesebbet megy a venti, annál kevesebb levegő/por járja át a házat...
Én voltam szervízes, nomeg letölthető a service guide, és a notimhoz egy csillagcsavarhúzó elég, nem kell semmi spec. szerszám.
De egyszer kipucoltam az egyik kollegám HP nótáját, hát nem tudom káromkodtam-e annyit valaha, mint akkor. Volt benne vagy 10 féle csavar, a legkeményebb volt vagy 3 milli hosszú, a feje meg vagy fél centi átmérőjű, és volt vagy 1 milli mély a horony benne, vmi torx féle. Végül egy proliant seggéből vettem ki egy csavarhúzót, azzal bírtam kicsavarni. Természetesen az alaplapot is ki kellett szedni, hogy hozzáférjek a bordához.
Szóval szopós dolog ez, a gyártóknak meg kellene oldani, hogy legalább a venti és a borda között legyen egy kiúzható tálca, hogy a portigriseket ki lehessen szedni belőle. Ugyanis max. 1-2 év alatt egy masszív, összefüggő, vattaszerű porréteg lesz a borda és a venti között, amit annyira össze van állva, hogy egyben ki lehet venni

, szóval fúj a venti, csak épp a bordán nem megy át a levegő, szóval mellette hűlni se tud rendesen.
Én legalábbis 3 általam kitakarított notinál is ezt tapasztaltam.
Szerkesztette: xclusiv 2011. 05. 05. 16:19 -kor